Skip to main content

تحليل ها و پيام ها

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > تحليل ها و پيام ها  

نظریات شما درمورد مطلب آتی:
  ما چرا (BSA) را امضاٰ نکردیم؟     نویسنده:  عبدالکریم خُرم

 
اسم: ع٠توخي   محل سکونت: sweden    تاریخ: 13.02.2015

د ولسمشر د ځانګړي کوډ اسناد: د مارشال فهيم جنازې ته ۵ ميليونه، د دوهم مرستيال درمنلې ته ۲ ميليونه
تر دغه سرخط لاندي مي يوه ليکنه په روهي وېب پاڼه کي ولوستل او د ليکني سره نه صفحې هغه اسناد دي چي د
بيت المال پيسې ډېر په يو فجېع او بېشرمانه شکل مصرف سوي دي ، د مثال په ډول د رياست جمهوري د دوهم معاون د تداوی لپاره ډوبی ته تر دوه مليونو او څلور اتيا زره ، د احمد شاه مسعود د کليزي لپاره درې مليونه ، او يا
هم مساعدت برای يک تعداد اشخاص و افراد مستحق تر څلورنيم مليونو نه هم ډېر ، داول معاون تداوي دوه نيم مليونه ، خريداري يک عراده موتر پيکپ مورد ضرورت ايوب زرين مشاور مقام عالي ، تر دوه مليونه هم اضافه ، زه نور څه نه وايم تاسي کولای سی چي دغه لستونه په لاندي ادرس کي ولولی او قضاوت وکړی ٠

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: Dawary   محل سکونت: Toronto- Canada    تاریخ: 12.02.2015

از وبلاک رزاق مأمون نویسنده بی بدیل کشور.

فرماندۀ امریکا، حامد کرزی را قلمداد می کند.
چوب زدن زاغ سیاه حامد کرزی شروع شده است.


کسی که با طالب نوازی یک جانبه می گفت بمباران هوایی جایز نیست و عملیات شبانه و خانه به خانه را پایان دهید؛ درب بازداشتگاه های باز بگذارید؛ اکنون کجاست تا جوابگوی کشتار هزاران جوان این وطن باشد که قربانی هوس های موهوم وی شدند.

جنرال چهارستارۀ امریکایی که فرماندهی عمومی قوت های خارجی در افغانستان را به عهده دارد، اطلاعاتی را فاش کرد که از روی آن، موضع گیری ها و سیاست های مرگبار کرزی- فهیم آشکار می شود. رژیم کرزی که خود در انبار فساد و بی عدالتی غلت میزد، تلاش داشت ساحۀ عملیاتی قوت های خارجی را محدود کرده و بار اصلی مبارزه با جنگ وترور را به دوش اردوی ملی و پلیسی که با اسلحه و امکانات ابتدایی مجهز بودند؛ بیاندازد.
حامد کرزی و تیم کوچک ایشان موفق شد ظرف دو سال اخیر، تا اندازه ای به طالبان خون آشام مصئونیت ببخشد و درعوض، خون ریزی جوانان اردو و پلیس را همه روزه افزایش دهد. تاریخ به این خطای عمد چه عباراتی را خواهد نوشت؟
درحالی تیم خزندۀ حامد کرزی و فهیم در سامانۀ حکومت جدید درحال اسکان دوباره است؛ آشکار سازی زیان های چنین سیاست، اکنون در سرخط افشاگری های گام به گام فرماندهان امریکایی قرار گرفته است.
جنرال کمپبل به طرزی سرپوشیده و غیر مستقیم حامد کرزی را به عنوان مسبب افزایش رقم تلفات نیرو های افغانستان قلمداد می کند و می گوید که شمار تلفات سربازان افغان در سال 2013 به 4350 نظامی و در سال 2014 شمار تلفات 4634 نظامی که 6.5 فیصد افزایش را نشان میدهد.
در دو سال گذشته 8984 نظامی در کشور کشته شده که بیشتر از کل تلفات نظامیان امریکایی در جنگ عراق و افغانستان میشود.
حکومت افغانستان تنها ظرفیت درمان 50 در صد از زخمیان را در میدان های نبرد دارد که انتقال نیافتن به موقع زخمی شده گان از میدان نبرد دلیل افزایش تلفات انسانی خوانده شده است.


