Skip to main content

تحليل ها و پيام ها

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > تحليل ها و پيام ها  

نظریات شما درمورد مطلب آتی:
  شرکت تجارتی آل کرزی     نویسنده:  حمید سیماب

 
اسم: نجیب کامل   محل سکونت: هلند    تاریخ: 28.08.2009

سلام نویسندگان آگاه افغان جرمن انلاین
من از خلال اخبار و رادیو .تلویزیون های معتبر جهانی آگاهی حاصل کردم که آقای آلبروک برای قانع ساختن کرزی که برنده قاطع انتخابات نیست این حدث و گمانها را بیشتر میسازد که دولت امریکا حالا متوجه شخصیت های سیاسی فراموش شده مانند جناب محترم داکتر رمضان بشر دوست و جناب محترم داکتر اشرف غنی احمدزی وجناب داکتر حبیب منگل شده اند .چون کرزی یک انتخاب اجباری در مقابل داکتر عبدالله است در حالیکه اگر این سه شخصیت فراموش شده بیشتر مورد پشتیبانی قلم بدستان دموکرات کشور از زاویه مثبت بررسی شود من باور دارم که افغانستان اولین گام خودرا در راه ساختمان دموکاسی خواهد گذاشت.من از هموطنان چپ و راست ولیبرال های دموکرات برادرانه و دوستانه و صمیمانه خواهشمندم که اگر روشنفکر استید واگر اولاد واقعی افغان زمین استید واگر دل تان باینده این وطن میسوزد واگر میخواهید ما هم مانند نیاکان خود با آبرو و باعزت در جهان معاصر زندگی کنیم و به سوی پیشرفت و ترقی گام برداریم بیاهید که با یک قلم ازین سه شخصیت که بر نامه های ایشان 90% بهم نزدیک است دست بدست هم داده از آنها پشتیبانی کنیم.واگر چنین نشود برای پنج سال آینده زمام اداره ما ملت بیدار بدست بد ترین شخصیت های خاین و قاچاقبر و جنگجو وبی کفایت افتاده و فاجعه بد تر از گذشته را ما شاهد خواهیم بود . هموطنان عزیز .امروز جامعه جهانی با مردم ما یکجا قربانی تروریزم بین المللی و ارتجاع ایران و پاکستان است و عرب ها شدیداً در امور داخلی ما مداخله میکند افراطگرایان مذهبی از نام پاک مذهب تمام است و بود مارا چور و چپاول میکند .تجاوز رشوت و خیانت بیداد میکند .مافیا سود کلانی ازقاچاق مواد مخدر آتش تروریزم را بر افروخته نگته میدارد و این تنها نیست که وطنداران شکم گرسنه من قربانی است بلکه شراره این آتش حتی جامعه بین المللی را هم متاثر ساخته است.

هموطن عزیز از همین حالا تصمیم بگیریم ونگذاریم که این وطن عزیز ما که هر لحضه برایش اشک میریزیم و برای کشته شدگان ایکه منتظر افطار روزه بودند ولی بعوض غذا زندگی خودرا نوش جان کردند .واقعا برای تمام ما راه گم شدگان سیاسی قلم بدست که نمیدانیم به که بچسپیم و چه کنیمدشوار است اگر عاقلانه و عاری از تعصب فکر نکنیم .

هموطنان عزیز برادران و خواهران من نور چشمان من من منحیث کوچک تان و خدمت گذار تان خواهش میکنم بدون تعصبات و ملاحضات منفی آنچه من تذکر داده ام نظرات شما در رابطه خواهانم .و هر نوع انتقاد شمارا بسر چشم قبول دارم

درود بروان کسانیکه منتظر آزادی و دموکراسی در کشور خود بودند ولی با شکم گرسنه قربانی تروریزم بین المللی شده اند
باحترام


اسم: عبدالله صمیم   محل سکونت: کابل - افغانستان    تاریخ: 25.08.2009

باعرض سلام واحترام،
جناب آغای عزیرالله خان سمیع!
رأی دادن من به محترم داکتر اشرف غنی احساسات دور از واقیعت نیست ، ومن مجذوب بودم که داکتر اشرف به حیث رئیس جمهور انتخاب شود ؛ از اینکه تقلب کاران ودغل کاران در شرف پیروزی اند،نوش جان شان . اگربه خیر وصلاح افغانستان فکر کنیم باید یکی از دونفر چون اشرف غنی ویا بشردوست به حیث رئیس جمهور افغانستان انتخاب میشدند ، ولی در جامعه عقب مانده وبیسواد افغانستان جائیکه پول و تقلب حرف اول را میزند و تنها ده درصد مردم به میدیا دسترسی دارند ؛ این فکر خیال است و محال .
اما در مورد سؤال مشخص جناب عالی ، جناب کرزی صاحب یکبار امتحان اش راداده است ، که اندرین مورد نامه اول ام را یکبار دیگر با بیطرفی کامل مطالعه کن ، درمورد عبدالله خان هم چنین فکاکت ها وجود دارد، وبنا به گفته دوستی به بنام واقعبین که( لطفا"بپذیریدکه:« نه کل ماند نه کدو - خاک برسر هردو»)
من به محترم فارانی ومحترم رفعت عمیقا ً احترام دارم ومقالات شان جای خودش را دارد، ولی سردسته باند های اقتصاد و مواد مخدر افغانستان چو محمود جان کرزی و ولی جان کرزی هم یک واقیعت انکار ناپذیر اند که هر دوهم از طرف حامد جان لندهور حمایه میشوند. بااحترام


اسم: واقعبین   محل سکونت: کابل    تاریخ: 25.08.2009

محترم عزیزالله سمیع
لطفا"بپذیریدکه:« نه کل ماند نه کدو - خاک برسر هردو»


اسم: عزیزالله سمیع   محل سکونت: عربستان    تاریخ: 24.08.2009

باتقدیم احترامات
محترم عبداله صمیم !
شما تحت احساسات دور از واقعیت ،چنان مجذوب شده اید که به گفتۀ ایرانی ها کاملا ً از موضوع پرت سخن میزنید . وقتی در مورد مشخص دو نفر کرزی و عبداله از شما سوال شد شما در جواب نوشتید « من قبلاً رأی ام را به اشرف غنی داده ام » . این جواب شما میرساند که شما بنابه علاقۀ تان به مجترم اشرف غنی که واقعا ً مرد دولت مدار و آگاه و دلسوزی برای افغانستان بودند وهستند . مسئله را نمی توانید عمیق ببینید .

