Skip to main content

تحليل ها و پيام ها

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > تحليل ها و پيام ها  

نظریات شما درمورد مطلب آتی:
  جلالتمآب رئیس جمهور، یا توافقنامه را امضا کنید یا مردم نهضت عدم اطاعت را براه خواهند انداخت    نویسنده:  عبدالحمید مبارز

 
اسم: افغان جرمن آنلاین   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 10.02.2014

خوانندگان گرانقدر پورتال افغان جرمن آنلاین!
دریچۀ نظرخواهی پیرامون نوشتۀ جناب عبدالحمید مبارز تحت عنوان (جلالتمآب رئیس جمهور، یا توافقنامه را امضا کنید یا مردم نهضت عدم اطاعت را براه خواهند انداخت ) به تأریخ دوازدهم فبروری به ساعت 12:00 شب بوقت اروپای غربی مسدود میگردد. از نویسندگان و خوانندگانی که خواسته باشند در این مورد بنویسند، خواهش می شود، از فرصت استفاده فرمایند.
با تشکر و عرض حرمت


اسم: عبدالله وهاب   محل سکونت: لاس انجلس، کلیفورنیا    تاریخ: 10.02.2014

قابل توجه آغای محمد عالم ناظر!

از نوشتۀ جناب محترم عباسی صاحب کدام علامه و نشانۀ نژاد پرستی پیدا نیست. نبصرۀ ناظر صاحب مرا متعجب ساخت.


اسم: محمد عالم ناظر   محل سکونت: دوبی    تاریخ: 09.02.2014

بجواب آقای محترم عباسی!

برخلاف ادعای شما، در برداشت سوالیۀ قبلی، موضوع کاملاً منطقی مطرح شده است. اینکه شما در "ذهن" خود، "نژاد پرست" هستید و یا خیر، مطرح نیست، بلکه آنچه در متن ذکر شده است، قابل تعمق است. با تأسف که درین جواب تان، با وجود شهرت در نویسندگی، یک مغالطه از درک روشنتر مفاهیم وابستگی ملی و وابستگی فرهنگی و لسانی و غیره می تواند، دیده شود. صرفنظر از اینکه "لخدر ابراهیمی" متولد الجزایر، و بحساب هویت ملی، الجزایری است، از طرف دیگر، از شهرت خاص برخوردار است. فکر شده می تواند که با شما هیچ بحث لازم نیست. ختم.

ناظر


اسم: عارف عباسی   محل سکونت: سانتا باربارا، کلیفورنیا    تاریخ: 08.02.2014

هموطن محترم ام آقای محمد عالم ناظر!

توضیح مختصر مرا درین رابطه دفاعیه نشمرده بلکه احترام به شخص خود و نظر نظاره گر تان بدانید. هر خواننده ای برداشت و تعبیر و تفسیر خود را از یک نوشته دارد و حق مسلم شما است که برداشت خود را داشته باشید اما با وسعت نظر، با قضاوتی مطابق اصول بیطرفی و آفاقیت ( نه انفسی) . امیدوارم ناراحتی از پهلوی دیگری نباشد، مثلاً قرابتی و ارادتی به فرد مشخصی که شاید نخواسته اید آنرا عیان تر بیان نموده سر پلوان های سخت نا مرتبط و گمراه کننده راه پیمایی نموده اید.
اتهام شما مطلقاً بی مورد وبی اساس بوده توضیحات شما جز اینکه بحث بسیار واضح و واقعیت را به بیراهه بکشاند در آن استدلال منطقی سراغ نمیگردد. هدف من معرفی این دو شخص بوده و نژاد پرستی در دل و دماغم راه نداشته، ضرورت به سوگند یاد کردن نیست.. اگر لخدار براهیمی پاکستانی، فرانسوی و یا جرمن می بود ملیتش را ذکر میکردم. و از عرب گفتن وی منظور خاص نداشتم . لطفاً به یک بحث عمداً حنبۀ دینی ندهید.
چون این دریچه برای طرح موضوعات مهم است و حوصلۀ برد و بحث دوامدار را ندارد اگر به نظریات دیگر تان خموشی میگزینم معذورم دارید
شما زنده و بسلامت باشید


اسم: محمدعالم ناظر   محل سکونت: دوبی    تاریخ: 08.02.2014


نژاد پرستی "سر پوشیده" در نوشتۀ آقای "عارف عباسی"؟

مرور کوتاه بر متن نوشته ای تحت عنوان: "و باز هم نهضت عدم اطاعت"، به جملۀ ذیل توجه نمائید:
"...هیهات که تدابیر توریدی و تطبیق طرح های زادۀ مغز های متفکر نا آشنا با حال و احوال این کشور اولین سنگ تهداب زندگی نوین کشور توسط یک داینسور کهنه پیخ و غیر صادق رشوه ستان عرب بنام لخدر براهیمی و یک امریکایی افغان الاصل بنام زلمی خلیل زاد در کنفرانس منحوسی بنام کنفرانس بن کج گذاشته شد.."

صرف نظر از همه مطالب ضد و نقیض درین مطلب، آنچه مورد نگرانی است، بروز تمایلات "نژادی" محسوس از جانب نویسنده شمرده شده می تواند، که در عصر و زمان امروز، خیلی نا شایسته شناخته می شود. در اینجا، فقط مفاهیم "... رشوه ستان عرب بنام لخدر ابراهیمی..." و "... یک امریکائی افغان الاصل بنام زلمی خلیل زاد..."