اسم: ع٠توخي   محل سکونت: sweden    تاریخ: 08.02.2015

د الکو په تښته نه يم خفه، خفه په دې يم چي هغه حزب چي خرم، کرزي او فيضي ته پېشنهاد سوی و، چي تاسيس يې کړي، درې لينګه پاته شو. خرم جانه، فیضي خانه د الکو په باره کي د ويلو څه لری؟ او که ور سره شريک ياست؟ هغه وخت به ستاسي ليکني د ويلو ارزش ولري چي خپلي چهرې او ماهيت پکښي څرګند کړی، تاسي په دې افتخار مه کوی چي موږ ولي BSA نه کړی امضاء، تاسي په هر تصميم کي د ملت د ارادې ضد او خلاف عمل کړی دی، ځکه ملت د لويې جرګې په واسطه درته وويل چي تړون امضاء کړی، تاسي د افغانستان قسم خوړلي دښمنان ياست ځکه هر عمل او موضع ګيري مو د پاکستان او ایران په ګټه وه او دي٠
فکر و نه کړی چي ډېر خلګ غولولای سۍ، ستاسي او الکو په منځ کي کوم فرق نسته او خلګ مو پیژني، تاسي که اخلاقي، ايماني، انساني او اخلاقي جرأت ولری مهرباني وکړی خپله ونډه په فساد او جناياتو کي تشریح کړی، درواغ مو نور نه چليږي٠


اسم: Dawary   محل سکونت: Toronto- Canada    تاریخ: 08.02.2015

.{ برگرفته از سایت آریایی}.

فرار اسحق «الکو» از راه مزارشریف.
شاگرد نانوای دیروز که سنگ خدمت به مردم و ضدیت علیه پرچمی وخلقی را بر سینه میزد، در هیأت یک میلیاردر فاسد وفراری وارد آلمان شد.
خبر رسیده به «گزارشنامۀ افغانستان» مشعر است که اسحق الکو لوی څارنول در حکومت حامد کرزی، در توطئه با جمعی از مقامات عالیۀ محلی در بلخ، با پرداختِ دو میلیون دالر به مسئولان حکومتی و مرزی، از قلمرو افغانستان خارج شده است. تأیید رسمی این خبر تا کنون صورت نگرفته؛ اما فرارموصوف، فضاحتِ تبلیغاتی شدیدی را موجب شده و کش وگیر مقامات شمال با مرکز را افزایش میدهد.
دولتِ وحدت ملی به یک تُکری پر از بقه ماننده شده و عاملان رشوه و فساد، از هر گوشۀ آن قادر اند جستی زنند و جیم شوند. شکست دولت در کشیدن ریسمان خلاف کاران «کابل بانک» ضربه یی بود که این کشتی نو سفر را از نظر جلب اعتماد عمومی، سوراخ کرده است.

به دستور داکتر غنی، لوی څارنول – اسحق «الکو» برای حسابدهی و استردادِ ثروت های قید کرده، به طور اعلام ناشده، ممنوع الخروج شده بود. این اقدام از همان آغاز، با مخالفت و مزاحمت های حامد کرزی برخورده و دلوی څارنول داکتر عبدالله را هم به پشتیبانی از سارنوال، قانع کرده بود.
با آن هم دولت مرکزی برای حسابرسی به قضیۀ اسحق الکو دو گزینه دارد.

نخست آن که دولت آلمان اگر با حکومت مرکزی یاری کند؛ ممکن است در ازاء تهیۀ اسناد و مدارک ثقه و دادگاه پسند، و درخواست رسمی حکومت غنی- عبدالله وی را به حکومت افغانستان تحویل دهد. کشورهای متحد از صدیق «چکری» گرفته تا «نادر آتش» و «عنایت الله قاسمی» را تا کنون هیچ خلافکاری به افغانستان تحویل نداده اند. ورنه آنان سهل قادر اند حسابات شخصی اسحق الکو و دیگران را نظارت کرده و محتوای آن را به بودجه دولت مرکزی منتقل کنند.