مسئله درین است که بنابه خرابی اوضاع در مناطق محبوبیت جناب اشرف غنی به اثر خیانت کاران طالبی که شاید با دگر دشمنان وطن ،همدستی داسته باشند نمی توانند رای خود را دریافت کنند و بر عکس در مناظق شمالی که کمتر تحت تأثیر طالب ها بوده و از امنیت کلی برخوردار است ،امکان دارد که عبداله از جناب احمدزی پیشی گرفته که تاکنون همینطور هم شد .

حرف من و بزرکان درین بود که در بین دو نفر باید احتیاط لازم را از دست ندهیم تا آدم عقب گرا مثل عبداله بزور دشمنان مردم ووطن بقدرت برسد و همین آرامش نسبی هم ازبین برود . ( گرچه شمااز خواندن کلمات مثل آرامش وغیره مشتعل می شویدبهر حال) بازهم باید گفت که کرز ی هزار مرتبه از عبداله بهتر است .

در اخیر باید گفت که با احساسات نمی شود واقعیت های تلخ را نادیده گرفت و نپذیرفت . لطفا ًبمقالۀ تحلیل گر مؤفق جناب احمد ضیأ رفعت در همین صفحه با آرامش و خونسردی دقت کنید شاید حرف ما را بتوانید درک نمایید .


اسم: نصیب   محل سکونت: کابل    تاریخ: 22.08.2009

هموطنان عزیز فرزندان با وقار وطن درد دیده اما سر بلند ! با تاسف والم گفته می شود همین عبدالله زن صفت که نصف روزش به آرایش سر وصورتش می گذرد .در انتخابات برنده شده است . نبود امنیت در مناطقی که جناب کرزی به رای آن مطمئن بود آرا ی او را بسیار پائین آورده است . دیده شد که ساحات مورد نظر برای عبدالله از امنیت نسبی بر خوردار بوده و لا اقل حوزه های رای گیری در آن دایر شده است . حتا گفته می شود پاکستان نیز برای پیروزی او کمک کرده است .امریکایی ها نیز قصدا نخواسته اند در برابر تهدید های امنیتی در این نقاط چدی باشند .


اسم: عبدالشکور   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 21.08.2009

باز هم سلام به همه:
آقای اکبر: وقتی شما مرا مجددی میگویید مردم فکر مکنند که از بزرگان عالیقدر شما هستم .زیرا شما از دنبال مجددی استخاره کنان روان هستید.
می گویید« تمام گناهان را در گردن کرزی می اندازید و از گروه مستقلۀ قدرت مند ضد کرزی و ضد ملی در مقامات بلند دولت یادی نمیکنید».نمیدانم منظور تان چه است؟ اولا ایا این« گروه مستقلۀ قدرت مند ضد کرزی!!!! و ضد ملی در مقامات بلند دولت» را من مقرر نموده ویا قدرت داده ام یا کرزی؟ دوم ازین قدرتمندان به جز ربانی و عبدالله متباقی همه حلقه ای کرزی را تکمیل میکند.شما نام شانرا قدرتمندان مستقل می گذارد و من صفت اصلی شان که همانا جنایت پیشه گان جهادی و ملیشیایی اند بیان میدارم درکنار شان هم خادیست ها و جنایت کاران 7 ثوری را.که من یقین دارم که کرزی بعد از پاچا شدن همین دوتا را نیز بی مقام نه خواهد گذاشت.

نمیدانم کجای هشدار اقای مسعود فارانی« به جا و به موقع » بود؟.یعنی بنا بر برداشت فارانی مثلا اگر رمضان بشر دوست و یا هم اشرف غنی احمدزی رییس جمهور شود گویا فاجعه ای مانند 7 ثور رخ خواهد داد وبلای سنگین تر از بلای 7 ثور بالای مردم نازل خواهد شد.من درجه ای چنین استدلال را پایین تر استخاره ای مجددی میدانم.

شما چگونه استخاره کردید که کرزی از «اشتباهات خود آموخته»است. اشتاهات کرزی بنا بر استدلال خود شما موجدیت«گروه مستقلۀ قدرت مند ضد کرزی و ضد ملی در مقامات بلند دولت» بود.که دران نسبتا هحدود بودند اکنون از قره قلی که تا چپنش و چپلی اش همه را«گروه مستقلۀ قدرت مند » یعنی سیاف، دوستم، محقق، اسمعیل،خلیلی، جنرال جرات، فهیم،...تشکیل میدهد، دگر خداوند به داد ملت ما برسد.حمله ای لمپنانه ای دوستم یک چا با کچکش پدرام برحریم خانه شریک جنایات خودش اکبر بای،سیلی کاری لوی سارنوال توسط جنرال جرات،غصب ملکیت های دولتی ومردم توسط مافیای زمین(همن لحطه به خاطرم آمد که آقای نصیر فیاض از وزیر شهر سازی خواهان افشای اسمای غاصبین شد، وزیر پرسید که ترا به شرافتت که جرات نشر آنرا داری ؟ فیاض گفت: بلی.وزیر گفت فهیم. همین فهیمی که معاون اول کرزی معرفی شده و این یک فاکت ضعیف بر جنایات عریض و طویل فهیم است)، عفوه جنایت کاران .تاقضین حقوق بشر ومتجاوزین بر دارایی و تاموس مردم،عفوه متجاوزین بر اطفال معصوم، عفوه قاچاق بران مواد مخدر،فساد بی مانند اداری،....که بر شمردن همه ای آن هفت من کاغذ میخواهد از حوصله این ستون خارج است،همه وهمه دست کرزی را در جنایات جنگ سالان وطن فروش شریک میسازد.

