Skip to main content

اخبار روز

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > اخبار روز > AgoNews > رونق بازار ماهی پزی در روز های سرد زمستان  

AgoNews: رونق بازار ماهی پزی در روز های سرد زمستان

عنوان

منبع

تاریخ

شرح

Attachments
Created at by
Last modified at by

عنوان خبر

رونق بازار ماهی پزی در روز های سرد زمستان

منبع

کلید

تاریخ

12/28/2024 12:00 AM

شرح

 
شماری از ماهی پزان در شهر کابل می گویند که با سرد شدن هوا بازار ماهی پزی رونق یافته است. آنان می گویند که یک کیلو ماهی با توجه به کیفیت آن بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ افغانی فروخته می ‌شود. در همین حال، شماری از باشندگان شهر کابل می گویند که ماهی بنا به فوایدی سرشاری که دارد علاقمند خرید ماهی در فصل زمستان هستند. از سوی دیگر، مسئولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می گویند که برای رفع احتیاجات داخلی، این وزارت در برنامه های انکشافی خود 3500 فارم ماهی پروری را در نظر دارد. 
 
 

شماری از ماهی پزان در شهر کابل می گویند که با سرد شدن هوا، بازار فروشات شان رونق یافته و مردم ماهی را به دلیل این که گرم و مفید است بیشتر خریداری می کنند. آنان می گویند که یک کیلو ماهی با توجه به کیفیت آن بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ افغانی فروخته می ‌شود و بازار شان در زمستان رونق خوبی دارد.

 

یحیی، یکتن از شهروندان کابل که رستوران ماهی پزی دارد می گوید: ” فروشات ماهی نسبت به هوای گرم در هوای سرد بیشتر  و در یک روز حدود 50 کیلوماهی به فروش می رسانیم. نوع ماهی ها که ما پخته می کنیم ماهی کراس، شیرماهی، سیلور و طیاره مانند می باشد و بیشتر ما هی که از پاکستان وارد می شود خریداری می کنیم.”

 

سلطان حسینی، یک تن دیگر از ماهی پزان نیز از فروشات بیشتر ماهی در فصل زمستان سخن می‌ زند: “با سرد شدن هوا فروشات ماهی بیشتر بوده هرچند در سروبی فارم ماهی موجود است، اما به دلیل اینکه قیمت یک کیلو آن 700 افغانی می باشد و ماهی پاکستان که 200 افغانی می باشد ما بیشتر ماهی پاکستان را خریداری می کنیم.”

 

در همین حال، شماری از باشتدگان شهر کابل می گویند که ماهی بنا به فوایدی سرشاری که دارد آنان در فصل زمستان بیشتر از آن استفاده می کنند. رخسار، باشنده کابل در این مورد می گوید: ”در این روز ها جمع و جوش ماهی پزی ها زیاد شده است و مردم با جمعی از خانواده های خود برای خوردن ماهی به رستورانت ها می روند و من هم با فامیل برای خوردن ماهی به رستورانت می روم چون گوشت ماهی گرم و برای صحت مفید می باشد.”

 

از سوی دیگر، مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می گویند که برنامه های انکشافی را در نظر دارند که 3500 فارم پرورش ماهی در 20 مرکز در سطح کشور ساخته می شود تا احتیاجات داخلی رفع شود. مصبح الدین مستعین، سخنگوی وزارت رزاعت، آبیاری و مالداری می گوید: ”در سطح کشور تقریبا 2871 فارم خورد و برزگ در آب های گرم و سرد وجود دارد که بیشتر آن از طرف سکتور خصوصی اداره می شود. تولید ماهی در سال 13 هزار متریک تن است. ساخت فارم ها در ولایت های کاپیسا، لوگر، خوست و لغمان، ایجاد زمینه سرمایه گذاری در این بخش، استفاده از تکنالوژی جدید و بلند بردن کیفیت تولید ماهی از برنامه های آینده وزارت رزاعت، آبیاری و مالداری می باشد.”

گفتنی است که بیشتر فارم های ماهی پروری در ولایت های هلمند، کندهار، ننگرهار، کندز، ارزگان، کنر و هرات است که بیشترین  گوشت ماهی در این ولایت ها تولید می شود.