گزینۀ دومِ دست این است که دولت جایداد های غیرمنقول و بسیار کلان اسحق الکو میتواند مصادره کند. ازجمله اسحق الکو در کوهدامن ( کنار جاده عمومی) یک باغ بزرگ را به رشوت گرفته و هر بخش آن را به یک فساد خانۀ رسمی روزانه وشبانه بدل کرده بود. صحن و ساختمان آن را با رشوه های فزونتر، آرایش داده و با ساختن حمام سونا، حوض شنا و دیگر بخش های متممه، به یک تفرجگاه تبدیل کرده است. دولت می تواند اول تر از همه آن را تحت قیمومیت در آورد. درگزارش امروز آمده است که اسحق الکو از زمان ایجاد حکومت دکترغنی، بخش های زیادی از املاک غیرقانونی را به طور غیرقانونی فروخته است. اگر مقامات از مردم کمک بطلبند، قضیه به زودی حل می شود.

درگزارش قید شده که یک شاگرد نانوای گمنام دریکی محلات آلمان، امروز به یک میلیاردر مبدل شده است. زنجیره میلیاردر ها بازهم به جهادی ها ختم می شود. الکو از ارتباطی ها و فعالان قدیمی حزب اسلامی حکمتیار بوده است. کرزی از وی درسرکوب جریان های مخالف بهره می برد و دستش را برای هر اخاذی باز گذاشته بود. تمام تاجران شاهد وحاضر اند و اگر مصلحت نکنند اسرار زیادی است که در ارتباط به الکو می توانند به مطبوعات و حکومت بگویند. دکترغنی بی درنگ پس از روی کار آمدن، شبکه های رسمی اخاذی و فساد را که لوی سارنوال در تمامی بدنه های دولت به شکل یک دفتر ایجاد کرده بود؛ متلاشی کرد؛ اما از تعقیب و بازجویی وی خود داری ورزید.

الکو حتی قبل ازین مسایل درقضیه بانک انکشاف زراعتی به جرم اختلاس هجده میلیون دالر از نظر محاکم ثلاثه مجرم دانسته شده و تحت پیگرد قضایی قرار داشت. اما سلطه تیم کرزی مانع می شد که دست قانون به وی برسد. به همین علت، الکو بسیار مشوش بود که مبادا، دکترغنی، دوسیه های وی را دو باره روی کار کند. وی احتمالاً فرار کرده و گزارش می گوید که شبکۀ مافیایی لوی څارنوالی، وی را درین سفر بی سروصدا تا مزارشریف بدرقه کرده اند.


اسم: ایمل خان فیضی   محل سکونت: المان    تاریخ: 07.02.2015

دن سولیویان، سناتور آلاسکا، بزرگترین ایالت کشور ایالات متحده امریکا، دیروز در جلسه ی از اشتون کارتر، وزیر نامزد از سوی رئیس جمهور اوباما برای تصدی وزارت دفاع، پرسید که آیا وی با اظهارات رئیس جمهور مبنی بر ختم عملیات نظامی امریکا در افغانستان موافق می باشد؟ سناتور سولیویان گفت: رئیس جمهور حرف از ختم جنگ در افغانستان می زند،‌ در حالیکه ما حضور نیرومند خود را برای عملیات ضد تروریزم (CT) در آنکشور همچنان حفظ می کنیم. وی افزود: «حضور نیرومند ما برای عملیات ضد تروریزم (در افغانستان)، ختم عملیات جنگی نیست!»


