Skip to main content

تحليل ها و پيام ها

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > تحليل ها و پيام ها  

نظریات شما درمورد مطلب آتی:
  درتوقف استخراج نفت دریای آمو مقصر کیست؟    نویسنده:  محمد نعیم بارز

 
اسم: محمد نعیم بارز   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 25.07.2012

جناب بسیار محترم روفی صاحب سلام مجدد مرا بپذیرید!

مرا می بخشید که طور دلخواه نمیتوانم به زبان مادر ی ام یعنی زبان پشتو بنویسم.
بهر حال از نوشته شما معلوم است که شخصیت آگاه و میهن پرست هستید، آنچه فرموده اید کاملاً بجاست. امید است در دو سالی که از دوره آقای کرزی باقی مانده یک مقدار تحولات مثبت رونما گردد و از فساد اداری و بی عدالتی یک مقدار کاسته شود و بیش از این همه امداد بین المللی بکام یکعده چور و چپاولگر نرود.
فکر میکنم شما انسان فهمیده و مردم دوست هستید، آرزومندم روزی میسر شود که از نزدیک باهم صحبت نمائیم یقین دارم که در بسی موارد نظرات ما باهم نزدیکتر خواهد شد از نوشته احترام آمیز شما سپاس گذارم. بااحترام


اسم: روفی   محل سکونت: انګلند    تاریخ: 19.07.2012

درنه بارز صاحب سلام.

ستاسی له ځواب څخه یوه نړی مننه.
ستاسی نظر ته په درناوی سره زه پدی ډاډه یم چه تاسی زما څخه د هیواد له روان حالت زیات باخبره یاستی کومی بی ساری مرستی چه زموږ هیواد ته دسیلاب په شان را روانی وی تر نن او سباهم که په اداره کی پوه او مسلکی کسانو شتون درلودلای د فساد د مخنیوی د پاسه به مو دا ربړیدلی ولس د بدبختیو له کندو را پورته شوی وه او هم به د امنیت سره مرسته شوی وه لکه چه وایی: (بیکاری د مرضونو مور دی) لدی مرض څخه په کور او بهر ناسالمه ګټه پورته شوه که بهرنی مرستی پرځای لګول شوی وای زه پدی باور لرم زموږ هیواد به دری ځله نورهم له ننی حالت څخه زیات پر مختګ کړی وه .

زه ستاسی نظر سره د کانونو داسخراج په برخه کی موافق یمه پدی شرط چه پر ځای ولګول شی دمافیایی کړیو پلاس چور نشی لکه په دی کی متل وایی (آزموده را آزمودن خطاست)خدای وکړی چه متل کی می تیروتنه نوی کړی.

د قانون جوړیدل او پلی کیدل د ملت لپاره دی نه د جګ پوړو چار واکو لپاره وګوری اسمعیل خان باندی د فساد سره د مبارزی ریاست په (۷۰) میلونه ډالرو فساد تورن کړ لری به نه ځو تیره اونی په همدی ښکلی افغان جرمن ویب سایټ کی بیا داسماعیل خان او جنرال رحیم وردګ فساد را برسیره شو څوک به قانون پری پلی کړی ؟

درنه بارز صاحب تاسی علمی شخصیت یاستی دا به راته وویلای شی د ولسمشر مرستیال د مدرسی نافارغه شاګرد او بل یی هم شپون وی له هغه څخه د کار زیاته هیله لرلای شی او که له یوه علمی شخصیت څخه دبل لوری زموږ نابلل شویو دوستانو زموږ په هیواد کی بستر غوړولی دی ډیری پیسی ولګولی وینی یی وبهیدلی مګر دکومو کسانو څخه ملاتړ کوی هر یو تاسی جناب تر ما شه پیږنی.

بارز صاحب زه ستاس نظر ته درناوی لرم او نه غواړم د ځینی سر تمبه کسانو په شان لکه بی موره وری له هری میږی یی سرلاندی کړی وی په سر زوری خپل نظر پر نورو منل غواړی دا څو کرښی ولیکلی.
روغ او بریالی اوسی .مننه


اسم: محمد نعیم بارز    محل سکونت: پاریس    تاریخ: 17.07.2012

محترم آقای روفی سلام !

به سه مورد نوشتۀ شما مختصراً جواب ارائه می گرد:

1 - در مورد کشف و شناخت و استخراج مواد معدنی آنچه شما فرموده اید با تمام بدی هایش این خوبی را دارد که ارزش و موقعیت کشور را در داخل و خارج بالا می برد و طرف توجه جهانیان قرار می گیرد و اگر به اصطلاح از گاو غدود هم بمردم برسد بهتر است تا اینکه سال ها و قرنها در زیر زمین مدفون بماند.
در نظر گیرید عربستان سعودی غیر از دشت های سوزان چه داشت امروز از برکت استخراج نفت مردم آن درچه عیش و نوش بسر می برند و در جهان دارای چه حیثیت و اعتباری قرار گرفته است.

کشور در فقر ساخته نمیشود، صدها سال گذشت تا مردم و دولت های ما توانستند چند سرک قیر و شهرک بسازند و لی در ظرف ده بیست سال همه در اثر جنگ هااز بین رفتند، خوشبختانه با سرازیر شدن دالرهای امریکائی دوباره ساخته شدند و امروز اقلاً گدای ما ها هم روزانه دو سه صد افغانی بدست می آورد و هر کس لقمه نانی برای خوردن دارد.

2 - ما به گذشته برادران و برادر زاده های کرزی کاری نداریم حالا اگر با چینائی ها در امر استخراج نفت شریک می شوند این حق آنهاست هیچ کس را نمیتوان از این حق مانع شد ولی هر گاه خلاف رفتاری کردند قانون در کشور وجود دارد باید با آنها مطابق قانون رفتار شود.

3 - هرکس تا زمانیکه دولت نبود هر جرم و جنایتی را که مرتکب شد بلا بهرد شان ولی حالا که مردم یک مقدار بیدار شده و دولت هم مجبور است جلو مجرمین و متخلفین را بگیرد. این عمل دوستم یاهر کس دیگر که بخواهد از قرار داد ها جلو گیری نموده و زور گوئی نماید در صورت اثبات باید به شدیدترین مجازات محکوم شود.

از توجه تان به نوشتۀ خود تشکر میکنم


اسم: روفی   محل سکونت: انګلند    تاریخ: 15.07.2012

درنودوستانو سلام
لمړی که دمعادنو داستخراج مسله وی نن ورځ دافغانانو په ګټه ندی د بیت المال او بهرنیو مرستو په شان به حیف ومیل شی او یو څو نور میلیونران به افغانستان کی لدی درکه زیات شی .
دوهم دتیلو په تړون کی دچینایی کمپنی سره کرزی خپل دوه دتره زامن چه (۹) کاله به امریکی کی دمخدره توکو دخر څلاو پر سر زندان تیرکړی دی شریک دی دداسی مجرمینو ګډون په په یوه داسی مهم قرارداد کی دهیواد په ګټه وی ؟ دریم ددوستم کړنو ته له لمړی وخته فکروکړو داسی څوک ویلای شی چه دوستم یو کار دهیواد په ګټه تر سره کړی وی فکر نه کوم چه داسی افغان پیداشی چه ووایی دوستم دملی ګټو ملی یوالی په ګټه دی او جرمونه یی ندی کړی مګر نن ورځ دکرزی اداره ټول په جرمونو فساد ککړو کسانو څخه جوړه دی څوک یی مخه نیولی شی ؟
مننه


اسم: م، نعیم بارز    محل سکونت: فرانسه    تاریخ: 11.07.2012

توضیحات مختصر
به نوشتۀ «محترم انجنیر ستار کریمپور»!

محترم آقای ستار کریم پور تشکر از شما که با دقت نظر و احساس مسئولیت زحمت اندیشیدن و ابراز نظر در مورد نوشته مرا بخود فراهم نموده اید، انتقادات تان نه تنها باعث «ملال خاطر» من نشده بلکه خوشایند نیز بوده به این لحاظ که از انتقاد انسان به اشتباه خود پی می برد یعنی شما مرا کمک می کنید.
حال بیائید با وضوح بیشتری ببینیم موضوع از چه قرار است؟

در قسمت ساخت دولت و حاکمیت:
تاریخ تمام جوامع عقب مانده و غیر دیموکراتیک اینرا بوضاحت می رساند که . . . . .

توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید


http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/n_barez_satar_karimpour.pdf


اسم: ف ،هیرمند   محل سکونت: فرانسه    تاریخ: 10.07.2012

غیب گویی آقای رزاق مامون
پیرامون آیندۀ وخیم! افغانستان

نوشتۀ تمام عیار «رسانه یی» محترم رزاق مامون را که تحت عنوان «آقای رئیس جمهور ! اردو و پولیس در اولین جرقه تجزیه میشود» تحریر کرده بودند مطالعه کردم، آقای رزاق مامون از مطبوعاتی ها یا ژورنالیستهای نام و نشاندار کشور ما هستند، نگارش های موصوف خیلی جالب و دلچسپ می باشند که نمیتوان از کنار آنها ناخوانده عبور کرد، نمی دانم چه پست و جایگاهی را برای ایشان شایسته و مناسب خواهم یافت؟ مطبوعاتی؟ ژورنالیست؟ مفسر؟ نویسنده؟ صاحب نظر مسایل سیاسی؟ پیشگو و غیبگو؟، در کشور خاکسار ما چنین عناوینی را سخاوتمندانه به هر کی میخواهند میدهند، از هیچ کسی در حرفه و پیشۀ که به پیش میبرد، سند و مدرکی نمی خواهند، گر چه میتوان همۀ این عناوین را یکجایی به رسالتمآب رزاق مامون قایل شد، چراکه ایشان در همۀ این حوزه ها ، مزه های کرده و چشک های زده اند، از حق نگذریم جناب موصوف اندر این راه بهای هنگفتی نیز پرداخته اند و بیشک که از برکت ماحصل آن به شهرت ایشان افزوده و متعاقباً در صائب نظر گردانی خود بهره هابردند. . .

توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید.



http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/hermand_f_ghayb_gooy_r_mamoon.pdf



اسم: دوکتور محمداکبر یوسفی   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 07.07.2012

دوست گرامی و هموطن عزیز انجنیر صاحب ستار کریمپور!