برای محترم نویسنده بصراحت تذکر داده می شود، که "رشوه ستانی" خاصیت طبیعی و میراثی کدام نژاد و منجمله منحصر به نژاد و فرهنگ "عرب" نمی باشد. در مورد همه "مهر" های اتهاماتی دیگر، خود ایشان باید از خود دفاع نمایند. اما آنچه به "عرب بودن" ارتباط می گیرد، از همان نسل و نژاد بشر، زمانی، "پیغمبر اسلام" قد علم نموده، که در حال حاضر حدود یک ونیم میلیارد انسان از نژاد های مختلف، پیرو دین مقدس اسلام یاد شده است.

از جانب دیگر وقتی پیغمبر ریشۀ نژادی "عربی" داشته است، معنی آنرا هم نخواهد داشت، تا هر عرب صلاحیت و امتیاز "پیغمبر شدن" را برای خود ببخشد. بهمین ترتیب موضوع تابعیت از یک دولت، یک حق رسمی است، که طبق معمول، هر کس می تواند، بخواست خود و مطابق قوانین هر کشور، چنین هویت را حاصل نماید. اما صلاحیت های "قابلیت در کار" و به اصطلاح "اهلیت" چیز دیگری است، که جناب ایشان توجه نمایند.

پایان


اسم: عارف عباسی   محل سکونت: لاس انجلس امریکا    تاریخ: 08.02.2014


و بازهم نهضت عدم اطاعت

دانشمند محترم ولی احمد نوری که همیشه مسائل وطن را بر معیار منافع ملی ارزیابی نموده و در بیان حقایق با شهامت و بی هراس عریان و عیان می نویسند. مضمون بی حد پر محتوای شان پیرامون مقالۀ محترم آقای عبدالحمید مبارز درب یک بحث بسیار جالب را بروی همه باز ساخت.

ما همه خواهان تعبیر و تفسیر بیشتر « نهضت عدم اطاعت » استیم که مبارز صاحب به آن چه تعریفی می بخشند. عدم اطاعت از لحاظ قانونی و شرائط حاکم بر جامعه چه هدفی را دنبال می نماید. موضوعات مرتبط از لحاظ تأریخی و احوال کنونی در نوشتۀ با مفهوم محترم نوری صاحب چنان به پختگی و صراحت توضیح گردیده که من بخود حق تصرف نمی دهم.
.........

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: دوکتور محمداکبر یوسفی   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 07.02.2014


مفهوم «نهضت عدم اطاعت مردم» در دول متمدن!

از زمانیکه در پورتال "افغان جرمن آنلاین" نوشته ای را تحت عنوان "جلالتمآب رئیس جمهور، یا توافقنامه را امضاء کنید یا مردم نهضت عدم اطاعت را براه خواهند انداخت"، در دریچۀ نظر خواهی مشاهده نموده ایم، فورمولبندی این عنوان و وقوع حوادث اقلاً در ۱۰۰ سال اخیر، که در عین زمان با آغاز جنگ اول جهانی و هم چنان با ۷۵ سال بعد از آغاز جنگ دوم جهانی مطابقت می نماید، ممکن ذهن هر یک را سخت بخود مشغول ساخته باشد. چه بسی "انقلابات"، " جهاد ها"، "شورش ها"، "کودتاها"، "تلاش های کسب قدرت" و غیره بحرانات نیست که در جهان ما بوقوع نپیوسته باشد. زندگی در یک "شورش دوامدار" و یا "انقلابات دائمی"، ممکن برای تمام اعضای جامعۀ بشری خوش آیند، نباشد.

از جانب دیگر از دیدگاه مذهبیون بطور نمونه، که در برابر اوامر و قوانین "دولتی"، بیک امر و قدرت بالاتر از همه "مخلوقات" معتقد اند، به آن بعنوان امر خداوندی می نگرند. در هر یک از ادیان و مذاهب، برداشت متفاوت هم بنظر می رسد. "دیموکراسی" و "حاکمیت قانون" باید متضمن "امنیت" و رهبری راه رشد و ترقی جامعۀ "مودرن" و متمدن گردد.
........

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: ولی احمد نوری    محل سکونت: پاریس فرانسه    تاریخ: 06.02.2014

جناب آقای روغ،

از ذره نوازی تان ممنون
اما خود محترم مبارز از «نافرمانی مدنی» هیچ تذکری نداده اند که بنده چند بار از ایشان سؤال کرده ام، تا ماهیت این بی گفتی مدنی یا بی اطاعتی را مشخص بسازد که در نوشته اش نمی توان طرح ایشان را در محدودۀ ملایم نافرمانی مدنی تشریح و تفسیر نمود.

در جامعۀ خشونت زدۀ ما از بی اطاعتی همان تعبیری را می کنند و می کنیم که در نوشتۀ بنده ردیف شده است و اگر نه در همان نوشته هرگاه دقت فرمایند در نظرات خودم در اخیر مقاله، من بر روش های اعتراض دیموکراتیک، قانونی، مشروع و «مدنی» تأکید داشته ام.

شما زنده باشید


اسم: Dr. S Sayedi    محل سکونت: UK    تاریخ: 06.02.2014


سلام شناخت من از جنبش عدم اطاعت:

در کشور ها و جوامع مستقر که قانون حاکمیت دارد افراد در صورتی به خاطر دفاع از حقوق خویش و در صورت حق تلفی باید به چینل ها و مراجع قانونی موجود مراجعه نموده در مراحل ابتدایی، مرافعه و بالا و بالا و حتی تا مراجع بین المللی برای بدست آوردن حق مشروع امکانات دارند.