اسم: ایمل خان فیضی   محل سکونت: المان    تاریخ: 07.02.2015

آیا په رښتیا د امریکا جګره په افغانستان کې پای ته رسېدلی دی؟
دن سولیویان، د امریکا د متحده ایالاتو تر ټولو ستر ایالت، آلاسکا سناتور په یوه غونډه کې د رییس جمهور اوباما لخوا د امریکا د دفاع وزارت ته نوماند وزیر، اشتون کارتر څخه وپوښتل چې آیا دی د جمهور رییس له هغو څرګندونو سره موافق دی چې وایي په افغانستان کې د امریکا جنګي ماموریت پای ته رسېدلی؟ سناتور سولیویان وویل:ريیس جمهور د امریکا خلکو ته په افغانستان کې د جنګي عملیاتو د ختمېدو خبرې کوي په داسې حال کې چې موږ د تروریزم په خلاف مبارزه (CT) کې خپل قوي حضور په افغانستان کې ساتو. نوموړي زیاته کړه: د تروریزم په خلاف مبارزه کې زموږ قوي حضور د جنګي عملیاتو ختم نه دی!


اسم: انجنیر فضل احمد افغان   محل سکونت: کانادا    تاریخ: 07.02.2015

هموطننان بادرد و میهندوست بحضور شما به عرض میرسانم که ما نباید چون کبک با تصور اینکه اګر خودش کسی را نمیبیند دیګران هم اورا نمیبنند سر را در برف پنهان میکند باشیم ما نباید عقده های شخصی را و یا اینکه قبلآ با تائید امضاهء موافقتنامه امنیتی نظری مثبت داده باشیم نظریات دیګران را نادیده ګرفته و مسائیل ملی را کم اهمیت نشانداده و مسائیل ملی را به مسآئیل شخصی دخیل سازیم بلکه به واقعیت بینی از دسائیس انګلیس و امریکا و متحدینشان در طول تاریخ درس آموخته باشیم و نباید که بدون در نظرداشت واقعیتهای تاریخی و عینی ۳۷ سال اخیر در مادروطن عزیز ما نظریات یک هموطن خود را رد و بی اهمیت نشان بدهیم من نظریات و تحلیل جناب خرم را صد در صد تائید نموده و توجه شما هموطنان عزیز را بار دیګر به مقاله مؤرخ ۱۸/۱۰/۲۰۱۴ اینجانب که تحت عنوان "بازی خطرناک دیګر غرب،ایجاد ګروپ جدید افراطګرابنام خراسان"که در ویبسایت وزین افغان جرمن آنلاین به نشر سپرده شده و فعلآ در آرشیف نویسنده ګان موجود است جلب مینمایم،هم میهنان ګرانقدر ما باید بدانیم که مادروطن عزیز ما خداناخواسته بطرف نابودی کشانده میشود و نباید چون کبک سر را زیر برف و از واقعیتها چشم پوشی نمایم و اګر یک هموطن ابراز نظری که بخیر میهن میباشد ارائیه میدارد بخاطر سابقه کاری و یا عقده های شخصی یکباره به نظریاتش خط بطلان بکشیم، کار درست و عمل میهندوستانه نخواهد بود،من به این باورم که نظریات جناب خرم در خور توجه است و هموطنان مااز واقعیتها چشمپوشی ننمایند. امید است جناب محتر آقای ایمل فیضی که سخنګوی جناب حامد کرزی بودند نیز نظریات خود را با هموطنان میهندوست شریک سازند.خداوند مادروطن عزیز ما را در حفظ خود داشته و دشمنان داخلی و خارجی را شرمساز سازد.


اسم: داکترعزنچی    محل سکونت: کابل     تاریخ: 06.02.2015

می خوام برای ملالی جان موسی بنویسم که درین جهان مطبوعات آزاد خود را چمچه ای داغتراز آش نسارید. زندگی درجهان معاصروحتی درجامعه افغانی به شیوه ای که شما می خواهید و یا پالیسی افغان جرمن باشد موافقت ندارد.
من نمی دانستم که شما هرکاره سایت افغان جرمن هستید شما باید از موضع گیری یک نویسنده و یا یک خانم روشنفکر به دفاع برخیزید. و چیزی ننویسید که خدای نخواسته طوق گردن شما و خاندان شماشود...
دوکتور عزنچی از کابل


