Skip to main content

تحليل ها و پيام ها

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > تحليل ها و پيام ها  

نظریات شما درمورد مطلب آتی:
  آزادی مذهب و عقیده یعنی چه؟    نویسنده:  م. ا. خوشبین

 
اسم: افغان جرمن آنلاین   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 05.03.2009

دوست گرامی آقای صاحب زاده !
لطفاً شماروش نشراتی پورتال افغان جرمن آنلاین را نیک مطالعه فرمائید، نکات آتی در آن وضاحت دارد:
- ما آزادی اندیشه و بیان را بدون استثناً برای همه رعایت می کنیم، جناب سیستانی از قلم بدستان و مورخین توانای کشور ما به شمار میروند و مطالب جالب وصایب نیز می نگارند. ما فقط در حد یک همکار عالیقدر با ایشان رابطه و تعلق داریم ، میماند فراز و نشیب های تحولات فکری دیروز و امروز ایشان، که حق مسلم ایشان است و ما با آن احترام گذاشته و کدام مناسبت و دلچسپی به امور شخصی افراد نداریم.
- پورتال افغان جرمن آنلاین نگارشی را که مناقض رعایت به حیثیت و شخصیت ، افراد باشد و در آن الفاظ رکیک، دشنام واهانت آمیز به کار رفته باشد، به نشر نمی گذارد.
- اگر هر شخصی مقاله و یا نقدی را که به دفاع مودبانه و معقول از خود و اندیشه اش تحریر نموده باشد و در آن با استدلال علمی به موضوع پرداخته باشد و در آن به اشخاص تعرض به عمل نیآمده باشد، آن را به نشر خواهد گذاشت و شما نیز از این شیوهً کارما مستثنی نیستید، می توانید با رعایت نورم های فوق نگارش تانرا تهیه و برای نشر ارسال بفرمایید.
موفق باشید