باعرض معذرت که شما وقت ندارید. امید است، در سوی تفاهم هم وقت نداشته باشید. من در بارۀ نوشته های شما که در جهان چه می گذرد،یعنی درین و آن کشور، چه رخ میدهد، تا جائیکه بیادم است، حرفی نزده بودم. فقط در ارتباط با نقش و صلاحیتهای «سازمان ملل متحد» مندرج در منشورآن بوده است. وقتی من از جنگ جهانی حرف زده ام، دو نمونه تا حال گذشته است. درست است که در جهان منازعات منطقوی و تلفات جانی و مالی انسان درینجا و آنجاصورت گرفته و در بارۀ آن تلفات در هر جاه هم گزارشاتی بنشر رسیده است، که من در آن مورد حرفی نگفته ام. بناءً کدام عیبی هم در ارائۀ معلومات شما ذکر نکرده ام.

وقتی اگر شما، تلفات منطقوی جهان را که در اوقات مختلف واقع شده جمع کنید و به آن «جنگ جهانی» تعریف کنید، من حرفی ندارم. آنچه من از جنگ جهانی نام برده ام، طبق تصور دیگران «جنگ سوم» است. زمانی به آن ماهیت خطر آن متصور خواهد بود، که وقایع نمونوی «هیروشیما» و «ناگساکی»، از جانب هر کشور صاحب سلاح هستوی، امکانپذیر گردد. چنین یک درگیری را «جهنم هستوی» تعریف کرده اند.

یکبار دیگر از یکنوع پیشنهاد وسؤال «مبادا» که در مورد سازمان ملل متحد، صمیمانه انجام داده بودم، معذرت می خواهم. جز تبادلۀ نظر، کدام هدف دیگر نداشته ام.

با احترام
یوسفی


اسم: امان الله عمر   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 07.07.2012

محترم بارز صاحب
شما در نوشتار تان افغانستان را یک جامعه قبیلوی قلمداد نموده اید، در حالیکه سالهای متمادی است که در کشور عزیز افغانستان شهرها، سرکها و امثال ان وجود داشته و داد و ستد و روابط تجارتی در جریان است که همچو مسایل از خصایل جامعه قبیلوی نبوده است، اما در بعضی نقاط مناسبات قبیلوی که وجود داشته نمتوان جامعه افغانستان را قبیلوی دانست
شما در مورد دوستم و سایرین از واقعیت عینی یاد اوری نموده اید به قلم تان برکت، و اما دست های بیرونی که در عقب همچو مسایل قرار داشته مورد بحث شما در مورد اندک بوده است.
دادن قرار داد استخراج نفت دریا امو به چین فکر می کنم با موافقه امریکا صورت ګرفته باشد، نظر شما در مورد چیست؟
کور دی ودان


اسم: انجنیر ستار کریمپور   محل سکونت: مونتریال - کانادا    تاریخ: 06.07.2012

با تقدیم سلام و احترام خدمت جناب دوکتور محمد اکبر یوسفی,
اصولاً هیچگاهی نمیخواهم، و در عین حال وقت آنرا هم ندارم، تا خودرا در گیر مباحثه، مناظره، و مشاجره های قلمی (و یا هر اسمی که بالایش میگذارید) نمایم. اما بعضاً اشتباهات فاحشی در بعضی تبصره ها دیده میشود که ایجاب توضیح بیشتر را مینماید. من شخصاً به نظر هر انسان احترام قائل هستم و اگر گاهی نیز خود ابراز نظری نموده باشم، این حق را به دیگران داده ام تا با نظرم موافق و یا هم مخالف باشند. مطمئن باشید که در تبصرۀ فعلی نیز هدف "تعمیری" نهفته است نه، خدای ناخواسته، "تخریبی" و قطعاً تعمد هم ندارم تا این سلسله را دوام دهم.
تبصرۀ این حقیر بالای نظر جناب آقای بارز به شکل خیلی ساده و روان تحریر گردیده و هیچ اشارۀ به اینکه "ملل متحد دولت بر تر از دولت ها" میباشد در آن نگردیده بود اما اینکه برای جناب شما " چنین انتباه حاصل " گردید، صاف و ساده بگویم که این مشکل جناب شما است. درک شخصی هیچگاهی اساس استوار برای بحث منطقی گردیده نمیتواند.
جناب آقای یوسفی، آیا منظور شما از جنگ جهانی صرفاً جنگی است که کشور های بزرگ در آن مستقیماً با هم درگیر باشند؟ آیا این آتشی که از افغانستان تا یمن را در بر گرفته و ملیون ها انسان بیگناه را در کام خود فرو برده است هیچ به نظر شما نمی آید؟ و یا هم این کشورها جزء جامعۀ جهانی به حساب نمی آیند؟ جنگ سوم جهانی به آن شکلی که شما فکر آنرا میکنید واقع نخواهد گردید، در عوض همین جنگهای را که در گوشه و کنار جهان می بینید در واقعیت همه زور آزمائی ها و سنگر بندی های کشور های بزرگ هستند. کشور های بزرگ صدمات دو جنگ گذشته را به خاطر دارند و هرگز اشتباهات گذشته را تکرار نخواهند نمود(کتاب "کمیتۀ سه صد")؛ جنگ سوم جهانی به دور از مرز های کشور های بزرگ و توسط ملت های دیگر اجرا میگردند. اما در قسمت نقش سازمان ملل در جلوگیری از بروز یک "جهنم هستوی" (چنانی که شما بدان اشاره نموده اید) ضرب المثلی به خاطرم آمد که : "مورچه را شبنم طوفان است". جناب آقای یوسفی، برای کشور مصیبت زدۀ ما دهشت و ویرانگری روس ها از صد جنگ اتومی شدیدتر بوده است. همین اکنون تأثیرات رادیو اکتیف بمب های “Bunker Buster” امریکایی در افغانستان و عراق از طبعیت و آب آشامیدنی گرفته تا مسائل "جنتیک" را به شکل فاجعه آور آن مختل نموده است (عکسهای نوزادان ناقص الخلقۀ افغان و تحقیقات جناب داکتر داود میرکی را که مو بر بدن انسان راست مینماید، حتماً جناب شما مشاهده نموده باشید.*) ولی جناب شما هنوز هم دست زیر الاشه در آرزوی روزی نشسته اید که سازمان ملل "صلح جهانی را حفظ کند و جهان مارا از خطر «جهنم هستوی» یا «جنگ سوم جهانی» نجات خواهد داد؟؟!! شاید شما نیز فکر نموده اید که کشور های فقیر لابرتوار آزمایشی برای اسلحه کشور های بزرگ هستند.
جهت اطمینان خاطر جناب شما عرض نمایم که تصمیم در انصراف از یک جنگ اتومی نه در جلسات سازمان ملل متحد بلکه به اساس منافع کشورهای دارای قدرت اتومی و در عقب در های بسته سازمان های استخبارات و دفاع این کشور ها گرفته خواهد شد (از قضیۀ معروف به "بحران راکتهای کیوبا" در دوران ریاست جمهوری کِنِدی که امریکا و اتحاد شوروی سابق را به سوی یک جنگ احتمالی اتومی سوق داد حتماً آگاهی دارید. این قضیه چنان سِری بود که بجز از سران همین دو کشور مابقی اعضای سازمان ملل متحد قطعاً از آن خبر نبودند.)
در اخیر با اغتنام از فرصت خواستم از هموطن مهربان خود جناب محترم یوسف پاکتین که آنهمه لطف و شفقت در حق این حقیر روا داشتند، ابراز سپاس نمایم. جناب محترم پاکتین، عاجزانه اعتراف نمایم که شبها را در مظلومیت مردم خود اشک ریخته ام. متأسفانه بیشتر از سی سال است که مردم افغانستان مظلوم واقع گردیده اند و ما همه نزد خدا و ملت خود مسؤولیت داریم تا صدای مظلومیت ملت خودرا به گوش جهانیان برسانیم (اگر گوش شنوایی در این جهان مانده باشد) و با ظالمان بر سر یک سفره ننشینیم ولو که از قوم و تبار و همزبان ما باشند.
با عرض حرمت
انجنیر ستار کریمپور
====================================
* تحقیقات چندین دسته از دانشمندان نشان میدهد که امریکا بصورت متواتر از "سلاح تاکتیکی هستوی " در افغانستان و عراق استفاده نموده است و با با وجود اعتراضات پیهم سازمانهای مدافع حقوق بشر این جنایت تا هنوز نیز ادامه دارد.


اسم: محمد نعیم بارز   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 05.07.2012

محترم آقای پیر محمد بابر لطفاً سلام و احترام مرابپذیرید!

سه نفر دوست در منزل یکی از دوستان گرد هم جمع شده بودیم ضمن صحبت انترنت که برای بخشی از مردم امروز حکم تسبیح را بخود گرفته، یکی از میان ما شروع کرد بخواندن نوشته بسیار زیبا و پر محتوای شما زیر عنوان « نکات چند پیرامون نوشتۀ محترم رزاق مامون در مورد تجزیه اردو وپولیس»
واقعاً سبک زیبای نگارش و بکار بردن استدلال منطقی جای بسی ستایش را دارد، کاش کسان دیگری هم در همچو موارد احساس مسوولیت کرده ولو درجهت مخالف موضع من ابراز نظر نمایند تا از برخورد نظرات متفاوت بواقعیت و حقیقت نسبی برسیم بهر حال تشکر ازشما.


اسم: یوسف پاکتین   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 04.07.2012

برادر نهایت محترم،عزیز، واقعبین ..... و فرزند صدیق افغانستان ، محترم انجنیر ستار کریمپور!
به شیر که خوردی و در آغوش مادر یکه کلان شدی رحمت باد، افتخار به آن مادر که شما را در اغوش خود پرورش داده.
نور دیده من.
من پشتون هستم چه چیز مرا وادار ساخت تا این چند سطر نا چیز برایت بنویسم از لقب یا تخلص شما معلوم میګردد که شما از جمله برادارن دری زبان من هستید اګر هستی میلیون، بیلیون .......... بار رحمت به ان مادر و پدر که شمارا در دنیای محبت کلان و بحیث یک فرزند صدیق وطن درس صداقت و واقعیت بینی را بشما اموخته.
همیشه با عزت و سرفراز باشید.

پیښور او کویټه کی زما کور دی
قندهار او په کابل کی زما ورور دی

هر خاین چی دی کی خنډ اچول غواړی
که د لر او که دبر دی مخ یی تور دی

په ډیر درناوی


اسم: دوکتور محمد اکبر یوسفی    محل سکونت: آلمان    تاریخ: 04.07.2012



هموطن گرامی انجنیر صاحب ستار کریمپور!

