Skip to main content

تحليل ها و پيام ها

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > تحليل ها و پيام ها  

نظریات شما درمورد مطلب آتی:
  با سرنوشت مردم نباید قمار زد    نویسنده:  سیدهاشم سدید

 
اسم: سیدعبدالله کاظم    محل سکونت: کالیفورنیا     تاریخ: 20.02.2019

دیروز منابع خبری از داخل و خارج کشور بیک نکته که تاهنوز جزئیات آن معلوم نیست، و اما یک تحول مهم را در موقف خلیلزاد نشان میدهد، اشاره کرده اند. بی بی سی نوشت: «در خبرنامه ارگ که امروز (دوشنبه، ۲۹ دلو/بهمن) منتشر شده، به نقل از رئیس‌ جمهوری افغانستان آمده، که او و آقای خلیلزاد روی یک شیوه کار جدید برای پیشبرد روند صلح به موافقت رسیدند که در چارچوب آن اقدام خواهد شد. در این اعلامیه همچنین به نقل از آقای خلیلزاد آمده که به اساس این شیوه کار جدید، روند صلح را پیش خواهد برد.»
تا چند روز قبل خلیلزاد اصرار داشت که طالبان نمیخواهند با دولت افغانستان در مورد صلح مذاکره کنند و اما حاضر اند با نمایندگان دولت به حیث یک گروپ سیاسی در جمع دیگر گروپ ها مذاکره نمایند. موصوف تلاش میکرد، اشرف غنی را به این موضوع قناعت دهد تا موقفش را در حد یک گروه سیاسی پایان آورد، ولی اشرف غنی جداً با این نظر مخالف بود.
اکنون سؤال در اینجاست که چه عاملی موجب این تغییر کلی گردید و خلیلزاد مجبور شد به یک شیوه جدید روی آورد و ارگ نیز از آن شیوه موافقت خود را ابراز کرد؟
تاجائیکه معلوم میشود اشرف غنی در کنفرانس مونشن با یک تعداد زیاد رجال مهم دیدار و صحبت کرد و نیز در مورد اهمیت صلح و تلاش دولت افغانستان جهت مذاکره با طالبان توضیحات لازم ارائه نمود و در ضمن توانست حمایت آنها را مبنی براینکه باید دولت افغانستان که یک دولت قانونی است، جانب رسمی مذاکرات با طالبان باشد، در غیر آن صلح پایدار که هدف جامعه جهانی است، بدست نمی آید. خانم مرکل صدراعظم آلمان و تعداد دیگر از بزرگان سیاسی کشورهای اشتراک کننده در آن کنفرانس که اشرف غنی با آنها بطور جداگانه ملاقات کرد، نیز از موقف اشرف غنی حمایت کردند و حتی مرکل تلویحاً گفت که موضوع صلح افغانستان اعمار یک آسمان خراش نیست و مقصد او در این تشبیه جلب توچه ترامپ به قضیه بود.
پس از اجلاس مونشن و موفقیت سیاسی که اشرف غنی در آن حاصل کرد و حمایت بسیار کشورهای را بدست آورد، امریکا و نماینده آن خلیلزاد ناگزیر به یک چرخ بزرگ شد و این چرخش چیزی دیگری بوده نمیتوانست، جز آنکه وزنه خود را بطرف حمایت از نظر اشرف غنی اندازد یعنی طرف رسمی مذاکره با طالبان باید دولت افغانستان باشد و اما با این شرط که دولت افغانستان باید قبل از آن با دیگر گروپ های سیاسی افغان روی یک طرح مشترک کار کنند و این طرح مشترک را دولت افغانستان روی میز مذاکره قرار دهد.
گمان میرود که فشار های وارده بر نمایندگان طالبان مبنی بر قبول این موضوع بعد از این تغییر جدی تر شود و نیز پاکستان و عربستان تاحدی در موقف های شان تغییر وارد کرده و طالبان را مجبور بیک نوع تفاهم سازند.
بازهم این تحول یک فال نیک شمرده میشود و دیده شود که کار به کجا خواهد کشید.


اسم: فدامحمد نومير   محل سکونت: متحده ايالات ، جنوبي کلفورنيا    تاریخ: 19.02.2019

بسم الله الرحمن الرحيم ط
د نيويارک ټايمز ښاخداره دروغ ، اود ژباړن په ژباړه کي تلوار او دافغانستان د جهادي تنظيمونوپه اړه کم معلومات .
د فبروري په شپاړسمه ښاغلي عبدالواحد فقيري ، د نيويارک ټايمزڅخه په ژباړه کي د ( جمهورريس ، استازي او طالب ) تر سر ليک لاندي دقطر هيواد په دوحه کي د طالبانو د سياسي دفتر دمشر ( ښاغلي شيرمحمد عباس ستانکزي ) په اړه ليکي : ( کله چي په 1979 کي ، شوروي اتحاد افغانستان اشغال کړ، ستانکزی زيات سياسي سو.هغه سمدستي پاکستان ته ولاړ. ستانکزي دوه مهارتونه لرل : انکليسي او نظامي تحصيلات : په پاکستان کي د سياف ټاپ مرستيال سو........).
ښاغلی عبداواحد د نيويارک ټايمزپه حواله په خپله ژباړه کي د ښاغلي شيرمحمد عباس ستانکزي د شخصي ژوند په اړه بيا ليکي : (( که څه هم ستانکزی د شوروي سخت مخالف وو، خو هغه يوښاري ځوان وو. د 1980 په کلونو کي ، کله چي ستانکزي په کوټه کي ژوند کاوه ، هغه به د خپلي ميرمني سره يو ځای رستورانت ته تلی ....)).
1- د نيويارک ټايمز د لومړۍ ادعا او معلوماتو رد:
هغه کسانچي د خلق ، پرچم د کودتاه او بيا د شوروي اتحاد دتجاوز په اوږدو کي د جهاد په صفونوکي د جهادي تنظيونو سره د شوروي اتحاد د فوځونو د خروج او د خلق - د کمونسټي رژيم تر سقوط پوري اوږه په اوږه ولاړ وه . ټولو ته د څرګنده او په ګوته ده چي چي د اتحاد اسلامي افغانستان د جهادي تنظيم چي مشرتوب يي داستاد عبدالرب سياف په غاړه وو. د تنظيم دتأسيس د شېبې څخه بيا تر انشعاب تر شېبو پور يي مرستيال ښاغلی انجنيرصاحب احمد شاه احمدزی وو. چي د امريکايي په وجه په تنظيم کي انشعاب راغلی . استاد عبدالرب سياف.ددعوت اسلامي په نوم نوی تنظيم جوړ کړ، او ښاغلي انجنير احمدشاه احمدزي داقتدار اسلامي په نوم تنظيم تشکيل کړ، او د تنظيم په څنګ کي يي د امريکايي هدو په خلاف ملي جبهه جوړه کړه ،چي دهيواد په ګوټ ګوټ کي په زرګونه پرګنې غړيتوب لري.
هو: اصلي خبره د جناب شيرمحمد عباس ستانکزي د مرستيالی ده . په سلو سل ويلي سم چي ښاغلي شيرمحمد عباس ستانکزي يوه شېبه هم داستاد عبدالرب سياف مرستيال نه دی پاته سوی . نيويارک ټايمز چي کوم معلومات خپور کړيدی ، يا خو يي د يوو داسي کس څخه ترلاسه کړيدی چي د جهادي تنظيمونو په اړه هيڅ معلومات نلري . او يا خو د نيويارک ټايمز خپل ښاخداره دروغ دي .
2- د نيويارک ټايمز د دوهمي ادعا ، دروغو ، بهتان او پروپاګند رد . کوم چي د ښاغلي شيرمحمد عباس ستانکزي د شخصي ژوند په اړه يي ليکلي دي :
بيا هم هغه چا چي د جهاد په صفونو کي شپه سبا کړې ده . او يايي د جهادي تنظيمونو په بطن کي سياسي او جهادي ځغاستي کړي دي . هغوی ته څرګنده او په ګوته ده، چي په پيښور کي ميشتو جهادي تنظيمونو د پاکستان د بلوچستان ايالت په کويټه ( کوټه ) کي د جنوب غرب د مجاهدينو د جهادي فعاليت د انسجام او تنظيم لپاره د کويټې ( کوټي ) په ښار کي دفترونه پرانستلي وه. هر دفتر عمومي امير ، نظامي امير ، د صحت عامه امير ، د معارف امير، د مهاجرينو امير ، د اطلاعاتو امير او داسي نور درلودل . داتحاد اسلامي افغانستان تنظيم هم په کويټه دفتر او پورتني تشکيلات درلودل . زه شخصاً د يوو مستقل دفتر( شباب المجاهدين ) مسول وم . د ښاغلي شيرمحمد عباس ستانکزي سره مي اړيکي وې. کله ناکله به مو په عمومي دفتر کي کوم چي نوموړی داتحاد اسلامي د حوزه جنوبغرب نظامي امير وو ، سره ليدل . ميڅکله مي ښاغلی شيرمحمد عباس ستانکزی د خپلي کورنی سره نه دی ليدلی چي د کوپټې په خيرنو او چټلو سماوارونو کي ‌‌‌‌‌‌ډو‌‌‌‌‌‌ډی وخوري ، او نه مي د هيچا څخه اوريدلي وه . داپه دې چي زما اړيکه د ټولو جهادي تنظيمونو د قومندانانو او مجاهدينو سره وه . داد نيويارک ټايمز او د ټايمز د خبري منبع يو بل ښاخدار دروغ ، تهمت او بهتان دی . چي بايد ژباړن ورته ځير اومتوجه سوې وای. بالخصوص 1980 دجهاد کلونه. والسلام علی عبادی الصالحين ط لعنةالله علی الکذبين


اسم: حسیب الله   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 18.02.2019

سلام و احترام خدمت همه تقدیم است،

در ارتباط بحث اجتماعی صلح به نظر من هم دولت افغانستان باید طرف اصلی مذاکرات صلح با طالبان باشد.

و در بحث اجتماعئی که در بین کاندیداتوران انتخابات ریاست جمهوری افغانستان عزیز چه کسی و یا چه کسانی مقام "خوبترین"، "خوبتر"، "خوب"، "بد"، "بدتر" و "بدترین" را در شرایط و حال و احوال فعلی کسب خواهد نمود، به نظر من، این جناب محترم داکتر اشرف غنی است، که، به حیث یک رئیس جمهور عالم و صادق مقام "خوبترین" انتخاب مردم عزیز ما را به بر داشته باشد.

در رابطه با حل مشکلات عدیدۀ افغانستان داکتر اشرف غنی یک شخص با استقامت، صریح، جدی و سرسختانه با یک ارادۀ قوی عمل می نماید و در کنار اینکه به رسیدن به یک صلح مدبرانه و پایه دار بصورت جدی اصرار می ورزد، در عین حال با جدیت جوانسالاری تخصصگرایانه و مدرنیزم و عصر قانونیت و رسیدن به عدالت اجتماعی را تقویه و حمایت می نماید.
در شرایط بغرنج کنونی و با در نظر داشت حال و احوال درهم و برهم اوضاع در داخل افغانستان عزیز ما، هنگامی که فکر میکنم بالای موضوعی، که، چه خصوصیات شخصی را رئیس جمهور افغانستان باید داشته باشد، عقل، خِرَد، صداقت، شایستگی، تجربۀ سیاسی، تقویت شایسته سالاری و پشت کار ، به عنوان خصوصیات مهم یک رئیس جمهور در ذهنم خطور میکنند، که محترم داکتر اشرف غنی به نظر من این خصوصیات شخصی را دارد.

بدون شک که به یک گُل بهار نمی آید، به نظر من وقتی داکتر اشرف غنی به کار هایش موفق خواهد گشت، که جمله متخصصین آگاه و صادق افغانستان جهت رفاه و سعادت مردم عزیز ما صادقانه و آگاهانه دست به دست هم داده در کنار رئیس جمهور عالم و صادق خود، در راۀ حل مشکلات عدیدۀ مردم مظلوم ما عمل نمایند.

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما

و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله


اسم: قیس کبیر   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 17.02.2019

شرایط اشرف غنی برای واگذاری قدرت به طالبان
رئیس جمهور افغانستان در اجلاس امنیتی «مونشن» اعلام کرد که اگر طالبان پس از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، حاضر است قدرت را به این گروه واگذار کند.اشرف غنی در اجلاس امنیتی مونشن برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را شرط اساسی صلح عنوان کرد. وی تصریح کرد که انتخابات آینده ریاست جمهوری در افغانستان بسیار مهم است تا زمینه صلح مردم محور در کشور را فراهم کند.اشرف غنی از گروه طالبان خواست که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند و خواسته‌های خود را با مردم در میان بگذارد و از راه انتخابات قدرت را به دست آورد.
وی افزود: در صورت پیروزی طالبان در انتخابات ریاست جمهوری حاضر است قدرت را به این گروه واگذار کند.
رئیس جمهور افزود: «سوال من از طالبان و حامیان آنها این است که چه دیدگاهی درباره افغانستان دارید؟ بیایید و آن را با مردم مطرح کنید».
اشرف غنی خطاب به طالبان گفت: اگر مردم افغانستان شما را انتخاب کنند ما نیز حاضر خواهیم شد تا قدرت را به شما واگذار کنیم.
اشرف غنی خاطرنشان کرد که دولت افغانستان باید طرف اصلی مذاکرات صلح با گروه طالبان باشد.
اسپوتنیک


اسم: سیدهاشم سدید   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 16.02.2019

سلام بر شما حناب سیستانی صاحب محترم،
تشکر از حسن نظر تان در مورد آخرین مقاله های این جانب. شما همیشه نسبت به من لطف داشته و لطف دارید. فکر ی کنم از میان این همه انسان یکی هم، وقتی آن یکی شما باشید، این نوشته را تأئید کند، برای من کافی خواهد بود.
واقعیت این است که با افراط و تفریط هیچ امری به خوبی پیش نمیرود. همینطور بدون توجه به تجربه های بشری و عامل زمان.

طالب موجودی افراط گری است. از جانبی نه به تجربه های بشری توجه دارد و نه به عامل زمان و نیاز های غیر قابل انکار انسان که با تحول و تکامل علم و دانش و دست آورد های ممتد و روز افزون بشری در حال تغییر هستند. با توجه به افکار دینی مردم، ما در کشوری که زندگی می کنیم به دو گونه ارتباط نیاز داریم: یکی ارتباط با خدا که دین یا معنویت می تواند آنرا استوار نگه دارد و دیگری ارتباط با مردم که تنظیم کنندۀ آن قانونی است که دولت با توجه به امور مادی و عینی انسان متکفل آن است. دو نیرویی که جامعۀ ما، منحیث یک جامعۀ دینی، می تواند در صورتی که بین این دو نیرو توازنی مناسب و معقول بوجود آورده شود، جامعه را به خوش بختی برساند. اقراط و تفریط، همچنان انتخاب یکی و به فراموشی سپردن دیگری، با توجه به واقعیت های فرهنگی کشور، آنگونه که طالب در صدد تطبیق آن است، راهی نیستند که ما را به یک زندگی قابل تحمل هدایت کند. اگر به صحبت های طالب دقیق شویم، به خوبی پی میبریم که این ها در طرز تفکر خود هیچ تغییری بوجود نیاورده اند. گذشته از این که تضمین می کند که طالب تغییر کرده است. مگر خمینی قبل از رفتن به ایران از حکومت مردم و نداشتن اختلاف با امریکا و آزادی و احترام به حقوق مردم سخن نمیزد؟ تضمین های که در نشست های ژنو در دهه هشتاد داده شد، کجا را گرفت؟ و خیلی از حرف های دیگر. به نظر من ما نباید دیده به دانسته کسی را که قبلاً آزموده ایم، دو باره بیازمایم و خود را در چاه ویل بیفکنیم. شرایط موجود شانسی است که برای این کشور میسر شده است که با پشت پا زدن به آن خود را ضرر میزنیم. ضرری که نه جبران آن میسور است و نه ندامت جایی را خواهد گرفت.

ممنون از حوصلۀ فراخ تان.
صحت و سلامت باشید


اسم: سیدعبدالله کاظم   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 16.02.2019

این سناتوران امریکائی باید بدانند که موجبات ناکامی را در افغانستان بیشتر از همه خود شان فراهم کردند؛ از جمله رویکار آوردن شخص بی کفایت، بی تجربه و فاقد مفکوره یعنی حامد کرزی در راس قدرت، قرار دادن خلیلزاد به حیث ویسرای امریکائی در راس امور افغانستان، تدویر کنفرانس بن با ترکیب کسانی به اصطلاح "گاو ـ شتر ـ پنگ" ، اتکاء به جبهه شمال و مبدل ساختن گژدمها به مارهای افعی و اژدهای های قدرت، تطبیق برنامه هائیکه با شرایط عینی و ذهنی افغانستان فرق داشت مثلاً اقتصاد بازار آزاد بشکل کلاسیک آن، سرازیر ساختن عالم های پول که هیچ حساب و کتاب نداشت و منجر به فسادهای گسترده مالی توسط خارجی ها و افغانهای قدرتمند گردید،عدم توجه به احتیاجات اولی مردم از جمله آب، غذا، صحت و ایجاد شغل و غیره. اینها همه موجب شدند تا افغانستان نتواند از دائره خبیثه مصیبت بدر آید، بلکه در همان دائره با گذشت هر سال بیشتر و بیشتر غرق شد. اینکه براداران کرزی و شخص خودش و ده ها نفر دیگر همه در قاچاق و دزدی سرمایه های ملت پرداختند، واضح است که مسئولیت انتخاب و تقویه و حمایت آنها را بیشتر خود امریکائی ها بدوش دارند. اکنون امریکا اگر از افغانستان بیرون میشود، نه تنها بر ناکامی تاریخی خود در نجات افغانستان مهر تائید می گذارد، بلکه افغانستان را با وضع بسیار خطیر رها میکند که دراینصورت با خروج آنها مسئولیت به پایان نمیرسد و کار نیمه تمام به زودی در دست دشمنان افغانستان و دشمنان قسم خورده امریکا منتج به بحران عظیم منطقوی خواهد شد که در قبال آن با ظهور مجدد اداره ای شبیهه با اداره طالبان افغانستان بار دیگر به لانه تروریست ها تبدیل خواهد شد و جهان غرب بار دیگر در آستانه خطر قرار خواهد گرفت.


اسم: سیستانی   محل سکونت: سویدن    تاریخ: 16.02.2019

آقای سید هاشم سدید درود برشما با این نوشته های تحلیلی عمیقن وطن پرستانه تان.
خوشحالم که بیش از هروقت دیگر دراین روزها این پورتال را با نوشته های پرمحتوا وناب خود جذاب تر وگیراتر ساخته اید.
اینکه دیرتربه اظهار نظرمی پردازم،به این معنی نیست که مقالات شما را نخوانده باشم، نخیر همینکه چشمم به مقاله شما بیفتد، درهمان روز اول آنرا مرور میکنم واز محتوای آن محظوظ میشوم ودردلم بشما احسنت میگویم.
درمقاله حاضرمن با تائید محتوای آن این پراگراف شمارا تکرارمیکنم که مینویسید:

«غیر از اصلاحات در حدود امکانات و با توجه به شرایط نازک کشور، هیچ راه دیگری برای عبور از بحران های موجود، که غالبا حاصل سیاست های منفعت طلبانه، تاریک اندیشانه، کوته بینانه یا پیشبرد سیاست های ویرانگر ًایران و پاکستان و عربستان سعودی و[روسیه] اجرای آن ها توسط همین گروه های طالبی و غیرطالبی مشابه طالب میباشد، در برابر ما وجود ندارد.
ارزیابی کار هر سیاستمدار، در هر برشی از زمان، باید در حدود امکانات، درچهارچوب دستمایه ها و با توجه به فشار های داخلی و خارجی بر این یا آن سیاستمدار، صورت بگیرد.دولت موجود با همه نارسایی هایی که داشته و دارد، به نظر من برای عبور از وضعیت بحرانی و شکنندۀ کنونی بهترین دولت است.»
با احترام


اسم: حسیب الله   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 14.02.2019

سلام و "گوتمارنینگ" خدمت آنعده از هموطنان عزیز ما که در شرف بیداری اند تقدیم نموده، در ضمن سلام ها و احترامات قلبی ام را خدمت متباقی هموطنان عزیزما که بیدار اند نیز ارائه میدارم.

به نظر من، ایله به ایله که از دفتر یوناما یک گپ و یا یک گفتۀ پخته، تحت عنوان "یوناما: زمانیکه صلح تامین شود، جنگ اصلی آغاز می‌ شود"، از چینل رادیو آزادی، بیرون بر آمد.