در کشور هایی که حق اتباع مراعات نمی شود و مراجع دولتی به خواست مردم اعتنی نمی کند و سیستم و چینل های مروج قانونی و صدای ملت به ګوش حکام نمی رسد در آن صورت تهدید می کنند که به حرکات عدم اطاعت دست خواهند زد و بخاطری از قانون تمرد خواهند کرد که حاکمیت به خواسته های برحق اعتنی نمی کند.

اینکه معانی لغوی این اصطلاحات ثابت و اما معانی اصطلاحی این لغات از زمان تا زمانی فرق می کند و چه ابعاد را در بر می ګیرد مانند تمام کلمات و اصطلاحات اجتماعی قابل بحث و مانند علوم سیاسی قواعد و نتیجه ګیری های مشخص (۱+۱=۲) ندارند. در هدف اصلی بیشتر دقیق تر همان برداشت است که جناب د. س حمیدالله روغ از موضوع دارند. اما اګر تعبیری که جناب ولی احمد نوری کرده از موضوع و به صورت انالوګی و قیاسی مسئأله را به جانب وسیع تری انکشاف داده، چه باک دارد. تشکر


اسم: سید حمیدالله روغ   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 06.02.2014


نوری گرامی سلام و حرمت به شما

نوشتهء جالب شما را دیدم؛ که تحت عنوان «نهضت یا قیام عدم اطاعت و یا اغتشاش» در پاسخ به جناب حمید مبارز نوشته اید.
خود نوشته بسیار جالب است و این که شما هنوز هم حوصله دارید و دست به قلم می برید و این چنین زیبا می نویسید مایهء سرافرازی و یک سرمشق است؛ خاصتاً برای آدم های تنبلی چون من؛

می خواستم، صرفاً در حاشیه و همانطوری که بدون تردید خود تان هم اطلاع دارید، عرض کنم که مفهوم «عدم اطاعت» یک مفهوم «مدنی» است؛ و این مفهوم نه با جریانات و کشمکش های سیاسی قابل قیاس است؛ و نه با اغتشاش.

من نوشتهء آغای مبارز را ندیده ام؛ به شما و نوشته های تان علاقمند هستم؛ و ازین رو مشورتاً نوشتم که یکبار دیگر براین نوشتهء تان مرور کنید، و مایهء مدنی نهضت عدم اطاعت که به «نافرمانی مدنی» معروف است، در نوشته باید به روشنی متمایز ساخته شود؛

آغای مبارز که گفته «عدم اطاعت»،اول تر باید نشان بدهد که در یک کشور جنگ زده و ویران و تا گلو غرق در فساد، در کجای آن یک محیط مدنی را مکشوف کرده است، که با اتکا بر آن، می خواهد "عدم اطاعت" را مطرح کند؛

در شرایط افغانستان نمی توان از «عدم اطاعت مدنی» سخن گفت؛ این یک سخن بی پایه و هوائی است.

با ارادت مجدد
روغ


اسم: ع.ا عزيزي   محل سکونت: المان    تاریخ: 05.02.2014

ايابالاخره وقت ان نرسيده تا دست بكار شويم ؟
كشورما دونوع مشكلات دارد :
- مشكلات روز (كوتاه مدت).
- مشكلات مزمن (طويل المدت).
مشكلات روز (كوتاه مدت)زاده مشكلات مزمن (طويل المدت)استند.
مشكلات مزمن ( طويلالمدت )- مشكلات اصلي وعمده كه تمام امت ( جهان اسلام )
منجمله كشور ما با انها دست به گريبان است عبارت اند از :
- فقر و بيسوادي .
انسان فقير درغم هيچ كس و چيز نيست، جز درغم شكم.
انسان بي سواد بد بخت ترين شخص جامعه بوده ، بايد در طول عمرش همچون يك كور وكر 
رهنمايى شود، معمولاً همين اشخاص شكار هوس مغرضان شده منحيث مريد و دنباله رو از 
انها كار ميگيرند.
- مداخله دين در امور دولت - سياست.
در چنين شرايط دين منحيث هدف ماهيتش را از دست داده، به وسيله و ابزار تبديل ميشود.
- عدم احزاب مدرن، ملي، مترقي و دیموكرات.
عدم چنين احزاب باعث ايجاد دولت هاي خودكامه، ديكتاتور، مشروعيت الهي و مسؤوليت
ناپذير ميگردند.
- قائل شدن حقوق به زن خارج از چوكات انسانيت.
قائل شدن چنين حقوق به زن قبل از همه از احاديث و تفاسير خود ساخته و غرض الود منشه
ميگيرد، نه از آيات مقدس قران مجيد.
اينهاست مشكلات عمده و اصلي كشورما، كه صرف بعد از حل تدريجي آنها ميتوان راجع
به اقلام لوكس وارده همچون دیموكراسي، آزادي بيان .......... سيستم فدرالي ...... بازار
ازاد ...... سخن گفت.
چاره : تأسيس دولت ملي، با كفايت، دیموكرات و مسؤوليت پذير.
از چي طريق: از طريق ايجاد احزاب و نهاد هاي مدرن ملي، دیموكراتيك و سكولار.
جه بايد كرد: بيائيد تعصبات را كنار زده سعي و كوشش خودرا در راه ايجاد چنين احزاب
متمركز ساخته، تا اگر خدا(ج)خواسته باشد، در انتخابات سالهاي آينده اشخاص مورد نظر
خود را نه به اساس " شير و خط " بلكه به اساس برنامه هاي انان انتخاب نمائيم.
موفق باشيد .
پايان - عزيزي


