Skip to main content

اخبار روز

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > اخبار روز > AgoNews > توسعه روابط کابل و مسکو سفیر طالبان کارش را در روسیه آغاز کرد  

AgoNews: توسعه روابط کابل و مسکو سفیر طالبان کارش را در روسیه آغاز کرد

عنوان

منبع

تاریخ

شرح

Attachments
Created at by
Last modified at by

عنوان خبر

توسعه روابط کابل و مسکو سفیر طالبان کارش را در روسیه آغاز کرد

منبع

ایندیپندنت

تاریخ

7/4/2025 12:00 AM

شرح

 

ضمیر کابلوف، فرستاده خاص پوتین در امور افغانستان، طالبان را متحد استراتیژیک روسیه در مبارزه با تروریسم بین‌المللی خواند.

 

مولوی گل‌ حسن حسن روز چهارشنبه ۱۱ سرطان، به‌ عنوان سفیر رژیم طالبان در روسیه آغاز به کار کرد. حافظ ضیاء احمد، معاون سخنگوی طالبان، در اطلاعیه‌ای با انتشار عکسی از مولوی گل ‌حسن و گروهی از کارمندان سفارت افغانستان در مسکو، ابراز امیدواری کرد که با این اقدام، روابط و همکاری میان کابل و مسکو گسترش یابد و بیشتر تقویت شود. مولوی گل ‌حسن که پیش از این سرکنسول طالبان در شهر کویته پاکستان بود، تحصیلات آکادمیک ندارد و در مدارس دینی پاکستان تحصیل کرده است. این عضو طالبان از اعضای پیشین «شورای کویته»، متشکل از رهبران طالبان مقیم شهر کویته پاکستان، به شمار می‌ رود و تا پیش از بازگشت طالبان به قدرت، در برخی مدارس دینی طالبان در ایالت خیبر پختون‌خوا دروس اسلامی تدریس می ‌کرد. 

 

روسیه از نخستین کشور هایی بود که پس از بازگشت طالبان به قدرت، دیپلمات‌ های این گروه را در مسکو پذیرفت. سفارت افغانستان در مسکو هم در حمل ۱۴۰۱ به دیپلمات ‌های طالبان واگذار شد، با این حال مسئولیت سفارت به عهده جمال ‌ناصر غروال، از دیپلمات ‌های دولت پیشین افغانستان، بود که با طالبان بیعت کرده بود. در نزدیک به چهار سال گذشته، طالبان برای تصاحب سفارتخانه‌ ها و کنسولگری ‌های افغانستان در سراسر جهان بی‌ وقفه تلاش کرده‌اند، اما تاکنون تنها چین، روسیه، جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، امارات متحده عربی، قطر و چند کشور دیگر آسیایی سفرای طالبان را پذیرفته‌اند. در این میان کشور ها، نیز تنها مقام‌ های ارشد چین و امارات متحده عربی اعتمادنامه سفرای طالبان را تحویل گرفته‌اند و بقیه سفارتخانه‌ های افغانستان را افراد طالبان یا دیپلمات‌هایی که با طالبان روابط و تعهد دارند، اداره می ‌کنند.

 

در میان کشور های اروپایی، ناروی حمل امسال یک دیپلمات طالبان را برای سرپرستی امور سفارت افغانستان در اسلو پذیرفت و آصف رحیمی، سفیر دولت پیشین افغانستان در هلند، نیز با بیعت به طالبان، به نمایندگی از این گروه به کارش ادامه داده است. برخی از دیگر سفارتخانه‌ های افغانستان در کشور های اروپایی را دیپلمات ‌های دولت پیشین افغانستان اداره می‌ کنند که تعدادی از آن‌ ها در مسائل اداری، با وزارت خارجه طالبان هماهنگ‌اند. 

 

متحد استراتیژیک روسیه در مبارزه با تروریسم

 

روسیه که سال ۲۰۰۲ طالبان را در فهرست گروه‌ های تروریستی خود قرار داد، در بهار امسال محدودیت ‌ها بر طالبان را لغو کرد و وزارت خارجه روسیه خبر داد که طالبان دیگر در فهرست گروه‌ های ممنوعه روسیه نیستند و این مسیر را برای همکاری بیشتر با این گروه باز می ‌کند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری و سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه چندین بار از طالبان به‌عنوان متحد استراتیژیک روسیه در مبارزه با تروریسم یاد کرده‌اند. پوتین سرطان ۱۴۰۳ در نشست سران سازمان شانگهای، در پاسخ به پرسشی یکی از خبرنگاران گفت: «طالبان مسلما متحدان ما در مبارزه با تروریسم‌اند.»

 

حمله مرگبار داعش خراسان به سالن کنسرت کروکوس در حومه مسکو که در حوت ۱۴۰۳ اتفاق افتاد و تلفات سنگینی به جا گذاشت، باعث نزدیکی تلاش ‌های روسیه و طالبان برای سرکوب داعش شد. پس از این حمله، مقام‌ های روسیه گفتند، همکاری نزدیک اطلاعاتی با طالبان دارند تا عوامل این حمله را شناسایی کنند. هم ‌زمان، هیئت ‌های طالبان به نشست ‌هایی با میزبانی روسیه در مسکو دعوت شدند و راهرو های اقتصادی بیشتری میان کابل و مسکو‌ــ از طریق آسیای میانه‌ـ ـ گشوده شدند.

 

روز سه‌ شنبه نیز ضمیر کابلوف، فرستاده خاص پوتین در امور افغانستان، به خبرگزاری روسی تاس گفت: «طالبان در مبارزه با تروریسم بین‌المللی متحد روسیه‌اند و برای سرکوب موفق کانون ‌های تروریسم در افغانستان باید از آن‌ ها حمایت شود.» کابلوف تصریح کرد که روسیه از طالبان «در همه زمینه ‌ها» حمایت می ‌کند.

در همین حال دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در افغانستان، نیز به خبرگزاری تاس گفت که روسیه نباید طالبان را بر اساس عملکرد این گروه در جریان جنگ با ناتو و دولت ‌های پیشین افغانستان قضاوت کند. او جنگ طالبان علیه داعش را «مبارزه‌ای جدی» خواند و گفت این گروه در زمانی که در نقش اپوزیسیون در افغانستان عمل می ‌کرد، نیز در چندین جبهه از جمله علیه داعش می‌ جنگید.

 

ضمیر کابلوف اوضاع امنیتی افغانستان تحت سلطه طالبان را بهتر از دوران حاکمیت دولت جمهوری دانسته و گفته است که طالبان در این زمینه خوب عمل می ‌کنند و قرار است در دور بعدی نشست «فرمت مسکو» در ماه میزان یا عقرب امسال نمایندگان طالبان هم حضور داشته باشند. فرمت مسکو چوکاتی برای گفتگو در مورد افغانستان است که وزارت خارجه روسیه در سال ۲۰۱۸ راه ‌اندازی کرد تا جایگزین گفتگو های دوحه به میزبانی قطر و حمایت آمریکا باشد. با وجودی که چندین دور نشست فرمت مسکو به میزبانی روسیه برگزار شده است، بحث‌ های مطرح‌ شده در این نشست جنبه اجرایی نیافته‌اند.