گفته های یوناما را که معنون به "یوناما: زمانیکه صلح تامین شود، جنگ اصلی آغاز می‌ شود" از چینل رادیو آزادی تازه به نشر رسیده است در خور تحسین فراوان یافته، خواندن آن مضمون را به هموطنان وطندوستم توصیه میدارم. به نظر من، خالی از مفیدیت نخواهد بود، هر گاه در زمینه یک بحث اجتماعی به جریان آید.

با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله


اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 13.02.2019

سلام و احترام خدمت همه تقدیم است،

فرمودۀ جناب محترم داکتر صاحب کاظم در مقالۀ جناب ایشان تحت عنوان "آیا طالبان امروزی غیر از آن طالبان استند که بودند؟" درست و منطقی است که میفرمایند، طالبان باید به مردم بصورت دقیق در مورد سلوک و بر خورد شان در آینده، به مردم توضیح بدهند که در آینده بصورت دقیق چه می خواهند، چه میکنند. زیرا جامعه و مردم مظلوم ما بعد از آمدن صلح دیگر از این بیشتر حوصله و تاب و توان خشونت و بر خورد خشن را ندارند. زمانیکه مردم ما امروز همه از صلح گپ می زنند، این به معنی آن است که مردم دیگر از جنگ ها و خشونت خسته شده اند و همه میخواهند در یک فضای صلح و صمیمیت و برادری و برابری کار و بار مملکت و خدمت رسانی به مردم را به پیش ببرد.

این گفته نه تنها به طالبان بلکه در قسمت همۀ مردم نیز صدق میکند، که باید بلاخره همه در یک فضای صلح و صمیمیت و برادری و برابری کار و بار مملکت و خدمت رسانی به مردم را به پیش ببریم، به نظر من نظر به عملکرد های چهل سال اخیر هیچ گروپی، هیچ حزبی، حتی میتوان گفت هیچ شخصی، حق ادعای زیاده خواهی و یا زیاده طلبی را ندارد و یا نباید نداشته باشد، یا به اصطلاح ادعای آنرا نماید که من بخاطر فلان فلان کارم در چهل سال اخیر، میخواهم که قطر پوپک کلاه ام، شش اینج دراز تر از قطر پوپک کلاه دیگران باشد! زیرا در مقابل قانون باید همه با هم برابر باشیم!

ما را خداوند متعال فقط وقتی در راۀ رفاه و سعادت یاری خواهد رسانید، که، ما صادقانه و عادلانه در چوکات عدالت اجتماعی و قانونیت به کار و بار اجتماع و یا جامعۀ خود رسیدگی کنیم. تجربیات تلخ چهل سال اخیر باید دروس عبرتی باشد برای همۀ ما.

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما

و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله


اسم: نوراحمد خالدی   محل سکونت: North Lakes    تاریخ: 13.02.2019

صلحی که بدتر از جنگ خواهد بود!
میگویند سالیکه نکوست از بهارش پیداست! از ترکیب تیم مذاکره کننده طالبان با امریکاییها مشخص است که در حکومت آیندهٔ آنها نیز مانند حکومت قبلی شان بجز ملا و مولوی کس دیگری شامل نخواهد بود. در زیر حاکمیت طالبان تمام وزرا، معیینها، جنرالها، روسای ادارات مستقل، قضات، سفرا، والیها همه و همه ملا و مولوی خواهند بود. دولتیکه با این ترکیب بوجود خواهد آمد بجز احکام شریعت هیچ قانون اساسی و مدنی دیگری را برسمیت نخواهد شناخت. بنابرآن خودرا فریب نباید داد با حاکمیت طالبان با تمدن معاصر، دموکراسی، آزادی بیان، آزادی زنان، پارلمان، قانون گذاری، قضاوت مدنی، تعلیم و تربیه معاصر و پیشرفت اقتصادی-اجتماعی لزوما باید وداع گفت. ریش مردان اندازه گیری خواهد شد و صدای کفش زنان مورد تفتیش قرار خواهد گرفت!
برای مردم نعمت آزادی، نعمت حفظ کرامت بشری، جامعهٔ متمدن، تعلیم و تربیه معاصر متکی به ساینس وتکنولوجی معاصر، آزادی و مساوات زن و مرد، دسترسی مساویانه به تسهیلات صحی، هزار بار بهتراز خرافات عصر جاهلیت ارزش دارند!
آیا چنین صلحی یک قران می ارزد؟


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 12.02.2019

محترم داکتر صاحب جلال سلام!
جزییات بحث من با محترم آریا صاحب در مورد موضوع مربوطه که از نظر شما "نا حق" بوده، برایم قابل احترام است، اما من آن بحث را با شناخت عمیقی که از مسایل ذکر شده دارم با تفکر مستقلانه کرده ام که هرگاه بحث معقول و منطقی ادامه پیدا می کرد، منجر به یک تفاهم می گردید. زیرا عقب پرده را ما نمی توانیم ببینیم و باید انرا قبول کنیم، اما بحث بالای ان کدام گناه نیست.

در مورد ادیان و پیدایش آنها و محتویات آن می شود از چند جانب موضوع را به بررسی گرفت طور مثال فلسفهء علمی یعنی تیوری های علمی و فلسفه طبعیت و یا هم از نگاه خود فلسفه دین که به احتمال قوی اختلاف ما و نزدیکی ما به اساس مغلق بودن موضوع در همین بوده باشد، که نمی توان انرا به شکل ساده بحث نمود. اضافه بر آن من در همچو بحث ها، آزاد بحث می کنم و خود را مقید به کدام جهتی نمی سازم. من در مورد قوم "لوط" اصلاٌ اظهار نظری نکرده ام چی رسد به مثبت، طرف تان کس دیگری بوده است. با انهم از جوابات تان تشکری مینمایم. در مورد خلیلزاد و موضوع مسکو باید اضافه کنم که نه شما و نه من قدرت دیدن اینده را داریم و اظهارات بنده فقط از "ازموده را آزمودن خطاست" سر چشمه می گیرد که امید است طرز دید شما حقیقت پیدا کند و واقعاٌ "صلح" در کشور بر پا گردد که ملت نفس آرام کشیده بتواند و هر گاه به من برای تحقق این معموله به شکل معدنی ان ضرورت باشد از " سوته های" منطقی و معقول فکری برای اصلاح جامعه دریغ نخواهم نمود. شما خود معقول فرموده اید که:" الله متعال این موقع مساعد و دریچه امید را ، بازهم در اثر حماقتها و خامیها و بدنیتی های ممتد ما، از دست ما نبرد".

امین یا رب العا لمین





اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 12.02.2019

سلام و احترامات خدمت همه تقدیم است،

نوشتۀ جناب رنگین سپنتا، "مدیر قلم مخصوص" جناب حامد کرزی را که تحت عنوان "متن سخنرانی داکتر رنگین دادفر سپنتا در گفت‌ و‌گو‌های بین‌الافغانی صلح مسکو" در صفحۀ "روزنامۀ هشت صبح" اقبال نشر یافته است، مطالعه نمودم. بدون شک که این نوع به اصطلاح "بینی خمیری" طلبی جناب سپنتا، یعنی این نوع به اصطلاح "جهار زانو نشینی بعد از وقت" جناب سپنتا در مجلس مسکو رد موقف قبلی وی را در قبال آمدن صلح به مشام میرساند، که دیدگاه فعلی جناب ایشان قابل احترام میباشد.

اما سؤال در این است، که، آیا واقعاً یک "وزیر خارجۀ مملکت" که ادعای داشتن دانش و فهم فراوانی را نیز دارد، بیشتر از ده سالی را نیاز دارد، تا آنکه به اهمیت موجودیت صلح در وطنش پی برد؟

به عبارت دیگر چه چیزی با عث آن شده است، تا اینبار جناب رنگین سپنتا، آنهم از "مسکو" جواز پیام خاموشی تفنگ‌ها و تغییر ادبیات جنگ را به افغانستان می فرستند؟ آیا خدای نا کرده این پیام خوب جناب سپنتا کدام مناسبتی با قضیۀ "همان پاکت و یا خریطۀ که، حکایت چند ؟ هزار دالر را، از جانب ایران به آقای سپنتا داشت"، در نهان دارد؟

سؤال دقیق در رابطۀ صلح افغانستان از جناب سپنتا در این است، که، چرا و روی چه منظوری در زمانیکه جناب سپنتا، به حیث یک مامور بلند مقام دولت افغانستان، به حیث سرپرست وزارت خارجۀ آقای کرزی ایفای "وظیفه" می فرمودند، با شدت تمام و آواز بلندی به پیشنهاد جناب کورت بک، رهبر سوسیال دموکراتان آلمان در قبال آماده سازی مذاکرات صلح با طالبان، آنطور انتقادی برخورد نمودند، شدیداً جواب رد دادند، حتی گفتند کورت بک حق آنرا ندارد که در موضوع صلح افغانستان پیشنهادی نماید. چرا؟

آنزمان جناب سپنتا به حیث به اصطلاح وزیر خارجۀ افغانستان، پیشنهاد صلحخواهانۀ جناب کورت بک را، به اصطلاح در نطفه خنثی ساختند، چرا؟

اما امروز به اصطلاح آفتاب جناب سپنتا از کدام سمت به درخشیدن آغازیده است، که با گذشت یک دهه جنگ و کشت و کشتار در وطن، و نیز در هنگام بی کاری و تقاعدی جناب سپنتا، آنهم از کانال "مسکو"، جواز پیام خاموشی تفنگ‌ها و تغییر ادبیات جنگ را به افغانستان می فرستد؟

یعنی: چرا رنگین سپنتا، ده سال قبل در زمانی که مسؤلیت ماموریت دولتی را به عهده داشت، آنهم زمانیکه به حیث وزیر خارجۀ افغانستان عرض اندام نموده بود، به پیشنهاد صلحخواهانۀ کورت بک شدیداً جواب رد داد، ولی امروز که به بیکاری مواجه میباشد، پس از یک دهۀ پُر از کشته و ویرانی و قربانی، آنهم از کانال مسکو به اصطلاح "بینی خمیری صلحخواهئی" برای خودش میتراشد؟

بهتر است این قضیه را خود جناب سپنتا بصورت دقیق و واضح بیان دارند. یعنی: بهتر است در رابطۀ جواب سؤالات بالائی، منتظر پاسخ دقیق و فارغ از هر نوع لفاظی، از جانب سپنتا باشیم.

صلح به خیر

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما

و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله


اسم: جلال   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 12.02.2019

بسم الله الرحمن الرحیم
محترم «الله محمد خان» سلام علیکم!
ببخشید، که در نوشتن جواب سؤال اخیرتان یعنی ۱۰/۰۲/۲۰۱۹ به آدرس بنده تأخیر واقع شده است. علت آن این است، که من به این دریچه تا حال صرف دو ـ سه باری سر زده ام که بار اخیر آن دو روز قبل از آن یعنی ۰۸/۰۲/۲۰۱۹ بوده است. امروز هم تصادفا به فکر اینکه دریچه عمومی نظرسنجی است، داخل شدم و متوجه آن سوالتان شدم. در ضمن متوجه یک نظر خود که آنرا به تائید نوشته اخیر آقای محمد ایمل فیضی، در دریچه عمومی نوشته بودم، با تعجب درینجا هم یافتم، که در انمورد هم ان شآءالله در اخیر این پیام، عرایضی خدمت گردانندگان این صفحه خواهم داشت.
آن دو-سه مسئله اختلافی که دوی آن را عمده خوانده بودم، درین روزها مطرح نبوده، بنا صرف به تذکر عمومی آن اکتفاء نموده بودم. با آنهم چون شما پرسیدید، به احترام شخصیت شما، مختصرا به جواب سوالتان میپدازم.
کمتر مهم آن که در جایش مهم بوده است، آویختن ناحق و دوامدار شما با محترم محمد ولی آریا بود، که بعد از یک مقاله به نظر من فوق العاده زیبا و علمی ایشان که شاید عالیترین اثر ایشان تا حال بوده باشد، در مورد ایمان به خالق یگانه زمین و آسمان و تمام کائنات و موجودات یعنی الله متعال و عقاید ناشی از فطرت سلیم انسانی بعضی از فلاسفه مشهور و خود محترم آریا صاحب، که عمده های آن عقاید ونظریات، از متن آیات متعدد قرآنی و احادیث شریف و اقوال دانشمندان و مفکرین جهان اسلام، قابل دید و قابل استنباط میباشند.
دو مسئله دیگر که به عقیده و قانون دین مبین مبین اسلام که شما هم الحمدلله در مجموع به آن ایمان دارید، اما عدول آشکار و غیر قابل تسامح شما در مورد آنها، از آنچه که حقیقت دین و قانون آن به ما اموخته است، میباشد: یکی آن در مورد ادیان و پیدایش آنها و محتویات آن بود و است، که در روزهای اخیر سال ۲۰۱۷ در دریچه نظر سنجی عمومی، با شما درانمورد تبادل نظر ات متعددی داشتم و در اخیر فکر کنم یک اندازه قناعت جناب شما هم فراهم شده باشد.؛ اختلاف عمده دوم، در مورد نظر فکر کنم مثبت شما و یگان کوشش شما برای یافتن توجیهاتی در مورد عمل شنیع قوم لوط میباشد، که نه از نگاه ساختمان فطری بشر و نه از نگاه قوانین دینی حتی ادیان غیر از اسلام، قابل قبول و مورد بحث بوده میتواند. اینکه احزاب اروپایی برای ساختن پروفایل مخصوص خود و کش نمودن و اختصاص دادن گروپهای مشخص جامعه به طرف خود و یا طبق برنامه های از دیگرجا دیکته شده، برای خود برنامه میسازند، کار خود شان است. مگر درینجا هم دیده میشود، که هم احزاب و هم اشخاصی که چنین موارد را در رأس پروگرام خود قرار داده اند، بسیار کم مورد قبول و استقبال جوامع خود قرار گرفته و نتوانسته اند، که محبوبیت ورأی زیاد و حتی متوسط را کمائی نمایند.
چون شما مخصوصا سؤال نمودید، به جواب شما پرداختم، اما فی الحال، قصد بحث بیشتر در مورد را ندارم.
مقاله اخیر شما بنام چرخش تاریخی، در نگاه اول نمیتوانستم قبول کنم، که چنان مقاله ای نوشته جناب شما بوده باشد. من هم شخصا، تقریبا با تمام محتوی و پیام مقاله مذکور مخالف بودم.
در مورد تبدیل شدن زلمی خلیل زاد، به خاطر راست نگفتنهای وی و شک در نیت خیر وی، سه هفته قبل محترم فضل غنی مجددی در پروگرام هفته وار خود که از طریق تلویزیون صدای حق شامهای سه شنبه ساعت هشت به اروپا نشر میشود و از فردای آن در کانال یوتیوب محترمه سیمین عمر موجود میباشد، همین نظر را اظهار نمودند. مگر مهم وجالب اینست، که هفته قبل ایشان هم، در مورد جلسه مسکو نظر مثبت نشان دادند. الله متعال این موقع مساعد و دریچه امید را ، بازهم در اثر حماقتها و خامیها و بدنیتی های ممتد ما، از دست ما نبرد. آمین
در مورد انتقال کاپی نظر ۱۰/۰۲/۲۰۱۹ بنده، از صفحه عمومی نظرسنجی به این دریچه، خدمت مسئولین عزیز این صفحات اولا با تشکر از زحمات ایشان و در دسترس قرار دادن چنین امکانات در خدمت هموطنان بعرض برسانم، که اگر من لازم میدانستم، خودم آن نظر خود را درین دریچه، نشر میکردم.
باز شما محترمین گرانقدر، اگر یک تصرف دوستانه نمودید، یک لطف دیگر هم نموده، یک کاپی نظر بعدی اینجانب را در ارتباط موضوع، که شام همانروز نوشته بودم، نیز به اینجا دوباره نشر میکردید. بخاطریکه:
نظری را که یکی از هموطنان ما که با کمال تاسف مثل بیکارهای سر سرک این دریچه ها را محکم گرفته و با روز چند بار تبصره و قصه های خانوادگی خود، این دریچه ها را پر مینماید ، با تبصره نادرست و در عین حال دور از اداب اجتماعی خود در مورد نظر اول اینجانب، باعث نوشتن نظر بعدی بنده گردیده، درینجا کاپی آن، نمیدانم توسط خود وی و یا متصدیان محترم صفحه، منتقل شده، مگر کاپی نظر دوم من که جواب آن است، اینجا نشر نشده است.
بنا خواهش من از شما محترمین این است، که لطف نموده کاپی نظر دوم بنده در مورد را هم، که همان شب در دریچه عمومی نظر سنجی نشر شده، درینجا منتقل نمایید، تا اظهار نظر، بصورت کامل باشد و یا اینکه نظر اول بنده را در همان دریچه عمومی که خودم فرستاده بودم به جایش بگذارید، اما کاپی آنرا که به اینجا ثبت نموده اید، «تنها ازین دریچه» بردارید. امیدوارم شما را سرگنگس نساخته باشم.
با این نظر شما هم کاملا موافقم، که اظهار نظرها هم به اندازه ضرورت بوده، متباقی به قضاوت خوانندگان عزیز که الحمدلله اکثر سالم است، گذاشته شود.
زیرا بر علاوه پر نمودن بیجای ذخیره پورتال، در قدم نخست، خواسته یا نخواسته، روز خود نویسنده بیچاره گم میشود. اگر بیکار باشد، که نوش جانش، برای خود یک تداوی مشغولیتی را پیدا نموده است. و یا اگر وظیفتا این جا حضور داشته باشد، که نورمال کار و بار خود را مینماید.
اما در غیر آن، یا که باید کارهای خود و حق دیگرانرا پایمال کند، و یا اینکه کار و زندگی را رها نموده، در گوشه خلوت نشسته، طومار نویسی کند،که این به نظر من، نه عقلا جواز دارد، نه همیشه ممکن خواهد بود و نه هم لازم. توکل ما علی الله تعالی.
قدر الله و ما شآء فعل


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 12.02.2019

متصدیان عزیزم و دوستان گرامی!

از اینکه در اثر سو تفاهم مقاله بنده را حذف نموده اید تشکری نموده در زمینه چند نکته را باید اظهار بدارم. من مطلب را از آدرس شما ننوشته ام بلکه نوشته ام که "روشنقکران و متفکرین افغان جرمن انلاین" که هدفم نسبت اینکه همهء این متفکرین چون مطالب شان را در قبال صلح به نشر می سپارند، فلهذا خواهان صلح هم هستند. چون به همه معلوم است که انکشاف علمی و اجتماعی انسان ها همیشه با به وجود امدن یک "خیال" یعنی IDEA اغاز می گردد مانند تفکر کردن پرواز که بعد منجر به ساختن طیاره شد، فلهذا برای من هم یک خیال در قبال صلح خلق شد که خواستم انرا با جلالتماب ریس جمهور کشور در میان بگذارم که در صورت قبولی نامبرده به صورت جامع انرا طراحی کنیم. البته در صورت جواب مثبت، بعد مسله این به وجود میامد و یا میاید که روشنفکران که علاقمند باشند در این راستا همکاری نمایند. شما کاملاٌ درست می فرمایید که من یک چیزی را ادعا کرده ام که وجود خارجی ندارد یعنی یک IDEA است که همه علاقمند تطبیق آن است.
چون محترم داکتر کاظم در نوشته خود از تنها نگذاشتن محمد اشرف غنی ریس جمهور نوشته بودند یعی این پشنهاد را به نویسنده گان این صحفه و همه نوشته بودند من هم اسم نامبرده را در نوشته خود ذکر کرده ام. منظورم از اینکه یک گروپ متفکرین نوشته ام این بوده که در صورت جواب مثبت این گروپ که به صورت فردی همه اینجا بخاطر صلح می نویسند، به صورت گروپ گرد هم جمع خواهند شد.

به هر صورت من فکر میکنم سو تفاهم خلق شده از اینکه نوشته ام به پشنهاد داکتر کاظم که هدفم همان صدای وی در مقاله اش بوده که غنی را تنها نگذارید که من می خواستم انرا عملاٌ تست کنم و نه رول "الکاتب و الخادم" را بازی کنم.

باز هم تکرار می نمایم که از حذف مقاله ام تشکری می کنم اما من از ادرس افغان جرمن انلاین به ان صورتی که شما فکر می کنید ننوشته ام و این صلایت را به خود هم نمی دهم.