نظر شما را در مورد«نکاتی چند در بارۀ نوشتۀ جناب آقای نعیم بارز» با علاقمندی مطالعه نمودم. برداشت من از جملۀ شما«..جناب آقای بارز این همه "گناۀ عظیم" را به گردن یک موسسۀ بیچاره و بی صلاحیت انداختن بدور از انصاف است. دیر زمانی است که سازمان ملل متحد در بند قدرت های بزرگ قرار گرفته و صرفاً دست آویز همین قدرت ها میباشد....» در ذهنم نگرانی بار آورد. خدا کند، که شما از «سازمان ملل متحد» بعنوان یک «دولت ما فوق همه دولت ها فکر نکنید.». استدلال شما، برایم چنین انتباه حاصل کرد که باید، در هر واقعۀ جهانی این «ارگان»، بدون توجه به اعضای آن، در سراسرجهان، خود دستور صادر کند وغیره و غیره. لطفاٌ یکبار دیگر، تاریخچۀ سازمان ملل متحد را مطالعه کنید. حتماً خواهی یافت که بنابر چه نیازمندی ایجاد گردیده است، ساختار آن چگونه است. مصارف مالی آن چگونه تدارک دیده می شود. «شورای امنیت» آن سازمان و «جلسات عمومی سازمان ملل متحد» و سائر سازمانهای تخنیکی ...... چه رول دارند. از جانب دیگر، ترکیب اعضای شورای امنیت چگونه است. فرق میان اعضای دائمی شورای امنیت و اعضای مؤقت چگونه تفکیک می گردد. چرا و بنابر چه دلیل، «حق ویتو» به اعضای دائمی داده شده است. سازمان ملل در حال حاضر باز هم یگانه وسیله در دست بشریت امروز است، تا با استفاده از تمام امکانات دست داشته، مندرج در منشور، صلح جهانی را حفظ کند و جهان ما را از خطر «جهنم هستوی» یا «جنگ سوم جهانی» نجات دهد. معذرت می خواهم که نمی شود ازین طریق مفصل صحبت شود.
با احترام
یوسفی


اسم: Dr. Sal Sayedi   محل سکونت: UK    تاریخ: 04.07.2012

برادران معزز هریک محترم پیرمحمد بابر و برادر معزز محترم نعیم بارز سلام به شما خواننده ګرانقدر.
بلی این بحث ها طولانی است. جنګ و قصهء آن غم انګیز و ناخوش آیند هم است. درین راستا ما با کسی کدام دشمنی شخصی نداریم. قصد داریم با بیان حقایق اقلا به ارادهء بیان حقایق واقعیت ها وفهم آن را عام سازیم. خود را بفهانیم و آنچه برای دیګران به ګفتن داریم با منطق آن ارایه کنیم یا منطق دارد خواننده میګیرد ویا منطق ندارد وقت خود و دیګران را ضایع کرده ایم. امید از جملهء اشخاص باشیم که ادای رسالت میکنند ونیت خیر و سود مندی دارد. درین راستا با حوصله مندی و پیګیری باید آنرا رعایت کرد.
به اصل مطالب مورد بحث شما نګاه های خویش را شما خواننده معزز شریک میسازم امید درسرعت نوشته از کلمات استفاده کنم که مسأله شخصی نباشد که نیست بلکی دادن تصویر درست برای امر خیر باشد و بس.

جناب پیرمحمد بابر به مطالب ارایه شدهء شما میپردازم. مطالب که مثبت وواضح و بدون بحث درنوشته شما هست هم زیاد است که باید ازان نیز یاد اوری میکردم اما نسبت وقت صرف به مطالب که من نظر دیګر دارم خدمت مطالب را به ترتیب که نوشتهء ذیل شماآمده خدمت تقدیم میدارم:
۱- سناریوی بسیار بد است که خدا کند که چنین نه شود که بعد از ۲۰۱۴ اردو ونیرو های امنیتی افغانستان تجزیه خواهد. خواست بد است وحالت بد است که نباید به آن دامن زد. اما باید با شنیدن که کسی باید بګوید زنګ خطر را رسا ورساتر شنید وبرای آن تجویز ګرفت. اردو و نیرو های امنیتی باید غیر سیاسی و حافظ و مجری قانون شود. آیا مقرری های موجود وترکیب موجود پست های اشغال شده درین حلقات برملی بودن این نیرو های که مانع پیش بنینی سناریو های بد که هیچ افغان با احسان و وطن دوست باید خواهان آن نباشد، چنین خطری را ایجاد نه کرده؟ خود قاضی شوید. باید ارین دوسال که درپیش است برای این هدف باید کار کرد که ملی شوند. فلسفه و نوعه کار ارګانهای استخباراتی وکشفی (امنیت ملی) باید به نحوی باشد که کشف کنند و برای پیګیری به مراجع پولیس و دیګر ارګانهای عدلی وقضایی قضایا را تسلیم کنند و خود باید دیده نه شوند. بحث طولانی. اما درین راستا اصول مراعات نمی شوند وافراد بی کفایت اظهارات را درمیدیا میکنند که موافق به ابتدایی ترین اصول امنیتی نیست.
دومثال می اورم: درافاده های مشکوک، متهم، مجرم، تروریست، حزب سیاسی، حرکت وسازمان تروریستی، توقیف، زندان، محبوس، شخص بازداشت شده و شخص محکوم شده و حکم نهایی شده و غیر نهایی شده محاکم و ......از دهن مقامات بلند پایه عدلی وقضایی و مراجع امنیتی آنقدر غلطی ها درافاده و مغالطه های درین راستا و استعمالاین اصطلاحات را میشنویم که واقعا شنیدن آن سطح نازل فهمی این مسؤولین درجه اول دولتی کشور را ازمسایل به صورت هویدا روشن میسازد که واقعا هما مسأله قحط الرجال درحاکمیت امروزی مطرح است. اما افغانستان و مردم آن دانا و کارفهم دارند که متأسفانه سبب قناعت حاکمیت کابل نیستند.
معین وزارت دفاع درحملات چندماه قبل تروریستی درکابل مطالب را به روی تلویزیون درمصاحبهء افراد دست اول ریاست امنیت، دفاع و داخله افشاء کرد که صرف افشای همین و چنین افاده های غیر مسکلی کفایت میکند که همچو شخص باید درین نوع اداره کار نه کند. مثلا میګوید ما شخص را دست ګیر کردیم و سیم کارت تیلفون وی را بررسی کردیم و درنتیجه علایق دیګر را یافتیم و ... بابا به ملیارد ها دالر مصرف میکنی بجای اینکه ما پروژهء دقیق استخباراتی داریم مراجع معلوماتی وشبکه داریم و ..... صرف ساده و پیش پا افتاده میګوید که تصادفی برمعلومات با دیدن سیم کارت تیلفون کار ما استوار است. وای بر چنین کارمند بلند پایه امنیتی که نمی داند که این نشست درتلویزیون خود بخش از کار تنویری و دادن روحیه و قوت برای کار این ارګان است.
ګویندهء امنیت ملی و یا معین وزرات حج و اوقاف میګوید که ملاها باید چنین و یا چنان تبلیغ کنند درغیر آن چنین خواهیم کرد وچنان.... ایا کار ګویندهء امنیت ملی ویا این ګونه است؟
لذا اګر افراد چون جناب رازق مأمون ویا شخص دیګر که اشخاص مهم نیست، چنین مطالب را نه ګوید و وضع چنین باشد که هست و درفریب زنده ګي کنیم که خبر بد را اشاعه نه کنیم و روحیه را بهتر سازیم این استدلال به نظرم نادرست و فریب خود است وخارج از واقعیت ها. ضرورت است تا این زنګ خطر را هرچه رساتر بلند کرد تا تدابیر به موقع اتخاذ شوند.ما وقت را ضایع کردن نداریم.
از جانب دیګر آنکه خبر خوش وشادی میاور ویاانکه خبر غم واندوه با هم متفاوت اند اما این آورنده ګان خبر ګردانندګان و اجرا کننده های خوبی های وبدی هانیستند.

۲- درمورد مسؤل کشیدن یک شخص ویا کدام دشمنی؟ همچو برخورد که درین مسایل با کسی دشمنی شخصی کرد و یا توهین و تحقیر شخصی. درمسایل جامعه و کشور عوامل زیاد تأثیر دارند. بعضی ازین عوامل عمده و بعضی فرعی اند. عامل شخص اول کشور و رول آن درقضایا بس عمده است. اما هر کس مشکلات خویش را نیز دارد. درین مورد مسألهء مشروعیت، فهم مسلکی، توانایی های و .... مطرح است. اګر من بګویم من دیګر با مادر خویش تیلفون نمی کنم. یکی قصد من و نیت و تعهد من است ودیګر هم امکانات عملی من. اداره ونظام ایجاد شده و عوامل آن و تعهد درمورد که اشتباهات را تکررا نمیکنم برای آغاز کار خوب وقابل ستایش است. اما سوال مطرح است که تعهد من جوانب عملی دارد وتوانایی درمورد وجود دارد که چنین تعهدرا عملی کنم ویاخیر؟ تصفیه و بررسی عملی کابل بانک و کُنه همه مسایل را شګافتن به خود نظام و حلقات بالای این حاکمیت بر میګردد و این برای حاکمیت درد سر ایجاد میکند و توانایی آنرا ندارد. سیاسیت کدری مبتنی بر روابط خانوادګی، قومی، جبیبی و ... را این حاکمیت که به آن استوار است درعمل اجرا کرده نمی تواند. از توان ان بالا است. نیت و اقرار خوب برای آغاز خوب است اما عملا با تحلیل وضع تقریبا ناممکن است. آب از بالا ګِل آلود است. شواهد وقراین نشان میدهد که توانایی های عملی برای عملی کردن تعهد کم است. اما نباید نا امید هم بود. ببینیم که چه میشود؟ منتظر حوادث باید بود. اما اکر میخواهد مردم مانند خرګوش های لابراتوار به تجارب دیګر این داکتر را باز هم امتحان کنند این خطا است.
۳- مادهء سوم کاملا غیر دقیق: درمورد خارجی ها و آمدن شان. بلی مراجع خارجی درامدن ازکسي افغانی مشوره نه ګرفته اند مصالح است و منافع و این قابل فهم است. اما باز کردن دفتر برای طالب درقطر درواقعیت ختم دست ای اس ای پاکستانی است و این کاری خوب است. اما مصالحه سیاسی که حاکمیت برای منحل کردن مقابل شروع کرده و یا بخش از غنیمت را تقسیم کردن میخواهند از مبدا خطا و برای هردو جانب توهین است. تفاهم سیاسی کار وتوافق برای اینکه ملت سخن اصلی را داشته باشد نه معامله برسرتقسیم غنایم و فریب یک دیګر. مصالحه به این مفهوم که تا حال جریان دارد از مبدا خطا است.
بلی حرفها ددل زیاد است اما یقین داشته باشید باتمام جوانب مثبت جناب حامد کرزی بخش عمدهء خرابی ها و ایجاد مشاکل همین نظام برمیګردد که تفصیل بیشتر میخواهد. لطفا به سایت ۲۴ ساعت - بخش ازین مطالب را درنوشته های جداګانهء من مطالعه فرماید.
اما میدانم که حوصله نیست و تلاش داریم همه از خودرا بخوانیم ونوشته های طویل عریض که نوشته های من از حوصلهء خواندن بالا است.