اسم: جلیل غنی    محل سکونت: امریکا    تاریخ: 05.02.2015

استدلال چوبین پای کریم خرم

عبدالکریم خُّرم رئیس دفتر حامد کرزی رئیس جمهور سابق در مقاله ای تحت عنوان «ما چرا قرار داد دو جانبۀ امنیتی را امضاء نکرديم؟» تقلا نموده آقای کرزی و تیم او را برای امضاء نکردن قرار داد دو جانبۀ امنیتی با ایالات متحده با استدلال چوبین پای خویش تبرئه کند که تلاش بی نتیجه با استدلال بی پایه یی بیش نیست.
قبل از اینکه این دلایل واهی آقای خِّرم بررسی گردد بهتر است اندکی به عقب بنگریم و جریان را بطور مختصر یاد آور شویم تا ذهن آقای خِّرم و سایر خِّرمی ها روشن گردد. بعد از آنکه معاهدۀ همکاری های دراز مدت ستراتیژیک بین ایالات متحدۀ امریکا و افغانستان ساعت سه سحرگاهان دوم می 2012 بین حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان و بارک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده در قصر حرمسرای ارگ کابل امضاء گردید، قرار بر این شد که .................

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: ماندگار   محل سکونت: افغانستان     تاریخ: 04.02.2015

کریم خرم رئیس سابق دفتر ریاست ‌جمهوری افغانستان، به ‌تازگی باز مرتکبِ نوشتن مقاله‌ یی در باب انگیزه‌ ها و عواملی شده که حامد کرزی رئیس‌ جمهور سابق از امضای قرارداد امنیتی با امریکا اجتناب ورزید. این مقاله که بیشتر به یک ادعانامۀ سیاسی شباهت دارد، بر پایۀ تیـوری توطئه نگاشته شده است...

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: عارف عباسی   محل سکونت: کلیفورنیا    تاریخ: 04.02.2015

من هم به مشکل خواندن متن کامل نظریات در این کلکینچه مبتلا استم. و بعضاً چندین سطر نوشتۀ خودم از بین می رود نمی دانم عیب در سیستم ما است ویا در پورتال که نیازمند توجه آنی است.


اسم: سرلوڅ مرادزی   محل سکونت: ناروی    تاریخ: 04.02.2015

د روان کال د جنورۍ په ۳۱ مه، د پخواني ولسمشر حامد کرزي د دفتر رییس ښاغلي عبدالکریم خرم لخوا په ما چرا « رسنیو کې په پاړسو ژبه (BSA) تر سرلیک لاندې، په نسبي ډول لنډه، خو د » ؟ را امضاٰ نکردیم
ځانګړو موخو په نیت یوه پوره، لیکنه خپره شوېده.

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: انجنیر نجیب الله داوری    محل سکونت: تورنتو- کانادا    تاریخ: 04.02.2015

-
این نوشته قطعاً بنیاد علمی ندارد. فقط مجموعه نظریات مغز های مریض، افواهات تراوش شده از سازمان استخبارات نظامی پاکستان و سرهم گذاری حرفهای کوچه بازاری وآوازه های سرچوک میباشد.
از فحوای کلام این مقاله چنین برداشت میگردد که کلمات آن یک به یک از طرف شخص کرزی دیکته شده باشد.
کریم خرم وحامدکرزی اینرا باید درک کنند که افغانستان از بسیاری جهات اعم از اجتماعی، اقتصادی وسیاسی تاقبل از حضور آمریکایی ها در افغانستان، یعنی در هنگام رژیم طالبان در کدام رده قرار داشت؛ بعد از آن و حالا با وجود فساد و دزدی های گستردهِ توسط مافیا های حمایت شده از طرف حامد کرزی، در کدام ستیژ یا رده قرار دارد.
حامد کرزی وکریم خرم بجای نوشتن چنین جعلیات و چرندیات باید به نقد حکومت بی کفایت وناکام سیزده ساله خود شان بپردازند؛ که چرا در حمایت و موجودیت عظیم اقتصادی - نظامی جامعه جهانی نتوانستند، افغانستان را سر پای خود ایستاد سازند. بلکه برعکس با حمایت گسترده از جنگ سالاران، زورمندان، مافیا های گوناگون و چپاول گسترده بیت المال؛ ملت افغانستان را بخاک سیه نشاندند. که نمونه بارز آن بدام افتادن تقلبکاران و مافیای قرار داد نفت وزارت دفاع با تفاوت ۲۱۵ ملیون دالر میباشد که اخیراً توسط اشرف غنی ملغی شد.
این فقط یک نمونه است. افشای بقیه خیانت ها و کثافت کاری های دولت کرزی نیز در راه خواهد بود.