ششجهت کیفیت رنگ تحیر بود فرش
هر طرف میرفتم از خود جلوه ام بر دوش داشت

بیدل


اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 11.02.2019

سلام و احترامات خدمت همه تقدیم است،

خبر خوش:

داکتر محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان خواستار برگزاری لویه جرگه در مورد صلح شد. داکتر محمد اشرف غنی از شورای عالی صلح افغانستان خواست تا پایان ماه حوت این لویه جرگه در مورد صلح را برگزار کند.

صلح به خیر

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما

و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله


اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 11.02.2019

سلام و احترامات خدمت همه تقدیم است،

چرا گشودن دفتر طالبان در داخل افغانستان، عملی معقولی بوده میتواند، که گرۀ صلح را گشایش بخشد؟

خداوند متعال به ما نعمات تعقل و تحسس عطا فرموده است که به نظر من در هنگام استفاده از این نعمات باید در قدم نخست تعادل را از دست ندهیم. به نظر من، بدون شک و یقیناً، این به اصطلاح "طمطراق بی جا" نیست که ما را به تحقق آرمان صلح که یک آرمان بزرگ ملت مظلوم ما است، میرساند، بلکه این استفاده از نعمت شعور است که میتواند مردم مظلوم ما را به ساحل سعادت و نیکبختی برساند. شعور یکی از نعمات بزرگیست که خداوند متعال آنرا به اشکال فهم و دریافت و ادراک و معرفت به بنده گانش عطا فرموده است. جنگ های ویرانگر چهل سال اخیر، متأسفانه یک بخش از مردم عزیز و مظلوم ما را سلب عقل و هوش نموده است. آگاهی، ادراک، بینش، خِرَد و فهم ما با کمک خداوند متعال ما را به صلح صادقانه رسانیده میتواند. در عین حالیکه صلح حیثیت به اصطلاح "آب حیات" را برای ما داراست، چرا ما به رسیدن به آن مشکلات عدیده ای داریم، چرا زمان رسیدن صلح ما هنوز که هنوز است برای ما مجهول است؟

در اینجا پاسخ اینجانب این است، که، استنباط در لغت به معنی "به آب رسیدن چاه ‌کن" است که در اصطلاح به معنی آشکارشدن مجهول است. استنباط را می ‌توان به حیث یک ابزار عقلانی خواند که براساس مشاهدهٔ حقایق فهم جدیدی را پیدا می‌کند. از آنرو فکر میکنم، با گشودن دفتر طالبان در داخل افغانستان، میتواند حقایق فهم جدیدی به دست آید، که، به یاری خداوند متعال و سعی و کوشش بنده گی، گرۀ صلح را گشایشی پیدار گردد.


خلاصه: خداوند متعال به انسانها شعور عطا فرموده اند، تا آنکه، جهت حل مشکلات و پرابلم ها، نیز، از راه های صلح آمیزافهام و تفهیم و مذاکره و صحبت مشکلات را حل نمایند، موجودیت دفتر طالبان و یا گشایش دفتر طالبان در کابل راه های همین فهام و تفهیم و مذاکره و صحبت را که جهت رسیدن به صلح و حل مشکلات باشد، کوتاه تر میسازد.

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما

و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله


اسم: فدامحمد نومير   محل سکونت: جنوبي کلفورنيا، متحده ايالات    تاریخ: 11.02.2019

بسم الله الرحمن الرحيم ط
ښاغلې دروند او قدرمند کليوال صاحب .
د ميني او سپيڅلي نيت سلامونه او احترامات درته وړاندي کوم . روغ او جوړ ووسې.
ستاسو محترم شعر ( ګيله مکړه ) مي د خوند اخيستلو په سپيڅلي نيت څوڅو ځلي ولوست . د شعر په هر ځل لوستلو کي به دې لاندني بيت ( مصرع ) په شېبو شېبو تم سوم . او هک پک پاته سوم چي جناب کليوال صاحب يي معنی ته متوجه سوی دی . او که ترې نه تيروتنه سوې ده .

(( ته چي نن هم خور او لور په کاڼو ولې ))
(( دوحشت له زمانو نه څه ګيله کړې ))
سرلوړي او بريا دي غواړم


اسم: فدامحمد نومير   محل سکونت: جنوبي کلفورنيا، متحده ايالات    تاریخ: 11.02.2019

بسم الله الرحمن الرحيم ط
يوو څو څلوريځي د صلحي په اړه . اقتباس له ( څڅيدلي ويني ) شعري ټولګي څخه :
صلح څه ده ؟ صلح نوم دی داسلام
صلح وسي په په عمل او په کلا م
صلح څه ده ؟ صلح ضد د جنګ جکړې

اولي نښه د صلح سي سلام
صلح ګټه ددنيا او د عقباده
په ايات ، حديث ثابته دا وينا ده
ارامي او سوکالي راسي په صلح
جون ، 1999 ميلادي
ارواين ، کلفورنيا
صلح هر مرض او درد لره دواده


اسم: وطندوست   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 10.02.2019

سلام و احترام به همه دوستان تقدیم میکنم!

گرچه نوشتۀ آقای ایمل خان فیضی را چون به زبان ملی پشتوست، با تمام باریکی هایش خوانده نمیتوانم، اما از خلال پیام ها حدس میزنم که اصل موضوع بالای چیست.

همه میدانند که من نه طرفدار کرزی بودم و نه طرفدار غنی هستم، زیرا هردو توسط امریکا و ناتو به مسند نشانده شده اند، نه با آرای بدون تقلب مردم افغانستان! این دو سطر کوتاه جهت روشن ساختن مؤقفم کفایت میکند.

اما سوال درین است ، که آیا از "قدم های" علی بابا و چهل دزد به ماسکو، که ظاهراّ جهت بدست آوردن صلح با طالبان است، باید طرفداری کرد؟
جواب این سوال برای خودم به دلایل ذیل منفی یا نخیر است:

اول اینکه خود علی بابا و چهل دزد همراهش مدت 14 سال تمام امکانات مادی و کمک های امریکا و ناتو را، همچنان پشتیبانی تمام مردم افغانستان را در اختیار خود داشتند، چرا "یک قدم" در جهت صلح با طالبان نبرداشتند، که حالا یک میلیون قدم را در یک شب طی کردند و با فرق سر به استفبال نمایندگان طالبان شتافتند؟

دوم، آیا کسانیکه کلمۀ شریف را در سر و آخر پیام های خود می نویسند، واقعاّ به صداقت و نیت پاک علی بابا و چهل دزد یقین دارند، که گویا جهت بدست آوردن صلح برای مردم افغانستان به ماسکو رفتند، یا چون شرفۀ پای طالبان را در حالت آمدن می شنوند، خود شانرا از همین حالا با ارزش های امارت اسلامی عیار میسازند؟

به نظر من کور هم میبیند، که هدف این گروه خود خواه، فاسد و خائنان ملی، آوردن صلح برای مردم افغانستان نیست، بلکه برای حصول اطمینان خاطر، تا بدانند که برادران طالب شان تا چه اندازه موجودیت پرازیتی اینها را در امارت اسلامی خود تحمل میکنند، به ماسکو رفتند.
نمایندگان طالبان لااقل آبروی ظاهری شانرا حفظ کردند و وظیفۀ سابق شانرا به حیث ملای مسجد، در ماسکو نیز ادا نمودند، اما وای به حال این چهل دزد که با وضؤ یا بی وضؤ از همین حالا به دنبال طالبان صف بسته اند.

هرکسی که دلایل قوق را نادیده میگرد، از نظر من، یا با باند علی بابا در تبانی قرار دارد، یا آرزوی آنرا دارد، که در آینده بار دیگر جای پایِ در تیم علی بابا برای خود باز کند، یا آنقدر ساده دل و بی خبر از ماهیت اصلی این افراد است، که از تاریخ 20 سال گذشتۀ وطن خود عبرت نگرفته است و برای دهمین بار آزموده ها را میازماید.
افراد ساده دل را خداوند هدایت فرماید!


اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 10.02.2019

سلام و احترام تقدیم است،

هفته گذشته نماینده طالبان در مجلس دو روزۀ مسکو گفتند که باید به طالبان دفتر رسمی داده شود، تا روند گفتگوهای صلح از آنجا مدیریت شود.

امروز رئیس جمهور افغانستان داکتر محمد اشرف غنی، اعلام کرد که حاضر است برای طالبان در کابل دفتری را آماده و مهیا سازد و نیز حاضر است از آنان محافظت کند، تا روند گفتگوهای صلح را هم از آنجا مدیریت بهتر بتوانند.

به نظر من پیشنهاد اشرف غنی معقول است، پس طالبان اگر میخواهند زود تر صلح به میان آید، باید هر چه زودتر دفترشانرا در داخل وطن باز نمایند تا به امور صلح رسیده گی بهتر و خوبتری صورت گرفته بتواند.

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما

و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 10.02.2019

دوست گرامی محترم داکتر صاحب جلال!

بعد از عرض سلام و احترام به شما مرد خدا به عرض میرسانم اینکه:
شما باری در نوشه تان خطاب به من اظهار نموده بودید که در یک دو سه موضوع با من اختلاف نظر دارید، اگر لطف نموده انها را بنویسید تا من متوجه شوم که اشتباه فکر می کنم یا اینکه شما از اظهاراتم بر داشت دیگر نموده اید غیر ان چیز که من می خواستم تفهیم کنم.

قابل یاد آوری است که من یک مقاله امروز بنام "چرخش تاریخی" به این پورتال فرستاده ام که تا کنون نشر نگردیده است و شما بعد از نشر آن دیدگاه من را غرض حل اساسی موضوع افغانستان خواهید درک کرد. من با شما در قسمت نوشته اخیر تان زیاد همنظر هستم اما دو موضوع که من انرا مهم می دانم این است که ضرب المثل "ازموده را آزموده خطاست" جز فرهنگ ما است و درست هم است. و دیگر اینکه کسانیکه یک لنگه پشتیبانی از جلالتماب اشرف غنی می کنند اشتباه می کنند زیرا پشتیبانی حالت وی را بهتر ساخته نمی تواند بلکه کمک های اولیه زیرا همین فعلاٌ "قیضه" به صورت قطع نزد دیگران است و وی زود و یا دیر نتایج انرا خواهد دید که متاثر کننده در این درام این است که باز هم متضرر مردم می شود و وی خودش عازم امریکا و یا دوبی.

والْعَصْرِ إِنَّ الإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ


اسم: جلال    محل سکونت: جرمنى    تاریخ: 10.02.2019


بسم الله الرحمن الرحیم
من گرچه تاحال هیچگاهی سخنان محترم ایمل خان فیضی سخنگوی حکومت قبلی تحت اشغال قابل تایید و حتی تبصره دانسته بودم، مگر با نوشته اخیر شان در مورد کوشش و تقلا های یک تعداد حلقاتی که فعلا الحمدلله کاملا در تجرید قرار گرفته، موافق میباشم و این نوشته ایشان را قابل قدر میدانم.
هر کسی از گوشه مملکت که قدمی را در جهت قطع جنگ و بی اتفاقی میبردارد، و هر سخن خیر که درین راه به زبان میارید، باید تقدیر نشود. نه اینکه چون قبلا اشتباهی نموده، حق گفتن سخن درست هم از وی سلب شود. عدالت اجتماعی را که تا حال غنی خان هم برقرار نتوانسته و با این حال خود، فکر نکنم که هنوز هم قادر به آن باشد. حاجت آوردن مثال نيست. علاوتا انداختن سيم خاردار در خط ديورند و خاموشي حكومت دوسره، امضاء ‌پیمان امنیتی با امریکا که به افغانستان هیچ فایده نرسانده است، بمباردمان مکرر قریه های افغانستان، تخریب پروسه صلح سراسری و قطع جنگ چهل ساله، وعده خلافى وی (كه بيتفاوت است ناشى از عدم ‌وفاء وى به وعده يا عدم توانايى و صلاحيت وى در ايفاء آن باشد) در آزاد ساختن زندانيان بى سرنوشت و وعده هاى اولى كه با مخالفين در بدل كمك آنها در تامين امنيت هنگام انتخابات نموده بود، ایجاد و تقویه داعش تخریبگر از طریق ادارات امنیتی وی، و مصیبتی تازه عرض اندام نموده مبنی بر تر‌ور، توقیف و اذیت دعوتگران مسلمان و ملا امامان در عین حالیکه رقاصه ها و فواحش تشویق و تقویه و تشجیع میشوند و امثالهم، همه صفات منفی اند، که آن خوشبينى نسبى و مقايسوى را در مورد آمدن غنى ايجاد نموده بودند، ازبين برده اند و بدين ملحوظ نميتواند وى نماينده من و بسيار افغانهاى مثل من باشد. كسانيكه خواهان ادامه جنگ بی مفهوم و بی انتهاء اند، چند نفر آنها خود شان و يا اولادشان در جبهات جنگ سهیم بوده و استند؟ اشرف غنی و هر دانشمند دیگر در صورتی میتوانند، دانش خود را آنچنان که باید، در آبادى مملكت به كار بياندازند، كه مملكت استقلال و ثبات سياسى داشته، برادركشى و تنفر، حاکم در فضاء نباشد و بصورت ‌‌پنهان و آشكار، اقداماتى در راه تخريب دين اسلام و اساسات آن صورت نگیرد و در ‌پلان نباشد. درین حالات اگر کسی به مقام ریاست دولت هم باقی نماند، ان شاءالله خواهد توانست، كه از علم و ابتكار خود، به وطن و مردم خود خدمت مفيد و ارزندهء نمايد.
لا اله الا الله محمد رسول الله


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 10.02.2019

آغای ایمل فیضی سلام!

همینکه شما در اول نوشته تان می نویسید که در امریکا و افغانستان مخالفین پیدا کرده کاروایی های ریس جمهور ترمپ با نماینده افغانی ان خلیلزاد تما م موضوع را اظهار میدارید و ضرور نبود بقیه نوشته را به نفع کرزی و پاکستان و نماینده گان ان تحریر دارید. شما زمانی با کرزی همکار بودید و سر خط تان لیاقت فکری تان را اشکارا نموده است.
مردم امریکا و افغانستان احمق نیستند که این مخالفت را به راه انداخته اند، بلکه شما و دوستان تان با فکر کردن احمق بودن مردم امریکا و افغانستان سر لچ خود را نمایان می کنید.

الله اکبر


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 10.02.2019

دوستان گرامی!
این جلالتماب ریس جمهور افغانستان است که پروگرام صلح افغانستان را به موفقیت برساند نه خلیلزاد. جلالتماب ریس جمهور افغانستان باید اکتیف باشد نه پسیف در غیر ان حسابش را درست می کنند. برای خلیلزاد موجودیت یک دولت مستقل و دارای قانون اساسی و شناخت بین المللی مطرح نیست بلکه خودش مطرح است. باور کنید که این جمله واقعیت دارد. این انسان بی اندازه بی سویه است. این امریکایان نیست که همه را ضرب صفر کند بلکه برادر نا خلف افغانی خود ما بنام خلیلزاد است که امریکایان بالای وی اعتماد می کنند و نفر دوم آن جلالتماب خود ریس جمهور است که از حالت پسیف باید بیرون ساخته شود. مثله جواب نوشته بسیار اسان است، زیرا ماشین دروغ امریکایان بسیار زیاد قوی است که ملت امریکا و جهان را با دروغ گنگس کند. امریکا را عدم لیاقت زلمی در حل درست مسله به این حالت آورده ،امریکایان را می توان بسیار به خوبی طور دیگر قطب کرد. من با نویسنده همنظر هستم که کرزی می خواهد با نمایندگان پاکستان این بار کاری کند که نظیر ان را افغان ها ندیده باشد در صورتیکه مسوول اصلی دولت افغانستان انرا مهار کرده نتواند. کانگرس امریکا را باید دولت افغانستان هوشیار بسازد زیرا صدای این دریچه فکر کنم تا انجا نرسد و دست های خللیزاد را از مذاکرات صلح کوتاه کند و به حیث مذاکره کننده وی را رد کند. مشکل اساسی ما ارگ و تیم ان است. باید حقیقت را واضع گفت و مسوولیت را وقت کافی نداریم تا به دوش دیگران بیاندازیم. خلیلزاد لیاقت فشار را بالای گروه های سیاسی داخل کشور ندارد زیرا انها هم ماهیت خلیلزاد را فهمیده اند. خلیلزاد اصلاٌ این لیاقت فشار را ندارد. شما که لیاقت تینس بازی کردن را نداشته باشید چطور می توانید قهرمان تینس جهان را شکست بدهید. خلیلزاد خودش و به احتمال قوی با موافقه جلالتماب ریس دولت رفتن گروپ غیرمتجانس به مسکو را مساعد ساخته در غیر ان من قبلاٌ نوشته بودم که اصلاٌ اجازه رفتن به اشخاص مسکو درست نبود.

خلاصه اینکه اگر جلالتماب ریس دولت افغانستان همین اکنون هم که هنور یک تار جولا چانس وجود دارد که ان چانس بزرگ تاریخی را استفاده کند و اگر نتواند کند افغانستان را وی غرق می کند. زیرا فعلاٌ پپیلوت طیاره افغانستان وی است نه کس دیگری که از سقوط ان جلوگیری کند.

بسم الله





اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 10.02.2019

سلام خدمت همه تقدیم است،

ایمل جان فیضی نوشتۀ بیرون کشیده، تحت عنوان "په افغانستان او امریکا کې له افغان طالبانو سره د سولې مخالفین" که در آن خواهان روسیاهی کسانی شده اند، که، با صلح مخالفت میکنند، بدون شک هر کسی که با یک صلح واقعی و پایدار در افغانستان عزیز ما مخالفت می کند به گفتۀ ایمل جان فیضی باید روسیاه شود!

زیرا حق جلوگیری از یک صلح صادقانه و پایدار را به نظر من هیچ کسی ندارد! اما به نظر من، همینطور هیچکسی هم حق آنرا نیز ندارد، که، تحت نام صلح و تحت پوشش صلح راه های زراندوزی های غیر قانونی و غصب دارائی عامه را، برای خودش و دار و دسته اش پلان گذاری نماید و با خاک زدن به چشم مردم، نام این عمل و سلوک زشتش را هم "صلح" لقب گذاری نماید!

اما اولاً سؤال در این است که چه کسانی واقعاً جلو یک صلح دایمی و پایه دار در افغانستان عزیز ما را میگیرند، ثانیاً سؤال در این است که ایمل جان فیضی تحت عنوان "روسیاهی" چه می فهمند؟ آیا آنانی که تا دیروزی که سر قدرت بودند، و به اصلاح معاش خور امریکا بودند و از دل و جان برای امریکا کف میزدند و از پیچکاری های ویتامین امریکا و ناتو خود را ورزشکار صحنۀ سیاست افغانستان میتراشیدند و امروز که معاش و قدرت دیروزی را از جانب امریکا در حالت کمبودی می بینند و تخیل دسترسی به لقمه های چربتری از جانب پوتین و روسیه را در سر و دل و دماغ می پرورانند، نیز در جمع "روسیاهان" محسوب میشوند و یا خیر؟

شاعری میگوید:

"چو نشینی با جوانی، چه جوان نکته دانی
که سخن نگفته باشی، به سخن رسیده باشد"

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما

و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله


اسم: غوث جانباز   محل سکونت: Kabul    تاریخ: 10.02.2019

طالبان گروه غیر قانونی
*****
بر بنیاد فیصلۀ شماره ГКПИ-03-116 مورخ 14 فبروری سال 2003 ستره محکمۀ فدراسیون روسیه،طالبان گروه تروریستی اعلام شده و هرگونه فعالیت آن در قلمرو روسیه غیر قانونی و ممنوع می باشد. طبق مواد قانون اجراآت محاکماتی روسیه هرگونه تخلف از فیصله یا حکم نافذۀ محاکم اینکشور موجبات تعقیب جزائی شخصیت های حقوقی و حقیقی را به بار می آورد.
ترتیب : شاگرد حقوق غوث جانباز


اسم: سیدعبدالله کاظم   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 10.02.2019


خلیلزاد میکوشد تا اشرف غنی را مجبور سازد تا مقام خود را از راس دولت افغانستان به حیث یک گروه سیاسی تنزیل دهد و با جمله گروه های نام نهاد سیاسی افغانستان به پابوسی طالبان برود و با آنها به مفاهمه و مذاکره بپردازد و تا آنوقت که نتایج این پا بوسی معلوم شود، انتخابات ریاست جمهوری ملتوی گذاشته شود. نمیدانم که آیا این نظر خلیلزاد و وارد کردن فشار بر اشرف غنی در واقع موجودیت یک دولت مستقل و دارای قانون اساسی و شناخت بین المللی را زیر سؤال نمی برد؟

آیا امریکائی ها که در طول 17 سال گذشته از دست آوردهای خود در افغانستان مباهات میکردند، همه را به یکبارگی ضرب صفر نمیکنند؟ حکومت امریکا برای مردم خود چه جواب خواهد گفت که نتیجه مصرف ملیاردها دالر و خون بیش از 2500 جوان امریکائی را چرا به یکبارگی به هدر میدهند چرا باید از خاطر گل روی طالبان که در این 17 سال در ردیف تروریستان جا داشتند، این ناکامی را درج صفحات تاریخ پر بار امریکا سازند؟

امریکا چه تضمینی دارد که نظام آیند افغانستان با اشتراک طالب ها میتواند صلح پایدار را در افغانستان بوجود آورد؟ آیا امریکا از تجربه دردناک خود در ایران پند نگرفته است که از ترس افتادن ایران بدست چپی های توده ای، موافقه کردند تا خمینی را به آن کشور ببرند و اما پس از انقلاب اسلامی خود شاهد عقب گرد و روگرداندن آخوندها از امریکا و رجوع شان به مسکو ـ رقیب امریکا نبودند که تا امروز دشمنی آنها با امریکا ادامه دارد؟ آوردن طالب در افغانستان عین همان اشتباه است که امریکائی ها در مورد یران انجام دادند.

