گروهی متشکل از ۲۸ کشور غربی از جمله بریتانیا، فرانسه و کانادا اعلام کردند که اسرائیل باید فورا به جنگ در غزه پایان دهد و آن چه را «کشتار غیرانسانی» فلسطینی ها، از جمله صد ها تن در نزدیکی مراکز توزیع غذا خواندند، محکوم کردند.
این کشور ها دوشنبه ۳۰ سرطان در بیانیهای مشترک، آن چه را «کمک رسانی قطره چکانی» به فلسطینی ها در غزه خواندند، محکوم کرده و اظهار داشتند «وحشتناک» است که بیش از ۸۰۰ غیرنظامی در حالی که در جستجوی کمک بودند، کشته شدهاند. بیشتر این کشته شده گان در نزدیکی مراکز بنیاد انسان دوستانه غزه بودهاند. این بنیاد، با حمایت ایالات متحده و اسرائیل، جایگزین شبکهای به رهبری سازمان ملل برای توزیع کمک ها در غزه شده است.
وزیران خارجه این کشور ها در بیانیهای مشترک گفتند: «مدل تحویل کمک اسرائیل خطرناک است، بی ثباتی ایجاد می کند و کرامت انسانی را از مردم غزه سلب می کند. رنج غیرنظامیان در غزه به عمق تازهای رسیده است.» وزارت خارجه اسرائیل در پاسخ گفت که این بیانیه «از واقعیت جداست» و پیام اشتباهی به حماس می فرستد. در بیانیه اسرائیل آمده است: «این بیانیه نتوانسته تمرکز فشار را بر حماس حفظ کند و نقش و مسئولیت حماس را در این وضعیت نادیده می گیرد.»
عملیات نظامی اسرائیل در غزه، بنا بر اعلام مقامات صحت غزه، تاکنون جان بیش از ۵۹ هزار فلسطینی را گرفته است. تازه ترین کشته ها، دوشنبه و هم زمان با آغاز عملیات جدید از سوی اسرائیل در مرکز غزه جان باختند. درخواست برای پایان جنگ و ارسال کمک ها از سوی حدود ۲۰ کشور اروپایی، هم چنین کانادا، استرالیا و نیوزیلند صورت گرفته که متحدان اسرائیل و هم چنین متحدان نزدیک ترین پشتیبان آن، یعنی ایالات متحده محسوب می شوند.
خبرگزاری رویترز نوشت که بنیاد انساندوستانه غزه از شرکتهای امنیتی و لوجستیکی خصوصی امریکایی برای رساندن کمکها به داخل غزه استفاده میکند. پیشتر اسرائیل اعلام کرده بود سیستم تحت رهبری سازمان ملل به حماس اجازه داده تا کمک های بشردوستانه را غارت کند. حماس این اتهام را رد می کند. سازمان ملل متحد مدل بنیاد انسان دوستانه غزه را «ناایمن و ناقض معیار های بی طرفی بشردوستانه» خوانده، اما بنیاد انسان دوستانه غزه، این اتهامات را نمی پذیرد.
کشور های صادرکننده بیانیه گفتند که اسرائیل از ارائه کمک های حیاتی جلوگیری می کند و از این کشور خواستند تا به تعهدات خود تحت قوانین بینالمللی بشردوستانه پایبند باشد. آن ها از اسرائیل خواستند که فورآ محدودیت ها را بردارد تا جریان کمک ها آزاد شود و به سازمان های بشردوستانه و سازمان ملل اجازه دهد تا با ایمنی و اثربخشی فعالیت کنند. کشور های غربی در پایان افزودند که آمادهاند گام های بیشتری برای حمایت از آتش بس فوری و طی «مسیر سیاسی به سوی امنیت و صلح» برای اسرائیلی ها و فلسطینی ها، بردارند.