گوشه ای از مافیای آل کرزی را که حمید سیماب ترجمه کرده فقط و فق یک گوشه ای نستا پنهان آل کرزی را برملا ساخت.در عیر آن عیوب کرزی که فوقاً از گاو غدود برشمرده شد حتی چشمان شما هم آنرا دیده است.
امروز ویا فردا کرزی به مثابه حکمران کشور اعلام خواهد شد ولی به خاطر باید داشت که دست قلم زنان استخاره چی کرزی نیز در جنایات آینده شریک خواهد بود.


اسم: عبدالله صمیم   محل سکونت: کابل - افغانستان    تاریخ: 21.08.2009

جناب آغای عزیز الله خان سمیع !
جناب محترم، احتیاط کن که آش سرخ وداغ دهان مبارک ات رانسوزاند.
من قبلاً رأی ام را به اشرف غنی داده ام ، از نظر من هرکسی که خلاف مصالح ملی وطن اجراات نماید و بادزدان وتفنک سالاران دهن جوال بگیرد ، خائین و سزاوار انتخاب شدن حتی به حیث چپراسی مکتب ویا ملازم یک اداره را ندارد چه رسد به چوکی ریاست جمهوری ، حالا این خائین هرکی باشد، کرزی ، عبدالله ویا هر کسی دیگری ، حقیقت آنست که در نامه قبلی ام تحریر نموده ام که تمام مردم افغانستان آنرا کاملاً میدانند ، و توکه از طرف کرزی کدام چراغ سبز وسرخ گرفته ای ، میخواهی قبول نکنی ، نکن . با احترام


اسم: عزیز الله سمع   محل سکونت: عربستان    تاریخ: 21.08.2009

باتقدیم احترامات
حرفهای احساساتی وسطحی عبداله صمیم را خواندم آنها طوری نشان میدهند که گویید کشف جدید در مورد کرزی نموده باشند . برادر در درنوشتۀ عمیق فارانی صاحب مسایل ذکرشده شما به اجمال آمده است مسئله بر برسر دفاع از کرزی نیست مسئله بر سر این است که باشخص تازه ریس جمهور شده که بطور روشن رقیب وی همنام شما میباشد همین شیرازۀ تازه پیرایه بسته بعد سه دهۀ جنگ ویران نشود و دربست به نوکری ایران بزور دالر او را غرض منافع خودش بر اریکه قدرت می آورند قرار نگیرد. من هم بر شما این برچسب را زده میتوانم که خود گفته اید : این هم از همان حرف هائیست که حامیان فلوته باز عبداله ، کرزی را چنان سیاه نشان میدهند که سیاهی عبداله را کمتر سازند . سیاهی عبداله بدتر از مافیایی بودن کرزی است که شما آنرا سایه می اندازید . اگر ریگی در کفش ندارید لطفا ً در بین این دونفر روشن و شفاف بفرمایید که کدام برای زعامت آینده مناسب است ؟ یکی و خلص نظر روشن ارائه کنید تا عمق دانش شما را در راه خیر وصلاح مملکت جویا شویم . فعلا ً بدبختانه انتخاب فقط بین همین دونفر است و بس . یا کرزی یا هم عبداله. کدام یک ؟


اسم: ایمل خان فیضی    محل سکونت: آلمان    تاریخ: 21.08.2009

با عرض سلام به همه، اینک لینک یک گزارش تازۀ را در ارتباط به رییس جمهور کرزی و آیندۀ افغانستان، از یک منبع بسیار معتبر غربی، تقدیم میدارم که با نوشتۀ محترم فارانی صاحب، انتخابات- حرکت در جهت مخالف جریان آب ، کاملاً همنوا است. این گزارش خاص روزنامۀ واشنگتن پست است که یکصدو هشتاد درجه با نوشتۀ ترجمه شدۀ آقای محترم سیماب از روزنامۀ بریتانیایی دی دیلی تلگراف تقاوت دارد.
اکنون اگر قرار باشد که این گزارش هم ترجمه گردد، به نظرخواهی گذاشته شود و یک خواننده فوراً بعد از خواندن آن تحت تأثیرآن قرار گرفته راجع به مسایل افغانستان قضاوت کند، روشن است که از احساسات کار گرفته است. یک نوشتۀ ژورنالیستی، یک خبر، یک گزارش تنها یک روی سکه است و آنهم نه همیش. پس هموطنان عزیز! بایید مسایل و حقایق افغانستان را تنها با دیدن از عقب پرده های تلویزیون ویا با خواندن یک، دو مطلب نشر شده در رسانه های غربی قضاوت نکنیم، زیرا مسایل افغانستان به مراتب پیچیده تر ازآن است که ما تصور آنرا میکنیم. تشکر!
لینک یک گزارش تازه و جالب روزنامۀ دی واشنگتن پست:

