Skip to main content

بخش کلتوری افغان جرمن آنلاین

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > بخش کلتوری افغان جرمن آنلاین > مطالب تحریری فرهنگی > برگزاری جشن جهانی نوروز در کابل  

مطالب تحریری فرهنگی: برگزاری جشن جهانی نوروز در کابل

AFGHAN GERMAN ONLINE
http://www.afghan-german.de
http://www.afghan-german.com
نویسنده/ارسالی: 8 صبحتاریخ: 3/27/2014

 

 

برگزاری جشن جهانی نوروز در کابل

جشن جهانی نوروز، تحت تدابیر شدید امنیتی در ارگ ریاست جمهوری افغانستان در کابل برگزار شد.

در این جشن حسن روحانی رییس جمهور ایران، ممنون حسین رییس جمهور پاکستان، امام علی رحمان رییس جمهور تاجکستان و شماری از مقام‌های ارشد کشورهای ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان و معاون سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد نیز حضور داشتند.

قرار بود جشن جهانی نوروز در روز هفتم حمل در قصر تپه پغمان که برای برگزاری این مراسم تدارک دیده شده بود، برگزار شود. اما، مقام‌های دولتی می‌گویند که این قصر تاکنون آماده نشده و به همین دلیل، جشن جهانی نوروز در داخل ارگ ریاست جمهوری برگزار شد. مسایل امنیتی یکی از دلایل دیگری برای تغییر مکان برگزاری جشن جهانی نوروز خوانده شده است.

جشن جهانی نوروز در ارگ ریاست جمهوری افغانستان با اجرای برنامه‌های هنری و فرهنگی محلی همراه بود.

حامد کرزی رییس جمهور افغانستان، در آغاز مراسم جشن جهانی نوروز، گفت که این جشن سال‌ها قبل در افغانستان با شکوه تجلیل می‌شد. به گفته‌ی او، نوروز در تاریخ و تمدن کشورهای آسیای میانه جایگاه شایسته داشته و یکی از سنت‌های زیبای این سرزمین‌ها به شمار می‌رود.

حامد کرزی گفت که کشورهای حوزه نوروز دارای مشترکات زیادی هستند و این مشترکات می‌توانند بنیاد همگرایی نیرومندی را در این حوزه بجا بگذارد. رییس جمهور کرزی گفت که آینده کشورهای حوزه نوروز، در گیرو همکاری‌ها و همگرایی‌های بیشتر است. او گفت: «برای ما افغان‌ها جشن نوروز یک بهانه زیبا و یک فرصت است. بهانه‌ایست تا با برادران و خواهران خود جمع شویم و در جهت آشنایی بیشتر با مشترکات تمدنی و تاریخی خود بی‌اندیشیم. این جشن یک فرصتی برای توسعه و تعمق زمینه‌های همگرایی منطقه‌ای است. به باور من آینده سرزمین‌های ما در گرو همگرایی و همکاری منطقه‌ای است. بدون همکاری و همسویی، نمی‌توانیم مشکلات و معضل‌های موجود را در منطقه خود حل کنیم

حامد کرزی گفت که مشکل عمده‌ی کشورهای منطقه، تروریزم و عدم توسعه نیافتگی است که به گفته‌ی او، این کشورها در شرایطی از این مشکلات رنج می‌برند که در یکی از غنی‌ترین مناطق دنیا موقعیت دارند.

در پیش‌گیری راه اعتدال

در همین‌حال، حسن روحانی رییس جمهور ایران نیز بر نزدیکی کشورهای منطقه تاکید کرد و گفت که پیام اصلی نوروز همزیستی مسالمت‌آمیز و پیروی از اعتدال است. آقای روحانی تاکید کرد که نوروز در روزی اتفاق می‌افتد که طبیعت در نقطه اعتدال می‌رسد. رییس جمهور ایران گفت: «بصیرت نوروز که صورتش از نسیم بهاری خوش است، راه و رسم اعتدال در پیش‌گیریم. اعتدال یک شعار سیاسی به یک شخص محدود یا یک کشور نیست، اعتدال در فرهنگ و ادبیات منطقه‌ی نوروز ریشه‌ی تاریخی دارد. نوروز عید اعتدال است

حسن روحانی همچنین از سران و مقام‌های کشورهای حوزه نوروز شرکت کننده در جشن جهانی نوروز در کابل خواست که بنام نوروز اعتدال و مقابله با افراط‌گرایی را عیدانه مردمان خود قرار دهند. رییس جمهور ایران گفت: «اعتدال طبعیت بدون اعتدال سیاست بی‌فروغ است. نمی‌توان در منطقه‌ای که گروهی ولو اندک برطبل جهل می‌کوبند تخم خشم می‌کارند از اعتدال سخن گفت. در حالی‌که افراط‌گرایی قربانی می‌گیرد.» حسن روحانی همچنین افزود: «ما می‌خواهیم نوروز را از صورت یک جشن به سیرت یک پیمان درآوریم. پیمان اعتدال همچون آغاز بهار

رییس جمهور ایران به همگرایی کشورهای حوزه نوروز تاکید کرد و گفت جهان زمانی از این منطقه صدای افراط‌گرایی را شنیده، پس از این باید صدای اعتدال را بشنود.

همچنین امام علی رحمان رییس جمهور تاجکستان نیز در سخنانی جشن نوروز را از جمله سنت‌های دیرینه کشورهای حوزه نوروز توصیف کرده گفت که این کشورها می‌توانند با توسعه روابط اقتصادی، بیشتر باهم نزدیک شوند. آقای رحمان گفت که این کشورها زمینه‌های زیادی برای گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی دارند.

ممنون حسین رییس جمهور پاکستان نیز، گفت که پیام اصلی نوروز همزیستی است. به گفته‌ی ممنون حسین، کشورهای حوزه نوروز، هرچند منابع و منافع مشترک زیادی دارند، اما چالش‌های جدی مواجه هستند. رییس جمهور پاکستان گفت که این کشورها می‌توانند از طریق همکاری‌های مشترک به مشکلات موجود در منطقه غلبه کنند. ممنون حسین همچنین گفت که دولت پاکستان به داشتن روابط حسنه و خوب با تمام کشورهای منطقه متعهد است.

جشن جهانی نوروز در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شد. پس از به رسمیت شناخته شدن این جشن جهانی نوروز در سازمان ملل، برای اولین بار ایران میزبان این جشن بود. دومین جشن جهانی نوروز نیز در ایران برگزار شد. در سال ۱۳۹۱ شهر دوشنبه تاجکستان و در سال ۱۳۹۲ عشق آباد ترکمنستان میزبان این جشن بودند.

جشن جهانی نوروز با حضور مقام‌های ارشد کشورهای حوزه نوروز در حالی در کابل برگزار شد که اخیرا روابط میان برخی از این کشورها تنش آلود شده است. پس از حمله تروریستان به هوتل کابل سرینا در شب نوروز، دولت افغانستان اعلام کرد که پاکستان طراح اصلی این حمله بوده است. همچنین اخیرا تنش‌ها میان ایران و پاکستان پس از ربوده شدن نه تن از سربازان ایرانی توسط گروه جیش‌العدل نیز تنش آلود شده است.

 

  افغان جرمن آنلاین تاسو په درنښت همکارۍ ته رابولي. په دغه پته له موږ سره اړیکه ټینگه کړئ    acc@afghan-german.de
یادښت: دلیکنې د لیکنیزې بڼې پازوالي د لیکوال په غاړه ده ، هیله من یو خپله لیکنه له رالیږلو مخکې په ځیر و لولئ