اسم: نجیب الله بارکزی   محل سکونت: امارات متحدۀ عربی    تاریخ: 05.02.2014

با تائید از نوشتۀ آقای "نوری صاحب" تحت عنوان " عدم اطاعت یا اغتشاش؟" که به نقد از نوشته آقای مبارز نوشته شده بود، میخواهم اظافه کنم که به راستی هم تقریباً همۀ مصائب را که افغانان در طول بیشتر از سی سال گذشته متحمل شده اند از سبب همین عمل شوم یعنی " عدم اطاعت" بوده است. من فکر نمیکنم که در عقب این مقالۀ کدام دست داخلی ویا خارجی ویا کدام هدف غرض آلود سیاسی وجود داشته باشد. در مجموع تقریباً تمام افغانها همین گله را از آقای کرزی دارند که چرا درین مرحلۀ حساس همچو یک موقف میگیرد که در آن احتمال برگشتن افغانستان دوباره به دهۀ 90 وجوددارد، هرکدام ما به نحوی از آقای کرزی انتقاد کرده ایم، آقای مبارز هم به نحوی آقای کرزی را ازین موقفش انتقاد کرده است و فکر نکنم که در آن کدام هدف شومی نهفته باشد. سخنان شاغلی " نوری" صد فیصد حقایق را انعکاس میدهد، [عدم اطاعت] مسبب اصلی تمامی بد بختی های ما در 40 سال گذشته بوده است.
این را همۀ ما میدانیم که عدم اطاعت از دولت ازدست مردم عام برنمیاید، اگر قرار شود همچو نهضتی بوجود بیاید، باز همان جنایتکاران و مفسدین نیرومند که اکنون هم در چوکات دولتی با بی اطاعتی حضور دارند رهبری را بدست خواهند گرفت، و باز هم من، آقای مبارز و ملیون های تن دیگر از کتگوری ما، قیمتش را خواهند پرداخت. بی اطاعتی هم اکنون در دولت به حد اعظمی و گسترده وجود دارد، همۀ ناکامی های این اداره هم از سبب بی اطاعتی و حضور زورمندان قانون شکن در اداره است، صرف در انتظاربه نهضت تبدیل کردن این بی اطاعتی را میکشند تا کشور را باز به دهۀ 90 برگردانند. طرز انتقاد آقای " مبارزی" از موقف آقای کرزی میتواند به شکل یک جرقۀ آتش در هیزم تلقی شود. آقای مبارز شخصیت قابل احترام بوده و هرگز طرفدار افروخته شدن آتش جنگ نیست وصرف نظرش را به یک شکل خطرناک ابراز نموده تا باشد بیشتر خبرساز شود. ولی دشمنان ازین نوشته سؤ استفاده نموده و آن را به نفع استفاده جویان بکار میبرند که منافع شان رادر هرج ومرج می بینند..
آقای مبارز در کتابش " از سقوط سلطنت تا..." هم نتوانسته است حقایق را شجاعانه به تصویر بکشد، کسانی را که از صحنه دور شده اند ملامت ساخته و کسانی را که تا اکنون هم در صحنه حاکم اند به شکل محافظه کارانه برائت داده است. که باید یک نویسنده با مسوولیت مقدس که به دوش دارد بهتر است یا ننویسد یا اگر مینویسد حقیقت را بنویسد. چون همین نوشته اوست که در آینده منبع قضاوت برای نسل های جدید میشود

با احترام


اسم: ولی احمد نوری   محل سکونت: پاریس فرانسه    تاریخ: 05.02.2014

نهضت یا قیام عدم اطاعت یا اغتشاش

به تأریخ 22 جنوری سال جاری مقاله ای تحت عنوان «جلالتمآب رئیس جمهور، یا توافقنامه را امضاء کنید یا مردم نهضت عدم اطاعت را براه خواهند انداخت» به قلم شاغلی عبدالحمید مبارز در پورتال وزین افغان جرمن آنلاین نشر شد که مردم را به (نهضت عدم اطاعت) در برابر حامد کرزی رئیس جمهور قانونی افغانستان و در برابر رژیم قانونی موجوده و نظام مشروع افغانستان دعوت می کند. این نوشتۀ سؤال برانگیز جداً توجه ام را بخود جلب نمود که بسیار با دلهره و با تشویش مطالعه اش کردم.

چرا با دلهره و تشویش؟؟

زیرا در تأریخ معاصر وطن عزیز ما افغانستان (به استثنی آشوب و ویرانگری (به اصطلاح جناب مبارز "عدم اطاعت") دار و دستۀ سقوی و توطئۀ "عدم اطاعت" ای، که به قتل اعلیحضرت محمد نادرشاه انجامید، که من هنوز به دنیا نیامده بودم ولی از زبان پدر و کاکا ها و دیگر بزرگان خانواده ام شنیده بودم) بقیه حرکات انقلابی "عدم اطاعت" را که به هیچ صورت (نهضت عدم اطاعت) خوانده اش نمی توانم، خودم زیسته ام و با پوست و استخوان خود لمس کرده ام.