و اما به مطالب اخیر جناب نعیم بارز:
بخش از نوشته و سبک نګارش و تبادل نظر درموارد بنابر تغییر روحیه درتعویق نشر مطالب میباشد. امید با همان هدف خیر وروحیه خیر با حوصله مندی و ارایه مطلب دربحث های مفید جهت عام سازی حقایق پرداخته و درین راستا با همین روش ادامه داد.
کسانیکه کمر به توهین وتحقیر و بی عزتی افغانستان و مردم آن بسته اند با تمام قوت و امکانات زیاد کار میکنند. انهای که هدف خیر و خدمت دارند با وجود که تعداد شان بیش از ۹۰ فیصد مردم ما را تشکیل میدهند چرا نمی توان درین راستا با تفاهم یک دیګر کارکنند؟ این را باید بدست اورد. تفاهم بمعنی توافق درهمه چیزنیست و این سخن طبعی است.
بلی درین شکی نیست که اظهار ارادهء خویش واصلاح و تعهد برای اصلاح که توانایی و جرئت آن نیز کار بزرګ است علامت مثبت است وبرای اغاز کار خوب است و چنین اظهارات را جناب حامد کرزی هم کرده که علامت مثبت است. اما باید باکارهای عملی همراه شود. کار عملی تنهابه نیت نمی شود ونه به فرمان و سخنرانی خوب. بلکی با فهم و درایت و درمسایل مسلکی با نزدیک ساختن عقل سلیم، با علم سلیم و اراده و کلتیف و مجموعهء سلیم. هرقدم وهرکار درین راستا باید حسابی برداشته شود. اما شواهد نشان میدهد که درین راستا فاصله های زیادی وجود دارد.
الهی این ملت را که بس قربانی داد و نتایج آنرا دیګران خوردند به فضل و امان خویش نګه دار، ازین رنج وعذاب نجات بده، مساعدت و رحمت فرما. آمین یارب العالمین


اسم: انجنیر ستار کریمپور   محل سکونت: مونتریال کانادا    تاریخ: 04.07.2012

04/07/2012

نکاتی چند در بارۀ نوشتۀ جناب آقای نعیم بارز

با تقدیم سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای بارز،

ابتدا خواستم تا از ابراز نظر در مورد موضوعی که جناب شما در دریچۀ نظریات آنرا به نظر خواهی گذاشته اید در گذرم، زیرا با آنکه با اصل منطق استدلال تان موافق نیستم ولی لا اقل سه مورد نتیجه گیری تان در خور تمجید و ستایش میباشد؛ حیفم آمد که این نتیجه گیری بر یک مقدمۀ ضعیف استوار بماند، پس با اجازۀ جناب شما میخواهم از یک دید متفاوت به این موضوع نظر بیاندازم؛ امید وار هستم تا باعث ملال خاطر تان نگردد:

1-- در "قسمت ماهیت قانونی دولت و حقانیت و یا عدم حقانیت رئیس جمهور کرزی" جناب شما میفرمائید که: " پس از سقوط نظام طالبی، دولت افغانستان به اساس توافق نیروهای داخلی و بین المللی تحت سرپرستی سازمان ملل ".... جناب آقای بارز این همه "گناۀ عظیم" را به گردن یک موسسۀ بیچاره و بی صلاحیت انداختن بدور از انصاف است. دیر زمانی است که . . . .

توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید.

http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/karimpoor_s_tabsera_bar_neweshtae_barez.pdf


اسم: پیر محمد بابر   محل سکونت: انگلستان    تاریخ: 04.07.2012

نکاتی چند پیرامون نوشتۀ محترم رزاق مامون
در مورد تجزیه اردو و پولیس


مطالب ذیل را احترامانه تقدیم می دارم:

1- در مورد نوشته محترم مامون در مورد تجزیه اردو و پولیس

من مقاله شاغلی محترم بارز را در این رابطه کاملا تأیید می کنم.

از نوشتۀ محترم رزاق مامون متأسفانه حس بدبینی و ناامیدی توأم با عدم اعتماد به مردم افغانستان به مشام میرسد که برای وطن و مردم مظلوم ما در این شرایط زیان آور است. کاش نویسنده های برجسته افغان قوای مسلح و وضعیت را نباید چنین بدبینانه تحلیل کنند که سود آن فقط به دشمنان وطن میرسد.

در همین صفحه من در مورد قوای مسلح کشور نوشته ام که . . . .

توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید.



http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/babur_p_m_darbarae_neweshtae_r_mamun_2012.pdf


اسم: محمد نعیم بارز    محل سکونت: پاریس    تاریخ: 03.07.2012

محترم آقای سعیدی سلام وصد سلام!

اعتراف میکنم که من به اندازه شما حوصه ندارم و فکر میکنم خوانندگان محترم نیز وقت زیادی برای مطالعه مطالب تکراری ما نخواهند داشت.
معلوم است که دل شما بسیار بالای آقای کرزی پر و دردمند است، از خداوند برای تان طلب تسکین می نمایم.
خلص خدمت تان عرض کنم که به برداشت من آقای کرزی با همه ضعف هایش نسبت به همه کسانیکه به دور و بر وی در قدرت اند شخص هوشیار، صادق و میهن پرست است، حال که گفته است منبعد مصلحت جوئی نمیکند، اگر به قول و قرار خود عمل کند خوب است ، امید میرود تا دوسال باقیمانده از دوره ریاست جهوری اش یک مقدار از بحران موجود کشور کاسته شود.
بااحترام


اسم: Dr. Sal Sayedi   محل سکونت: UK    تاریخ: 02.07.2012

سلام به شما خوانندۀ معزز و جناب نعیم بازر
نوشتۀ شمارا دیروز خواندم و باز هم همان تلاش شما برای دفاع از چیزی که قابل دفاع نیست در آن به وضاحت یافت. انګیزۀ آن بشما معلوم است اما نکات چندي در مورد کارهای مؤکل شما:

اینکه آقای رشید دوستم کیست؟ و یا کي بود و چه کرد؟ از آفتاب روشن است. صرف یک قضیه کفایت میکند که کار آقای دوستم تمام شود: دفاع خودي و بحث دفاع از خود حق مسلم است. اما دفاع از خود اګر از خطوط سرخ عبور صورت بګیرد متجاوز و خود متخلف میشود. مثال می آورم: کسې به خانۀ کسې داخل شد و شواهد نشان میدهد که قصد جرم دارد. صاحب خانه نظر به حالات بر وی فیر میکند و وی زخمي شده و اسیر صاحب خانه شده و به این ترتیب خطر اجرای جرم از دست مجروح از بین میرود. اګر صاحب خانه آمد و در حالیکه متخلف از پا درامده بر وی فیر میکند و وی را میکشد درین صورت صاحب خانه قاتل است و باید به اتهام قتل محاکمه شود. رشید دوستم اګر حافظ قانون بود یا ګماشتۀ حاکمیت طالبان به زعم عدۀ متجاوز را دستګیر کرد و در کانتینر ها انداخت. اعدام این اشخاص بنام طالبان در دشت ها بصورت واضح قاتل بودن و قابل محاکمه بودن دوستم را مطرح و جرم و تخلف اش کاملا مستدل است. این شخص از آی. اس. آی. ، از کی.ګې.بی. از استخبارات ترکي و و تاجکی و روسي و غیر پول ګرفته و در مقابل آن به فروش همه چیز پرداخته و خواهد پرداخت. جنایت و تخلفات وې حتی برای برای خنثی کردن پلان سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز کاملا روشن است. باهرکس یکجا شود در اولین فرصت به وی خیانت خواهد کرد.

اتهام بالای کسي را ارګان عدلی و قضایی مطرح میکند. دفتر ریاست جمهوری و یا ارګان دیګر دولتی به جز ارګانهای عدلی و قضایی اتهام وارد کرده نمیتواند. افاده های نادرست و غیر ستندرد مراجع بلند رتبۀ دولتی که شما از آن تلاش دفاع دارید درین آنقدر اظهارات نامناسب کرده اند که تفصیل طویل میخواهد.

چه ضرورت است که رئیس جمهور حامد کرزی به عجله در مورد قضیه اظهار نظر میکند که اصلا کارش نیست. وارخطایی شان درچه بود و چرا با بیش از هشتاد مشاور وزیر ارګاه و بارګاه کسې به وی نه ګفت که حداکثر کفایت میکند نطاق و ګویندۀ ریاست جمهوری ویا شورای امنیت موضوع را روشن میکرد تا خود رئیس جمهور در مورد با عجله بګوید که ما متهم نکرده ایم که فلان جنایت کار است و یا خاین ملی و و و ... این برخورد با ګذشت ده سال ریاست جمهوری و تجربۀ ده ساله حداقل خطا و نادرست بود. چه توقع دارید که در یک قضیه رئیس جمهور تذکیه کند و در قضیه دیګر توقع نادرست دیګر که توان خرابکاری ندارد عین توقع را میکند. یعنی منظور همان قضیه داکتر رنجبر است که از رئیس جمهور میخواهد مداخله کند. آیا کار رئیس جمهور این است؟ به یقین که نه.

