هم زمان با خروج گسترده کارگران افغان از ایران، صنعت ساختمان سازی این کشور با کمبود نیروی کار مواجه شده است. به گفته ایرج رهبر، رئیس اتحادیه ساخت و ساز تهران، بیش از ۵۰ درصد از کارگران ساختمانی در تهران را اتباع افغان تشکیل می دادند.
ایرج رهبر در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهار داشت که طی سال های گذشته، استفاده از کارگران افغان در بخش هایی چون کارگری ساده، سیخ بندی، سنگ کاری، معماری و سمنت کاری به امری رایج تبدیل شده بود، چرا که کارگران ایرانی تمایل چندانی به این مشاغل نداشتند و دستمزد کارگران افغان نیز پایین تر بود. وی گفت که پس از تصمیم دولت برای اخراج اتباع افغان، تعداد زیادی از پروژه های ساختمانی با وقفه مواجه شدهاند و جایگزینی کارگران ایرانی با نیروی کار افغان نیازمند زمان است.
در همین حال، یان ایگلن، رئیس سازمان شورای پناهندگان ناروی گفته است که بیش از ۱.۵ میلیون تن تا کنون از ایران به افغانستان بازگشتهاند. به گفته او، بسیاری از این افراد لوازم زندگی و سرپناه ندارند. یان ایگلن خواهان توقف فوری بازگشت های اجباری شده و از جامعه جهانی خواسته است تا حمایت خود را از فعالیت های بشردوستانه در افغانستان و در کشور های میزبان مهاجرین افغان افزایش دهد. به گفته وی، ۲۲ میلیون نفر در افغانستان از قبل نیازمند کمک های بشردوستانه بودند و افزایش میزان بازگشت، تعداد نیازمندان را افزایش خواهد داد.