جناب مبارز مثل ایام محصلی اش در پوهنتون کابل به اشتراک محصلین فاکولته ها و شاگردان مکاتب و لیسه ها که در دام نیرنگ ها و فریب های حزب زیرزمینی و نا مشروع «تــــودۀ» ایران و در دام دروغ و ریای ایدیولوژی جهان خوار شوروی کمونیستی افتاده بودند (سال های 1342 – 1352هـ ش مطابق 1963-1973م) تظاهرات، شعارها، قیام ها و اغتشاش ها را حتماً زیر نام "نهضت عدم اطاعت" به راه انداختند که نخست از این حرکات نا میمون و مذموم شان گروه های نا مطلوب باصطلاح سیاسی زاده شدند و در زیر سایۀ این شعار "نهضت عدم اطاعت" به برهم زدن نظم و استقرار جامعه پرداختند، مثل:
1-.....
2-.....
3-.....

http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/walinouri_nohzat_yaa_qiyaam_adam_etaaat.pdf

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: صلاح الدین سعیدی    محل سکونت: انګلستان     تاریخ: 04.02.2014

سلام بلی پاکستان باید ګروګان های افغانی را ازادکند و امریکا درین مورد میتواند مؤثر کمک کند. اما برعکس پاکستان میګوید دررهایی ملابرادر ها باید ازامریکا اجازه و مشورت کند. این به معنای این است که در آوردن صلح امریکا نقش بس مهم دارد. ضرورت به عصای جادویی نیست ضرورت به عمل مشخص است. ګفتګو های قطر عمداً بنا بر اداره و منجمنت نادرست به ناکامی کشانده شد آنهایکه نمی خواستند و نمی خواهند این پروسه اصلاً آغاز شود. موانع درجانب حکومت کابل و جانب مقابل است و اما قربانی ملت میدهد.


اسم: Dr. S Sayedi    محل سکونت: UK    تاریخ: 04.02.2014

سلام از دهها سوال مطرح شده اګر اقلاً جواب یک سوال را بیابم موضع جناب مبارز شخصیت ارجمند کشور را موجه خواهم یافت:
حق تلاشی خانه های افغانها بمعنای حق داشتن زندان و ساختار های پیګرد متخلف (به زعم کسیکه حق تلاشی خواهد داشت) خواهد بود. ایا به وجود این ساختار ها و زندان های نیرو های خارجی موافق هستید؟
آیا نامه جناب اوباما که درصورت خطر حیاتی برای سربازان مان ازین حق استفاده خواهیم کرد میتواند تعابیر وسیع داشته باشد و اصلا غیر قابل کنترول شود؟ من فکر میکنم بلی. کاران نیروهای خارجی میګذرد و کسی بر ایشان از عقب خانهء من فیر میکند من خبر ندارم اما خطر واقع شدو حق داخل شدن به خانه من را یافتند.
مطالب دیګر هم مهم است اما این بخش تا حال جواب نه یافته. لذا موضع جناب ع ح مبارز که با هر انګیزه باشد موضع ضعیف ومنطق قوی ندارد.


اسم: امان الله عمر   محل سکونت: ویرجینیا    تاریخ: 04.02.2014

برادر بزګوارم محترم عباسی صاحب،
سلام و احترامات تقدیم میدارم، اینکه شما از تشکل یک جریان سیاسی یاد اوری شده اید، حق بشما است، شما درست فرموده اید، من به طور کل از نظریات اعلی تان مستفید می شوم.من یقین کامل دارم که در داخل و خارج افغانستان شما دوستدارن زیاد دارید، و مردم ترقی پسند و آزادي خواه وطن شما را دوست دارند، و مایه افتخار افغانها هستید.
در داخل افغانستان ده هزار روشنفکر وطن دوست خواهان همچو یک تشکل سیاسي اند که کشور را بسوي امنیت و ترقی سوق دهد، و من باور دارم که همچو یک تشکل در حالت بوجود امدن است، من تنها از شرایط ناګوار فعلي یاد آوری نموده بودم.


اسم: قاسم قاسمی   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 02.02.2014

محترم علی جان سلام خدمت شما!
در زمان انتخابات ریاست جمهوری،هنگامیکه کرزی محمد قسیم فهیم را به عنوان معاون اول خود معرفی کرد، وزیر خارجۀ آنوقت ایالات متحده، خانم هلیری کلینتن با جدید از کرزی تقاضا کرد تا از این کار صرف نظر کند چون قسیم فهیم از نظر جامعۀ جهانی یک ناقض حقوق بشر و جنایتکار جنگی است و در هیچ صورتی مورد پذیرش نیست، اما کرزی تقاضای او را نادیده گرفت و در نتیجه به غیر از آلمان، هیچ کشوری برای فهیم ویزۀ دخولی صادر نکردند.
من هم خواهش میکنم کمی واقع بین باشید و خوشباوریها بی حد وحصر را کنار بگذارید وبازی های شبکه های کرزی را بازنویسی نکنید .