Karzai Favored Due to Low Expectations


اسم: عبدالله صمیم   محل سکونت: کابل - افغانستان    تاریخ: 21.08.2009

مقاله ترجمه شدۀ دانشمند گرامی حمید سیماب در ارتباط با خیانت آل کرزی در حق ملت و مردم ما ، حقیقتی است انکار ناپذیر، و زخمیست که درد آن مغز، مغز استخوان هموطنان ما را میسوزاند، ولی متأسفانه عمق فاجعه بسیار ، بسیار عمیقتر و فاجعه بارتر از آنست تا آنچه در مقاله ترجمه شدۀ محترم سیماب تحریر گردیده است.
فاجعه در آنست که سردسته مافیای اقتصاد افغانستان یعنی محمود جان کرزی جهت دست یابی به ثروت و دالر بیشتر در - داوطلبی های بزرگ جایی که میلون ها دالر مطرح است جهت راندن رقبا از صحنه ، پا را از تهدید و ارعاب فراتر گذاشته ، که بنا به اسناد مؤثق ، که گاهی به جنایت های بزرگ هم دست میزند. چنانچه موصوف جهت نابود کردن رقبای عمده اش چون حاجی محمدعارف ظریف و سید مصطفی کاظمی که هر دو از سرمایه داران عمده و تجار ملی افغانستان بودند، انفجاری را در خزان سال 1386 که در هنگام افتتاح فابریکه قند بغلان ترتیب و هر دو شخصیت مذکور را شهید ساخت.
از طرف دیگر عده ای میگویند که کرزی هفت سال تجربه حکومت داری دارد ؛ که دیگران آنرا ندارند ، بنا ً کرزی بهتر از دیگران میتواند حکومت آینده افغانستان را رهبری نماید، چیزی که دیگران نخواهند توانست ؟؟؟
این هم از همان حرف هائیست که حامیان فلوته باز کرزی ، جهت ابقای دوباره وی به پست ریاست جمهوری ، از راه های غیر قانونی، مطرح مینمایند. و الی کرزی هفت سال تجربه حکومت قانون و عدالت ندارد، کرزی هفت سال تجربه بردن افغانستان به سوی پیشرفت و ترقی را ندارد ، کرزی هفت سال تجربه حکومت نظم ، دسپلین و اجرای قانون را ندارد.
بلکه کرزی هفت سال تجربه رواج بی قانونی ، رشوت خوری و فساد را در کشور در ماندۀ ما دارد ، کرزی تجربه هفت ساله دارد که چطور دهن جوال را با دزدان انجویی بگیرد، کرزی هفت سال تجربه دارد که چطور ملیارد ها دالر کمک های کشورهای خارج را به بادفنا دهد. کرزی تجربه دارد که به اشخاص بی دپلوم، ولی واسطه دار چوکی ریاست و وزارت و سفارت بدهد، کرزی تجربه دارد که اشخاص بی واسطه ولی فهمیده و بالیاقت را در حاشیه نگه دارد و حق آنها را فدای سمت بازی سهمیه گرایی و مصلحت گرایی کند، و ...
با وجود این ها ویدیوی مناظره تلویزیونی کرزی ، بشردوست و اشرف غنی در همین سایت وجود دارد، بشنوید که کرزی چطور با مهارت و تردستی از دادن جواب به تعدادی از سؤالات به حاشیه میرود. خاک بر سر ما که رئیس جمهور آینده ما شخصیت سخت بی کفایت یعنی کرزی باشد. با احترام


اسم: نجیب کامل   محل سکونت: هلند    تاریخ: 20.08.2009

سلام عبدالشکور جان.
وقتی که از المان در کابل با فامیل محترم تان تلفونی در تماس میشوید بگوهید که کرزی خدا پدرت را بیامرزد.بلی من انتقاد دارم بالای کرزی .وان اینست که چرا آدمهای بدنام جهادی و ملت افغان را معاونین خود ساخت.وچرا مسلئت گراست .آیا کدام آدم خوب جهادی که دستش بخون ملت آغشته نباشد و وطن را چور و چپاول نکرده باشد .چرا در دولت جناب عالی نیست.چرا رشوت و خیانت بیداد میکند و چرا تجاوز به اطفال و جوانان و نوجوانان ما یک امر عادی مبدل شده است.اما اینرا میدانم که نسبت به عبدالله و عبد الله خوب است که کرزی باشد تا یک آدم مورد قبول ملت پیدا شود که باز رئیس جمهور شود

کوشش کن مرا با بزرگواری ببخشید اگر اشتباه قلمی در نوشته هایم باشد
خدا یار تان


اسم: عبدا لجليل جميلي   محل سکونت: کا ليفور نيا    تاریخ: 20.08.2009

دوستان ارجمند !
تحليل او ضاع و تبصره بر روزگار افغانستان عزيز ما تندی و ترشي بکار ندارد بلکه قضاوت همه جانبۀ خوب، مثبت و بي پانگ !! ببينيد و بدقت توجه کنيد که در همين ايام سرنوشت ساز ما و چه فعاليني و باز چند کانديد زبده و منم و تلوار گويان مقام رياست جمهوری و با چه تنوع حمايویه های داخلي و يا دست های پليد بي ويزه و غير قانونيي بيرون از سرحدات ؛ خود گرفتاريم. و نبايد فراموش هم کنيم که اين مائيم که محشر ساز برين مردم خاک بسر و وطن خاکدانيم نه ديگران! آنهائيکه کثافات در کله دارند و پول در جيب برای خربد ما اگر مسلمان نما اند و گبر و ترسا! انسانيت کشند و بي وجدان!! پس اين گنه ماست که مشت آنهارا بر کلهٔ بك ديگر ميزنيم و آنها تماشا چي و چک چک چي !!