دنیا میداند و شما هم میدانید که انتخاب ریاست جمهوری افغانستان مطابق به قانون (فرمان تقنینی) اجرا شد که در آن مدت فرمان تقینینی درین قضیه صادر شده نمیتواند. لذا انتخابات به اساس غیر قانونی صورت ګرفت. شما میدانید که کسې در انتخابات ریاست جمهوری برنده اعلان میشود که بیشتر از ۵۰ فیصد رای را برده باشد. در دور اول کمتر از ۵۰ فیصد رای اعلام شد و دور دوم انتخابات دایر نشد. از کدام قانونیت و از کدام مشروعیت ریاست جمهوری صحبت دارید؟ خود را فریب میدهید یا دیګران را؟

از صدها مثال یک مثال می آورم: آنچه در کابل بانک شد کدام اختیار حاکمیت نیست. این دزدی و اختلاس و سوء استفاده در کشور های مشابه و حالات کشور ها و جوامع صورت ګرفته واین جنایت کاملا قابل پیش بینی بود. مسؤولین بانک مرکزی وظیفه داشتند این موضع را بموقع جلوګیری کنند که نه کردند و حالا با جنګ زرګرری دنیا را فریب دادن میخواهند. و ۹۰۰ میلیون دالر (بودیجه یکساله افغانستان) به اثر بی کفایتی و یا تخلف همین اداراه که شما از آن دفاع دارید حیف و میل شد. تفصیل در نوشتۀ مستقل من درین مورد وجود دارد.

تکرار میکنم که از چیزی دفاع دارید که قابل دفاع نیست!!!
بلی مجبوریت های وجود دارد که من هم آنرا میدانم اما بی کفایت ها و عدم مشروعیت ها و تخلفات وجود دارد که عامل آن همین نظام است. سیاست کدری، سیاسیت اقتصادي و ... همه خطا و نظام دیموکراتیک اکثر روی پوش تخلفات است. با دیموکراسی کسانی که آنرا جدی تلقی میکنند مشکل دارند. کسانیکه آنرا روی پوش تخلفات خویش قرار داده اند با دیموکراسی مشکل چندان ندارند.
بیاید مسایل را چنان مطرح کنید که این کشتي نجات پیدا کند و دیر نشود. در غیر آن ګناه آن به ګردن شما نیز خواهد بود. آنقدر ګفتنی دارم که باز هم سبب آشفتګی شما و همراهان خواهد شد و به آدرس من از کلمات رکیک و نا مناسب استفاده خواهید کرد که کرده اید. تا کی؟ خداوند مارا هدایت نیکی کند.

پایان


اسم: ولی احمد نوری   محل سکونت: فرانسه    تاریخ: 02.07.2012

سخترانی 22 جون 2012 جناب حامد کرزی!
رئیس جمهور افغانستان

بعد از تقدیم احترام اجازه میخواهم در مورد بیانات ښاغلی کرزی که بروز 22 جون 2012 در ولسی جرگه به مقابل وکلای مردم و اراکین سه اورگان دولت ایراد نموده است، نکات چندی را با جناب شان و خو انندگان این صفحه در میان گذارم:

بواقعیت سخنان آقای کرزی را بسیار به خیر کشور و امید بخش یافتم، معلوم است که بنا بر ضرورت اوضاع داخلی و خارجی فرصت خوبی را برای این حرکت تشخیص داده اند، زیرا نه تنها ملیونها مردم فقیر و قشر تحصیل کرده و روشنفکران وطن پرست افغان از وضعیت ناهنجار کشور و گذشت و مصلحت جوئی های بیش از حد رهبریت افغانستان با سوء استفاده گران قدرتمند، نا راضی بنظر میرسند بلکه دولت ها و مردم جهان که تا کنون به افغانستان مساعدت های فراوانی نموده اند نیز از وضعیت جاری در افغانستان و از سیاست های مصلحت جوئی، معترض و شاکی اند . . . .

توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید.


http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/walinouri_sokhan_rani_karzai_22_6_2012.pdf


اسم: محمد کریم دقیق   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 02.07.2012

ابراز تحصین و آفرین
به ارتباط جواب محترم محمد نعیم بارز!

چندی قبل من هم، متوجه نوشتۀ شخصی بنام «Dr. Sal Sayedi» که از لندن آدرس داشت و با کلمات و شیوۀ خاص خودش، «سلام به شما خواننده معزز و گرامی» و بعد با کلمات غیر «نورمال» و خارج از آداب نویسندگی و انسانی، «اتهامات» و «مهر» ها، نه تنها به نویسندۀ محترم محمد نعیم بارز، بلکه همان «مهر» نا جائز را به آدرس، «پورتال افغان جرمن آنلاین» نیز زده بود. در حال حاضر به این پورتال، انسان های تحول طلب و ملی کشور چشم امید دارند، تا این «پورتال» بحیث «میدیای ملی» برای همه افغانها از اعتبار بیشتر برخوردار گردد، تا شود نظرات همدیگر را تبادله نمایند. به همچو انسانها، ما در طفولیت از موی سفیدان و عاقلان جامعۀ ما شنیده بودیم، که میگفتند: «ابلهان» را خاموشی. از چنین افراد، خطر آن متصور است که ولو خود را مذهبی هم بدانند، میشود با کمال بی شرمی، برای مشهور شدن، حتی به مسجد، یعنی خانۀ خدا هم بی عزتی کنند.

با وجود آنکه جواب خیلی شایسته و با فرهنگ از جانب محترم بارز صاحب، بوی حواله گردیده است، از حضور محترم بارز صاحب و پورتال وزین افغان جرمن جرمن آنلاین اجازه میخواهم، تا متن ذیل را به اجازۀ ایشان، به آدرس همچو «دزدان احتمالی اکادمیک» بفرستم.

« دیپلوم فروشی»

در افسانه های کوتاه مردمی اروپائیان، به نقد از زمانه های قبل از تولید و اختراع وسایط نقلیه، نظیر موتر و بایسکل و غیره، زمانی یک دانشمند و پروفیسور یکی از پوهنتون ها، حکایت نمود که . . . .

توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید.


http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/daqiq_m_k_ebraz_tahsin_wa_afarin.pdf


اسم: رزاق مامون   محل سکونت: کابل    تاریخ: 28.06.2012

گزارش می رسد که اکبربای حریف آتشین مزاج و سوگند خوردۀ جنرال دوستم، تحرکات سختی را به هدف کسب پشتوانۀ سیاسی و نظامی به راه انداخته است. از زمان بهم خوردن رابطه بین جنرال دوستم و اکبر بای، هرگاه دوستم از آدرس حلقاتی در داخل دولت افغانستان زیر ضربه قرار گرفته، اکبر بای بال و پر گرفته و به دشمنان دوستم مراجعه کرده است. اما در قضایای قبلی، همین حلقات مستقر در ارگ، اکبر بای را یک مدت علیه دوستم علم کردند و سپس با «جورآمد» دوستم با تیم حاکم، دوباره در حاشیه انداختند.

اکبر بای قصد دارد به عنوان بدیل قابل اعتماد در اجتماع ازبک ها و ترکمن تباران افغانستان ظاهر شود. وی تا کنون چند بار با مقامات سفارتی انگلیس وامریکا به منظور جلب یاری بین المللی ملاقات کرده است. نتایج تماس های وی هنوز مشخص نشده است. تماس های اکبر بای با فرمانداران محلی در شمال از جمله عطا محمد نور و دیگران نیز، نتایج مشخصی نداشته است. هنوز معلوم نیست که اکبر بای در دیدار با قسیم فهیم و رئیس جمهور کرزی چه دست آورده هایی داشته است. گروهی به این خیال اند که داشتن دشمنی مثل اکبر بای ممکن است برای براندازی دوستم کار ساز باشد؛ اما گزارش ها حاکی اند که شاخۀ نظامی جنبش ملی همچنان فرمان پذیر جنرال دوستم است. جبهه گیری دوستم علیه ارکان کلان دولت، چیزی نیست که اکبر بای بتواند آنرا خنثی کند.

با توجه به تیرگی رابطۀ دوستم با فهیم و تیم خاص کرزی، اکبر بای هنوز هم به عنوان یک ذخیرۀ احتیاطی که بتواند در آینده علیه دوستم وارد عمل شود، مورد حمایت دولت افغانستان است.


اسم: محمد نعیم بارز   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 28.06.2012

محترم نجیبه جان قانع !

احترامات مرابپذیرید و تشکر از شما که زحمت ابراز نظر را بخود داده اید، گله من از دیگران به این معنا نیست که چرا نظر مرا تائید نکرده اند ، بقول شما شکایت من از بی تفاوتی هاست . ما باید از آنهای که به منافع ملی صدمه و آسیب میرسانند اعتراض کنیم ولو به زودی اثر مثبت برجا نگذارد حد اقل مردم این چهره ها را هرچه بیشتر می شناسند، و همینطور از کسانیکه کار خوب انجام میدهند تمجید و قدر دانی نمائیم تا هرچه بیشتر در جهت خوب کار کردن تشویق شوند . بهر حال همین بی تفاوتی های ما باعث شده که افراد خائین و نالایق به کرسی های بلند تکیه زده به چور و چپاول پرداخته و هرچه دل شان خواست انجام دهند و اگر همه صدا بلند کنند آنها نمیتوانند به سادگی خیانت کنند. باز هم تشکر از شما


اسم: nejibe qane   محل سکونت: germany    تاریخ: 27.06.2012

محترم آقای بارز
شکایت دارید که چرا در مورد نوشته تان تبصره های کم نشر شد . چند دلیل اشرا ګغته اید اما دلیل مهمتر:
یګ طرف دوستم ، طرف دیګر از خویشاوندان آقای کرزی که دوره های زندان را بخاطر قاچاق در امریکا سپری کرده اند . از کدام یک طرفداری کنیم ؟
نجیبه قانع


اسم: محمد نعیم بارز   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 27.06.2012

چرا در موضوع توقف کار استخراج نفت سرپل از سوی عبدالرشید دوستم چندان ابراز نظر نشد ؟
1 - موضوع دخالت عبدالرشید دوستم در کار استخراج نفت یک مساله ملی بوده و امر ساده ای نیست که به بی تفاوتی از آن گذشت، اما اینکه حتی گردانندگان محترم سایت هم در باره ابراز نظر مثبت یا منفی نکردند جای تاسف است.
2- میدانم که یکعده با من در هیچ مورد موافق نیستند وبه این لحاظ نخواسته اند با من در گیر شوند.
3 - فکر میکنم علت دیگر اینست که در نوشته جای برای اعتراض باقی نمانده است.