جناب خرم که حد اقل از تاریخ شصت سال اخیر افغانستان چیزی نمیداند،‌ تلویحاً میخواهد چنین وانمود میکند که امریکا بخاطر حضور نظامی اش در افغانستان قبلاً طالبان و حالاهم داعش را وارد صحنه کرده است.
فقط در یک کلام آغای خرم باید بداند، که اگر ابر قدرت ایالات متحده امریکا بخواهد در افغانستان حضور نظامی داشته باشد؛ ضرورت به هیچ بهانه یی، اعم از داعش، طالبان وغیره وغیره ندارد.
مگر- آیا امریکا بخاطر حضور نظامی اش در خاک بزرگترین قدرتهای اقتصادی دنیا چون آلمان، عربستان سعودی، کوریای جنوبی و جاپان بهانه ها ودلیل های عینی چنین داعش و طالبان را صحنه سازی کرده است؟

ثانیاً جناب شان مینگارند که:{وقتی گفته میشود که با امضای قرارداد امنیتی و دفاعی جنگ امریکا داخل مرحلۀ جدید میشود معنی آن اینست که دامنۀ جنگ به کشورهای همسایۀ افغانستان و مرزهای روسیه و چین کشانده . میشود
برای عملی شدن این نقشه ضرورت است تا افغانستان به یک «وزیرستان بزرگ» مبدل گردد.}
حضور وزیرصاحب سابق اطلاعات وفرهنگ عرض میشود. در شرایط فعلی و در حالیکه همسایگان گرگ صفت افغانستان چون کشور های ایران و پاکستان برای بلعیدن افغانستان دهان باز کرده و بخاطر بیرون رفت سربازان بین المللی وناتو در عدم امضای قرار داد(BSA) دقیقه شماری میکردند. امضای چنین یک قرار داد با ابر قدرت اقتصادی ونظامی دنیا ضرورت حیاتی برای مردم افغانستان ضرورت شمرده میشد و ضرورت شمرده میشود.
با آنهم تصور نمیشود که ایالات متحده امریکا، گروه جانی داعش را حمایت و پشتبانی کند. زیرا اگر بمباران بی امان طیارات بی پیلوت امریکا علیه داعشی ها در سوریه وعراق نبود. داعش مدتها قبل کار دولت فعلی ومورد حمایت امریکا را در عراق یکطرفه کرده بود.
با اینها، با در نظر داشت بروز و موجودیت جنگ سرد میان ایالات متحده امریکا و روسیه و همچنان مسءله حاد جنگ اوکراین؛ بنا به تصور وفرضیه خرم صاحب اگرامریکا بخواهد روسیه را از جناح جنوب ضربه بزند؛ در آنصورت افغانستان نه- به وزیرستان ثانی، بلکه به پاکستان ثانی دهه هشتاد مبدل خواهدشد. همان پاکستانی که از برکت جنگ افغانستان از خاک بلند و به قدرت اتمی تبدیل شد.
توجه خرم صاحب را جهت ازدیاد معلومات شان به ارتباط تاریخ شصت سال اخیر افغانستان به مقالات تاریخی استاد سید عبدالله کاظم در پورتال افغان - جرمن و دو مقاله ذیل جلب میکنم. با حرمت.