اسم: شریف اکبر   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 19.08.2009

بااحترامات و سلام!
آقای عبدالشکور شما هم در سمت مخالف کرزی کمتر از مجددی نیستید زیرا تمام گناهان را در گردن کرزی می اندازید و از گروه مستقلۀ قدرت مند ضد کرزی و ضد ملی در مقامات بلند دولت یادی نمی کنید که باعث زجر کامبخش عزیز یا غوث زلمی و ملت می شوند. این نوع دید، شمارا بسیار کوتاه بین جلوه میدهد. تا جائیکه من از نوشتۀ جناب مسعود فارانی برداشت دارم اینست که نوشتۀ وی یک هوشدار کاملا ًبجا و به موقع بود نه اینکه از کرزی دفاعی کرده باشد بخاطر اینکه ایشان در زمرۀ کاندید هائیکه موجود است کسی دیگری را بر تر نمی بیند من نیز با جناب شان هم نظرم چرا که از لحاظ دپلوماسی ، دولت مداری ، درایت و لیاقت کسی را برتر در بین کاندید ها نسبت به کرزی نمی بینم. زیرا کاندید صاحبان در مجموع اقلا ً تجربۀ هفت سالۀ کرزی را ندارند کرزی هم اکنون از تمام اشتباهات خود آموخته است که جه گونه عمل کند. وای بحال مریضی که داکتر نسبی تجربۀ دارش را اجازه ندهیم و داکتری را برای تداوی او بیاوریم که کاملا ًفاقد تجربه باشد.
مسئله برسر دفاع از کرزی نیست بلکه در جملۀ کوران باز یک چشمه میتواند راه نما باشد لطفا ًاز این دیدگاه نظر اندازید و اگر کرزی را رد میکنید لطفا ً عوض آنرا از جملۀ همین کاندید ها با دلایل نه احساسات روشن سازید که ماهم از برکت درایت شما چیزی نصیب ما شود در غیر آن حرفهای شما بحث های بی سر و پای روشنفکری بی محتوی خواهد بود. کامیاب باشید.


اسم: عبدالشکور   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 19.08.2009

سلام به همه:
نویسندۀ متعهد و توانا داکتر حمید سیاب از جمله قلمدارانی هست که کمتر می نویسد(که اگر بروی تاخته هم شود باید از کمتر نویسی وی باشد) ولی قلم زنان مزدوران و عوامل بیگانه و مفسدین حاکم بر سرنوشت مردم را به تیتنک می اندازد. سریال ک ج ب در افغانستان هنوز هم ادامه دارد و ما دیدیم که عوامل شوروی آن زمان چگونه براشفته شدند. و اکنون که دامن کرزی را آنهم از ترجمه یک نوشته ای امریکایی بالا نموده دل بستگان حاکمیت کرزی وارخطا شده زیرا برخی از حقایقی که تا هنوز مکتوم مانده بود افشا شده است.
هر انسان دارای خصایل خوب و بد است. و کرزی هم از آن مستثنی نیست. ولی کرزی به آرای مردم در انتخابات گذشته خیاتنی را مرتکب شد که فقط کسانیکه از چمچۀ کرزی چیزی به کاسه شان میریزد، آنرا دیده نمیتواند. بدی های کرزی به حدی گسترده است که کدام ذره خوبی هم اگر دارد کاملا پوشیده میشود. و خوبی کرزی هم فقط شاید در برابر پسرش باشد که حتی در برابر خانمش هم نیست. زیرا خانم داکترش را مولوی خالص وار وزیر داخلۀ خانه ساخته است.
دلایلی که آقای مسعود فارانی به دفاع از کرزی آورده واقعاً ضعیف تر از استخارۀ مجددی است.
این اندک تحولاتی هم که بعد از سقوط طالبان بوجود آمده، هیچ کدام آن از برکت کرزی نه بلکه اشغالگران ناگذیر بودند به خاطر سهولت های خود هم به آن متوصل شوند. مدافعین کرزی باید حساب را پاک کنند که آیا چقدر از پولی که به افغانستان آمده به خاطر رفاه عامه مصرف شده است؟. به این باید جواب بدهند که جرا کرزی متجاورین به اطفام را عفوه نمود؟ چرا قاچاقبران مواد مخدر را عفوه نمود؟. چرا از آزادی بیان فقط و فقط جنایتکاران مستفید میشوند ولی پرویز کامبخش به 20 سال حبس محکوم میشود؟ چرا جنایتکاران جنگی مورد عفوه قرار میگیرند. چرا فساد اداری در کشور ما در تمام دنیا بی نذیر است؟ چرا کشت ، تولید و قاچاق مواد مخدر در کشور در جهان مقام اول را دارد؟....


اسم: سخی احمد    محل سکونت: از کابل     تاریخ: 19.08.2009

سلام واحترام !
باتمام درهمی وبر همی حکومت آقای کرزی قسمیکه بزرگان نوشتند ، خوبی های را نیز باخود دارد . باید در کنار بدی ها خوبی ها راهم دید .

1 دامن جنک های تنظیمی بر چیده شده و عاملین آن مثل ملا قانونی ملا عبداله ملا ربانی ملا عطامزاری ملا سیاف ملا دوستم ودگر ملا ها از پرخاشگری هادر ظاهر برامده اند و مشق دموکراسی میکنند.
2 مکاتب بسته نه تنها باز شده بلکه تا سرحد انترنت جهانی ارتقاع یافته است .
3 تحصیل بسرعت روبه انکشاف است .
4 ریش ها در مجموع روبه کمیست . یعنی فساد روبه کمیست .
5 جامعه روبه بیداری است .
6 انسانیت مرده ،آهسته آهسته روح میگیرد و بر جامعۀ که انسانیت اش ر ا گرفته بودند دوباره بال میگستراند .
خلاصه خوبی ها نیز بسیاراست توقع میرود که در ین مرحله اساس روشنفکران مصالح ملی را بر خواست های خود ترجیع دهند وسلام