اسم: علی جان   محل سکونت: کابل    تاریخ: 02.02.2014

محترم عزیزی سلام خدمت شما!
باتأسف که شما کاملاً خارج از موضوع صحبت نموده حقایق را تحریف کرده وروی مسایل پرده انداخته اید نقل قولهای که نمودید دراین بحث هیچ مورد ندارد، این را همه دنیا میداند که کرزی فاسدین را گردخود جمع کرده اختلاص ورشوه وغیره موجود است، اما شما درموردمشاورین نگفته اید که این مشاورین کی ها بودند واین مفسدین را کها بالای این ملت تحمیل کرده درکنارکرزی نشاندن؛ هیچ دراین مورد اندیشیده اید!! واکنون ازجنگسالاران کی ها دفاع میکند و با همین جنگسالاران کی ها در زدوبند قرار دارد به جزامریکا کسی دیگری هست؟!
آیا امریکا نمیتوانست دردوسال دورۀ موقت کرزی را بشناسد وسرجایش بنشاند وفرد شایسته را روی کارآورد؛ چرا نکرد؟؟ صرف به توصیف چپن وی تلویزون های غربی چه تبلیغات نبود که نکرد، بااستفاده ازهمین ضعف مدیریتی آقای کرزی؛ امروز خانه به خانه درافغانستان امریکایان جوانان را بااستفاده از شرکتها امنیتی خصوصی به جاسوسی گماشته آزادی فردی مردم صلب شده، مرکز تروریزم درکجا عملیات درکجا، شما درخارج نشته واز ماهواره افغانستان را نظارت میکنید درمورد قضاوت مینماید .

عدم امضای این موافقتنامه جزبازی بیش نیست؛ آقای محترم ! ولی نه ازطرف کرزی بلکه ازطرف امریکایها ، هیچ رئیس جمهور احمق درجهان پیدانمیشود که منافع خود را قربان یک خواست بی ارزش وبی مورد نماید؛ گاهی هم به این اندیشیده اید؟؟
منافع کرزی درآن است، وبود، که بعد از بازنشستگی درامریکا یعنی درپرورشگاه خودراحت زندگی میکرد سرمایۀ برادران او هم درامریکا است نه در افغانستان ولی بااین کار نه تنها این حق را از دست داد بلکه زندگی خودرا درخطرانداخته است ، البته با حفظ این نظر که وی دراین بازی شریک نباشد.
.
خواهش میکنم کمی واقع بین باشید و خوشباوریها بی حد وحصرراکناربگذارید وبازی های شبکه های استخباراتی را بازنویسی نکنید .


اسم: سیستانی   محل سکونت: سویدن    تاریخ: 01.02.2014

معضلۀ عدم امضای پیمان امنیتی با امریکا از سوی کرزی، مردم افغانستان را در مجموع دچار سردر گمی ودلهره وهراس از افتادن سرنوشت کشور بدست پاکستان وبازگشت طالبان مثل دهه 90 قرن گذشته نموده است. بیکاری و فقر روز افزون، همراه با بالا رفتن نرخ مواد اولیه، بی امنیتی و حملات انتحاری در داخل پایتخت، سبب نگرانی وتشوشات روانی مردم گردیده است و جریان کار های عمرانی متوقف گردیده و سرمایه و سرمایه دار از کشور در حال فرار استند. دولت توان جلوگیری از بحران رو به وخامت را ندارد. خروج نیرو های بین المللی از افغانستان،بدون تردید موجب قطع کمک های امریکا وکشورهای ناتو به افغانستان میشود و درنتیجه اردوی ملی وپولیس ملی که متکی به تجهیزات ومعاش دالری ازامریکا میباشند، از هم می پاشند، و دست مداخلات کشورهای همسایه بخصوص پاکستان در امور داخلی از آستین طالبان دراز میگردد و دیری نخواهد گذشت که سراسر کشور زیر سلطۀ طالبان با ایده های قرون وسطی شان قرارخواهد گرفت.
بقیه این مظمون را دربخش تحلیل ها در لینک ذیل بخوانید
http://www.afghan-german.net/upload/Tahlilha_PDF/a_sistani_karzai_dar_fekre_watan_nist.pdf

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: ع . ا عزيزي   محل سکونت: المان    تاریخ: 31.01.2014

