میزان علاقمندی کشور های جهان به سرمایه گذاری در سکتور زراعت و مالداری افغانستان افزایش یافته است.
به گفته وزارت زراعت، تاکنون کشور های ترکیه، ایران، چین، ازبیکستان، قزاقستان و پاکستان علاقمندی خود را برای سرمایه گذاری در این بخش ها اعلام کردهاند. غلام محمد کاظم شهامت سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری گفت: «سرمایه گذاران کشور های مختلف از جمله ترکیه، ایران، ازبیکستان، چین، قزاقستان، پاکستان و سایر کشور ها علاقمندی خود را برای سرمایه گذاری در افغانستان ابراز داشتهاند و وزارت زراعت متعهد است که براساس اصول امارت اسلامی، امکانات لازم را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم کند.»
در همین حال، برخی از آگاهان، سرمایه گذاری کشور های خارجی در بخش های زراعت و مالداری را در مکانیزه سازی این سکتور و افزایش فرصت های شغلی برای شهروندان مهم می دانند. عبدالنصیر رشیتا آگاه مسایل اقتصادی گفت: «آنچه بسیار مهم به نظر می رسد، سکتور زراعت افغانستان است؛ این بخش ظرفیت بالایی برای جذب سرمایه گذاری دارد و می تواند فرصت های شغلی زیادی ایجاد کند. ۸۰ درصد مردم افغانستان به زراعت مشغولاند و ۶۰ درصد معیشت خود را از این طریق تأمین می کنند. هر چقدر که در جهت رونق زراعت و مالداری تلاش صورت گیرد، به همان میزان می توان میزان فقر و بیکاری را در کشور کاهش داد.»
قطب الدین یعقوبی آگاه دیگر مسایل اقتصادی گفت: «سرمایه گذاری در بخش باغداری، مدرن سازی تکنالوژی های زراعتی و سرمایه گذاری در زیرساخت های زراعتی می تواند به بهبود این سکتور کمک کند و در نتیجه وضعیت اقتصادی مردم و کشور را بهبود بخشد.»
پیش از این، معاون وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان اعلام کرده بود که افغانستان در زمینه تولید حبوبات، گندم و در سکتور مرغداری به خودکفایی نزدیک شده است.