اسم: فیضی   محل سکونت: کابل    تاریخ: 19.08.2009

با عرض سلام و ادب، محترم داکترصاحب سیماب! ای کاش این وقت گرانبهای تان را صرف یک مطلب دیگری و ازیک منبع دیگری مینمودید که حد اقل صاحبان آن اگر دوست افغانستان نه صحیح، دشمن افغانستان نیز نمیبودند. دولتمردان انگلیس، شیوۀ سیاست قدیمی خود را، یعنی «تفرقه بینداز و حکومت کن»، هنوزهم ازدست نداده اند و هنوز هم با ایجاد اختلاف و تفرقه در پی اهداف سیاسی خود در افغانستان میباشند. دراین میان برخی از رسانه های گروهی انگلیس، چون روزنامۀ محافظه کار «دِی دیلی تلگراف»، افزار خوب برای انتشاراین چنین سیاست ها درطول بیش از یک قرن اخیر بوده اند. ولی ما افغانها نباید وسیلۀ دست دوم برای انعکاس این تبلیغات ضد منافع کشورما باشیم. سیاست های نادرست سیاستمداران این کشور درقبال افغانستان، در طول تاریخ، باعث شده است که افغانستان بسوی تباهی کشانده شود. همه میدانند که حضور نظامی بریتانیا در ولایت هلمند درجریان هفت سال اخیر، وضعیت امنیتی را در آنولایت بدتر ساخته، به کشت و قاچاق مواد مخدر توسعه بخشید. همه میدانند که عقب نشینی قوای بریتانیایی ازموسی قلعه هلمند و واگذاری آن به سران قبایل درماه اکتوبر سال 2006 میلادی، باعث برگشت طالبان و دیگرملیشه های مخالف دولت شد. همه میدانند که یک دیپلومات ارشد بریتانیا به اتهام ارتباطات غیرقانونی با طالبان (حتی به قول از بعضی منابع، به هدف تجهیزوتمویل طالبان)، توسط حکومت کرزی ازافغانستان اخراج شد. همه میدانند که نشر معمول وهمیشگی مطالب ضد منافع ملی افغانستان از طریق رسانه های گروهی بریتانیا و همچو دلایل دیگر، باعث رد انتصاب لرد پیدی اشداون، دیپلومات مشهوربریتانیایی، به عنوان نمایندۀ خاص ملل متحد در افغانستان، از سوی حکومت افغانستان شد. همه میدانند که طرح ایجاد یک پست ارشد اجرائیوی با صلاحیتهای بالاتر از رئیس جمهور درحکومت آیندۀ افغانستان، که یک فارمول مطلقاً خارجی و خلاف قانون اساسی کشور بود، برای اولین بارازسوی بریتانیا (گوردن براون) به امریکا پیشنهاد گردید...


اسم: مسعود فارانی   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 18.08.2009