اسم: احسان الله مایار    محل سکونت: اکلکساندریه امریکا    تاریخ: 22.06.2012

هنوز هم در برخی مناطق افغانستان قوماندان سالاری،
زورگویی و فساد اداری وجود دارد (ح- کرزی)

واضحتر ازاین نمیتوان کسی وضع حاکم را در افغانستان تمثیل کند. رئیس جمهور دولت اسلامی افغانستان در بیانیۀ اخیر خود در حضور داشت رؤسای قوای قضائی و تقنینی و اراکین اجرائیۀ دولت اعتراف کرد که در طول ده سال گذشته کمبودی های وجود داشت و هنوز هم دارد که میخواهد آنرا در دو سال آینده ( تا ختم 2014م) دوران وظیفه اش اصلاح کند.
تا جائیکه بنده اوضاع کشور را ارزیابی کرده می توانم فکر میکنم که رئیس جمهور افغانستان در صدد پاک کاری اوضاع حاکم در کشور کمر بسته و باید همه مؤفقیت اش را از بارگاه کبریایی استدعا نمائیم.
در بیانیۀ اخیرش مطالب حساسی گنجانیده شده است که می خواهم ضابطه های اصلی آنرا از نظر خوانندگان بگذرانم.
وی در اجلاس یاد شده ابلاغ می کند که : . . . . . .

توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید.



http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/e_mayar_naft_gaz_amu_darya_wa_dostom.pdf


اسم: محمد نعیم بارز   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 22.06.2012

محترم دوکتور اگبر یوسفی سلام!

آرزومندم صحت تان خوب و دست تان درد نکند زیرا نام خدا بسیار می نویسید و بسیار عمیق و خوب هم می نویسید همواره مقالات شما را مطالعه میکنم،از لطف نظر تان در قسمت نوشته خود اظهار تشکر می نمایم . بااحترام


اسم: دوکتور محمد اکبر یوسفی   محل سکونت: المان    تاریخ: 21.06.2012

در بارۀ : «درتوقف استخراج نفت دریای آمو»

از همان آغاز نشر مطالب درین مورد از جانب نویسندگان هموطن ما، خاصتاً وقتی نوشتۀ محترم محمد نعیم بارز را در دریچۀ «نظر سنجی»، دیدم ذهن مرا هم بخود مشغول ساخت. البته هیچگاه با نظرات و اظهاراتیکه خارج از موضوع، «بوی» تعصبات قبیلوی و یا سمتی و حتی موضعگیری در برابر سیاست کدام سازمان سیاسی و یا اتحادیه از همچو سازمانها را بمشام برساند، هدف نوشته ام را تشکیل نمیدهد. این بدان معنی نیست که . . . . .

توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید.



http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/ma_yosufi_dar_tawaqof_estekhraj_naft_daryae_amo.pdf


اسم: محمد نعیم بارز    محل سکونت: پاریس    تاریخ: 21.06.2012

محترم جناب بابه صمد پنجشیری سلام!

از نوشتۀ بسیار مؤدبانه و منطقی شما سپاسگذارم، باید گفت به استثنای یک مورد من کاملاً با شما موافقم، و آن یک مورد اینکه از دید من توده های ملیونی مردم افغانستان بسیار در فقر اقتصادی و فرهنگی غرق اند، بهمین علت جنگسالاران در زدو بند با دولت های دشمن افغانستان و با بدست آوردن پول و سلاح توانسته اند بخشی از قوم خود را بسیج کرده و در جهت اهداف خود و بیگانه از آنها استفاده نمایند.

در مورد اینکه فرموده اید، دو فیصد پشتون در مقابل قشون خارجی در حالت جنگ و ستیز هستند ولی این دو فیصد نمایندگی از تمام قوم پشتون کرده نمیتواند بلی درست است ولی اگر یک فیصد هم باشد اینهمه جنایاتی را که در حق قوم خود و دیگر اقوام داخل افغانستان انجام میدهند مایه ننگ قوم پشتون و باعث ننگ و شرم همه مردم افغانستان است. که امروز مردم افغانسان در انظار جهانیان بحیث تروریست و مولد مواد مخدر معرفی شده است. گرچه میدانیم که در پشت سر تروریزم اردوی پاکستان بوده و در ارتباط به مسئلۀ مواد مخدر دست قوی شبکه مافیای بین المللی قرار دارد. بااحترام


اسم: بابه صمد پنجشیری   محل سکونت: کابل    تاریخ: 20.06.2012

جناب عالیقدر محترم بارز صاحب.

نمی خواهم وقت ګرانبهای شما و خوانندګان این سایت ملی را ضایع سازم. هیچ وقت نوشتهه های شما خلاف میل من واقع نګردید بلکه خواندن مقاله های شما باعث خوشنودی و ازدیاد معلومات من میګردد. من همیش شکر خدا راادا می نمایم که در وطنم اشخاصی وجود دارد که چهره های اصلی یکعده خائنین و وطن فروشان را بر ملا میسازد.

آنروزها را نمیتوانم فراموش نمایم که ملیشه های ګلم جم در زمان خکمروایی داکتر نجیب الله در روز روشن در شهر کابل دختران معصوم مکتب را اختطاف میکردند و در حق شان تجاوز وحشیانه می نمودند. دوستم را اګر آقای کرزی ببخشد جنایاتی که از وی سر زده هیچ وجدان و ضمیر زنده او را نمی تواند ببخشد.

محترما!
موضوعی که باید بشما در میان بګذارم و خاطر نشان سازم ان عبارت است از رهبری اقوام.
هیچګاه ربانی و احمد شاه مسعود یا فهیم بی فهم رهبر تمام تاجک ها بلخصوص و در مجموع رهبر تمام ملت افعانستان شده نمی توانند به همان پیمانه ملا عمر و ګلبدین حکمتیار رهبران قوم غیور پشتون شده نمی توانند. کریم خلیلی و محقق از هزاره ها، و دوستم، و عبدالملک رهبران قوم ازبک و ترکمن شده نمی توانند.

آقای بارز اینرا باور نماید که امروز در وطنم دو فیصد پشتون در مقابل قشون خارجی در حالت جنګ و ستیز هستند ولی این دو فیصد نمایندګی تمام قوم پشتون را کرده نمی تواند ولی این را هم فراموش نکنید که این دو فیصد پشتون تمام قدرت ناتو رابه زمین شانده اګر سی یا چهل فیصد پشتون داخل معرکه شود باز چی خواهد شد.

جناب محترم.
من پجشیری هستم ولی میخواهم پنجشیری پشتون باشم، میخواهم رمضان بشر دوست ّهزاره باشم می خواهم يشتون تاجک ازبک و هزاره باشم. نمی خواهم رهنورد زریاب این ایجنت کا. جی. بی. و یا سیاه روی قوی کوشان مدیر مسؤول اخبار امید باشم. امید است حل مطلب شده باشد.

با غرض ادب.


اسم: ولی احمد نوری   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 19.06.2012

خوانندگان عزیز پورتال افغان جرمن آنلاین،

مطلب آتی را که رابطۀ مستقیم با این بحث نظرخواهی دارد از صفحۀ ویب سایت بی بی سی گرفته همه لغات و اصطلاحات فارسی ایران را به لغات و اصطلاحات دری افغانستان تعویض نموده برای مطالۀ شما در اینجا میگذارم. امید است از مطالب مهم در نوشته های خود استفاده اعظمی ببرید.

با احترام ولی احمد نوری
**********
جنجال عبدالرشید دوستم.

کرزی: جنرال دوستم به "خیانت ملی" متهم نشده است
گرفته شده از ویبسایت بی. بی. سی.

سه شنبه 12 جون 2012م 23 جوزا 1391ش

کرزی: "اتهام خیانت ملی، کار محاکم است نه کار رئیس جمهور"

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، اتهام "خیانت ملی" به جنرال عبدالرشید دوستم، از اعضای ارشد جبهه ملی را رد کرده است.
این نخستین عکس العمل رسمی آقای کرزی به معرفی جنرال دوستم به لوی څارنوالی افغانستان است.

مطالب مرتبط
جبهه ملی: معرفی جنرال دوستم به څارنوالی اقدام نابجا است
استخراج نفت از ذخایر شمال افغانستان تا پنج ماه دیگر آغاز می شود
جنرال دوستم: خروج عجولانۀ ناتو، افغانستان را به جنگ داخلی می کشاند

موضوعات مرتبط سیاست افغانستان
آقای کرزی واضحا در مورد دلیل معرفی جنرال دوستم به لوی څارنوالی ابراز نظری نکرد، اما گفت که این مسئله با "ممانعت هایی" ربط دارد که در مورد استخراج معادن نفت در شمال افغانستان ایجاد شده بود.
شبکه تلویزیونی طلوع در افغانستان گزارش داد که شورای امنیت ملی افغانستان جنرال دوستم را به اتهام "خیانت ملی" به لوی څارنوالی معرفی کرده است.
مقامات لوی څارنوالی افغانستان هنوز حاضر نشده اند در این مورد با رسانه ها صحبت کنند.
بر اساس گزارش ها، شورای امنیت ملی افغانستان گفته است که جنرال دوستم مانع آغاز کار شرکت هایی شده که در داوطلبی استخراج نفت حوزه شمال افغانستان برنده شدند و می خواهند کار استخراج نفت را شروع کنند.
جنرال دوستم از چهره های پرنفوذ در شمال افغانستان محسوب می شود و جبهه ‌ایکه عضویت آنرا دارد، برای حضور در انتخابات بعدی ریاست جمهوری ابراز آمادگی کرده است.

'منافع بزرگ افغانستان'
رئیس جمهور کرزی که در یک کنفرانس خبری در کابل صحبت می کرد، گفت: "کسی جنرال دوستم را متهم به خیانت ملی نکرده... اتهام خیانت ملی کار محاکم و مراجع عدلی و قضایی است، نه کار رئیس جمهور."
او گفت: "گزارش رسمی به کابینۀ افغانستان و به جلسه امنیت ملی افغانستان رسید راجع به ممانعت در سرمایه گذاری و برخی خواست ها از شرکت های خارجی. در این گونه مسایل، دولت افغانستان مکلف است (که اقدام کند)، چون این منافع بزرگ افغانستان است و مردم از این راه نان پیدا می کنند."
آقای کرزی گفت که معرفی جنرال دوستم به لوی څارنوالی ، بر اساس گزارشهای ابتدایی صورت گرفته و حالا باید در مورد اصل ماجرا تحقیق شود.