درخطاب به جناب محترم علي جان !
قبل از همه ، ميترسم دراين بيروبار خودراگم كنم ؛ اما بهر صورت :
ميگن ؛ " هيچ كس نميداند درزمان هاي بحراني ، وفا داري به كدام سو رو مياورد " اما واما
دررابطه به اينكه شما هنوز هم نتوانستيد ( به تاسف ) منطق ومعقوليت مشوره هاي جناب محترم
محترم ...... وباز هم محترم سيد عبدالله كاظم را ( شخص كه دلسوزي ووفاداري اش را از ساليان
متمادي به اين سو به مردم خود درعمل ثابت ساخته ) درك كنيد ،خيلي متاسفم  .
محترم علي جان ؛ اينجا مشاجره سري حرفها وپيشنهادات اقاي كرزي نيست ( ازاينكه ميگويند؛
حرف ؟ راست اگر اززبان يك ديوانه هم بيرون ايد با يد پزيرفته شود - شما حق به جانب هستيد )
اينجا مشاجره سري انتخاب بيموقع زمان ( كه هميشه يك فاكتور تعين كننده بوده ) واعمال نا شايسته گزشته اقاي كرزي كه با ريا وخدعه همراه بوده - است ، به اين مفهوم كه كرزي ميخواهد به قيمت بي ابرو ساختن ملت با ارا ئه بيموقع چنين پيشنها دات به خود ابرو ؟ كمائي نمايد وتظا هر كند كشور ومردمش را دوست دارد . با ارج گزاشتن به گفته هاي شما مه ميگم - درست . فرض كنيد اين نيرنگ كرزي هم كاري افتاد - باز چه ؟  جوابش - هيچ. ( در اينجا منظور از " هيچ " - هيچ فزيك نيست ، كه" نيست " يعني هما ن هيچ ؟ كه در نتيجه تكر ماتيري وانتي ماتيري بوجود مي ايد ) اما به هيچ صورت  هيچ نه ، اي كاش  هيچ - زيرا در ان صورت " صرف حاصل كار ؟ اقاي كرزي صفر ميبود واين پديده اي فاجعه بار نيست ، فاجعه وقتي صورت وشكل گرفت ، كه اقاي كرزي خط فاصل " هيچ " راعبورنموده به سمت تحت الصفر ( منفي  ) باهزار نيرنگ وخدعه انهم بلا وقفه در تباني بابا ني ودارودسته اش تعقيب نمودو باعث شد تمام حاصل ؟ كارش ؟ منفي باشد، اما به نفع شخصي ودارودسته اش .
اقاي محترم علي جان ؛ ما بايد مطا بق فر موده  پيتر درا گر بالا خره " ميان مؤثر بودن ( انجام كار درست ) وكارائي ( انجام درست كار ) فرق قائل شويم ؛ كه نميشويد .
ببين وتما شا كن كه اقاي كرزي چه چيز ها را به خلفش به ميراث ميگزارد :
- دومليون طفل بي سر پرست . 
- ده ها هزار نخبه ومتخصص اواره . 
- بيش از يك مليون جوان ، نوجوان وزنان معتاد .
- پنج مليون مها جر . 
- شصت در صد بي كار . 
- فساد ادا ري ومالي . 
- مواد مخدر . 
- رشوة . 
- اختلاص . 
- انتحاري . 
- سؤ استفاده از مو قف دولتي ( بيست وچهار نفر ازاقارب واعضاي فاميل كرزي ، بدون اينكه اهليت شان در نظر گرفته شود مصروف بيجاي ايفاي وظائف در داخل وخارج از چوكات دولت - چرا ؟ مگر چور است ؟
- سر دادن شعار ( تحت نام مصلحت - گويا قلت الرجال است )" جنگ سالاران سراسر كشور - متحد
شويد " - در برابر كي اقاي كرزي ؟
- چور وچپاول پولهاي كمك ازطرف جامعه جهاني .وهزار مشكل ايطرف واو طرف ديگر .
 اقاي علي جان : " ميتوان حقيقتي را دوست نداشت ،  اما نمي توان منكر ان شد "  - روسو
پايان -تنها اين كاپي قابل اعتبار است


اسم: محمد انور بلوچ   محل سکونت: نیمروز    تاریخ: 31.01.2014

محترم علی جان خان، جور و بسلامت باشید. بیا که بحث را خسته کن نساخته و از شایعه پراگنی ها دست برداریم و بالای چیزهائیکه در افغانستان صورت گرفته بحث کنیم. شما فکر می کنم که در خواب خرگوش بسر می برید و تازه از من شنیدید که افغانستان یک کشور اشغال شده است. جناب حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان خود با افتخار اعلام کرد که چون امریکا برای افغانستان بی نهایت کارهای بزرگ را انجام داده است بناءً وی افتخار می کند که وی بحیث مزدور امریکا در تاریخ افغانستان شناخته شود. اگر ثبوت کار داشته باشید، این ثبوت با صدا و از زبان خود کرزی بشکل ویدیوئی موجود است. اینکه شما می فرمائید که پاکستان در افغانستان مقاومت نخواهد توانست چیزیست که مربوط آینده است و شما نمی توانید در مورد آینده با این فصاحت و اطمنان صحبت نمائید مگر آنکه خواسته باشید عوامفریبی کنید و تکرار مکررات را تکرار کنید ولی شما نمی توانید از جنایات نوکران آس آی پاکستان بنام مجاهدین و طالبان در تخریب کابل بصورت خاص و تخریب سرمایه های مادی و معنوی افغانستان بصورت کل چشم پوشی نموده و مردم را پشت نخود سیاه بفرستید. شما نمی توانید اشغال افغانستان توسط مزدوران آی اس آی پاکستان و کثافت کاری های آخوند های ایران و تروریست های سعودی را را با اشغال امریکا مقایسه کنید و به بهانه آزادی و استقلال مردم را فریب دهید.

افغانستان در اشغال غلامان حلقه بگوش پاکستان، ایران و سعودی تنها به بهانه اسلام و آزادی افغانستان از اشغال ملحدین و اجنبی در کابل حدود صد هزار نفر را محو و کابل را به خرابه تبدیل نمودند و این هم قابل انکار نیست که جنایتکاران امریکائی هم حدود پنح فیصد جنایات مزدوران آی اس آی پاکستان و شرکا را مرتکب شدند بناءً شما و جناب کرزی نمی توانید از این پنج فیصد پیراهن پرخون حضرت عثمان سازید. جور و بسلامت باشید.