گروه های مخالف نظام موجود در افغانستان که به سرکردگی مداری بزرگ اکنون دور دهل طالبان در مسکو رقصیدند، باید یقین داشته باشند که وقتی طالب یکبار دیگر پای خود را در نظام کشور داخل کرد، همان کاری را خواهند کرد که در سالهای 1994 به بعد آنجام دادند و این بار تصفیه را مثل ایران از همین گروه های مؤتلف خود آغاز خواهند نمود و اوضاع افغانستان را بدتر از ایران خواهند ساخت. نظام آخوندی ایران مستقل حرکت میکرد، اما نظام طالبی بعد از تصفیه شرکای خود به هدایت پاکستان عمل میکند و نتیجه اینکار خلیلزاد و طالب خواهی امریکا دیر یا زود منتج به عین رویدادها و بسیار بدتر آز آن که در ایران بوقوع پیوست، در افغانستان خواهد شد. کانگرس امریکا باید با این بازی های خطیر اداره جاری از دقت و آینده نگری کار گیرد و نگذارد همه چرخها در دست خلیلزاد و قومانده یک تعداد دیگر بچرخد و افغانستان و مردم آنرا که با خون خود برای امریکا لقب قهرمانی جنگ سرد را بار آورد، بار دیگر از نظر انداخته و زیر نگین همسایه طماع آن یعنی پاکستان قرار دهد. عاقل نکند کاری که باز آورد پشیمانی! خلیلزاد بجای آنکه بر اشرف غنی فشار بیاورد تا در جمع چند گروه سیاسی دور میز مذاکره با طالبان بنشیند و حیثیت ریاست دولت را زیر پا بگذارد، باید گروه های سیاسی داخل کشور را تحت فشار قرار میداد تا با دولت افغانستان مذاکره نموده یک طرح مشترک را باهم تدارک دیده و بعد آن طرح ازطریق دولت با طالبان مطرح گردد که در این حال هم نظر گروه های سیاسی در جهت آوردن صلح رعایت میشد و هم موقف قانونی دولت افغانستان به حیث یکطرف مذاکره برجا می ماند. خلیلزاد باید سعی میکرد از رفتن یک گروپ غیرمتجانس به مسکو جلوگیری میکرد و یا حد اقل مخالفت خود را در سفر شان و مذاکره با طالبان ابراز میکرد.

خلیلزاد برعکس در اینکار خاموشی اختیار کرد و گمان میکرد که بدینوسیله میتواند اشرف غنی را زیر فشار بیشتر قرار دهد و یک نوع ائتلاف را بین طالبان و این گروه های نام نهاد سیاسی به وجود آورد. این احتمال نیز وجود دارد که خلیلزاد با خاموشی خواست کرزی را بگذارد به این اقدام متوسل شود تا بدانوسیله حیثیت باقی مانده کرزی را نزد مردم ضرب صفر کند و چنانچه مردم افغانستان از این نقش کرزی جداً متأثر معلوم میشوند و درعین زمان با دیگر کسانیکه با همراه او شدند، نیز همین قضاوت در نزد مردم پیدا شده و موجب گردد تا اعتماد برآنها نزد مردم به شدت کاسته شود. یقییناً سفر مسکو برای مبارزات انتخاباتی اشخاصیکه کاندید ریاست جمهوری میباشند یک نقطه بسیار ضعیف بوده و موجب تقلیل اعتماد مردم بر آنها خواهد شد.


اسم: نور احمد خالدی   محل سکونت: آسترلیا     تاریخ: 09.02.2019

نمونهٔ یک آدم مرتجع، فرصت طلب و دروغگو:
سخنان پدرام در مورد قوای خارجی
پدرام در مسکو قوای خارجی را قوای اشغاگر نامید. او گفت: «جناب استانکزی گفتند که دلیل اصلی جنگ حضور اشغالگرانه‌ی نیروهای خارجی است. من در جلسه‌ی دیروز هم گفتم که در این مورد با هیأت محترم تحریک طالبان کاملا موافق هستم. بسیار روشن؛ نه خارجی می گویم نه غیر خارجی. یک نیروی اشغالگر به نام امریکایی آمدند و کشور ما را اشغال کرده اند.»
در این ویدیو پدرام از رهبران اقوام غیر پشتون میخواهد از شرایطیکه قوای بینالمللی فراهم کرده است برای تغییر رادیکال افغانستان استفاده بکنید. یعنی قوای خارجی اشغالگر نبوده بلکه فرصتهای مناسب را برای پدرام و همفکران او برای کسب قدرت فراهم کرده اند!
به این میگویند آدم مرتجع و فرصت طلب و به گفته محترم سلطان مسعود " تو با اشغال اشغال گفتن از همه زيادتر جنگ طالب را برحق جلوه دادی".


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 09.02.2019

دوست گرامی جناب محترم آقای سدید صاحب!
میدانم که میدانید که چی نوشته بودید، اما نوشته اخیر تان" بازگذشت..." نمایندگی از نیت خوب انسانی تان در مجموع و اخلاقی و وجدانی تان در خصوص بوده که به احتمال قوی از نشر نوشتهء که زیاد بالای ان زحمت کشیده بودم و وقت زیاد مرا صرف نموده بود با این لطف تان، صرف نظر کنم و دوسیه انرا بسته نمایم.
اگر توانستید به یک ترتیبی از این اشتی ملی و صلح و صفا هم آریانا افغانستان را با ذکری در کدام مقاله تان هم مطلع کنید خوب میشود، تا عدالت بر قرار باشد و من مسکین در انجا تداوی گردم. هر دوی ما مسکین هستیم که عمر گران بهای ما در مهاجرت با تما م دوری ها و مشکلات آن گذشت و چیزی که باقی مانده باید با عشق و محبت و تفاهم با همدیگر بگذرد.

اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ


اسم: وطندوست   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 09.02.2019

سلام و صبح بخیر به همه دوستان تقدیم است!

دو ویدیوی ذیل را پیشنهاد میکنم. لینک ها را در گوگل داخل نمائید، به صفحۀ مذکور رهنمائی میشوید:

گفتگوی اتمر با اسپوتنیک: همه به حضور حکومت کابل تأکید کردیم + ویدیو
https://af.sputniknews.com/.../201902083104984-

اعتراف هولناک نظامیان انگلیسی به کشتن نوجوانان افغان
https://af.sputniknews.com/afghan/201902063101423-
افغانستان 06.02.2019
برخی نظامیان انگلیسی که در عراق و افغانستان حضور داشته اند، اعتراف نمودند تا کنون به دفعات در جریان عملیات دراین کشور ها در محلات مسکونی به نوجوانان و کودکان شلیک مستقیم کرده‌اند...


اسم: سیدهاشم سدید   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 08.02.2019

هموطن عزیز و محترم الله محمد خان، جای مسرت است که مقاله "بازگشت..." از نظر تان گذشت و مورد پسند و تائید تان قرار گرفت. در با پاسخ شما به من، من از قبل بشما اطمینان می دهم که به جواب شما نخواهم پرداخت. من قبلا" سبب ناآرامی شما شده ام، کاری که باعث ندامت شد و به هیچ صورت تکرار نخواهد شد. معذرت مرا هم برای آنچه قبلا" گفته و شنیده شده است و هم برای سکوت در آینده بپذیرید. کامیابی مزید تان را خواهانم


اسم: داکتر غلام انصاری   محل سکونت: جرمنی     تاریخ: 08.02.2019

جناب قاسم محترم من با افراد که ساز جنگ دارند ویا مانند انجیر صاحب علاقه ای جنگ انداختن را دارند با عرض معذرت که من فرصت بحث با شما را ندارم. اگر لطف کنید که از این شیوه ای که ساختاری نیست دوری جویید. بروید براه که انتخاب کرده اید


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 08.02.2019


نوشته "بازگشت طالب برابر است با استبداد و مرگ دموکراسی نو پا در افغانستان" از مطالعه ام گذشت که واقعاٌ قابل تحسین است و بنده به نوبت خود از زحمت نویسنده تشکری میکنم.

یک حساب باز داریم که انشالله به خوبی حلش میکنیم.

یا پیر


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 08.02.2019

متصدیان عزیز و محترم!
بعد از عرض سلام و آرزوی سلامتی همه تان پیغام تان را فهمیدم و در اینده به نوبه خود همان طور خواهم کرد و اشعار طویل خود را مانند دیگران به شکل مقالهء دراورده و در ستون مخصوص اشعار (مقالات) خواهم فرستاد. خدا واحد و شاهد است که حوصله و فرست ان نمی شود که نوشته خود را به جواب برادر محترم ما دانشمند عزیز سدید صاحب کوتاه کنم که هر وقت این زمینه میسر شد بعد مقالات خواهم نوشت در مسایل جالب مختلف. حالا سیستم شما را بهتر بلد شده ام.

توکل به خدای پاک


اسم: سیدهاشم سدید   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 08.02.2019

قاسمی صاحب محترم، در برابر پیشنهاد شما هیچ کاری را غیر از سکوت پسندیده نمی دانم. گفته اند که مشک آنست که خود بوید، نه آنکه عطار گوید. انتخاب آقای غنی بعد از سال ها تردید نسبت به شخصیت های متعدد، برای آنست که کسی را که نسبت به آقای غنی بهتر باشد، مخصوصا" در همین لحظه نیافتم. سیربین ها همیشه عقل چهل وزیر را دارند. امید از لابلای سخنان من آنچه را من می خواهم بگویم، ملتفت شوید. زنده باشید


اسم: قاسم قاسمی   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 08.02.2019

سیدهاشم سدید صاحب، شما می نویسید:‌«اگر راه و شخصی را که معرفی و مشخص می کنند عملی و موثر باشند من به نوبه خود از نظری فعلا" دارم دست می کشم.»

اینجانب این شخص را برایتان معرفی می کند: آقای داکتر غلام محمد انصاری چون ایشان نظر به ادعای خودشان، البته بدون اثبات ۵۰ ساله تجربه کار تولیدی را دارند، پس بهتر است که در صورت اثبات یکی از این تولیدات ۵۰ ساله خویش، همه از عقب وی روان شویم... داکتر صاحب، فرار نکنی... دا گز دا میدان


اسم: افغان جرمن آنلاین   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 08.02.2019

ادارۀ افغان جرمن آنلاین بعد از ادای احترام به پیامگذاران محترم یک بار دیگر به اطلاع شما عزیزان میرساند که:

1. با وجود احترامِ که به نظریات هریک شما محترمان داریم، باید خاطر نشان کنیم که حجم دریچۀ نظریات محدود است. اگر یکی دو نفر از دوستان همواره پیام های به درازی یک مقاله بنویسند، دریچۀ نظریات به زودی پُر میشود و از دیگران امکان نشر پیام های شان گرفته میشود.
طوری که می بینید، فقط در ظرف یک ماه و 5 روز بالاتر از 355 نظر درین دریچه نشر شده است.

2. کمتر کسی حوصلۀ خواندن پیام های طولانی را دارد- جزء مخاطب همان پیام!
برای اینکه دیگران نیز از نظریات تان مستفید شوند، بهتر است که گفتنی های تانرا منسجم و از تکرار پیام مخاطب تان خود داری نمائید، زیرا از یک طرف پیام جانب مقابل تانرا همه کس یکبار خوانده است و ضرورت به تکرار ندارد و از جانب دیگر از طویل بودن پیام خود تان کاسته میشود.

3. اگر آرزو دارید که اشعار ( طولانی) تان درین وبسایت نشر شود، ما ستون مخصوص اشعار داریم، که میتوانید به آن آدرس جهت نشر بفرستید، تا اینکه در دریچۀ نظریات آنرا نشر نمائید و به مشکلِ که در (شمارۀ 1) تذکر دادیم، بیافزائید.

ادارۀ وبسایت از همه پیامگذاران محترم خواهش میکند، که هم مشکلات ما را درک کنند و هم به دوستان دیگر حق بدهند، که نظریات شانرا درین دریچه نشر نمایند. در عدم مراعت این خواهش، بعد ازین پیام های خیلی طویل از نشر باز خواهند ماند.
ادارۀ افغان جرمن آنلاین


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 08.02.2019

بسم الله الرحمن الرحيم
دوستان گرامی!

مقالهء کوتاه و جالب کانون مطالعات سیاسی افغانستان "استفاده ناروا از مصالحه سیاسی!"به اجازه محترم سدید صاحب از نظرم گذشت که لازم دانستم در باره چند نکته آن نظرم را ابراز بدارم:
ٔ
1-"این نشان میدهد که صلاحیت تحفه کردن ستیج سیاسی افغانستان را اینک امریکا اداره ترامپ به طالب و پاکستان معامله کرده و ایشان "ستانکزی" وعده میکنند که به دیگران نیز در قدرت کشور ما سهم خواهند داد."

من هم دقیقاٌ با تعقیب نسبی جریانات به همین نتیجه رسیده ام که بسیار متاسف کننده است.

2-"بر ملت افغان است که یک لحظه هم آرام نه نشینند و تحقق چنین خیانت بزرگ به حق ملت افغان را مردود و غیر قابل قبول اعلان داشته و از نیرو های امنیتی و منافع ملی کشور خود و ساختار های مشروع ممثل اراده افغان، دفاع و در دفاع از منافع ملی کشور با یک صدا به استکبار و معامالت خائینانه مثلث طالب، پاکستان و ترامپ نه بگویند."

با تایید تفکر بالایی که تماماٌ نیرو های جوان و پیر کشور مخالفت خود را در مقابل همچو پروگرام از طرق مختلف اظهار بدارند، باید اضافه نمایم که قرار اظهارات خود جلالتماب ریس جمهور کشور، حکومت یک حکومت انتخابی از طرف مردم بوده و وی ممثل این قدرت میباشد، وظیفه اساسی نامبرده میباشد تا غرض دفع پروگرام آقای ترامپ پروگرام خاص خود را در میدان انداخته تا راه حل های بهتری ارایه شده بتواند.

3-"ما نباید فرصتها را از دست بدهیم و با تدبیر و درایت باید عمل نموده و مانع سوء استفاده از مصالحهٔ سیاسې شویم. هرگونه تعلل و کم کاری درین راستا و هرگونه شف شف درین راستا خیانت است."

بنده به اساس پشنهاد داکتر کاظم، پشنهاد رسانیدن فوری و عاجل کمک به جلالتماب ریس جمهور را ارایه داشتم، که متاسفانه اصلاٌ گوشی برای شنیدن آن نسبت غرور بی جای وجود ندارد. تماماٌ کارت های برنده بدست ریس جمهور کشور است که باید این کارت را درست مشخص ساخته و به شدت بالای قطعه های دیگران زده و با کشیدن هر قطعه دیگر قمار بازان ، قطعه جدید برنده شدن ملت را در میدان بزند. این ضعف ما است که باعث قوت دیگران شده و میشود. محترم جلالتماب ریس جمهور در یک مقطع بزرگ و تاریخی کشور قرار دارد و من مطمین هستم که نامبرده نمی داند اما می خواهد از این مرکه موفق خارج گردد. اینکه نمی داند کدام گناه نیست، بسیار چیز ها را میداند اما شطرنج را بلد نیست و باید یاد بگیرد. هیچ کس همه چیز را نمی داند.

4-"برحاکمیت کابل است که دیگر از حالت غیر فعال و کم کاری ها و ضیاع وقت براید و ازین بیش وقت مردم افغانستان را ضایع نه کند."

من خوشوقتم که اظهارات بالایی با اظهارات بنده که طرف تایید محترم داکتر جلال و محترم داکتر حسیب الله خان صورت گرفته بود در این جمله انعکاس پیدا می کند. قابل تذکر است که حاکمیت کابل باید از غرور خود خارج شده و غرض بیرون رفت از این مثله بزرگ ملی و بین المللی با نظریات و پشنهادات کسانیکه ادعای راه بیرون رفت را دارند، صادقانه مشوره نمایند که احتمالاٌ مروارید های این بحر طوفانی را برایشان بدهند. این ریس جمهور است که با متقاعد شدن "دیگ" بزرگ صلح و رفاه اجتماعی کشور را بپزد لاکن همین اکنون بالای این دیگ تما م جهان نشسته و هر کس مرچ و مثاله و مواد خود را در ان انداخته که اصلاٌ مواد دیگ از خوردن مانده. یک نفر دیگ پخته کند و پخته پخته کند که همه را مزه بدهد.

5-"ملت را بسیج کند و مانع تسلط پاکستان و مانع تحقق اهداف پاکستان در افغانستان شود."

زمانیکه محترم جلالتماب ریس جمهور افغانستان توانست پشنهادات قوی و معقول راه حل مثلهء کشور را در میدان بیندازد و مصمم با نیروی دولتی که در دستش است انرا تطبیق کند، ملت هم در عقب وی استاده و جهان به لرزه آورده خواهد شد و در انتخابات اینده هم به درجه اول موفق می گردد. باید کارت های برنده را بدست وی داد و وی هم نباید این صدا را و کمک را خورد و کوچک بپندارد. در غیر آن هر گاه کشور غرق گردد مسوول درجه اول ان وی خواهد بود.

6-"امریکا و افغانستان هنوز هم امکانات وسیع بالقوه در پاکستان دارند که آنرا بالفعل سازند"

دقیقاٌ همین موضوع هم بود که من پشنهاد یک مذاکره را با محترم جلالتماب ریس جمهور کشور نموده بودم تا از طریق پورتال افغان جرمن انلاین با ما به تماس گردند.

7-"لذا ملت باید بیدار شد و نگذارید برنامه های شوم دشمن پنجاب در افغانستان عملی شود."
ملت بیدار است، دولت را باید بیدار کرد. وسیله ملت بیچاره حکومت منتخب ان است.

8-"ما راههای بهتر عملی را که منجر به استقامت بهتر و اساسی کار شود، داریم و میدانیم که بالا فاصله باید روی دست گرفت."

فکر نمی کنم که شما این راه های عملی را عامه بسازید لاکن در صورت امکان بعضی از نکات اساسی انرا هر گاه در لفافه تحریر دارید تا درجه تطبیق موفقیت آنرا یک معاینه کنیم، زیرا وضع مریض بسیار خراب است تا دوای غلط داده نشود.

لا إله إلا الله محمد رسول الله




اسم: سیستانی   محل سکونت: سویدن    تاریخ: 08.02.2019

سلام به همه دوستان!
از قلم یک داکتر که ادعای مردم دوستی ووطنخواهی وروشنفکری دارند، جملات زیرمایه تاثر وتاسف من گردید، توجه کنید که چه میفرمایند:

«زنده باد پیروان غنی وشرکایش. منتهی شما عزیزان طرفدار که فکر میکنید وی در قدرت میماند وبه شما تحفه ای خواهد داد. خوب خر از کار افتاده را سر میبرند وپوست اس را دباغی میکنند این ضرب المثل باداران برای نوکران میباشد. »

این توهین چره ئی داکترصاحب غلام انصاری،را آقای حسیب الله خوب پاسخ داده اند که مورد تائید من نیز است:« ... اینکه، فکر میکنید، هر کسی که در ارتباط اوضاع نا به هنجار فعلی کشور صادقانه و آگاهانه صدا و یا نظرش را ابراز میدارد، حتماً توقع "تحفه ای" را دارد و یا باید است که توقع "تحفه ای" را داشته باشد. این نوع طرز دید جناب شما، به نظر من، حکایتیست از طرز دید منفی جناب شما در قبال هموطنان عزیز تان و روایتیست از تصویری مجازئی که در این رابطه در ذهن جناب شما ایجاد گردیده است!