انتخابات- حرکت در جهت مخالف جریان آب


اسم: نجیب کامل   محل سکونت: هلند    تاریخ: 17.08.2009

سلامآغای حمید سیماب.
در طول تاریخ دوصد ساله وطن عزیزماافغانستان کدام کتاب را خوانده اید که اگر کسی پادشاه یا امیر یا رئیس جمهور بوده باشد و اراکین دولتش از فامیل خودش نبوده باشد. و یا در تاریخ جهان حتی کشورهای دموکرات و غرب هم چنین معجزه ایرا که شما انتظار دارید واقع نشده است.
من ایلات متحده را مثال می آورم. جورج بوش رئیس جمهور امریکا و فرزند جورج بوش پدر و رئیس حکومت فدرال سابق در زمان جورج بوش پدر و برادرش باب بوش در زمان ریاست جمهوری جورج واکر بوش رئیس ایالت تکزاس بود و تا حالا هم است فرق نمیکند که کرزی برادرانش را در حکومت سهیم ساخته است.آمدیم در مورد پول.
بعد از سقوط حکومت داکتر نجیب الله دافغانستان بانک و پشتنی تجارتی بانک و بانک انکشاف صادرات و بانک انکشاف زراعتی را وابستگان تنظیم های باصطلاح مجاهدین و طالبان بدفعات چور و چپاول کردند و زمانیکه کرزی در دولت افغانستان کار را آغاز کرد در افغانستان فقط 6 ملیون دالر که آنهم در جیب و بالشت مردم افغانستان وجود داشت در بانک ها یک شانزده پولی هم وجود نداشت. اگر پولی را که امروز در جیب این رهبر و آنرهبر و یا این خانواده و یا آنخانواده میبینی از خارج آمده و برای همین خانواده ها آمده است نه به ملت افغانستان. ولی خدا را هزار بار شکر که امروز در بانک های دولتی پول است حد اقل مالیات بر عایدات امن و امان است و ازین بابت باید از کرزی تشکر کرد. من یک تحصیل کرده افغانستان و دو کشور دیگر استم و شما هم حتماً تحصیل یافته استید اگر من و شما که حالا در غرب زندگی میکنیم برویم در وطن و بخواهیم کار بیابیم شاید نتوانیم که در افغانستان برای خود کار بیابیم. من اداره افغانستان را هر بار که افغانستان میروم مورد مطالعه قرار میدهم از مامور عادی دولت الی معینان آن چوکی های خودرا از احزابی که تیکه دار پست های دولتی است خریده اند. من زمانی که افغانستان را ترک کردم مامور رتبه چهار بودم و حالا در بدل ده هزار افغانی فقط یک مامور رتبه ده میتوانم باشم ولی تضمینی وجود ندارد که ترفیع کنم و یا در همین بست بمانم چون تیکه داران همه جهادی استند و هر کس که در اکادمی پولیس و حربی پوهنتون شامل میشود پنج تا ده هزار دالر امریکاهی به تیکه دار جهادی میپردازند. و برای اینکه یک شغل یا دکانداری هم پیشه کنیم تا سه هزار دالر امریکای به تیکه داران باید بپردازیم. ولی اگر بملت افغانستان فکر میکنید که از اسارت این تیکه داران نجات پیدا کند. نا ممکن است چون کشور های خارجی که همین اکنون در افغانستان آمده اند این تیکه داران را قبل از آمدن شان تربیه کرده و هرکس را در محل معین جابجا و نصب کرده اند و این بخاطری است که این ملت را توسط ملا و روحانیون و حضرت ها و سیدها و ملا ها و رهبران جهادی و قوماندانان جهادی و ملک و قریه دار و وکیل و پولیس و عسکر و امنیت و گروپ های مافیای و شرکت های خصوصی امنیتی و غیره تحت مراقبت داشته باشند. حتی ملای که در یک مسجد مقرر میشود باید به تیکه دار دالر بپردازد. زیارت ها و اماکن ایکه مردم بی سواد ما تقدیسش میکنند. متولیها و گدایگر ها هم به تیکه دار ها دالر بپردازند. عسکر شدن هم حالا آسان نیست تضمین کار دارد و تیکه دار چند هزار دالری آماده بکمک است. پس کسانی که در راس اداره این ملت قرار دارد این پول را از کجا کنند تا به تیکه دار ها بپردازند قرض دهندگان هم همین تیکه دارها اند که هم مسلح استند و میتوانند که قرض خودرا فقط باشاره یک انگشت دوباره اخذ کند. حالا نباید منتظر معجزه نشست و باز باصل خود برگشت. کرزی میداند که این سیستم را که خودش و یاران مافیائی جهادی اش ساخته رهبری هم کند. که میتواند بجای کرزی مفت و رایگان مقرر شود. هر گز چنین اتفاقی رخ نمیدهد. در زمان تصدی داکتر عبدالله یادم مییاید یکی از دوستان از من تقاضای پول کرد که بالا تر از پنج هزار دالر بود و من پرسیدم که این پول را چه میکنی گفت که میخواهم در وزارت خارجه یک چوکی ماموریت را بخرم و من باورم نمییامد. من با دوستم رفتیم و کسی را که پولدار بود و من میشناختم از آن این پول را برای دوستم بایک تضمین قرض گرفتم و فردا باهم رفتیم وکسی را بنام حزم الدین که خسر بره احمدشاه مسعود میشد و در ریاست دوی امنیت ملی واقع در شش درک کار میکرد و بیسواد هم است. او این پول را در حضور من گرفت و باهم رفتیم بوزارت خارجه و در دفتر داکتر عبدالله و بما چای آوردند و چون من عبدالله را از طفولیت میشناختم و چند لحظه بعد حزم الدین و عبدالله از دفتر خارج شده و ما در دفتر وزیر خارجه تنها ماندیم و یک حاضر باش شورای نظار هم نشسته بود و چند لحظه بعد داکتر عبدالله آمد و دوستم را که آدم تحصیل کرده و بچند زبان خارجی روان صحبت میکرد گفت که من عریضه تان را امضا کردم و برو پیش مدیر مامورین که برایت بست خالی را که دارد بدهد. خلاصه اینکه حالا افغانهای ما کمتر بانترنت و اخبار ارتباط دارند. من امسال افغانستان رفتم و از کابل طرف بدخشان مسافرت داشتم و در عرض راه در چند جا بس توقف نمود و من از مردم میپرسیدم که نام والی شما چه است آنها نمیدانستند و نام وزیر اطلاعات را نمیدانستند نام وزیر دفاع و خارجه را نمیدانستند و حتی نام وکیلان ایکه نماینده ایشان است نمیدانستند. ولی باید یاد آور شد که این همه کسانی که من از ایشان میپرسیدم مامور دولت و متعلم و محصل و معلم و پولیس ملی بودند. برای این ملت بیخبر چگونه آگاهی داده شود که نام نماینده خود انتخاب کرده خود را نمیداند. من در بدخشان از یک وکیل شورا پرسیم که نام رئیس بان چه است نام وزیر مالیه را برایم در جواب گفت .