سازمان حقوق بشری هه نگاو در گزارشی که روز شنبه نشر کرده، نوشته است: «طی روز های اخیر یک زن ٢٥ سالە اهل کشور افغانستان بە همراه سە فرزند دو، سە و پنج سالە خود در منزل شخصی اش واقع در منطقه مرتضی گرد تهران به قتل رسیدند.» جسد این زن افغان در اتاق خوابش در آپارتمانی که سکونت داشت، پیدا شده است. گفته شده که گویا این زن از ولایت تخار در افغانستان بوده است.
این سازمان حقوق بشری براساس اطلاعاتی که به دست آورده است، نوشت: «پیکر این زن جوان همراه فرزندانش روز جمعه ۲۵ جولای ۲۰۲۵ و ۱۰ روز پس از بە قتل رسیدن شان در پی تماس ساکنان منطقه با مرکز فوریت های پولیسی پیدا شدە است.» روزنامه همشهری آنلاین ایران نوشته است: «عصر جمعه زنی جوانی با پولیس تماس گرفت و گفت: در منطقه مرتضی گرد ساکن هستم و چند روزی است که از همسایه ما خبری نیست. از روزی که ناپدید شده اند، بوی تعفن از خانه شان به مشام می رسد و احتمال دارد که برای آنها اتفاقی افتاده باشد.» همشهری اضافه کرده است: «پس از این تماس، ماموران راهی ساختمان مورد نظر شدند و پس از ورود به خانه با صحنه هولناکی مواجه شدند.»
خبرگزاری دولتی رکنا بدون اشاره به هویت این زن و فرزندانش نوشته کە وی "از طریق ضربات چاقو و کودکان وی کە دو پسر و یک دختر خردسال بودە اند از طریق خفە شدن بە قتل رسیدە اند." سازمان حقوق بشری هه نگاو نوشته، "گفته می شود این زن، همسر دوم مردی تبعه افغانستان بوده که اخیراً به کشورش بازگشته و زن جوان به همراه فرزندانش در خانه ای کرایه ای زندگی می کردند."
همشهری افزوده است، "تحقیقات نشان داد که شوهر افغانی این زن مدتی قبل به افغانستان رفته بود و حالا تحقیقات برای شناسایی عامل یا عاملان این جنایت هولناک از سوی کارآگاهان اداره دهم پولیس آگاهی تهران ادامه دارد." خبرگزاری رکنا نوشته "اجساد برای معاینات دقیق تر به داکتر قانونی منتقل شد و تحقیقات جهت دستگیری قاتل ادامه دارد." در ماه جون نیز جسد مثله شده یک زن جوان افغان در منطقه ورامین در حومه تهران کشف شد و عکس العمل های زیادی را در شبکه های اجتماعی به دنبال داشت.
اداره طالبان در افغانستان و وزارت خارجه ایران به شمول سفارت افغانستان در تهران به این قتل عکس العمل نشان دادند. اما منبعی به دویچه وله گفت که خانواده این دختر مقتول تهدید شدند که این پرونده را دنبال نکند. این دختر جوان پس از آنکه بیش از ۵۰ روز مفقود بود، جسدش کشف شد. چندی قبل نیز یک دانشجوی افغان در ایران بازداشت و به زندان منتقل شد.
پس از جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران، اتهام بستن به مهاجران افغان و اخراج توده ای آنان از ایران افزایش یافت. هم زمان با اینکه به گفته سازمان ملل روزانه بیش از ۳۰ هزار نفرشان از ایران اخراج می شدند، موارد توهین، تحقیر، آزار و اذیت و خشونت های خیابانی علیه مهاجران افغان به شدت بالا گرفته است. معمولا ادعا می شود که مقامات مسئول در ایران قتل مهاجران افغان را جدی نمی گیرند و اکثر پرونده ها به مروز زمان به فراموشی سپرده می شوند.