فرستاده خاص پیشین امریکا برای صلح افغانستان می گوید که باید راه حلی برای خط فرضی دیورند میان افغانستان و پاکستان پیدا شود.
زلمی خلیلزاد در گفتگو با یک پادکست گفته که برای حل این مشکل میان دو کشور، به رهبری نیاز است که از حمایت مردم خود برخوردار باشد. او افزوده است که در پاکستان، عمران خان توان انجام چنین کاری را دارد، اما در افغانستان هنوز در جست و جوی رهبری هستیم که بتواند این مساله را حل کند. آقای خلیلزاد هم چنین تأکید کرده که با دیدگاهی که گویا هیچ رئیس جمهوری در افغانستان قادر به حل این مشکل نیست، مخالف است.
فرستاده پیشین امریکا افزود: «من فکر می کنم که به رهبران نیرومند و شایستهای نیاز است که از پشتیبانی مردم خود برخوردار باشند. به نظر من، عمران خان در پاکستان می تواند چنین رهبری باشد، اما در افغانستان، ما هنوز در جست و جوی رهبری هستیم که بتواند چنین کاری را انجام دهد.» او در بخشی از سخنانش هم چنین بیان کرده که برای این که افغانستان به درستی عمل کند و پاکستان با خطر بالقوه جنگ در دو جبهه مواجه نشود، باید راه حلی برای این مساله پیدا شود.
زلمی خلیلزاد در این باره چنین گفت: «به نظر من، برای این که افغانستان به درستی کار کند و پاکستان با خطر بالقوه جنگ در دو جبهه مواجه نشود، که به طور قابل درک، همواره دغدغه نهاد های امنیتی پاکستان بوده است، باید راه حلی برای این مساله پیدا شود.» او می گوید، آینده این دو کشور را در همکاری های منطقهای می بیند. به گفته خلیلزاد، اکنون پاکستان و افغانستان، همراه با پنج کشور آسیای مرکزی، باید به یک منطقه اقتصادی واحد تبدیل شوند؛ مشابه اتحادیه اروپا.
او در این باره افزود: «من آینده را در همکاری های منطقهای می بینم؛ شاید آغاز آن با موضوعات اقتصادی و تجاری در غرب پاکستان باشد. چرا که آسیای مرکزی نیز، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، وارد صحنه شده است. در این روند، افغانستان و پاکستان در افزایش هزینه های اشغال افغانستان نقش ایفا کردند، خطرات بزرگی را پذیرفتند و بهای سنگینی پرداختند، اما اکنون این دو کشور، همراه با پنج کشور آسیای مرکزی، باید به یک منطقه اقتصادی واحد تبدیل شوند، مشابه اتحادیه اروپا.»
این مقام پیشین امریکایی اظهار کرده که آغاز همکاری ها میان این کشورها میتواند بر پایه منابع معدنی حیاتی صورت گیرد که همگی در آن نسبتاً غنی هستند. تا اکنون امارت اسلامی درباره این اظهارات فرستاده خاص پیشین امریکا برای صلح افغانستان، ابراز نظر نکرده است.