امیدوارم که جناب شما لطفاً هر چه زودتر چنین تصاویر مجازی "زاغ مانند" را از ذهن مبارک تان رهائی بخشیده، از پیشنهادات به اصطلاح "بودنه ئی" تان جلوگیری فرمائید. در ضمن خوش میشوم هر گاه به توضیح سؤالی ارائۀ پاسخی فرمائید، که، ضرب المثل متذکرۀ تانرا، که برای جناب شما گفته است؟

در اخیر خواهشم از جناب شما؛ و یا یک پیشنهاد دوستانه به جناب شما این است که سلوک گفتار و نوشتار تانرا لطفاً تا حد امکان در قید "عقل سلیم" رهنمائی فرمائید، یعنی به هموطنان عزیز تان به ناحق توهین و تحقیر نفرستید، زیرا قسمیکه می بینید، این یک عملی است زشت.»


اسم: وطندوست   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 08.02.2019

سلام و صبح بخیر به همه دوستان تقدیم است!

مصاحبۀ اختصاصی عباس ستانکزی نمایندۀ طالبان را قبل از جلسۀ ماسکو، در رابطه با انحلال اردوی ملی افغانستان
در دقیقۀ 19:16 الی دقیقۀ 23:00 این ویدیو به دقت بشنوید.
ستانکزی میگوید، زمانیکه کمک های امریکا قطع شود، اردوی ملی، قوای پولیس و امنیت ملی خود به خود ازبین میرود.

اتمر در جائی گفت (متأسفانه منبع آنرا فراموش کردم) که در رابطه به پایگاه های نظامی امریکا فعلاّ صحبت نمی کند، بلکه زمانیکه در افغانستان بعد از مذاکرات صلح با طالبان یک حکومت جدید ساخته شود، درین باره یک تصمیم دوجانبه (امریکا و حکومت افغانستان) خواهند گرفت.

اتمر همچنان سخنان ستانکزی را در رابطه با انحلال اردوی ملی نظر شخص او تعبیر کرد. خود ستانکزی سخنانش درین ویدیو را "غلط تعبیر شده" خواند.

Senior Taliban Official Reports Back On Talks
https://www.youtube.com/watch?v=fJEqar5SaC8

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 07.02.2019

پس از عرض سلام و احترام خدمت جناب محترم داکتر صاحب غلام انصاری، با وجود آنکه سؤالی قبلی ام را جناب ایشان بی پاسخ گذاشته اند، اینبار نخستین سؤالم از جناب ایشان این میباشد، که، چرا و روی چه منظوری به هموطنان عزیز شان به قهرند و به جمعی توهین مینمایند؟ پرابلم اصلی جناب انصاری چیست که متواتر همچو سلوک نامتعادلی را از جناب ایشان به نمایش می گذارند؟

بدون شک و یقیناً زمانیکه مواد مخدر در وطن عزیز ما زرع، تولید، مصرف و به خارج صادر میگردد، مصیبتی است بزرگ و اعظیم که باید در قدم اول مسؤلین ساحات مربوطه در راۀ جلوگیری دقیق و جدی این پدیدۀ شوم هر چه دقیقتر و جدی تر وارد اقدامات مؤثری گردند! بدون شک و یقیناً زمانیکه ششصد هزار طفل معصوم در حالت بی سر پناهی و بیجان شدن دچار اند، لکۀ ننگیست بر جبین کسانیکه با عث این همه بدبختی های عدیده گردیده و میگردند. امروز بلاخره باید هر فرد آگاه و صادق افغان از رئیس جمهور تا به پائینترین مامور دولتی و نیز افراد و اشخاص غیر دولتی در چوکات امکانات خودش، صادقانه و آگاهانه در پی حل مشکلات عدیدۀ مردم عزیز و کشور عزیز ما به اصطلاح دست و آستین بر بزنند، تا مردم عزیز و مظلوم ما از حالت فقر و دربدری و کشور عزیز ما از حالت جنگ و مشکلات کنونی نجات و رهائی یابد.

موضوعی دیگری را که خدمت جناب شما می خواهم ابراز دارم، تصویر مجازیست که در ذهن جناب شما ایجاد گردیده است و آن اینکه، فکر میکنید، هر کسی که در ارتباط اوضاع نا به هنجار فعلی کشور صادقانه و آگاهانه صدا و یا نظرش را ابراز میدارد، حتماً توقع "تحفه ای" را دارد و یا باید است که توقع "تحفه ای" را داشته باشد. این نوع طرز دید جناب شما، به نظر من، حکایتیست از طرز دید منفی جناب شما در قبال هموطنان عزیز تان و روایتیست از تصویری مجازئی که در این رابطه در ذهن جناب شما ایجاد گردیده است!

امیدوارم که جناب شما لطفاً هر چه زودتر چنین تصاویر مجازی "زاغ مانند" را از ذهن مبارک تان رهائی بخشیده، از پیشنهادات به اصطلاح "بودنه ئی" تان جلوگیری فرمائید. در ضمن خوش میشوم هر گاه به توضیح سؤالی ارائۀ پاسخی فرمائید، که، ضرب المثل متذکرۀ تانرا، که برای جناب شما گفته است؟

در اخیر خواهشم از جناب شما؛ و یا یک پیشنهاد دوستانه به جناب شما این است که سلوک گفتار و نوشتار تانرا لطفاً تا حد امکان در قید "عقل سلیم" رهنمائی فرمائید، یعنی به هموطنان عزیز تان به ناحق توهین و تحقیر نفرستید، زیرا قسمیکه می بینید، این یک عملی است زشت.

با تقدیم احترامات فائقه


حسیب الله


اسم: سیدهاشم سدید   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 07.02.2019

کسانی که فکر می کنند در همین مقطع زمانی و با موجودیت عالمی از گرگانی با ماهیت خیلی مرموز، حیله گر و بعضا" بسیار هار و دارای روابط کاملا" محسوس با ایران و پاکستان، مانند پدرام و کرزی و محقق و هیئت الله ها راهی غیر از تائید غنی که در پندار و گفتار و کردار نسبت به همه این ها "بهتر" است، راه بهتری و یا شخص مناسب تری برای عبور از این مرحله نازک وجود دارد، با توجه به امکانات عملی و واقعا" نتیجه بخش این راه و این شخص را کوتاه و صاف مشخص کنند. باور داشته باشند که اگر راه و شخصی را که معرفی و مشخص می کنند عملی و موثر باشند من به نوبه خود از نظری فعلا" دارم دست
می کشم.


اسم: داکتر غلام انصاری   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 07.02.2019

کسانیکه به نام سر زمین تریاک در جهان مشهور است وهر سال مقدار تولیدش زیاد میشود حالا در بی سر پناهی وبیجان شدن ۶۰۰ هزار طفل قرار راپور یو نیسف نیز دچار شده ومشهور شد . زنده باد پیشرفتهای اقتصادی اشرف غنی و شرکا یش.
زنده باد پیروان غنی وشرکایش. منتهی شما عزیزان طرفدار که فکر میکنید وی در قدرت میماند وبه شما تحفه ای خواهد داد. خوب خر از کار افتاده را سر میبرند وپوست اس را دباغی میکنند این ضرب المثل باداران برای نوکران میباشد. . فلهذا پلان B باید هم داشته باشید مثل پدرام که رفت به مسکو و طالب را برادر خواند. امیدوارم بدانید که مدیران اصلی جلسه ای مسکو افراد غنی بودند .مثلا یکی از آن ها سفیر جدید اشرف غنی در مسکو . باید بازی های پشت پرده را هم توجه کنید که استفاده ای ابزاری نشوید و سر زاغها بود نه نگیرید . یک پیشنهاد دوستانه بود


اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 07.02.2019

سلام و احترام خدمت همه تقدیم است،

مجلس دور روزۀ بدون آجندای مسکو به پایان رسید. اینکه طراحان واقعی و پشت پردۀ این نشست که ها بودند و روی چه منظوری این مجلس را راه اندازی نموده بودند، افراد و اشخاص روی کدام معیاری در این نشست دو روزه دعوت شده بودند، مصارف این نشست از جانب که پرداخته شده است، پرسش بر انگیز بوده از آنرو به تحقیق دقیق نیاز دارد.

در میدیا از طراحی این مجلس توسط حلقات استخباراتی ایران و روسیه سخنانی به میان آمده است که ماهرانه این نشست را جهت تضعیف و تخریب نظام نیم بند افغانستان طرح ریزی نموده اند و هدف اصلی این نشست امتیاز طلبی های ایران، روسیه و پاکستان خوانده شده است که ضدیت آن با منافع ملی افغانستان قلمداد گردیده است.

یکی از سخنرانان این نشست که همنوائی اش را با تغیر قانون اساسی افغانستان با طلبان ابراز داشت، عبداللطیف پدرام بود. در عین زمان عبداللطیف پدرام با انتقادات به جا به یک تعداد از اراکین و مقامات بلند رتبۀ دوران حامد کرزی، به دو موضوع جنجال بر انگیز، جنگ طلبانه و تفرقه اندازانۀ دیگری نیز پرداخت:

۱. عبدالطیف پدرام طراحان و سازماندهی نشست دو روزۀ مسکو را "افغانستانی های مقیم روسیه" خواند، در این رابطه، نه از جانب "سازمانده گان این مجلس" نه از جانب طالبان و نه هم از جانب چهل، پنجاه تن بقیه اشتراک کننده گان این مجلس هیچ نوع اعتراضی، هیچ نوع تبصره ای، حتی در مصاحبه های که در هنگام تفریح های این نشست دو روزه نیز در جریان بوده است، صورت نگرفت، دلیل چیست؟

۲. عبداللطیف پدرام در عین سخنرانی اش بر ضد آتش بس و به دوام جنگ بین طالبان و دولت افغانستان تاکیداتی نموده و دلیل این نظر خودش را "حملات غنی بالای طالبان" در خور تعریفی سپرد. یعنی عبدالطیف پدرام طالبان را به دوام جنگ تشویق و ترغیب نمود! در عین حال از جانب سائر اشتراک کنندهگان این نشست هم هیچ نوع تاکید جدی به آتش بس که اولین قدم پیشرفت در راۀ صلح میباشد، صورت نگرفت، چرا؟ آیا این به آن معنی نیست، که، در نشستی که تحت نام و شعار صلح راه اندازی شده بود، در آنجا تاکیداتی به ادامۀ جنگ صورت گرفت؟ در ادامۀ این جنگ ها و در صورت عدم یک آتش بس که کشته میشود؟

۳. طالبان که از اثر ندانمکاری های شان بخشی بزرگی از مشکلات فعلی مردم عزیز ما نشأت یافته است، امروز پس از هژده سال در مسکو دلیل اشتراک شانرا در نشست مسکو، حضور یافتن در یک کنفرانسی معرفی میدارند، که در آن موقع رسیدن اظهارات شانرا به گوش جهانیان تعریف میدارند. سؤال دقیق در این رابطه از طالبان این است که چرا در ماه های سپتمبر و اکتبر ۲۰۰۱م. قبل از اینکه امریکا به افغانستان حمله نماید، یعنی در زمان آماده گیری امریکا به حمله به افغانستان از اشتراک در یک کنفرانس مطبوعاتی پرهیز نمودند؟ در آن زمان، یعنی یکی دو هفته قبل از حملۀ امریکا، طالبان حتی حاضر به دادن یک اعلامیۀ مطبوعاتی هم نشدند، دلیل چه بود؟ چیست جواب طالبان ندانمکار به این پرسشم؟

به هر صورت طالبان نیز در این در هم و برهمی های افغانستان یک سهم بزرگی داشته اند، امروز بهتر است که از ندانمکاری های خویش عبرت گرفته و با رئیس جمهور فعلی مملکت که یک شخص عالم، صادق و با تجربه میباشد، صادقانه و آگانه در پای میز مذاکرات صلح بنشیند. زیرا ملت مظلوم ما دیگر حوصله و تاب توان این همه ندانمکاری ها را ندارد!

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما


و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه


حسیب الله


اسم: فدامحمد نومير   محل سکونت: جنوبي کلفورنيا، متحده ايالات    تاریخ: 07.02.2019

بسم الله الرحمن الرحيم ط
جناب محترم غلام حضرت . السلام عليکم ورحمة الله وبرکاته.
په هم دې کړکۍ کي مي ستاسو څو سطريزه تبصيره د شيرمحمد عباس ستانکزي په اړه ولوستل تاسو محترم د خپلي تبصيري په يوه برخه کي ليکلي دي ، چي شيرمحمد عباس ستانکزي لکه جنرال شهنواز تڼۍ يوو خلقي او پرچمي وو، او په نوويمه لسيزه کي د طالبانو دتحريک ملګری سو.فکرکوم دا يوو مطلق بهتان او تهمت دي . زه شخصاً نوموړی د طالبانو د تحريک مخکي پيژنم . او که چيري د روسانوسره جهاد په اوږدو کي د جنوب غرب د حوزې د مجاهدينو د هر قوماندان څخه و پوښتې او بيا په ځانګړې توګه د عبدالرب رسول سياف د هر قوماندان څخه معلومات تر لاسه کړې . حتماً به درته ووايي شيرمحمد عباس ستانکزی د روسانو په وړاندي د جهاد په اوږدو کي يوو مجاهد او د عبدالرب رسول د تنظيم (اتحاد اسلامي ) د جنوب غرب د حوزې نظامي امير وو.لکه څنګه چي تاسو ته ښه معلومه ده په ګوندونو او تنظيمونو کي کله کله انشعابات راځي . د اتحاد اسلامي په تنظيم کي هم انشعابات راغلل . چي ښه مثال يي استاد ياسر او انجنير احمدشاه احمدزی راوړلای سو. لن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ډه داچي شيرمحمد عباس ستانکزی زما دشناخت په بنياد سره نه خلقي او نه پرچمي وو. او دا يوو مطلق بهتان ، بدګمان ، دروغ او تورلګونه ده.والسلام علی عباد الله الصالحين.


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 06.02.2019

دوستان گرامی!
راجع به مصاحبه محترم جلالتماب ریس جمهور افغانستان در اینجا نمی خواهم ابراز نظر کنم لاکن راجع به نوشته بنام صدای ملت افغان و آن اینکه:
با اساس یک راپور در ماه دسمبر 2018 بنام تجارت مواد مخدر در افغانستان ساحه زراعت Schlafmohn که مواد اساسی اپیوم، هیروهین و مورفین را تشکیل میدهد در کشور در سال مذکور به 63 فیصد بالا رفته و به 328000 هکتار رسیده است "راپور توسط خانم Janet Kursawe". اینکه کشور اکنون به کشور زعفران یاد می گردد قابل ستایش است اما واقعیت را انعکاس نمی دهد. تمام جهان تولیدات دستی، میوه خشک و تازه کشور و روده خشک انرا را که از اقلام عمده تجارتی از زمان پادشاهی به این طرف است، می شناسد. لاجورد کشور از هزاران سال به این طرف در جهان قدیم صادر می شد و طلای سیاه را که من بنام "تیل" می شناختم و امروز بنام جلغوزه یاد می گردد در همین چند روزی است که سر و صدایش پیدا شده. اینکه جلغوزه در زیر زمین گور است انرا نمی دانستم. از قرار معلوم جلغوزه امروز کار تیل را می کند. سر و صدای صلح همیشه در کشور بالا بوده و حتی در عربستان با هم پیمان بستند واما صلح نشد و تا امروز هم صلح تحقق پیدا نکرده. همسایه های افغانستان هنوز هم هر گاه منافع شان انطور که شاید بخواهند تامین نشود دست دوستی و همکاری ندارند و ما هنوز در راه صلح و همکاری هستیم نه در جای آن. فرق است بین راه زدن و رسیدن به خانه صلح و همکاری. در ادارات دولتی رشوت خوری و فساد فغان می زند و واسط و وسیله که نباشد تکه تکه می شود غریب و غربه و بی کس. اینکه در کانکور و یا با واسطه مقرر می کردند در سهولت به مردم تاثری بزرگی ندارد. برای تطبیق قانون ممکن یک فیصدی بسیار کم سر خم کند، لاکن هنوز هم بی قانونی و زور گویی حاکمیت اساسی را دارد. مردمان کشور هنوز هم از نام طالب دل خوش ندارند و ممکن به امیدی نام آتش بس را صدا می کردند که تا هنوز خبری از ان نیست.

افغانستان تاریخ هزار ساله نی بلکه چهار الی 5 هزار ساله دارد و همهء کشور ها افغانستان را اهمیت میدادند و میدهند. نباید افغانستان را با سیاست مداران آن اشتباه گرفت. افغانستان چنانچه جلالتماب ریس جمهور هم در مصاحبه خود ذکر نمودند با پاکستان روابط خوبی می خواهند و پاکستان را افغانستان به انزوا کشیده نمی تواند، زیرا انها سیاستمداران مجرب و دانشمندان ورزیده دارند، ور نه ما را اینقدر به مشکل مواجع ساخته نمی توانستند.
خواهشمنم این نوشته مرا تعبیر غلط نکنید، زیرا این نوشته بنام "صدای ملت افغان" صدای من نیست و من خود را در این صدا شریک نمی دانم.
پاینده باد افغانسان
زنده باد مردم افغانستنان
وسلام علیکم و رحمت الله و برکاتو


اسم: صدای ملت افغان   محل سکونت: Afghanistan    تاریخ: 06.02.2019

دیشب وقتی سخنان و حرکات اش را از طریق تلویزیون طلوع دیدم و شنیدم خیلی در قلب ام نفوذ کرد و دوست داشتنی شد...
کشوری که به نام سرزمین تریاک در جهان یاد میشد ، امروز به نام کشور زعفران یاد میگردد.
کشوری که تمام دروازه های کشورهای جهان به رویش بسته بود ، امروز دهلیز تجارتی کشورهای جهان است .
کشوری که متکی به بازار فرسوده و بی کیفیت پاکستان بود ، امروز به بزرگترین بازارها و مارکیت های کشور جهان اموالش صادر میگردد .
جهان به نام تولید و صنعت افغانی چیزی نمی شناختند اما امروز هزاران تن کالاها ، میوه سبزیجات و تولیدات کشور در شرق و غرب و جنوب جهان به فروش میرسد.
طلایی سیاه ( جلغوزه ) که در زیر خاک های کشور دفن گردیده بود ، اما امروز هزاران تن آن در مارکیت های معتبر جهان به فروش میرسد .
کشوری که به نام بندر چیزی را نمی شناخت امروز برای داد و ستد به بندر بزرگ تجارتی ( چابهار ) وصل میگردد.
سرزمینی که چندین دهه از صلح در آن خبری نبود امروز زمزمه های صلح از هر سمت و سوه در آن بیداد میکند .
افغانستانی که همسایه هایش و کشورهای دورتر از آن برای دشمنی و بی ثباتی کمر بسته بودند، اما امروز آن کشورها دست دوستی و همکاری برای صلح بلند کردند .
در ادارات دولتی این کشور به جز زورمند، پسر وکیل ، وزیر کسی دیگر صاحب چوکی و سمت نبود ، اما امروز پروسه اخذ امتحان برای شمولیت میان تمام اقوام برگزار میگردد.
افتتاح راه لاجورد و ابریشم یکی از آرزوهای این مرز و بوم بود ، اما امروز این راه ها در اختیار ما است .
کشوری که سال ها قومندان، وزیر و رئیس اش بالای پولیس، نظم عامه و ترافیکش سلاح میکشید، مورد لت و کوب قرار میداد اما امروز آنها برای تطبیق قانون سرخم کرده اند .
مردمانی که از نام طالب و دیدن طالب وحشت میکردند اما در ایام عید همان طالب را به آغوش کشیدند و به نام ( اوربند ) صدا بلند میکردند .
کشورهای که افغانستان را با تاریخ هزار ساله اش مورد اهمیت قرار نمی دادند، امروز از با ثبات و قدرتمند شدن افغانستان و به انزوا رفتن خودشان در هراس شدید قرار دارند. ❤️
#زنده_باد_افغانستان زنده باد جمهور رئیس محترم محمد اشرف غنی.
لطفاً برای آگاهی همه به اشتراک بگزارید.


اسم: عبدالصبور صافی   محل سکونت: Germany    تاریخ: 06.02.2019

د مسکو ناسته د پاکستان لاسته راوړنه!