اسم: شمشاد   محل سکونت: ایالات متحده امریکا    تاریخ: 04.03.2009

به جرمن آنلاین:
مجریان محترم شما که موضوعات بسیار جالب، حساس تعلیمی و تربیوی را به نظرخواهی میگذارند قابل ستایش است. امید است این روش را ادامه داده در تنویر افکار افراد و مخصوصا" جوانان جامعۀ افغانی که متاسفانه طی قرنهای متمادی با خرافات و موهومات استثمار گردیده اند، خدمتی قابل قدری انجام داده باشند.
من از جمله 99 فیصد افراد جامعهء افغانی هستم که نتوانسته ام به تحصیلات عالی ادامه بدهم. تعلیمات دینی من منحصر به چند کتاب محدود دوره کودکی، سن 12 سالگی بود، که پدرم پدرود حیات گفت. بعد از مرگ پدر شقاوت ها و قسی القلبی نزدیکترین اقارب خون شریک خودم را که ظاهرا" بااوصاف عالی اسلامی ملبس بوده و در حق ما از هیچ نوع مظالمی دریغ نکردند هنوز فراموش نکرده ام.
از همان زمان، نخست در مورد چنین اشخاص متظاهر و بعد هم در مورد ادیان و قوانین الهی سوالات زیادی در ذهنم ایجاد و مطالعات کتب محدود و جوابهای ضد و نقیض علمای؟ ادیان بعوض قناعت خاطر، سوالهای بیشتر را در ذهنم خلق نموده و تاکنون که در قسمت های آخر زندگی قرار دارم، جواب قناعت بخش که با عقل و منطق من سازگار باشد دریافت نکرده ام.
تاسف دیگر من اینست، وقتی این علما و رهبران دین؟ که باصطلاع از گفتار و قلم شان آتش طغیان مینماید، وقتی به سوالات خیلی سادهء حتی اطفال مواجه میشوند و جواب منطقی ارایه کرده نمیتوانند طرفه رفته سوال کننده را به مطالعه این کتاب وآن کتاب و یا این سایت و یا آن سایت راجع و یا به گفته محترم آقای خوشبین، با مشوره به علمای دیگر پناه میبرند و بالاخره سوال کننده را به گناه و کفر ملزم مینمایند.
ما امروز شاهد پیشرفت های چشمگیر ساینس و تکنالوژی بوده که شک و تردید مارا یکی پی دیگر در مورد خلقت و کاینات تا حد زیاد به اثبات میرساند. علما و دانشمندان ما، نه تنها در افغانستان بلکه آنانیکه سالیان متمادی ، در غرب زندگی نموده، بعضا" تعلیم دیده اند و خودرا دکتور، پروفیسور، نویسنده نطاق وغیره میشمارند، اکتشافات جهان امروزی را که لحظهء از آن دور نبوده وحتی زندگی را نا ممکن میسازد، نادیده گرفته دانشمندان ، ساینتست ها و شخصیت های ملی غیراسلام را توهین و تحقیر مینمایند. گفتار، کردار و موعظه های این عالی جنابان متکی به مطالعه و حفظ چند کتاب که از بابا و اجداد ثمه به ثمه به ایشان انتقال یافته میباشد. و تعدادی هم آنچه در طول عمر در مدرسه و یا کالج به حافظه سپرده اند، با تاریخ ساعت و دقیقه، بدون مراجعه به عقل و منطق، طوطی وار، برطبق شرایط وقت و زمان برای منافع شخصی شان از آن برای اغفال انسانهای خوشباور استفاده مینمایند.
به نظر من وجود سایت های انتر نتی و نویسندگان محترم و دانشمندان واقعی مانند آقای سیستانی ، محترم سدید، محترم خوشبین و دیگر دانشمندان ، در شرایط کنونی ، درراه تنویر و بیداری جوانان و افراد جامعۀ ما رول مهم و به سزایی را ایفا خواهد نمود.از اینکه مملکت ما در شرایط بس دشوار قرار داشته وجود خاینین ملی در نگهداری افراد جامعه به واپسگرایی و خرافه پسندی باعث جلوگیری و مخالفت این نظریات میگردد، اما مجادلهء خستگی ناپذیر روشنفکران با وجدان، حقیقی و واقعی، جوانان مارا به منزل مقصود خواهد رسانید. دنیای غرب این مرحله را طی کرده و به سادگی به این موفقیت نرسیده اند. بااحترام


اسم: شهنواز فرهمند   محل سکونت: KAbUL    تاریخ: 03.03.2009

از نظر محترم اشرف صاحب حمايت ميکنم . با احترام . شهنواز فرهمند


اسم: andesha   محل سکونت: Germany    تاریخ: 03.03.2009

من قبل ازين بر مقاله عاری از دقت جناب م.ص اندر کامنتی گذاشتم اما گويا مجال نشر نيافت! . البته در سايت های انترنتی هستند کسانی که نه تنهاذاز مذهب و خرافات تاريخی بشری به مدافعه بر می خيزند بلکه حتا از جنگ سالار ها و جنايتکاران جنگی نيز دفاع می کنند! نمونه اين گونه قلمزنان اشخاصی چون « داکتر همت فاريابی » هارون امير زاده و ... اند که از دوستم مليشه و اسماعيل خان وزير تاريک انديش برق ، ستايش ميکنند! بهر حال مذهب در افغانستان ، که روسای قبايل ؛ دولتمردان و فيودل ها از مدافعان سينه چاک آن اند ؛ فقط منافع ارباب قدرت و طفيلی ترين قشر جامعه يعنی مجد دی ها و گيلانی ها را تامين ميکند !

در ايران با استفاده از خرافات مذهبی ؛ تمامی ملت را به خاک سياه نشانيده اند ! در عربستان سعودی که به زنان بومی حتا حق رانندگی داده نميشود ؛ برای هوسرانی شيوخ عرب و شيخ نشين های امارات ، صدها دختر نابالغ از هند و سند و اخيرا تاجکستان ؛ قاچاق ميشود ؛ اين چه دينی است که فقط برای لذت و عيش و نوش چند عمامه دار فريبکار ساخته شده است ! مردم را با جادو و جنبل مانند گله های گوسفند به خدمت می گيرند و کسانی را که زبان شان عربی نيست ، وادار می کنند با « الله قهار و جبار» به عربی صحبت کنند و از گناه نکرده ؛ پوزش بخواهند!