جنرال دوستم از چهره های پرنفوذ در شمال افغانستان و عضو ارشد جبهه ملی است.
او افزود: "تا حالا چیزی روشن نیست، گزارشی به ما رسیده و این گزارش به شورای امنیت ارایه شده و شورا مجبور و مکلف است که آنرا مورد تعقیب قانونی قرار بدهد."
'منافع خانواده اراکین نظام'
این گزارش ها، عکس العمل جبهۀ ملی افغانستان، از گروه های اپوزیسیون سیاسی حکومت را به دنبال داشته است گروهی که جنرال دوستم از اعضای ارشد آن است.
این جبهه در یک کنفرانس خبری در کابل اعلام کرد که معرفی جنرال دوستم به دادستانی کل اقدامی "غیر اصولی و نابجا" است.
فیض الله ذکی، سخنگوی جبهۀ ملی همچنین ادعا کرد که دولت افغانستان تلاش دارد "حقیقت را وارونه جلوه دهد."
او گفت که جنرال دوستم به شرکت هایی که می خواهند کار استخراج نفت در شمال افغانستان را آغاز کنند، توصیه کرده است که سعی کنند بیشتر نیروهای امنیتی و کارگران را از اهالی محل استخدام کنند.

سخنگوی جبهه ملی از این هم فراتر رفت و گفت: "هدف اساسی حکومت و رهبری نظام دلسوزی برای حفاظت از ثروت های ملی نبوده، بلکه حفاظت از منافع برخی شرکا و اعضای همسو با خانوادۀ اراکین نظام است که در (این) پروژه شریک هستند."

افراد نزدیک به جبهۀ ملی افغانستان می گویند که اخیراً تلاشهایی صورت گرفته تا بیشتر کارمندان امنیتی در پروژه استخراج معادن حوزۀ شمال افغانستان، از شرکتی که مربوط به یکی از برادران رئیس جمهور است استخدام شوند.

معادن نفت حوزه آمو دریا قرار است از سوی "شرکت ملی نفت چین" استخراج شود.
حوزه نفتی آمو دریا در ولایات فاریاب و سرپل در شمال افغانستان موقعیت دارد و بر اساس برآوردهای دولت افغانستان، این منطقه، حدود هشتاد و هفت میلیون بیرل نفت دارد.
وزارت معادن افغانستان پیش بینی کرده که در مرحله اول، روزانه پنج هزار بیرل نفت از این حوزه استخراج شده و بعدتر، این رقم به چهل و پنج هزار بیرل در روز خواهد رسید.

پایان


اسم: صوفیه عمر   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 19.06.2012

هموطن گرامی - سلام ،
سلامونه. ضم این نوشته مضمون بسیار جالب و ارزیابی جنگسالار عبدالرشید دوستم قاتل حرفوی و معروف به( گلم جم) - صفحات خونین تاریخ افغانستان از دیدگاه مطبوعات و مؤرخین غرب و همچنان دانشمندان افغان، عبدالقدیر مهاجر،ایرک اس مارگولیس، بروس ریچاردسن، لیوند شیبرشن، داکتر نبی مصداق که روی فعالیتها، جانفشانیها و همکاری دوستم برای کسب قدرت روس در افغانستان و یا امروز قدم های خونین او برای مرام های سپانسر های خارجی ضد افغانی، روابط ضد وطنی و مردمی او با ایران، روسیه، هند،ازبکستان، امریکا، ترکیه و غیره روشنی انداخته و به اساس اسناد و شواهد دوستم متهم و معروف است به وطنفروشی، خیانت ملی، قتل و خونریزی بی سابقه، قاچاق مواد مخدره و اسلحه. درین نوشتۀ بسیار جالبی که به اتکای تحقیقات و بررسی چندین منبع افغانی و غیر افغانی نوشته شده توجۀ تانرا جلب مینمایم و در صورت امکان با دوستان وطن شریک سازید.
با عرض حرمت
صوفیه عمر


اسم: زلمی    محل سکونت: Afghanistan    تاریخ: 19.06.2012

نه افکار عامه افغان ها از دوستم و شرکاء حمايت ميکند، نه نيرو های خارجی مقيم افغانستان از دوستم، پشتيبانی ميکنند! فقط و فقط کرزی و معاونين او، از مجازات و محاکمه تبهکاران جنگی، جلوگيری ميکنند!

رئيس جمهور هرگاه مورد تاخت و تاز همين جنايتکاران قرار گرفته است ، يک چند روز پروژه «رديابی و تنبيه جاسوسان اجنبی» را رويدست می گيرد و همينکه باهم «ساخت و باخت سياسی» کردند، دوباره فضا آرام مي شود و هرکس بر خر خويش سوار مي شود و چار نعل ميراند!

اکنون نيز وقتی بين کرزی و محقق و دوستم و فهيم، بر سر انتخابات آينده «جور آمد» صورت گرفت، ديگر مسئلۀ دوستم و استخراج نفت شمال و ممانعت دوستم، فراموش ميشود!

اما مردم افغانستان، اکثريت خاموش، هرگز اين خيانت های دوستم و منافقت های کرزی و جنايتکاران جنگی را از ياد نمی برند، برای اينان هرکدام قفسی آماده شده، تا روزی در اين قفس همانند حسنی مبارک، منتظر محکمه عدل الهی و ملی باشند. احترام.


اسم: منير احمد    محل سکونت: Kabul    تاریخ: 19.06.2012

برخی نويسندگان وابسته به اجانب و فتنه افروز، از روی شيادی و حيله گری، محقق را نمايندۀ هزاره ها و دوستم را نمايندۀ ازبک ها، معرفی مي کنند؛ در حاليکه يک جنايتکار جنگی، يک تروريست يا يک لومپن، هرگز نمايندۀ کدام قوم نيست، بلکه نمايندۀ جنايت است و بس!

اقوام هزاره، هيچگاه، محقق را يا خليلی را يا اکبری را، نماينده يا(رهبر)؟ خويش نمی شناسند!
اگر خليلی و محقق، رهبر و نمايندۀ يک قوم بودند، پس چر، در روزگار تسلط طالبان، قوم خود را تنها و بی پناه رها کردند و خود رهسپار کشور بیگانۀ ايران شدند؟!
دوستم، هزاران جوان و نوجوان ازبک را برای تأمين منافع شخصی اش، به کام مرگ فرستاده است!
هزاران دختر ازبک را (خلاف ميل شان)به زورمندان و ثروتمندان فروخته است تا جايی که هرهفته يک دختر ازبک، دست به خودکشی ميزند!

از دست اعمال ضد اخلاقی و ضد کرامت بشری دوستم، شصت فيصد دختران و پسران جوان ازبک، همين اکنون، به مواد مخدر گرفتار شده اند!

اتهام خيانت به دوستم، هيچ ربطی به قوم زحمتکش و باوجدان و باديانت ازبک ندارد!

چند روز پيش در خبر ها آمده بود، محمد اکبری(از جنگ سالاران) گفته بود «کسی که با تجليل و بزرگداشت خمينی، مخالف باشد، با پيغمبر اسلام، مخالف است»!

اما اکثريت مطلق قوم هزاره خلاف گفتهء اين مزدور بی حیثیت، بشدت از خمينی، نفرت دارند!
خلاصه امر، يک جنگ سالار فقط جنگ سالار است، و جنگ سالاری که ۶۵ هزار کابلی را کشته باشد يا واقعه افشار توسط او صورت گرفته باشد، فقط بايد منتظر محاکمه خودباشد، نه منتظر وزارت و رياست و وکالت و قهرمانی!


اسم: محمد نعیم بارز   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 19.06.2012

محترم جناب کوهستانی سلام!

اظهار نظر رئیس جمهور کرزی در ارتباط به توقف کار استخراج نفت در کنار دریای امو که گفته است « جنرال صاحب دوستم را هیچ کس متهم به خیانت ملی نکرده است» حرف کاملاً منطقی و بجاست زیرا قبل از تحقیق و حکم محکمه اتهام بستن و حکم صادر کردن علیه و یا برله شخص خلاف قانون و غیر دیموکراتیک است.

اما این بدان معنی نیست که جناب رئیس جمهور کرزی عبدالرشید دوستم را در اقدام متوقف ساختن کار استخراج نفت بی تقصر دانسته باشد.

اینکه احمد ضیا رئیس « جبهه متحد ملی» دخالت غیر قانونی دوستم را در کار استخراج نفت یک اقدام خیر خواهانه به نفع مردم محل دانسته، چنین اظهار نظر بجای دفاع از وی برعکس بر عمل خلاف قانونی دوستم در کار استخراج نفت صحه می گذارد.

هر گاه در نتیجۀ تحقیق ثابت شود که دوستم ولو به هدف و منظور خوش خدمتی بمردم محل اقدام به توقف کار استخرج نفت نموده باشد این عمل وی یک عمل غیر قانونی شمرده شده و ایجاب محاکمه را مینماید.

چرا؟ به لحاظ اینکه همچو مواد یعنی نفت، گاز، مس، آهن و غیره بخشی از منابع طبعی کشور و دارایی عامه محسوب میشود. بنابران تصمیم به قرار داد فروش، استخراج و یا توقف صدور آن بخارج از صلاحیت دولت افغانستان است. البته این مسایل از صلاحیت وزارت معادن، ولسی جرگه و رئیس جمهور بوده از آنطرق تصامیم لازم گرفته میشود.

بنابران هیچ فرد و مقامی حتی رئیس جمهور به تنهائی بدون طی مراتب قانونی حق ندارد تصمیم شخصی اتخاذ نماید و اگر چنین کند هر ضرر سیاسی و اقتصادی که رخ میدهد ضرر ملی محسوب شده و به عنوان خیانت ملی قابل تعقیب و محاکمه دانسته می شود که نظر به قانون اساسی و قانون جزا، حدود جزا معین است یعنی اعدام یا حبس ابد. بااحترام


اسم: محمد نعیم بارز   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 18.06.2012

جناب بسیار محترم بابه صمد پنجشیری، لطفاًاحترام مرا بپذیرید!

تشکر از شما که فرموده اید نوشته های مرا می خوانید، متأسفم که اینبار نوشته من خلاف میل شما واقع شده است.
جناب محترم باور کنید من به همۀ اقوام تشکیل دهندۀ جامعۀ افغانستان احترام میگذارم و عمل رهبری فرد و یا افراد را به قوم اش نسبت نمیدهم. مثلاً اگر کدام حزب یا گروه عمل خوب و بد انجام میدهد باید بصورت فردی عمل خوب و بد وی را مشخص نموده، آنگاه رفتار و کردارش را اگر به نفع کشور بود تمجید کرده واگر خلاف منافع ملی دیده شد آنرا رد و بد گفت. اینکه فرموده اید من از جنایت دگران یاد نکرده ام و صرف از رهبری پشتون سخن گفته ام، بعرض تان برسانم که من از پدر و مادر به قوم پشتون تعلق دارم ولی این باعث نمی شود که از اعمال خلاف منفعت ، فرد و یا افراد پشتون سخن نگویم.