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: سید هاشم سدید   محل سکونت: Germany    تاریخ: 06.02.2019

سخنی چند پیرامون نشست مسکو

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: دوکتور غروال   محل سکونت: ویانا    تاریخ: 06.02.2019

محترم دوکتور کاظم ددوکتور اشرف غنی په هکله د دی قاتلانو ، جاسوسانو او غلو د روسیی تګ د نه اجازی ورکولو په باره کښي دلیل راوړۍ دی چی که اشرف غنی ددوی تګ ممانعت روسیی ته کړۍ وای نو دوی به سمدستی په غوغا شروع کړی وای اوددوی غوغا شاید ملت منلی وای او یا ئي مشوش کړی وای ، بلی دی قاتلانو ، جاسوسانو او غلو همیش د غوغا په وسیله نن په مقامونو او همدارنګه بی له مقامونو ډالری معاشونه لری اما کله چی دوکتور اشرف غنی علنی په بیانیه کښی په لوړ اواز وائي چی پر ما به هیڅکله هیڅوک د ګندومک امضا ته وادار نشی کړۍ حتی د ما وینو په قیمت هم - نو په واقعیت کښي دده دا ډول مجمله وینا د ګندومک ملت ته واضح نه کړه چی په کوم علت او ولی دا خبره کوی !! دا واضح دی چی ملت پر نوموړی حق لری چی د افغانستان سرنوشت خطرناکه موضوع د ملت سره فورآ شریکه کړی وای او هم ملت ته مکمل معلومات ورکړۍ وای چی ولی دا منفور کسان روسیی ته روان دی که نوموړۍ ځان دملت صادق رئیس جمهور وینی او د ځان وینو څخه هم د ملت په خاطر تیریږی نو هغه باید ملت ته د افغانستان فعلآ د پردی لاندی خطر ناکه پلانونه ملت سره فورآ شریک کړی غیر له هغی ددوی دا رنګا رنګی ډرامی یوازی ملت پر ژوند لوبی کول دی !!!


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 06.02.2019

در ارتباط تبصره کوتاه محترم پوهاند صاحب داکتر کاظم باید به عرض برسانم که: نظریات ما از محتویات نوشته شان که معلوم است از هم دور نیست و برای آوردن صلح منافع ملی افغانستان بایست به صورت مطلق با در نظر داشت منافع کشور های همسایه و جهان اولویت داشته باشد و حکومت با دولتی که همراه با قانون اساسی و دیگر اساسات زندگی معدنی و انسانی مجهز است، با وجودیکه ضعف در آن وجود دارد، بایست پشنهادات و شرایط صلح را با مخالفین مهیا کند نه بر عکس.

با وجودیکه داکتر صاحب کاظم خود را در اطاق "الکاتب و الخادم" عقب کشید و کهولت سن را دلیل آورده، لاکن جالتماب ریس جمهور افغانستان از جوانب مختلف ضرورت به کمک دارد، زیرا ضعف وی در بسا موارد مهم باعث قوت مخالفین وی می گردد. علی بابا با چهل دزد را هر گاه خود امریکا یان با مشوره روسان یکجا نیاورده باشد، موضوع شکل دیگر را به خود میگیرد در غیر آن زیر کاسه نیم کاسه است که احتمالاٌ محترم ریس جمهور هم از موضوع مطلع باشند.
باز هم تکرار مینمایم که قدرت دولتی و حکومتی که بدست محترم جلالتماب ریس جمهور افغانستان میباشد، قدرت فکری درجه اول را غرض مدیریت آوردن صلح از نگاه ملی و بین لمللی خواهان است.

باید خاطر نشان ساخت که در طبعیت و زندگی اجتماعی انسان ها هیچ چیز به اساس کدام تصادف صورت نمی پذیرد، بلکه چون ما قادر به درک جزییات روابطی که باعث بروز انچه ما "تصادف" مینمامم، شده نمی توانیم، انرا تصادف مینامیم.
هر معلولی یک علتی دارد، هر گاه از نگاه فلسفی محترم ریس جمهور کشور که معلوماتی زیادی در اختیار شان است، بتوانند انرا با در دست داشتن قدرت دولتی درست جهت داده بتوانند، شرایط به نفع ملت و جهان طوری دیگری تغیر خواهد کرد. به نظر من محترم ریس جمهور کشور بدون یک "بک کروند" فلسفی و مخصوصاٌ فلسفه سیاسی نمی تواند اوضاع را تغیر بدهد. هر عمل سیاسی یا به هدف تغییر وضع موجود صورت می‏پذیرد یا به هدف حفظ آن.هر گاه میل و آرزو معطوف به حفظ وضع موجود باشد، منظور آن است که از تغییر در جهت بدتر شدن جلوگیری شود، هر گاه میل به تغییر باشد، منظور آن است که تغییراتی در جهت بهتر شدن حاصل آید.
وسلام


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 06.02.2019

محترم داکتر غروال صاحب سلامونه تقدیم کوم!

از احترام تان که خالص از بر داشت های عینی بنده بوده، اظهار تشکری میکنم و اضافه میدارم که همان غربت را من هم در پوست و جانم احساس میکنم و به چشم زیاد چیز ها دیده ام که یکجا با شمایان در تفکرات خود در جستجوی راه حل های غیر نظامی و معقول میباشیم. گذشته را همه خوب میدانیم، حالا باید در شرایط مغلق ملی و بین المللی چطور این شرایط را می توان تغیر داد، وظیفه اصلی را می سازد. کدام مهره شطرنج را حرکت داد تا در نهایت "شاه" طرف مقابل را با پیاده مات داد، نه با اسپ و فیل و وزیر که همه در نبرد از بین رفته اند.

توکل به خداوند بزرگ


اسم: وطندوست   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 06.02.2019

سلام و صبح بخیر به همه دوستان!

علی بابا و چهل دزد

تاریخ افغانستان شاهد آنست، زمانی که سلاطین این کشور حمایت مردم خود را از دست داده اند، زیرا مردم میدانستند، که اینها فقط برای حفظ قدرت و ثروت شخصی خود می جنگند، نه برای منافع ملت خود، هرکدام این سلاطین و حکمرانان به دنبال جذب حمایت مالی و نظامی یکی از قدرت های آنزمان بوده اند.

چنانچه بارها در تاریخ خود دیده‌ایم، همینکه یک شاه یا امیر افغان فوت کرده است، فرزندانش پس از مرگ پدر به جان هم افتاده اند و برای غلبه بالای برادر خود به دنبال کسب حمایت از هند بریتانیایی، روسیه تزاری و فارس قاجاری برآمده اند. آن‌ها به سلاح و پول نیاز داشتند و این دولت ‌ها برای این که قلمرو افغانستان از نفوذ دولت‌ های رقیب در امان باشد، از جناح‌ های رقیب در داخل حمایت ‌کرده اند. همین روال تا امروز دوام دارد و تغیر نکرده است. (نقل قول به مفهوم)

اگر بپذیریم که دولت پاکستان بدون اجازه و حمایت ملیارد ها دالر امریکائی هرگز توان حمایت ومسلح ساختن طالبان را ندارد، پس به این نتیجه میرسیم، که اختیار طالبان در حقیقت به دست امریکاست – چنانچه که اختیار دولت افغانستان نیز به دست امریکا میباشد؛ علی بابا (کرزی) با چهل دزدش به دنبال حمایت از جانب روسیه برآمده است،

از نظر من، این باند تبهکاران (علی بابا و چهل دزدش) نه با کمک روسیه و نه بدون کمک روسیه نه توان مقابله با طالبان را دارند و نه انگیزۀ آنرا. اشتراک اینها در جلسۀ ماسکو فقط به خاطر روشن ساختن سرنوشت ننگین خود شان است، که آیا بعد از به قدرت رسیدن طالبان، مانند دورۀ اول تا آنطرف دریای آمو فرار داده میشوند، یا همین حالا در صدد انتقال سرمایه ها و فامیل های شان به خارج بر آیند.

فلهذا باید منتظر بود، که امریکا برای حفظ منافع خود کدام یک را ترجیع میدهد – غنی یا طالبان را؟
قصۀ علی بابا درین میان مُفت است- به دلیل بالا.
این مردم افغانستان است، که درین بازی کثیف بهای بی پایان می پردازند.


اسم: دوکتور غروال    محل سکونت: ویانا     تاریخ: 06.02.2019

محترم الله محمد د تاصو صادقانه اظهاراتو ته کاملآ احترام لرم او اضافه کوم چی افغانستان ملت باالخصوص په شهرونو کښي ډیر د غربت ژوند لری او یو کور کښي دری فامیله زندګی کوی او شاوخوا د شهر د خیمو ژوند دی او د سوالګرو تعداد ورځ په ورځ په زیاتیدواود قاتلانو او جاسوسانو او تش پر نامه مجاهیدینواو ددوی خپلوانو او ملګریو ژوند په قصرونو کښي دی اودا برعکس د امریکا په ۲۰۰۱ کال کښي افغانستان یرغل وخت کښي د افغانستان ملت لپاره د دیموکراسی ، د ابرومندانه ژوند شرائيطو برابرول او د میرمنو حقوق ساتل او د تروریزم محوه کول او داسی نور نور تاوده شعارونو خلافه نتیجه ورکړه او دی ظالمانو د افغانستان ملت اوږو باندی همدا قاتلان ، غله ، قاچاقبران او تربیه شوی جاسوسان کینول او دی خائينینو په ملیاردو ډالرونه او آیرو غلا کړل او ښارونو کښي ددوی قصرونه ، تجارتخانی او سلهاو باردیګارد لری ،په حکومت کښي فعاله د ډالرو معاشونه لری چی دارنګه معاشونه په ثروتمندو ممالکو کښي هم وجود نلری او د پخوانیو حکومتونو قاتلان په کور کښي ډالری معاشونه لری او ددوی نور مصرفونه حتی خارجی سفرونه د ملت بودیجی څخه دی او ډیر ښه مثال ئي ماسکو ته د قاتلانو ، غلو او تربیه شوو جاسوسانو مصارف ددولت له خوا ! دا خائينان مصنوعی د یو او بل پر ضد اکتونه کوی په واقعیت کښي دوی خپلو مینځو کښي د ورکړشوی هدف لپاره سره متحد دی !!!

د امریکا او روسیی تر مینځ د افغانستان په هکله یو خطرناکه پروګرام روان دی نو افغانان باید بیداره اوسی چی ملعون خلیلزاد د روسانو په تفاهم سره د طالبانو سره د أفغان ملت په ضرر اود افغانستان راتلوونکی وخت لپاره ئي زیاتره دافغان ملت تباهی اوتجزيه به وی او دطالبانو سره ئي دداسی مضر پروګرام عملی کیدو فیصلی ته سره رسیدلی دی اودا مضری نښانی د دوکتور اشرف غنی د تکرار ګندومک امضا اظهار او په یو اتفاق سره د قاتلانو او مفسدو جاسوسانوتګ د حکومت پر مصرف ماسکو ته اوهمدارنګه طالبان په کامل اطمنان سره په واضحو الفاظو اظهارکوی چی مونږ امارت جوړوو او دافغانستان سیاسی قانون او عسکری او د وزارت داخله تشکیلات له مینځه وړو نودا تیاره خواوی ډیری ښي ددی پورتنیونښانو په وسیله ډیری ښی روښانه کیږی !!!

لکه چی ترمپک همیش تاکید کړۍ اوکوی ئي چی امریکا اول نو ترمپک مضر او متزلزل انسان ته د أفغانستان شته والۍ او نه شتوالۍ هیڅ اهمیت نلری او غوښتل کیږی چی نوموړۍ د خپل مضر پروګرام لپاره أفغانستان حتی قربانی کړی او فکر کوی چی أفغانستان صاحب نلری او ددی په وسیله جهان ته څرګنده کړی چی ترمپک ددی توان لری چی یو مملکت د جهان له نقشی محوه کړی !!!

د ترمپک ددی پلتو ارزوګانو نه رسیدو او د افغانانو د اتفاق ، بیدارتیا او ځیریکی په هیله!!!!


اسم: سیدعبدالله کاظم   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 06.02.2019

برادر عزیز و گرامی آقای الله محمد ضمن تبصره خود در بارۀ اینکه چرا اشرف غنی مانع سفر این گروه به مسکو نشد، نوشته اند: «به نظر من این موضوع به کالیبر بالا ضعف حکومت و دولت را نشان میدهد که نتوانسته این انسانان را با دلایل خود شان در جای شان بنشاند تا منافع ملی کشور حفظ گردد. دولت حودش زمینه این سپوتاژ را مساعد ساخته است.»

ضمن تائید نظر جناب شان اینقدر علاوه میدارم که اشرف غنی با اینکار ولو که ضعف اجرایی خود را نشان داد، اما به حیثیت و اعتبار سیاسی و اجتماعی این گروه چهل نفری که تعداد از آنها کاندید ریاست جمهوری و تعدادی شامل تکت های انتخاباتی و عده ای هم از حامیان این کاندید ها و از مخالفان سرسخت اشرف غنی میباشند، چنان صدمه بزرگ وارد کرد که چلوصاف آنها را با موقف های ابن الوقت گونه آنها از اب بیرون کرد و طشت رسوائی شانرا از بام پائین انداخت و اعتبار قسمی آنها را نزد ملت سخت متزلزل ساخت تا ملت دیگر به آنها و اعمال و سخنان شان اعتماد نکند.

اگر اشرف غنی مانع سفر آنها میشد، دهل و سرنای این گروه علیه اشرف غنی چنان به نوا در می آمد که صدای آن گوش های همه را پر میکرد و آنها این ممانعت اشرف غنی را وسیلۀ ثبوت ادعا خود می ساختند که گویا او یک دیکتاتور است و نیز با تبلیغ علیه او به حیث مخالف صلح هنگامه و پروپاگند ایجاد میکردند. اشرف غنی خواست تا آنها به تشویق و شیطنت کرزی به سفر بروند و مردم از عمق بی خصلتی این گروه بیشتر و بیشتر متیقن شوند. این سفر بدون شک در کمپاین انتخاباتی این اشخاص یک لکه ننگ و یک داغ سیاه محسوب میشود که مردم به حرفهای شان گوش ندهند. کرزی خود را با رهبریت این گروه بیشتر از بیش روسیاه تاریخ ساخت.


اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 06.02.2019

سلام و احترام خدمت همه تقدیم است،

گفته میشود، که، جناب محترم عباس استانکزی نمایندۀ طالبان در نشست مسکو در عین حالیکه دولت و حکومت افغانستان را غیرمشروع خوانده است، چهل نفری را که در آن نشست با نمایندگان طالبان گرد هم آمده اند، نمایندگان مشروع مردم افغانستان خوانده است. هر گاه این گفته درست باشد، نخست لطفاً جناب محترم عباس استانکزی دلیل و منطق این گفتۀ شانرا که چگونه و به کدام اساسی آن چهل نفر را نمایندگان مشروع مردم افغانستان خوانده اند، دقیقاً تشریح و توضیح نمایند.

ثانیاً آن چهل نفری که در نشست مسکو اشتراک نموده اند، هر یک جدا جدا این موضوع را ، که، آیا به حیث افراد در آن مجلس اشتراک نموده اند و یا به حیث نمایندگان مشروع مردم افغانستان، لطفاً دقیقاً تشریح و توضیح نمایند.

ثالثاً سؤال در این است، که، چهل نفر مذکور به اساس چه، به اساس کدام معیاری و از جانب که و یا از جانب که ها در آن نشست دعوت شده اند و مصارف این مجلس را که پرداخته است؟


و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه


حسیب الله


اسم: غلام حضرت   محل سکونت: سویدن    تاریخ: 06.02.2019

سلام.
در مورد نشست مسکو فقط دو سه نکته عرض شود:
بیانات تهوع آور و نفرت برانګیز ستانکزی مملو از دروغهای شاخدار میباشند.
نامبرده بر پیکر قانون اساسی تاخته در حالیکه قانون اساسی امروزی اګر درست عملی ګردد بهترین قانون اساسی است.
دروغ شاخدار دیګری که از دهنِ لجن زارِ وی بیرون آمد این است که میګوید طالب همواره کوشیده که از تخریب مؤسسات عام المنفعه جلوګیری به عمل آورد ولی با کمال تأسف مشاهده میشود که طالب از ویران نمودن هیچ داشته های مادی و معنوی دریغ نه نموده و دریغ نه می ورزند.
بزرګترین دروغ هائیکه طالب منجمله همین ستانکزی بر زبان آورده عبارت است از پشتیبانی عمومی ملت از طالب و عُمالش.ملت اګر از حکومت و احزاب و ګروهای ګوناګون پشتیبانی بعمل نیاورده از طالب نیز پشتیبانی بعمل نیاورده و نخواهد آورد.
نکتۀ قابل توجۀ دیګر اینکه ستانکزی اصلاً نه دانش مذهبی دارد و نه دانش اجتماعی و سیاسی بلکه یک نظامی متحجر و آلوده به تفکر خلقی- پرچمی بوده و در آشفته بازارِ دهۀ نود میلادی به صف طالبان پیوست کما اینکه شهنواز تڼی ( این سرباز فداکار مسکو) به طالبان پیوست و عامل اصلی کشتنِ آخرین ګاؤِ ګلۀ هفت ثور ( نجیب) قلمداد میګردد.
با اینهم:
آرزوی فرد فرد افغانِ مصیبت زده ایجاد صلح و آرامش است که امیدواریم به هر قیمتِ که شده این صلح حاکم و مستدام ګردد.
امیدواریم نشست مسکو یا هر ترکیبِ دیګر بشمول حکومت فعلی قادر به اقناعِ طالب و باداران منطقوی و جهانی شان شود تا طالب دست از لجاجت کشیده و در زیر سایۀ قانون اساسی فعلی در کنار سائر نیروهای مردمی و ملی دست به دست هم داده و اشک های چهل سالۀ ملت مظلوم افغان ( که اینک غلظت این اشکها به چهل فیصد رسبده)از ګونه های این مردم مطلوم پاک و محو کنند.


اسم: حسیب الله   محل سکونت: ﺁلمان    تاریخ: 06.02.2019

سلام و احترام خدمت همه تقدیم است،

جهت اطلاع هموطنان عزیز ما، اینک مصاحبۀ جلالتمهاب محترم داکتراشرف غنی رئیس جمهور عالم و صادق ما، تقدیم میگردد:

منبع: https://www.youtube.com/watch?v=HwYkTUY1nx8
/Afghan Peace Exclusive Interview With President Ghani On
ویدیوی کامل گفتگوی ویژه با ریس جمهور غنی


به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما


و من الله التوفیق


با تقدیم احترامات فائقه


حسیب الله


اسم: سیدهاشم سدید   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 05.02.2019

بعد از خواندن مقاله "یک بام و دو هوا" خواستم در مورد موقف دوگانه کرزی، یکی در زمان زمامداری خودش و یکی امروز، بر وفق آنچه در مقاله یاد شده در بالا ذکر شده است، چیزی بنویسم. اما باور کنید که بعد از سه دقیقه هیچ کلامی که مناسب حال و شخصیت این انسان دو رو باشد نیافتم؛ غیر از اینکه بگویم چنین انسان های چگونه با وجدان خود، آنگاه که با خود و تنها هستند و به این همه دورنگی های خود فکر می کنند کنار می آیند و چگونه و با کدام جرأتی می توانند در میان مردم ظاهر شوند و به چشمان دیگران نگاه کنند. چنین جرأتی را (که به تمام معنا غیر اخلاقی می توان خواند) خداوند به هر انسانی اعطاء نکرده است. کرزی ها استثنا هستند!


اسم: الله محمد   محل سکونت: آلمان     تاریخ: 05.02.2019


دوستان گرامی!

در ارتباط مقالهء "یک بام و دو هوا" باید یک اصل بسیار مهم اظهار گردد و آن اینکه:

در صورتیکه حامد کرزی رئیس جمهور وقت و همچنان داکتر رنگین دادفر سپنتا ـ آنوقت مشاور امنیت ملی، این نوع نشستها را علیه منافع ملی و در تضاد با روند دولتسازی افغانستان و مخالف قانون اساسی کشور دانست و گردهمائی فرانسه را به شدت انتقاد کرد و اشتراک در جلسات بعدی این سلسله بحثها را غیرقانونی و ممنوع اعلان نمود و گفت: »برای مردم افغانستان جای برگزاری چنین نشستها و گفتوگوها افغانستان است. اگر طالبان است و یا دیگران است و اگر اپوزیسیون است و دیگر طرفداران حکومت است، آرزو داریم که این مذاکرات در افغانستان صورت بگیرد.«

حکومت کابل باید دلیل بالایی خود ریس جمهور سابق افغانستان را اساس قرار داده و برای وی و تمام همراهان وی اجازه خروج برای همچو مذاکرات را در مسکو نمی داد و از انها تقاضا به عمل میاورد تا از طالبان دعوت کنند تا کابل امده و با گروپ ذیل مذاکراه کند. در این صورت این حکومت کابل نبود که با طالبان مذاکره می کرد و انها دلیلی نداشتند که کابل تشریف نیاورند. به نظر من این موضوع به کالیبر بالا ضعف حکومت و دولت را نشان میدهد که نتوانسته این انسانان را با دلایل خود شان در جای شان بنشاند تا منافع ملی کشور حفظ گردد. دولت حودش زمینه این سپوتاژ را مساعد ساخته است.
بیدل صاحب نسبت گد ودی زیاد افکار در اینده اجازه نداد اشعارش را بنویسم


اسم: وطندوست   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 05.02.2019


سلام و احترام به همه دوستان!