بهر حال ؛ جدايی دين از دولت در کشور ما مقدمه رهايی از بند و اسارت است . در غير آن هر مخالف سياسی را دولت ها می توانند برچسپ « کفر و ارتداد و الحا د » بزنند و سنگسار کنند! دين اسلام بدون « اجتهاد » و بدون « نو آوری » به آب ايستاده شباهت دارد که هرگز ازين مرداب؛ يک ماهی بزرگ ، صيد نخواهد شد و جوابی برای نياز ها ی جهان معاصر نخواهد داشت ! با احترام . اکبر نديشه


اسم: سیستانی   محل سکونت: سویدن    تاریخ: 03.03.2009

سلام به دست اندرکاران پورتالافغان- جرمن آنلاین
هموطن گرامی ودانشمند ما جناب خوشبین، زیرعنوان "آزادی عقیده ومذهب یعنی چه؟"موضوع بسیار مهم وحساسی را مطرح کرده اند وبا منطق روشن بر این نکته تاکید داشته اند که«تمام تعصبات ونفرتها از نادانی وترس سرچشمه میگیرد.»

آری، هموطن واقعیت بین من، دراین جای شک وتردید نیست که تمام بدبختیها وتمام سیه روزیها، تمام نفرتها وبرتری جویئها وتمام تبعیضات نژادی،جنسیتی وعقیدتی، از نادانی وازنافهمی ناشی میشود. درعین حال ترس عامل اصلی پیدایش ادیان ومذاهب مختلف بوده وبقای آنرا نیز تداوم می بخشد.امروز هم برخی از هموطنان ما که از دانش نسبتاً کافی برخوردارند، ولی از ترس جرئت پا گذاشتن در یک بحث مفید روشنگرانه را ندارند ومی ترسند که با داخل شدن به چنین بحث هایی، مبادا از سوی دگم اندیشان طالبی خصلت، برپیشانی شان تاپه کفر زده نشود، وبا این تاپه که در طول تاریخ برپشت انسانهای بلند مرتبتی چون: زکریای رازی ، ابن سینای بلخی ومنصورحلاج وبسیاری دیگر زده شده، حیات و آینده شان برهم نریزد. والا کیست که نداند، نادانی بزرگ ترین دشمن بشریت است؟نادانی بزرگترین دشمن دموکراسی است.نادانی بزرگترین دشمن عدالت اجتماعی است.نادانی زایشگر تعصبات عقیدتی وتبعیضات نژادی واپارتاید جنسیتی است....

لطفاً بقیه مطلب را در مقالت مستقل از این قلم مطالع کنید.


اسم: سید اشرف   محل سکونت: کانادا    تاریخ: 03.03.2009

سلام به همه !
معلوم نیست با کدام معیار و سنجش چنین نوشته ای را به نظر خواهی میگذارید؟ زیرا نه نقد تحقیقی علمی است نه یک راه و روش اجتماعی غیر دینی مذهبی. اگر میخواستید راجع به نظام سیکولار نظر خواهی کنید، بهتر بود نوشه مستند و تاریخی آقای محمد اعظم سیستانی را ارائه می نمودید که هم برای طرفداران سیکولار انگیزه و جذبه داشت هم برای دینی مذهبی های مخالف نظام سیکولار. ولی از اینگونه حرف های که آقای خوشبین گفته هر روز وسالها گفته شده است که نه مردم به ماهیت دین پی برده اند و نه سیاست جدا از دین را دریافته اند. بهر حال اگر کسی شجاعت آقای سیستانی را ندارد بهتر است در همچو موضوعات سخن نگوید و مردم را در حالت سر در گمی قرار ندهد. با احترام


اسم: ‌ن .ابراهیم خیل   محل سکونت: واشنگتن    تاریخ: 02.03.2009

سلام آقای خوشبین،هموطن ارجمند
مطلب جالب و خوبی را عنوان نموده اید،در اولین فرصت نظر خودم راباشماشریک خواهم ساخت.
کامیاب باشید



Copyright by AFGHAN GERMAN ONLINE all rights reserved