معاون اقتصادی ریاستالوزرا همچنان گفته است که افغانستان از منابع طبیعی و ذخایر سرشار آب برخوردار است؛ اما در مدیریت آن توجه جدی نشده است.
به باور معاون اقتصادی، تغییرات اقلیمی، افزایش سطح آلودگی آب و نیازهای روزافزون بشری سبب کمبود آب در جهان شده و این موضوع روابط سیاسی و اقتصادی میان کشورهای جهان را نیز متاثر ساخته است.
ملا عبدالغنی برادر در پایان این سمینار گفت: «مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است که از هر راه ممکن و با استفاده از امکانات برای مدیریت بهتر آبهای کشور با در نظر گرفتن اصل پیشرفت دایمی، مسوولیت ملی خود را به شکل درست ادا کند.»
عبداللطیف منصور سرپرست وزارت انرژی و آب گفته است که این وزارت در سه سال پسین دستآوردهای چشمگیری در بخش انرژی و مدیریت آبهای کشور دارد. به گفته سرپرست وزارت انرژی و آب، هماکنون کار روی برخی از پروژههای بزرگ در این زمینهها جریان دارد.
سرپرست وزارت انرژی و آب افزود: «ما در بخش انرژی هم دستآوردهای زیادی داریم. حکمی که از سوی امیرالمومنین برای تولید ۳۵۰ میگاوات برق در بخش معادن داشتیم، آن را دریافت کردیم و مراحل آن طی شده. هفته گذشته چون طرزالعمل آن از سوی وزارت معادن منظور نشده بود، آن هم حالا منظور شده و حال هیچ کدام مشکلی نداریم. انشاءالله بالای آن نیز کار را شروع خواهیم کرد.»
فاروق اعظم مشاور ارشد وزارت انرژی و آب در این نشست پایانی این سمینار گفت: «بدیل برای چیزهای دیگر وجود دارد؛ اما بدیل آب وجود ندارد. آب یک نعمت بزرگ الله است و نیاز به مدیریت دارد. اگر میخواهید از آب به حیث سلاح استفاده کنید، سلاحی بهتر از این، نیست.»
در همین حال نورالحق انور رییس اداره امور راهاندازی برنامههای آموزشی را در بلند بردن ظرفیت کارکنان ادارهها سودمند خوانده و از مسوولان وزارتخانهها خواسته است که افراد مناسب را در ادارهها تعیین کنند.
گفتنیست که در سمینار علمی - تخنیکی وزارت انرژی و آب که برای یک هفته به هدف بلند بردن ظرفیت کارکنان این وزارت راهاندازی شده بود، برخی از سیستمهای معلوماتی مدیریتی پروژههای آب، کیفیت آب، تعقیب مدیریت اسناد و مدیریت کارت هویت کارمندان و برنامه ارتقای ظرفیت آموزشی وزارت انرژی و آب را نیز افتتاح شد.