آز آقای محترم سید عبدالله کاظم صاحب تشکر میکنم، که ما را همواره در جریان تحولات جدید وطن ما قرار میدهند و با تحلیل های عالی و منطقی شان اذهان خوانندگان را روشن میسازند.

اگر مقالۀ " یک بام و دو هوا" در ستون برگزیده ها قرار داده شود، بد نخواهد بود، تا خوانندگان از ماهیت ضد مردمی این باند وطنفروشِ کرزی و چوکره هایش مانند سپنتا آگاهی یابند.
تشکر


اسم: سید عـبدالله کاظم   محل سکونت: usa    تاریخ: 05.02.2019

"یک بام و دو هوا!"

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: مینه منګل    محل سکونت: افغانستان    تاریخ: 04.02.2019

که چېرې موږ د پاکستان تاریخ ولولو نو دا راته معلومېږي چې کله یې هم د بشریت د پاره خدمت ندی کړی ، تل یې ظلم کړی وحشت یې خپور کړی ، هڅه یې کړې څو د خپلو بادارانو په فرمایش افغانان او پښتانه ودردوي، ویې وژني، او ویې رټي.
‎پاکستان د شیطانت زېږنده ده .
‎چېرې چې شیطاني کارونه کېږي جوړونکی یې پاکستان ثابت شوی .
‎پاکستان د تاریخ په اوږدو کې نه هېرېدونکې جنایات د افغانانو په حق کې کړي، څلوېښت کاله یې د افغانستان خلک په خپلو وینو کې لت پت کړل ، د افغانانو د تباهۍ د پاره یې یو شمېر افغانې کورنۍ او حزبي مشران کرا کړل تر څو د همدوی په لاس زموږ خاوره نارامه وساتي.
‎دا حزبي مشران یې دومره سرټيټي کړل چې څه ورته پاکستان ووايي همدا به دوی کوي.
‎پاکستان تر ټولو لوی ظلم له پښتون قوم سره وکړ ، د پيدایښت څخه یې هڅه کړې څو دا نومیالی قوم سرټيټی او ورک وساتي، بدبختانه زموږ د پښتنو یو شمېر مشران د همدې پاکستان د غوښتنو د پوره کېدو په خاطر د پيسو په مقابل کې ښکیل پاتې دي ، چې ددې پښتنو نه ځان ته خیر رسېږي او نه یې هم نورو ته .
‎د پاکستان ترهګرې ادارې کلونه یې هڅه کړې څو په پاکستان کې میشت پښتانه قومونه وزوروي ویې وژني او له کورونو یې را وباسي او ورک یې کړي.
‎د پاکستان د استخباراتي ادارې د لاسه په پاکستان کې ‌‌‌‌‌‌ډېرې مېشتې پښتنې کورنۍ اوس هم د خپلې کورنۍ د غړو له حالت څخه نا خبرې دي چې دوی چېرې دي ؟ په کوم حال کې دي؟ او مړه دي که ژوندي؟
‎ماشومان یې برمته کړل د پاکستان په مدرسو کې یې ترهګریزې زده کړې ور وښودلې ذهنونه یې ور سپين کړل او بیا یې دلته په افغانستان کې افغانان پرې شهیدان کړل چې دا لړۍ اوس هم دوام لري.
‎د پاکستان ترهګره اداره تل هڅه کوي څو د حق غږونه غلي کړي.
‎نړیوال هم ورته خاموشه ناست دي او صرف تماشه یې کوي، دا نو داسې بریښي لکه نړیوال ځواکمن هېوادونه د پاکستان له شیطانت او د افغانانو له تباهۍ خوند اخلي.
‎اوس ټولو افغانانو او په تېره بیا ټولو پښتنو ته پکار ده څو د پاکستان او په تېره بیا د امریکا له لومو ځانونه را وباسي او د تروریزم او د شیطانت ځالې {پاکستان} په وړاندې سره یو شي د ‌‌‌‌‌‌ډالرو پر ځای د د بېګناه انسانانو وینو ته ارزښت ورکړي .
‎نو هغهوخت به نه لر افغان وژل کېږي او نه هم بر، موږ د نا اهله او بېلاره شویو مشرانو د لاسه تباه او در په دره یو لومړی خو د خدای ج دې مشرانو ته هدایت وکړي که د هدایت وړ نه وي نو
‎الله ج د تباه کړي چې نور مو ګل ګل ځوانان د خاورو خوراک نشي.


اسم: محمد عارف منصوری   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 04.02.2019

اى جمع سرافگنده كجائيد كجائيد؟
مردم همه اينجاست بيائيد بيائيد!
اين ملت بيچاره چنين زار و پريشان
در روسيه سرگشته شما در چه هوائيد
صد بار به دُهلِ ديگران رقص نموديد
يك بار بوصف وطن خود بسرائيد
ده بار سرِ كشور خود معامله كرديد
يك بار عدو را ز وطن دُور برانيد
از ميهن خود پاك كنيد، لوث تجاوز
چون صاحب اين خانه و كاشانه شمائيد
اين خانه ى اجداد و نياكان شما است
از غيرت اجداد، نشانى بنمائيد
با همت خود قفل وطن باز نمائيد
زيرا كه كليدِ دَرِ اين خانه شمائيد
از دردِ وطن ناله و فرياد ببايد
زيرا كه شما باعث اين رنج و عذابيد
اين ميهن ما جلوه ى از جنت فردوس
تا كى بسراى دگران خانه گزينيد
آباد كنيد، بار ديگر ميهن خــــــــــود را
از روى طمع بر ديگران چشم ندوزيد
برباد شد از تفرقه، آبادى کشور
امروز به درگاه جهان مثل گدائيد
از طالب خونريز مجوئيد ترحم
وامانده و درمانده ى مزدور چرائيد
آزاد شو از تفرقه و بند تعصب
تا چند ز جور و ستمِ غير بناليد
جز ذلت از همكارى اغيار چه حاصل
كو عزت و آبرو، گر از غير بديديد
حاصل نشود سود از اين معامله هرگز
بر همت و بر غيرت خود پا بفشاريد.


اسم: سیدعبدالله کاظم   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 04.02.2019

تشکر از همه دوستانی که در مورد نوشته این کمترین تحت عنوان "از نظام موجود باید دفاع کرد! اشرف غنی را تنها نگذارید!" حمایت کرده و به تأسی از آن ابراز نظر فرموده اند و هم مقالاتی پرمحتوا نوشتند. در لابلای تبصره ها این مطلب را نیز علاوه داشته اند که رئیس جمهور غنی از این کمترین طالب نظر شود و درباره تدویر یک کنفرانس بزرگ که چگونه از دست آورد های نظام دفاع گردد، با من و محترم آقای حسیب الله صحبت نماید.

با تشکر از حسن نظر دوستان باید عرض کنم که اینجانب با سن و سالی که دارد، فقط وظیفۀ "الکاتب و الخادم" را انجام میدهد و آنچه به خیر مردم و وطن به نظر میرسد از طریق نوشته آنهم در این پورتال وزین خدمت علاقمندان ارائه و تقدیم میدارد. طوریکه معلوم است، اینجانب در مدت تقریباً چهار دهه با هیچیک از سران و قدرتمندان سیاسی کشور در تماس مستقیم نبوده و نظریات و پیشنهادات خود را طی نامه های خصوصی و هم سرگشاده راساً و یا از طریق رسانه ها به اطلاع مردم و مراجع مورد نظر رسانیده و در اداره امور کشور در این مدت شراکت نداشته است. اکنون هم اگر نوشته ام که اشرف غنی را تنها نگذارید، مقصدم همانا حفظ نظام موجود و اصلاح خلاء های آن بوده، نه آنکه این نظام را با آنچه قبل از آن در دوره حاکمیت خلق و پرچم و در دوره های تنظیمی و طالبانی بود، تعویض نمایند و سرمه های آزموده را بنام های مختلف بار دیگر آزمایش کنند.
تقاضای من بازهم از رئیس جمهور غنی اینست که دفتر مطبوعاتی خود را وظیفه دهد تا هر روز عصاره و خلاصه آنچه را در مطبوعات و رسانه در داخل و خارج کشور به نشر میرسند، بخصوص نظریات و پیشنهاد ها را به اطلاع شان برساند. از این طریق رئیس جمهور میتواند در جوار گزارشهای و رویداد های سیاسی و نظامی که هر روز خدمت شان از طریق شعب مربوطه ارائه میشوند، چند دقیقه وقت خود را نیز به صدای هموطنان که از طریق رسانه ها منعکس میشوند، نیز عطف توجه بفرمایند. رسیدن اشخاصی به مثل این کمترین بحضور شان، یک نوع ضیاع وقت برای رئیس جمهور خواهد بود.


اسم: وطندوست   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 04.02.2019

اگر این گروپ وطن فروش به رهبری کرزی مداری در جلسۀ ماسکو انحلال اردوی ملی را از جانب لارنس پاکستانی (عباس ستانکزی) بپذیرد، پس معلوم میشود که اینها به خاطر قدرت و پول حاضر اند، نتنها مادر بلکه حتی زن خود را مبادله کنند.

ویدیوی ذیل را از مقالۀ ( لارنس پاکستانی......) عمداّ اینجا انتقال دادم، تا سخنان این نوکر پاکستان/ امریکا را بار دیگر بشنوید.
واقغاّ نمیدانم، که آیا تاریخ تنها بالای مردم بلا دیدۀ ما همواره تکرار میشود، یا کشور های دیگر نیز عین سرنوشت را داشته اند.

http://youtu.be/fJEqar5SaC8

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: سیدهاشم سدید   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 04.02.2019

سخن داکتر خلیلزاد از جهتی کاملا" درست است. برای دست یافتن به صلح نیز در صورت نیاز باید قربانی داد. اما این قربانی نباید در هیئت آزادی و استقلال کشور و عزت و شرف مردم داده شود و یا بردن افغانستان به عصر حجر.


اسم: سلطان جان کلیوال   محل سکونت: Canada    تاریخ: 04.02.2019

ډاکټر خلیلزاد وایی: «لکه جنګ، سوله هم قربانی غواړی»

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: میر عبدالواحد سادات   محل سکونت: دنمارک    تاریخ: 04.02.2019

لارنس پاكستانى و انحلال قواى مسلح افغانستان

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: سید جمال اخگر   محل سکونت: افغانستان     تاریخ: 04.02.2019

عباس استانکزی (اساسی ترین مهرۀ آی اس آی در میان گروه طالبان)

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: حکیم روان    محل سکونت: افغانستان     تاریخ: 04.02.2019

د مسکو د غونډې تر شا موخې

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: عبدالصبور صافی    محل سکونت: آلمان    تاریخ: 04.02.2019

صلح قَهقَرائیِ داکترزلمی خلیلزاد - فاجعهٔ درحال شکل گیري2019

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: روښان خادم   محل سکونت: افغانستان     تاریخ: 04.02.2019

د افغانستان ملی مترقی ګوند اعلامیه

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: افغان جرمن آنلاین   محل سکونت: المان    تاریخ: 04.02.2019

جمع آوری نظریات داده شده:


اسم: نجیبه توخی محل سکونت: المان تاریخ: 01.02.2019

سلام به شهروندان افغانستان!
عباس ستانکزی نماینده طالبان از صلح گپ‌میزند وبر قراری امارت اسلامی طالبان و انحلال اردو و پولیس و تمام ادارات را خواهان است.یعنی همه یک سره تسلیم ای اس ای و حمایت کننده هایشان به نظر او باید ‌گردند.
یعنی به زبان بسیار ساده تسلیم طلبی ملی !
صوبه پنجم اسلام آباد شدن و تمام هست و بود مملکت را تابع جنایت کاران دگر نمودن لب ولعاب و فشرده گپ های اوست.
من یعنی باقی سمندر برای افغانستان صلح میخواهم ، اما صلح برایم هرگز تایید مستقیم یا ِغیر مستقیم امارت اسلامی و قوانین و بر نامه هایش نخواهد بود .
جمهوری افغانستان بوجود خواهد امد. نه امارت اسلامی.
هیچ نیرویی حق انحلال اردوی ملی افغانستان و نیروهای امنیتی را ندارد.
نه آمریکا، نه روسیه ، نه چین، نه سعودی و‌نه پاکستان و نه ایران و نه کدام کشور دگری اجازه انحلال اردو ، ارگانهای دولتی و پارلمان را ندارند.
امیدوارم که آگاهان سیاسی که همیشه خودشان را کارشناسان معرفی نموده اند ، با دقت سخن طالبان را بشنوند و‌طرح هایشان را برای شهر دندان افشا نمایند.
دست روی دست ماندن و تسلیم شدن در قاموس ما نیست.
بی تفاوت بودن جفا به شهروندان و خون میلیونها انسان این سرزمین خواهد بود.


اسم: نرگس نهان محل سکونت: افغانستان تاریخ: 01.02.2019

صلح با تدبیر، دوامدار، با حفظ ارزش های ملی و تمامیت ارضی را میخواهیم.
بدون شک صلح تقاضا دیرینه مردم افغانستان و یکی از ضرورت ‎های اساسی و بنيادين کشور و جامعه امروزی است و باید با استفاده از راهکارهای عملياتی سنجيده با حفظ منافع ملی، تمامیت ارضی، حقوق بشر، مبارزه با فساد، پیشرفت های اجتماعی و تحصیلی به میان اید.
اکنون تقاضای صلح به يک امر اجتناب ناپذير ملی تبديل گرديده و تمام اقشار تنفر شديدی نسبت به جنگ، وحشت و خشونت پيدا نموده اند. به همین دلیل ما افغانستان را میخواهیم که در آن حاکمیت افراد کم ولی حاکمیت قانون بیشتر، قویتر و موثرتر باشد.
افغانستان در طول تاریخ پیشرفت های خوبی داشته ولی به دلیل صلح گذارا و موقتی سبب تخریب ارزش های ملی گردید. به همین منظور توافقات صلح نه باید سبب تقسیم قدرت، تجزیه، نفاق، بربادی و ویرانی کشور گردد. امروز حد اقل در هلمند، کندهار، خوست، پکتیا، کونر، بادغیس، بامیان، هرات، سمنگان، و در سراسر کشور دست آورد و پیشرفت های علمی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ضمنی در عرصه های مختلف مشاهده میگردد و برای بهتر شدن و تطبیق پروژه های بزرگ ملی و منطقوی تاکید ما این است که توافقات صلح باید سبب ایجاد یک حکومت مقتدر، مرکزی و قانونی گردد نه سمبولیک، کوتا مدت و ملوک الطوایفی که باردیگر دست آوردها و پیشرفت های این کشور را برهم زند.
بیدون صلح و آشتی دایمی ممکن نیست که از منابع سرشار افغانستان مشخصاً معادن، زراعت، موقعیت ستراتیژیک و آب به گونه دوامدار و موثر استفاده نمود. به همین دلیل پایان و مدیریت ابعاد مختلف جنگ، نیاز به تدبیر سیاسی و حفظ دست‌آوردهای هجده ‌ساله دارد. فرایند صلح با طالبان و گروهای دیگر باید کاملاً وضاحت سیاسی لازم را داشته و با تدبیر وارد مذاکرات صلح گردید.
سپاس
نرگس نهان
اسم: صدای ملت افغان محل سکونت: افغانستان تاریخ: 01.02.2019

د ټولو دوښمني یو غني سره ده.......!!
طالبان به مسکوو کې دکرزي ، عطا، اسماعیل خان او نورو هغو سیاسیونو سره ګوري چې غني ضد دي..!!
اوس ورته زیر شئ.......
کرزی څوګ دی، عطا. او اسماعیل خان او ورته اشخاص څوګ دي....؟
طالب ته دا خلګ نن سم شو خو یو غني او نظام بد شو....؟
امریکا چې طالب نه واک واخیست، نو څوګ یې واک ته را وستل..؟ همدا کرزی صیب او دا ‌‌‌‌‌‌ډله نه وه..؟
د کرزي صیب او د دې ‌‌‌‌‌‌ډلې په ملاتړ یولک شپيته زره بهرنیانو افغانستان کې د طالب ضد جګړه کوله، وژل، بمبار، په کورو ننوتل، ګونتنامو او نور بندیخانې یې ترې ‌‌‌‌‌‌ډکې کړې وي.. څوارلس کاله کرزی صیب او دغه ‌‌‌‌‌‌ډله حاکمه وه، او په دې موده کې نږدې څلورنیم لکه افغانان وژل شوي... د طالب په نامه زرونه افغانان شکنجه او زلیله شوي... د لویو بمونو ارمانیان او د فساد او لندغرۍ دا مخلوق نن څنګه صاف ستره او د طالب د زړه د راز ساتونکي شو...؟
خو غني بد شو، چې طالب ته یې په اخلاص لاسونه پرانستل، د سولې اعتبار یې را ژوندی کړ،
اسلامي نړۍ یې د افغان په درد وخوځوله،
یونیم لک بهرني ځواکونه یې وویستل، اوربند یې نافذ کړ، په ښارونو او بان‌‌‌‌‌‌ډو کې طالب د عام افعان سره په امن اختر وننمانځه...
نو که څوګ سوله غواړي، تر غني بل چا سره سوله نه شته، البته سالمه ملي سوله، چې هیواد د خوشحالۍ په سفر همداسې ګړندی وساتې هغه سوله،
بیا مسکو. څنګه زموږ د خیر غوښتنې پریښته شوه...؟
هسې چې سړی فکر وکړې... دال مې کوچ کاله هی
#شير_يې_کړې
اسم: سیستانی محل سکونت: سویدن تاریخ: 02.02.2019

وطندوست عزیز وگرامی درود برشما!
خوش خبری شما مبنی برتصمیم سنای امریکا برای ماندن نظامیان امریکا در افغانستان، آب سردی است برسر وصورت تشنه گان قدرت و کرسی پرستان فاسدجهادی برهبری کرزی که دل به سقوط داکتر غنی واشغال ارگ به زور طالبان و حکومت موقت 18ماهه عبوری خوش کرده بودند.
این تصمیم سناتوران امریکا، یکجا با استقامت اشرف غنی در برابر صلح لرزان وبی ثبات داکتر خلیلزاد بدون تردید تمام معادلات پاکستان و روسیه ودیگر کشورهای ذینفع درمذاکرات طالبان را برهم میزند.

شکی نیست که در حکومت اشرف غنی هنوز دست مافیای جهادی وجمعیتی وشورای نظاری قوی است، اما با وجود بخشیدن نیم صلاحیت رئیس جمهور اشرف غنی ، به یک زخ بلوط بنام رئیس اجرائیه،از سوی جان کیری، اشرف غنی در مدت سالهای گذشته مصدرکارهای مهم وبزرگ ملی شده است.او اولین شخصیت سیاسی افغان بعد از 2001 است که توجه خود در مدیریت آب ها وساختن بندهای برق وکشاورزی معطوف نمود و افغانستان را ازمحتاجی یگانه راه ترانزیتی پاکستان با ایجاد راه انتقال امتعه تجارتی از بندر چاه بهارایران و نیزگشودن دهلیز های هوائی وارسال مال التجاره تجارافغانی به کشورهای اروپایی وچین وکشورهای عربی خلیج وهندوستان وهمچنان گشودن راه ترانزیتی لاجورد ،از طریق ترکمنستان وآذربائیجان وترکیه به اروپا غرض نجات کشور از فشارهای احتمالی ایران وپاکستان، و وارد کردن ضربات محدود کننده بر اربابان زور ومافیای قاچاق مواد مخدر واستخراجگران غیر قانونی معادن زمرد ولاجود وغیره تا کنون مصدر خدمات بس بزرگی به نفع منافع ملی یعنی به نفع مردم افغانستان شده است. واگر یک دوره دیگر چانس خدمتگزاری برایش میسرگردد، بدون تردید تحولات عظیمی اقتصادی واجتماعی را نصیب مردم افغانستان خواهد کرد. اشرف غنی انسان پاک ودر جهت خدمت به کشورش صادقانه گام برمیدارد، دشمنی سران عمده فاسد جهادی چون عطانور واسماعیل خان ومحقق وکرزی با او، خود دلیل بزرگ صداقت ووطن پرستی اشرف غنی است.
حمایت از داکتر اشرف غنی، همانگونه که داکتر صاحب کاظم به آن اشاره نموده است، دین هر روشنفکری که ارزوی کوتاه ساختن دست گروه های شروفساد را از یخن مردم دارند می باشد.
حامدکرزی باهمنوائی و همراهی عطا نور واسماعیل خان ومحقق پروای منافع علیای کشورندارند و میخواهند از آب گل آلود وبحران موجوده درکشور ماهی دلخواه خود را صید کنند. به همین خاطراست که به مسکو رفته اند تا فتوای مشروعیت خود را از دربار کرملین گدایی کنند و این سیاسمتدارشیاد وفاسد را دوباره بکرسی حکومت موقت برقرار سازند که هرگز چنین مباد.