http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/dawary_n_aya_afg_mahaat_ba_khoshka_barae_uda_mohem_ast.pdf
و
http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/n_dawari_dar_mored_paygah_nezami_us_ar_afg.pdf


اسم: Dawary   محل سکونت: toronto - Canada    تاریخ: 04.02.2015


پورتال محترم افغان - جرمن
از چند روز بدینسو صفحه نظریات پورتال شما از اندازه اسکرین، اندازه بیشتر را احتوا میکند و بخاطر مطالعه صفحه باید اسکرول بار را حرکت داد.که این امر چشم را اذیت میکند.
نمیدانم که این نقص کامپیوتر من است، یا مشکلات تخنیکی شماست.
اگر مشکل تخنیکی از طرف شما باشد. امید که آنرا اصلاح کنید.


اسم: رزاق مامون   محل سکونت: كابل    تاریخ: 02.02.2015

کریم خرم، پیش از بغاوتِ تلخ مزۀ نوستالژیک، اگریک بار به این عکس (کرزی درمیان تکاوران امریکایی) نگاهی می انداخت؛ تا آخر عمر سکوت می کرد.
عبدالکریم «خرم» نماد کوچک محافظه کارانِ نوع «افغانی» است. محافظه کاران که یک پای شان در جال دیدگاه های قرون وسطا گیرکرده و پای دیگر، درزمین هردم لغزانِ مناسبات عصرِ دیجیتالی میلغزد؛ پس از سپری شدن دورۀ شکست، از بهر تبراجویی، به باز تکرارِ مسایلی می پردازند که همیشه آن را گفته اند و خیال می کنند حدیث نو می گویند. یک خود گویی نوستالژیک که چیزی جز بغاوت نوستالژیک نمی تواند باشد.

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: محمد نعیم بارز   محل سکونت: 2/2/2015    تاریخ: 02.02.2015

محترم جناب کریم خرم با عرض سلام واحترام!

از دید اینجانب شما واقعاً یکی از شخصیت های سرخت در دفاع از منافع ملی هستید. اینرا بارها از مصاحبات و موضعگیری های عملی تان دریافته ام، مثلاً بیاد دارم شما در زمان تصدی وزارت اطلاعات و کلتور در موضوع اختلاف بر سر عنوان «پوهنتون» و «دانشگاه» که توطئه ای بود پیش کشیده شده از سوی مزدوران حکومت ایران تا آنجا در دفاع از عنوان «پوهنتون» در برابر «دانشگاه» از خود مقاومت نشان دادید که به ترک مقام وزارت تن دادید ولی از موضع برحق خود نگذشتید.
بهر حال آنچه که در نوشته خود ارائه فرموده اید پیداست که نه تنها با ایجاد پایگاه های نظامی امریکا و کمک های بین المللی در آیندۀ نزدیک امید چندانی به استقرار صلح و امنیت در کشور نیست و تجربه سیاست ها و عملکرد های گذشته دولت امریکا تا حدودی بر پیش بینی های شما نیز صحه می گذارد که ممکن اوضاع آیندۀ افغانستان و منطقه از این هم بدتر خواهد شد ولی نگفته اید که راه و چاره چیست؟

به نظر من نوشتۀ شما برای آگاه ساختن عناصر ملی بسیار خوب است اما افشاگری و مقاومت در برابر توطئه گران داخلی و خارجی به صورت فردی در حد لازم موثر واقع نمی شود، بلکه ایجاب می کند تا به شکل دسته جمعی و سازمان یافته کار های زیادی بعمل آید.

در این ارتباط از شما می پرسم چرا در گذشته با وجود امکانات زیادی که در کنار اقای کرزی در اختیار داشتید به سازماندهی یک تشکل از عناصر ملی اقدامی نکرده اید و اگر گفته شود که در آن وقت خود شامل دولت بودید، اکنون چرا به این کار اقدام نمی ورزید؟

امیدوارم ضرورت تشکل یک حزب واقعاً ملی را شما و محترم اقای کرزی احساس نموده باشید.

بااحترام



Copyright by AFGHAN GERMAN ONLINE all rights reserved