نام وزیر زنان را نمیدانست و فکر میکرد که سیما ثمر وزیر امور زنان است. من از یک سناتور در کابل پرسیدم که که در دولت سه قوه است و تو از کدام اش استی اجرائیه یا قضایه و یا مقننه و این سناتور که دکتورای شرعیات خودرا گویا از پاکستان دفاع کرده بمن جواب داد که من عضو قوای اجرائیه هستم. و من یک نامه از هلند برایش برده بودم که پسرش آمد خواند. و بهانه کرد که چشم درد است و داکتر گفته که خط را نخوان که چشمت اذیت میشود. و حال صحبت از آقای کرزی است. فامیل عبالاحد خان کرزی را در کابل و قندهار همه میشناسند من که از یک کنج کابل استم و در زمانی معاونیت شورای شان صنف سه و چهار مکتب بودم در کابل زندگی بسیار خوبی داشتند و پولیس در دهن دروازه ایشان پهره میکرد و جناب حامد کرزی رفیق شخصی من بود اگر چه سه و چار سال تفاوت سن موجود بود و من که روز پنجشنبه ها از مکتب عسکری رخصت میشدم میخواستم که همرای حامد کرزی در شهرنو و باغ بالا چکر بزنیم و آئیس کریم نوش جان کنیم چون کرزی بسیار با تربیه و با اخلاق بود و بسیار حلیم و رفیق دوست بود در منطقه جمال مینه و کارته چار و دهمزنگ و الی داخل شهر کابل ما رفقای هزاره و ازبک و پشتون و تاجک و نورستانی داشتیم و پدر کرزی بسیار یک شخص اجتماعی بود که در زمان ظاهر شاه و داود خان و تره کی و حفیظ الله امین و ببرک کارمل از نزدیکان دولت و مردم افغانستان بود. و سی ای ای و آی اس ای مردم افغانستان را بسیار مطالعه کرده اند تا از بین ما کرزی را انتخاب کرده اند و در شرایط بعد از طالبان که اصلاً دولت کاملاً وجود نداشت و توسط شورای نظار فقط چند مرکز ولایات و چند ناحیه شهر کابل دولت بود. حالا بازهم جای شکر است که از برکت آمدن نیرو های خارجی حد اقل ما علاقه دار و ولسوال و والی و وزیر داریم و حد اقل ما لمس میکنیم که دولت در افغانستان نفس میکشد. ولی من به این فکر نمیکنم که برادران کرزی چرا ملیاردر شدند چون ملیونر زمان خود هم بودند و اگر سیاف پول دارد چرا کرزی نداشته باشد و اگر ربانی دارد چرا کرزی نداشته باشد سوال اینجا است که کرزی بسیار بد معامله است کرزی از جوانی مصلحت گرا بود حتی در رفاقت شخصی خود هم دشمن خودرا به بسیار زیرکی شکار میکرد و تابع حسن خوب و اخلاق خود میساخت. ولی تمام حقوق خودرا از آنرفیق خود میگرفت. و بسیار زیاد به منافع خود فکر میکرد. زمانی رسید که کرزی به هنوستان رفت و بورس گرفت و در سال 1360 با پدر بزرگوار شان در ده افغانان کابل بر خوردیم و پدر ایشان از دوستان خوب پدرم بودند و قرار شد که من باید کرزی را در خانه اش هفته آینده ملاقات کنم ولی خبر شدم که کرزی دوباره بهند رفته و تنها یک برادر بزرگ ایشان در خانه است و تمام فامیل بقندهار رفته و زمانیکه ایشان رئیس جمهور شدند باورم نمیامد که کرزی پاکستان رفته باشد و مجاهد شده باشد. در زمان حکومت ربانی من کرزی را در کارته پروان دیدم که خانه کسی مهمان بودیم و تمام قصه خودرا کرد و گفت که با پدر و اعضای فامیل ما در کویته زندگی میکنیم و من در شعبه سیاسی وزارت خارجه کار میکنم و توسط تکسی تا ده افغانان رفتیم و کرزی وزیر اکبر خان مهمان کسی بود. برادران و خواهران عزیز ما را جهانیان از طالب و مجاهد و کرزی و مافیای مواد مخدر و رهبران سیاسی میترساند و این همه محصول فابریکه خود ایشان است در حالیکه الی حکومت داکتر نجیب من نمیدانستم پشتون که است و تاجک که است و هزاره که است و یا ازبک و ترکمن. من در 80 فیصد افغانستان برای خنثی سازی عملیات آی اس آی و سایر دشمنان وطن در صف اول مبارزه قرار داشتم و هر گاه از یک ولایت بولایت دیگر تبدیل میشدم زن و مرد و پیر و جوان همه با اشک چشمان مرا استقبال میکردند و حتی بکابل خانه من مییامدند و مانند من تمام همکاران من چنین بود. بجز از معاشم دیگر هیچ کدام عاید نداشتم و از همان معاش باید همسایه و کوچگی های خودرا و خویشان غریب و مسکین خودرا کمک میکردم و حتی در داخل کابل هم باید گدا هارا در آنوقت فراموش کردن مشکل بود. آن معاش که از 50 تا 80 دالر امریکای نبود و چون بافغانی و کار و زحمت بدست مییاوردم آنقدر برکت داشت که قرضدار دکاندار هم نبودم ولی امروز 300 دالر برای یک مامور پائین رتبه کافی نیست و برای وزیر معاش سه هزار دالری کافی نیست و برای یک وکیل معاش سه هزار دالری کافی نیست چون هر کس چوکی خودرا خریده و برای بقای خود در چوکی باید پول بپردازد پس اگر رشوت از مردم اخذ نکنند این پول را از کجا دوباره بپردازند. من با دیپلوم چند کشور بافغانستان تقاضای کار را کردم.از من 20000 دالر امریکای تقاضا کردند که در یکی از ادارات برایم یک بست مناسب بدهند. چون فکر کردند که من از هالند آمده ام و رئیس کدام بانک باشم. ولی خوشبختانه کار خوبی الان در هالند دارم که مطابق به تحصیلم بمن مناسب است. ولی بسیار آرزو دارم که در وطنی خدمت کنم که من تولد شده ام. ولی اگر خدا این چانس را میسر بسازد.
تشکر میکنم از افغان جرمن انلاین و نویسندگان توانای کشور عزیزم که در دیار غربت با من زندگی میکنند و ما بهیچ وجه وطن خودرا فراموش کرده نمیتوانیم و آینده ما افغانها فقط و فقط وطن ما و مردم ما است ولی در شرایط فعلی که من مطالعه کردم حامد کرزی یک گزینه اجباری است که اگر این شخصیت حلیم و مصلحت گرا از قدرت برود هم برای مردم افغانستان و هم بجامعه بین المللی میتواند یک ضربه جبران ناپذیر باشد و بهتر است که روشنفکران ما چه در خارج و چه در داخل متحد شویم و راه برون رفت را ریشه ای فکر کنیم. این با انتخابات حل و فصل نمیشود. و لوی جرگه هم نمیتواند که موضوع مشکلات موجود را حل کند چون ما بولت سازی با سیستم دموکراتیک و ملت سازی که حق هر انسان را محترم باید شمرد و عدالت اجتماعی که ما به آن اشد ضرورت داریم و یا هم یک انقلاب دیگر که ما نه حوصله اینکار را داریم و نه هم در این شرایط مهیا است .
بهترین راه اینست که گروه فشار را سازمان دهیم و روشنفکران خودرا منظم کنیم و با دولت باب گفت و شنید را باز کنیم تا بتوانیم از راه کفتگو و همکاری با دولت وحدت ملی را تامین کنیم و اصلاحات را در سیتم دولتی بیاوریم. امید وارم که نوشته طولانی من اینبار کسی را خسته نسازد و حق سانسور را هم به افغان جرمن انلاین میدهم و انتقادات دوستان را هم بسر چشم میپذیرم.
باعرض حرمت برادرانه



Copyright by AFGHAN GERMAN ONLINE all rights reserved