اگر کمی به نوشته من دقت می فرمودید همانطوریکه از اعمال خلاف منفعت ملی جنرال دوستم سخن گفته ام طالبان و گلبدین پشتون را نیز از نظر دور نداشته ام.

امید یکبار دیگر نوشتۀ مرا از نظر بگذرانید شاید در قضاوت خویش نسبت بمن تجدید نظر نمائید.

تشکر


اسم: کوهستانی   محل سکونت: المان    تاریخ: 18.06.2012

کوهستانی (گران افغانستان)
افغانستان و تهدید ها در مسیر قدرت

رئیس جمهور کرزی اعلام کرده است که جنرال عبدالرشید دوستم از اعضای رهبری جبهۀ ملی و جنبش ملی اسلامی به خیانت ملی متهم نشده است. وی همچنین گفته است که طرح اتهام خیانت ملی به یک فرد، کار رئیس جمهور نبوده بلکه کار محاکم افغانستان میباشد. این اظهارات رئیس جمهور نشان میدهد که آنچه در خصوص متهم شدن عبدالرشید دوستم مطرح گردیده است، یک موضوع بسیار جدی نخواهد بود.

این عکس العمل رئیس جمهور در واقع نوعی جواب گویی مسالمت آمیز به یک رویارویی تبلیغاتی است که بین جبهۀ ملی و برخی از نهادهای حکومتی بمیان آمده بود. از چندی به این سو که در خبرها از متهم شدن عبدالرشید دوستم به ایجاد ممانعت در راه استخراج نفت افغانستان از منابع نفتی حوزۀ آمو دریا گزارش هایی نشر شد، جبهه ملی به آن عکس العمل نشان داد و گفت که اتهام علیه دوستم با انگیزه های سیاسی و برای تضعیف ارکان این جبهه صورت می گیرد. احمد ضیا مسعود معاون اول رئیس جمهور در حکومت قبلی آقای کرزی از مطرح شدن اتهام علیه جنرال عبدالرشید دوستم به شدت انتقاد کرد.


توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید.


http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/kohestani_afgh_wa_tahdidha_dar_masire_qodrat.pdf


اسم: ديدار طبيبی   محل سکونت: Kabul    تاریخ: 18.06.2012

منظومه انتقادی و واقعگرايانه کابلی صاحب
در بارۀ عبدالرشید دوستم و حاجی محقق!
(اقتباس از سایت آريايی)

پاسداران تباهی، در خيال پادشاهی!
کمباور کابلی



چنان قحــط سالی شـد انــدر وطــن
که دوشيــزه گـرديــده هــر پير زن

محقق که خوش بود با«صيغه»ای
و يا رهــــزنی از پس تـيـغــه ای :

به تسبيح و عـمـامــه ، ليـل النهار
کشيدی ز جـــان ِ خــلايـــق دمــار

کـنـــــون ادعــای خـلافـت کـنـــد،
نـه از خـلـق و خالـق اطاعت کند!

*************
و«دوستم» که زنباره ای شوم بود
فـقـط روده و بلـع و حلقـوم بود !

ز سيـلـو شبانگــه هـمی بـرد نــان
قـطاع الـطــريـقـی نمــودی عـيـان

گـهـی با جـهــادی گهـی با نجـيب
گهی با «نظاری» گهـی با رقيب

گهی با "کريموف"، گهی "بی نظير"
دو پايش به "تهران"، سرش "ارزمير"

کنون ، با رجـز، طبل شاهی زنـد :
دروغـيـن، گپ داد خـواهـی زنــد!

چه نيرنگ باشد به اين خشک وتر
کـه يک آسـمان نيست بالای ســر !

يکی چون « معمر » هلاکش کنند
کشند در خـيـابـان و خـاکـش کنند

بسازنـد بـهـر « مـبـارک » قـفـس
دريــغ آرنــد از وی کشيدن نـفـس

پس از سال هــا ، چالش و انتظار
بـيـارنــد « پينوشـه» را پـای دار

*************
مگــر در بــر و بــوم آزادگــــان
به اقـلـيــم مــردی ، به افغانستان

سـپارنـد اورنگ بـه غـارتگـــران
به دزدان ناموس و مرگ آوران !

جنايتگـر جنگ چــو حاکـــم شود:
ز گرگـيـنـه خـويی، نه نادم شود!

*************
پایان


اسم: گران افغانستان   محل سکونت: افغانستان    تاریخ: 18.06.2012

دوستم از کرزی تشکر کرد

پس از آنکه کرزی، اتهام جنرال عبدالرشید دوستم؛ متحد سابق و مخالف کنونی اش که از سوی شورای امنیت (ملی) به “خیانت ملی” متهم شده بود را رد کرد، دوستم از رئیس جمهور تشکر کرد!

به گزارش ګران افغانستان، عبدالرشید دوستم، یکی از رهبران جبهه ملی با نشر بیانیه ‏ای از رئیس جمهور کرزی به خاطر رد اتهامات خیانت ملی، ابراز تشکر کرد.

در بیانیه دوستم چنین آمده است:”من از مقام محترم ریاست جمهوری که با معقولیت به این موضوع پرداخته و اتهام واهی به اصطلاح خیانت ملی را رد نموده اند، تشکر می کنم و تأکید می ورزم که نهادهای حراست از قانون نباید به حیث ابزار سیاسی مورد بهره برداری حلقات انحصار طلب قرار بگیرند و با حیثیت اشخاص حقیقی و حکمی غیرمسؤولانه بازی کنند.”

این رهبر جبهه ملی در این بیانیه خواستار عذرخواهی فردی شده است که با معلومات بی اساس،‌ وی را متهم به خیانت ملی کرده است.

چندی پیش جبهه ملی نیز با برگزاری کنفرانسی این اتهامات را رد کرده و تاکید کرده بود که عبدالرشید دوستم، یکی از رهبران این جبهه خواستار به کارگیری باشندگان محل برای کار و تامین امنیت حوزه نفت آمو دریا بوده است و هیچگونه قصد جلوگیری از سرمایه گذاری خارجی در کشور را نداشته است.

همچنین احمدضیا مسعود؛ رئیس جبهه ملی در یک کنفرانس خبری تصریح کرد: دولت با حمله به اقامتگاه حاجی محقق در بامیان، متهم کردن دوستم و اظهارات نجیب الله کابلی،‌ در تلاش توطئه سازی علیه جبهه ملی است.

این در حالی است که خبرهایی مبنی بر متهم شدن عبدالرشید دوستم به خیانت ملی به خاطر جلوگیری وی از سرمایه گذاری های خارجی در حوزه نفت آمو دریا، به نشر رسیده بود؛ اما رییس جمهور این موضوع را رد کرد؛‌ اما در عین گفت که دوستم به دلیل ممانعت از استخراج نفت شمال، تحت پیگرد قضایی است.


اسم: بابه صمد پنجشیری   محل سکونت: کابل    تاریخ: 18.06.2012

بارز که واقعاً خود را بارز ساحت!

جنایتکار از هر قوم و مذهب که باشد جنایت کار است. اینکه وی پشتون است یا تاجک، ازبک است یا هزاره هیچ فرق ندارد. من همیش نوشته های نعیم بارز را به بسیار علاقه و دلچسپی میخوندم.
ولی افسوس بعد از خواندن این مقاله ایشان برایم روشن ګردید که وی نیز در ردیف یکعده نوسیندګان چیز فهم متعصب قرار دارد. جناب ایشان در مضمون: توقف استخراج نفت دریای امو مقصر کیست؟ چنین مینویسد:

(دوستم با تجاربی که در اغوا ګری و فریب در طی سالها از خود نشان داده است: از دوران حاکمیت[[حزب دیموکرات خلق]] همسویی با حزب اسلامی ګلبدین حکمتیار و همدستی در خونریزی با آناتیکه در کشتار مردم شهر کابل و تخریب این شهر اقدام کردند که شهرت ګلیم جمع را بخود ګرفتند در همداستانی با طالبان در تضعیف اتحاد مردم افغانستان، دستبرد، غارت و چپاول منابع و دارایهای عمومی و خصوصی مردم، جیره خواری و مزدوری عریان جنرال دوستم برای دولت خارجی.....و غیره و غیره]].

در مضمون فوق آقای بارز چقدر بوی تعصب به مشام خواننده میرسد وی چی هوشیارانه از جنایت احمد شاه مسعود و ربانی ذکر نمیکند ولی مسؤولیت تمام بدبحتی ها را در ګردن ګلبدین حکمتیار و طالبان می اندازد آنهم بخاطریکه آنها پشتون هستند وی نی از ذکر نام جنایتکاران تاجک و هزاره یادی نمی نماید واه واه. به این نویسندګان ملی ګرای ما که در زیر نقاب ملی ګرایی تعصب ګرایی می نمایند.

با غرض احترام.


اسم: ولی احمد نوری   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 18.06.2012

در بارۀ این موضوع مهم و حیاتی کشور ما افغانستان بیجا نخواهد بود نظری به نوشتۀ جناب رازق مامون هم بیاندازید.

رزاق مامون

جنرال دوستم، جنرال «پادشاه ساز» باردیگر به صحنه کشانیده شد

در کنفرانس شانگهای، یک خبر مخرش و سری از سوی استخبارات چین به رئیس جمهور داده شد.

مقامات چین با صراحت از جنرال دوستم به حیث عامل داخلی برهم زنندۀ پروژۀ استخراج نفت حوزۀ آمو دریا نام بردند. بدون تردید، مقامات چین عوامل منطقه ای را نیز به حامد کرزی معرفی کرده اند. شورای امنیت ملی در کنفرانس عکس العملی خویش، با شتاب زدگی، به جنرال دوستم لقب «خاین ملی» داد و مابقی اقدامات «قانونی» درین باره، به څارنوالی حواله شده است. . . .

توجه:

بقیۀ این مضمون جالب و مهم را در صفحۀ تحلیلات پورتال افغان جرمن آنلاین مطالعه فرمائید.
و یا هم لینک آتی را کاپی نموده در براوزر اکسپلورر تان نصب کرده و اصل مقاله را مطالعه نمائید.


http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/.mamun_razeq_general_dostoom_patshah_saaz.pdf



Copyright by AFGHAN GERMAN ONLINE all rights reserved