اسم: حسیب الله محل سکونت: ﺁلمان تاریخ: 02.02.2019

سلام و احترام خدمت همه تقدیم است،

در عین حالیکه امریکا از راۀ دروازه از افغانستان عزیز ما به خارج شدن مواجه میباشد، بعضی ها نباید با سطحی نگری های وافر شان، مسبب داخل شدن روسیه و ایران از راۀ کلکین به کشور ما گردند!

تمامی کشور های ذیدخل در قضایای چهل سال اخیر که سبب حملات ویرانگر به کشور عزیز ما گردیده اند، باید خسارات جنگی به افغانستان بپردازند، که روسیۀ امروزی به حیث میراث دار شوروی سابق، با حملات نظامی وحشیانۀ سال 1979م. در لست خساره پردازان جنگ های تحمیلی در صدر جدول خساره پردازی به افغانستان عزیز ما قرار دارد، از این رو سطحی نگرانی که میخواهند با ورود خپ و چُپ روسیه، از راۀ کلکین و ذریعۀ روسیه، ایران و پاکستان خودشانرا در رأس قدرت در افغانستان گردانند، باید بدانند، که، روسیه باید در قدم اول خسارات جنگی ناشی از حملات نظامی و وحشیانۀ سال 1979م. را به افغانستان بپردازد، پس از آن راجع به روابط افغانستان با آن کشور، اجماعی ملی افغانستان تصمیم خواهد گرفت.

از آنجایکه روسیه امروز در لست خساره پردازان جنگ های تحمیلی در افغانستان در صدر جدول خساره پردازی به افغانستان عزیز ما قرار دارد، باید خسارات جنگی به افغانستان را پس از یک سنجش دقیق به عهده گیرد!

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما

با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله
اسم: داکتر غلام انصاری محل سکونت: المان تاریخ: 02.02.2019

خیانت ها از تئوریهای ، تئوریسن هایش آغاز میشود. طرح تئوری دفاع از اشرف غنی به عنوان نوکر بلا قید و شر ظ جنایتکاران آمریکایی و ناتو مبنی بر پیشرفتهای اقتصادی دوران وی چنان بی اساس و دور از واقعیت یک تحلیل اقتصادی است که هر کودن سیاسی هم به ارتجاعی بودن آن متوجه میشود. تنها ۳ ملیون ۳ ملیون توجه کنید مدافعین جنایت و خیانت غنی ۳ ملیون معتاد به مواد مخدره ، بالاتر از ۲۵ فیصد بیکاری مزمن و ۶۰ فیصد زیر فقر زنده گی کردن مردم و روزانه شهادت ۲۰۰ انسان در کشور کافی است که پیشرفت اقتصادی این جنایت پیشه ای قرن را در تصورات تئوریسنهای مزدور منش شان ترسیم کند تا مبادا در فردای بقدرت رسیدن این گند بشریت در دور بعدی، برای این مداحان پیشرفت اقتصادی عصر اشرف غنی به مقام ویا جایگاه خوبی برسند. چه تصور دیگر غیر از این میتواند تئوریسنهای ما را به مداحی بیشرمانه وادارد.؟؟؟ از تمام آگاهان و روشنفکران تقاضا دارم تا مبلغین‌ و مزدوران برای بقای آمریکا ونوکر بلا قید وشرطش اشرف غنی افشا نموده در جهت سمت دادن جنبش مقاومت‌ همگانی و رهایی کشور از دست اشغالگران کمک نمایند. این جنبش انسجام و همکاری برای نجات افغانستان که در حال شکل گرفتن است میتواند راه نجات کشور را ترسیم و سخن گوی مردم در معاملات ضد کشور ما شود.پیروزی از آن مردم است. ننگ و نفرین بر اشرف غنی ومبلغین راه وی.


اسم: سیدعبدالله کاظم محل سکونت: کالیفورنیا تاریخ: 02.02.2019

دوستان عزیز سلام
تشکر از تبصره های هریک چه به تائید و چه بر علیه نوشته اینجانب تحت عنوان "از نظام موجود باید دفاع کرد! اشرف غنی را تنها نگذارید!"
قابل ذکر میدانم که هدفم از این نوشته دفاع از نظام موجود بوده و چون اشرف غنی برای استحکام این نظام سعی و تلاش میکند، لذا نباید او را دراین راه تنها گذاشت. دوستانی که این نظر مرا حمایت از اشرف غنی تعبیر کرده اند، باید بین هدف و وسیله تفکیک نمایند. هدف حفظ نظام است و در حالت موجود وسیلۀ آن در بین دیگران اشرف غنی است که در مقابل عناصر "واپس گرا" اعم از قماش تنظیمی و طالبی سینه را سپر ساخته و با تمام قوا حتی در برابر قدرتی که او را بالا آورده به مبارزه پرداخته است. او میگوید که من شاه شجاع و امیر یعقوب خان نیستم که به خواست دیگران تن دهم و حاضرم از جان خود بگذرم و اما تن به ذلت ندهم. این سخنان او با آنکه موقفش را نزد امریکائی ها متزلزل می سازد و چانس رسیدن او را به مقام ریاست جمهوری برای بار دوم تقلیل میدهد و درعین زمان موقف مخالفان او را اعم از عناصر ابن الوقت تنظیمی و طالبانی تقویه میکند، با آنهم او تاحال زیر بار محنت خلیلزاد نرفته و در حفظ نظام هنوزهم استوار است. اینکار شهامت میخواهد و صداقت به اصل باورمندی.

بهرحال اینکه اشرف غنی در چهار سال گذشته نتوانست قدمهای بسیار بزرگ بردارد و وضع را تغییر دهد، مسلم است که این کوتاهی ها ناشی از اوضاع حاکم بر کشور بعد از سال 2014 بود. از یکطرف خروج 100 هزار قوای امریکائی از افغانستان، تحمیل حکومت دوسره بر او، موجودیت یک پارلمان مفسد و ناکاره، سنگ اندازی متواتر کشور های همسایه و تحول در اداره امریکا و غیره که موجب شدت حملات مخالفان مسلح در کشور گردید. اینها همه بر نارسائی های اداره چهار ساله غنی تأثیرات بارز داشته و حالا همین خلاء ها را مخالفان او وسیلۀ تبلیغ خود علیه او ساخته اند.

کسانیکه به موضوع اشغال افغانستان انگشت اعتراض می گذارند، باید متوچه باشند که افغانستان از کودتای ثور بدینسو مستقیم و غیرمستقیم تحت اشغال بوده و اگر امریکا از افغانستان بیرون شود، اشغال پایان نمی یابد، بلکه دامنه آن بوسیلۀ کشورهای دیگر گسترش می یابد. روسیه، ایران، پاکستان و حتی عربستان و ترکیه به شمول چین در میدان شغالی کشور برای خود در هر گوشه وطن خانه کرده و در نهایت عملاً کشور را به مناطق تحت نفوذ خود تقسیم خواهند کرد. به این اساس تنها امریکا را اشغالگر و دیگران را از حلقه اشغال بیرون دانستن شاید دلیل عدم درک سالم اوضاع باشد و یا اینکه ناشی از ضدیت با یک اشغالگر و زمینه سازی برای اشغالگران دیگر.

امید است به باریکی هدف و وسیله توجه فرمائید. این کمترین از هرکسی که امروز در راه حفظ نظام موجود صادقانه سعی و تلاش می نماید، حمایت میکند، چه اشرف غنی باشد و یا هرکس دیگر.
اسم: داکتر غلام انصاری محل سکونت: آلمان تاریخ: 03.02.2019

خوب است جناب قیس جان کبیر . بروید خود را در دامان کرزی و آمریکا کشال کنید. ببینید چه خواهند کرد .سر طالب شکر خواهی کشید. من ۵۰ سال کار تولیدی کرده ام میدانم که چه میگویم.ویا هر چه درست اندیشیده ام در عمل پیاده کرده ام. این فانتزی نیست محترم. اگر فانتزی هم باشد هزاران بار از مزدوری وتسلیم شدن به آمریکا و غنی شرافتمند تر هست.این را تاریخ به اثبات خواهد رساند. افتخار یک فانتزیست در وجدان پاک و مردم داری اش هست در حالیکه تئوری غنی و آمریکا و حفظ این دو جانی هیچ وجدان انسانی نداشته ادامه ای قتل و جنایت است. طرح من اصلا جنگ نیست بر عکس جنبش مقاومت مانند واسکت زرد های فرانسه میباشد .کوشش کن تو جبهه غلط از طرحات من نکنید . این گناه بزرگ است. طرح من عبور از سیستم میباشد .درک این مطلب برایت مشکل است با وجودیکه بار ها برایت تشریح کردم. کوشش کن تهمت نزنید.

اسم: نور احمد خالدی محل سکونت: آسترلیا تاریخ: 03.02.2019

تعدادی ناسنجیده از تشکیل اداره موقت حرف میزنند!
هرگاه طالبان چنین پیشنهادی کنند قابل فهم است اما طرح چنین پیشنهاد در شرایط موجود از جانب دیگران ناسنجیده بوده به ضعف دولت در مقابل طالبان و پاکستان منجر میشود. وقت آن است که جنگهای زرگری نیروهای سیاسی موافق دولت افغانستان کنار گذاشته شود و حمایت از دولت سیاست روز گردد.
دولت موجود و فعال است، اردو و پولیس موجود اند، انتخابات پارلمانی تکمیل شده و انتخابات ریاست جمهوری در راه است. نباید با فرو کردن سر در ریگ بدنبال تشکیل یک اداره موقت و برگشت به سال ۲۰۰۱ بود؟ تشکیل اداره موقت بر اساس کدام ماده قانون اساسی؟ فایده اش چیست؟ کدام مشکل را حل خواهد کرد؟ بهتر است اختلافات را کنار گذاشته از دولت موجود در مقابل طالبان حمایت کرد! اصول آتی باید رهنمای عمل و گفتار ما باشند:
۱ در شرایط موجود هرگونه مذاکرات مستقل گروه های سیاسی با طالبان خارج از عضویت هیآت دولت خیانت ملی است!
۲ اصول حکومت انتخابی، استقلال قوه قضاییه، پارلمان انتخابی، آزادی مطبوعات و حقوق اساسی فردی تغییر ناپذیر هستند!
۳ هرگونه توافق با طالبان باید با احترام به قانون اساسی افغانستان صورت بگیرد!
۴ فاجعه نباید تکرار شود؛ به هر قیمتی باید از انحلال دولت، اردوی ملی و پولیس ملی برای توافق با طالبان جلوگیری کرد


اسم: قیس کبیر محل سکونت: المان تاریخ: 03.02.2019

قسمی که داکتر صاحب کاظم فرمودند، به نظر من، ما درین موقع اساس بین هدف و وسیله تفکیک کنیم. هدف ما به صورت عموم یک افغانستان مرفع، بدون جنگ، و ۰۰۰ است که برای رسیدن به آن باید ازین حالت فلاکتبار عبور کنیم... و این در صورت امکان دارد که حکومت موجوده توسط نیروی عقبگرا منحل نشود. پس ایستاد شدن در کنار اشرف غنی معنی تبلیغ و دفاع از وی نیست بلکه عبور ازین مرحله می باشد... با وجود کمی و کاستی فوق العاده زیاد، افغانستان دوباره صاحب یک اردوی ملی، پلیس، قوانین اساسی، مدنی، آزادی مطبوعات، احزاب و ... است که با آمدن طالبان همه ضرب صفر می شوند و دوره ۱۹۹۲ دوباره تکرار خواهد شد و این خود رفتن به عقب است و نه عبور داکتر صاحب انصاری...
در آنوقت حکومت طالبان تنها از طرف پاکستان و عربستان به رسمیت شناخته می شد، اما حالا توسط امریکا، غرب و روسیه. میلیونر ها فرار را بر قرار ترجیح خواهند داد و کدام نیروی آزادی بخش تخیلی تنها در تخیل باقی خواهد ماند...
یک سؤال دیگر داکتر صاحب انصاری: شما می نوسید که مدت ۵۰ سال کاری تولیدی کرده اید. می توانید از یک دو سه آنرا برای ما معرفی کنید؟
به طور مثال کدام کتاب نوشتید؟ کدام کلینیک در وطن آباد کرده اید؟ و یا اطفال افغان را واکسین کرده اید؟ و یا...
تا جای که من خبر دارم، سیستانی صاحب تا به حال زیاد تر از ۳۵ کتاب تأریخی تحریر کرده اند. که خدا کند که تولیدات ۵۰ ساله تان هم تخیلی نباشد، مانند وعده تان که در قاموس طبی همکاری می کنید.


سلام و احترام خدمت همه تقدیم است،

در شرایط بغرنج کنونی سؤالی را مطرح میدارم، به این شکل:
آیا دائر نمودن یک کنفرانس مُدبر صلح در پیترزبیرگ آلمان به ابتکار دانشمندان و علمای صادق و آگاۀ افغان حلال و یا تنزیل دهندۀ خشونت ها و مشکلات عدیدۀ افغانستان عزیز ما شده نمی تواند؟

بون شک و یقیناً که تعدادی کثیری از مردم عزیز ما از رشوت خوری ، بی عدالتی ، بی امنیتی ، دزدی ، قتل ، خیانت ، غاصبین زمین ، دروغگوی ، تهمت ، جنایت، جور و چپاول و فساد اداری، امنیت نسبتاً ضعیف و قانونشکنی های به ستوه امده است و به اصلاحات وسیع و دقیقی نیاز است، تا بتواند این حالت را از بین ببرد و نظم، صلح ، امنیت، قانونیت، عدالت اجتماعی واقعی را به میان آورد! احترام به عدالت اجتماعی و تطبیق قانون که زمینۀ پیشرفت، ترقی و رفاۀ مردم عزیز ما را در قبال داشته بتواند، نیاز به دانش، علم، صداقت، پشت کار و سعی و تلاش صادقانه و آگاهانه ای می طلبد.

بدون شک که فعلاً در مواردی زیادی کمبودی های وجود دارند، حتی میتوان گفت که متأسفانه در برخی مواردی شبیۀ "قانون جنگل" اعمالی در داخل افغانستان عزیز ما در جریان است، که، زورمندانی و مفسدینی بی نظمی های مخصوص و متنوعی را در گوشه وکنار کشور در راه انداخته اند که از آن طرق باج گیری ها و حق خوری های مردم مظلوم و ضعیف ما جریان دارد. دولت افغانستان، حکومت افغانستان باید از همه اولتر جهت تأمین عدالت اجتماعی مساعی و دقت بیشتری را به خرچ دهد، تا آنکه نظمی را پیاده کند، که در آن جلوگیری دقیق صورت گیرد از زور مندان و سلاح داران و قومندان و تفنگ دارانی که مردم مظلوم کشور را گروگان میگیرند، مال مردم و سرمایه های عامه را غصب میدارند و قتل و ترور را پیشه نموده اند!

به هر پیمانه ای که اصلاحاتی متذکرۀ بالائی، که امید بخش زندگی مرفع به مردم عزیز ما میباشد و زمینۀ تلاش به کار و پیشرفت را در یک فضای صلح و امنیت به مردم ما به ارمغان می آورد، انجام یابد، به همان پیمانه مردم عزیز ما حمایت بیشتر شانرا از دولت و حکومت خویش ابراز می نماید.

جهت استقرار همچو یک نظم سالمی، موجودیت یک سیستم سالمی، زیاد مهم هم نیست که کی و یا کدام شخصی در رأس قدرت میباشد، اما بدون شک زمانیکه ما امروز دارندۀ یک رئیس جمهور عالم و صادقی هستیم، پس چرا از این ناحیه مشکور خداوند متعال وممنون نباشیم؟

انتقاد طالبان بالای دولت، حکومت و رئیس جمهور افغانستان این است، که، آنها ادعا دارند ما با حکومت افغانستان می جنگیم، زیرا او از جانب امریکا تقویه و حمایت میشود، اما طالبان این را نمی گویند و یا تا به حال بصورت دقیق نگفته اند، که، طالبان از جانب که و یا که ها تقویه و حمایت میشوند؟ مثلاً اسلحه، سلاح و مهمات جنگی شانرا طالبان از کجا بدست می آورند؟

به هر صورت مردم عزیز ما به صلح و امنیت ضرورت دارد، آیا ما افغانها توانائی آنرا نداریم که با حمایت و رضائیت کامل حکومت افغانستان و طالبان کنفرانسی را تحت عنوان "صلح و اصلاحات وسیع اجتماعی برای افغانستان" در پیترزبیرگ آلمان راه اندازی نموده، از جلالتمهاب رئیس جمهور کشور جناب دکتور اشرف غنی و نیز جناب محترم مولوی صاحب هبت الله خان آخوند زاده در آن دعوت نموده، با ضمانت های اجماع بین المللی و ضمانت های نمایندگان کشور های ذیدخل در قضایای افغانستان، بصورت دقیق و منظم موضوع ایجاد صلح و اصلاحات وسیع اجتماعی برای افغانستان را با جهانیان مطرح نموده و در عین حال با پیش کش نمودن طرح صلح برای افغانستان دولت و حکومت افغانستان و طالبان را به یک بغل کشی ملی و یک طرح اصلاحاتی تشویق و ترغیب نمائیم؟
در شرایط بغرنج کنونی طالبان میگویند نمی دانم حکومت افغانستان اسلامی نیست، مشروعیت ندارد، وابسطۀ امریکاست و نه می دانم چه و چه، در عین زمان حکومت افغانستان میگوید، طالبان خود اسلامی نیستند، مشروعیت ندارند، وابسطۀ و مدافع منافع کشورهای همسایه هستند و نه می دانم چه و چه، !

سؤال در این است، که، آیا دانشمندان و علمای صادق و آگاۀ افغانستان مشخصاً گروه طالبان و حکومت افغانستان را، البته با حضور نمایندگان با صلاحیت کشور های ذیدخل در قضیۀ افغانستان، در پای میز مذاکرات صلح در پیترزبیرگ آلمان، برای پایان دادن به این جنگ های خانمانسوز و خشونت ها، گرد هم آورده نمی توانند؟

زیرا در آنصورت نیازی نیست که دولت افغانستان و گروه طالبان به دروازه های همسایه ها و این و آن بروند،. بنظر من مذاکرات و یا هم گفتگوی بین الافغانی که به ابتکار دانشمندان و علمای صادق و آگاۀ افغانستان و با مشارکت نمایندگان با صلاحیت کشور های ذیدخل در قضایای افغانستان بشکل مُدبرانه طرح ریزی شود و به انجام برسد، بسیار سازنده تر خواهد بود، تا اینکه کشورهای ذیدخل هر یک به ذوق و شوق خود شان فرصت مداخله به امور داخلی افغانستان را از آن خود شمرده و هر یک به ذم خود آنرا رقم بزنند.
فعلاً که مردم عزیز افغانستان خسته از جنگ، گروه طالبان خسته از جنگ، دولت افغانستان خسته از جنگ، دولت امریکا خسته از جنگ میباشند، پس چرا برای رسیدن به یک صلح پایه دار و مُدبرانه تلاش نکنیم.

به نظر من، دائر نمودن یک کنفرانس مُدبر صلح در پیترزبیرگ آلمان که به ابتکار دانشمندان و علمای صادق و آگاۀ افغان بوده و از حمایت کامل حکومت افغانستان و طالبان برخوردار باشد، انشاءالله حلال و یا تنزیل دهندۀ خشونت ها و مشکلات عدیدۀ افغانستان عزیز ما شده می تواند.

و من الله التوفیق

به امید صلح، امنیت، قانونیت و عدالت اجتماعی در افغانستان عزیز ما و به امید رفاه و سعادت مردم مظلوم ما

با تقدیم احترامات فائقه

حسیب الله



Copyright by AFGHAN GERMAN ONLINE all rights reserved