اسم: علی جان   محل سکونت: کابل    تاریخ: 31.01.2014

آقای محمد انوربلوچ سلام به شما!
از اینکه خود اعتراف کردید "که افغانستان یک کشور آزاد نیست وخدا مهربان است که یک روز به آزادی برسید" مسرورام، زنده باشید که شجاعانه صحبت مینماید ، اگرکمی هم تکلیف را بخود روا دارید به گذشته نظرمختصر بیاندازید درخواهی یافت که بنیانگذاراصلی طالبان امریکا است به کمک ای اس ای، همین اکنون امریکا با طالبان درمعامله است قراراست زندانیان طالبان درگوانتانامو را دربدل یک عسکر امریکائی که نزد طالبان گویا زندانی است شاید هم مشاورطالبان باشد، تبادله نماید، لازم است برای این تبادله یک دلیل مقنع داشته باشند، وتبادله دربرابر سربازخوب بهانه است ، فراموش نکیداین امریکا است که میخواهد قسمت های ازافغانستان رادراختیارطالبان قراردهد که نیمروزهم شامل آن میشود هموطن گرامی! به هر صورت، یک چیز رافراموش نکنید اکنون که امریکا درافغانستان تاب آورده نتوانست محمدعلی جناح وجنرال ضیاالحق اگردوباره زنده هم شوند، پاکستان درافغانستان تاب آورده نمیتواند این را مطمین باشید، بهتراست که از نوکری این وآن ونفاق دستبرداریم وبه تشکیل یک حکومت ملی وفراگیر بیندیشیم .

اینکه نظرمن درموردکرزی چیست درهمین پنجره میتوانید آنرابخوانید تکرار آن لازم نیست.


اسم: عارف عباسی   محل سکونت: سانتا باربارا، کلیفورنیا    تاریخ: 31.01.2014

برادر گرامی ام محترم امان الله عمر!

با عرض سلام و احترام از لطف و توجه تان به بحث « عدم اطاعت» سپاس گزارم. با جناب شما در مورد موانع و مشکلات حاد جاری وطن که عمداً توسط حلقات شناخته شده خلق شده و مورد تطبیق قرار می گیرد مؤافقم.
اگر مرا خیال پرداز هم بگویید من معتقدم که در برابر ارادۀ پاک ،قاطع و محکم قشر بیدار، دانا وتوانای مملکت با آموختنی ها و تجارب گوناگون سی و چند سال نباید از ناممکن سخن گفت، واصلاً نا ممکنی وجود ندارد . در گذشتۀ نه بسیار دور ملت قهرمان افغانستان آنچه را اکثریت ناممکن می شمردند ممکن ساخت، حتی در طول تأریخ حملات متهاجمین زورمند نا برابر عصور کلمۀ نا ممکن را در مخیلۀ فرزندان این مرز و بوم راه نداد. در پهنای تأریخ در بسی کشور های جهان نهضت های مقاومت و یا عدم اطاعت در دشوار ترین و مختنق ترین شرایط در برابر استعمار اجنبی و یا استثمار ستم پیشگان داخلی تبارز نموده و نقش بزرگ خودرا در حصول اهداف مقدس بازی نموده اند.
پدیده های نوین تکنولوجی در ساحۀ اطلاعات و ار تباطات جمعی زمینۀ تفاهم و اتصال نیرو های اصلاح طلب را بطور وسیع فراهم گردانیده. موجودیت صد ها هزار روشنفکر نا راض در کشور برای تبارز نیروی متفکر و ملی و تحقق بخشیدن آرمان های سترگ مردم سالاری راه دیگری را جزء بسیج شدن و متشکل شدن در اختیار ندارند. حرف و بیان و تحریر با وصف تأثیرات سود مند وسیلۀ رهایی بخش اساسی نبوده تا زمانی که قشر منور و پیش تاز جامعه نقش برازندۀ خودرا بحیث یک نیروی مقاومت ملی بصورت مسالمت آمیز انجام ندهند. بشرطی که نوزاد نهضت مقاومت در محیط مساعد تکامل یافته و سالم پا به عرصۀ وجود گذاشته و تلاشی برای نیم راهی و سِقط جنین صورت نگیرد که خون ریزی هلاکت باری را بار خواهد آورد.
یأس را به دلها راه دادن و از نا ممکنات سخن راندن روحیه ها را تضعیف و تکامل این نهضت را بطی می سازد.
من به ایجاد این نهضت باورمندم و بحیث یک آرزو آنرا همواره بدل پرورانده ام. شاید تحقق این آرزو زمان زیادی را در بر گیرد و من در عمر باقی مانده شاهد آن نباشم ولی عمر یک مملکت درازتر از عمر باشندگان آن است و به یقین کامل آیندگان رهروان این کاروان خواهند بود. در قرن بیست و یکم در یک جامعۀ انسانی با پهناوری فهم و دانش و امکانات وسیع دست داشته نباید گفت که ایجاد تشکل نهضت مقاومت نا ممکن است.


اسم: محمد انور بلوچ   محل سکونت: نیمروز    تاریخ: 31.01.2014

خدمت دوستان عزیز علاقمند این بحث با احترام تمام بعرض می رسانم که داکتر صاحب محترم کاظم بسیار خوب و شیوا در این مورد تبصره می نماید. به تائید نظریات عالی داکتر صاحب می خواهم علاوه نمایم که بدبختانه افغانستان در وضعیتی قرار داده شده است که رسیدن به آزادی بحیث یک ایدیال در چنین حالتی ناممکن است. امروز فکر می کنم که ما برای رسیدن بهدف عالی ازادی دو راه در پیش داریم: غلامی امریکا بحیث یک ابر قدرت یا غلامی آی اس آی پاکستان بحیث نوکر امریکای جهانخوار. طوریکه داکتر صاحب فرموده است که اگر امریکا با پاکستان بالای افغانستان توافق نماید و برای پاکستان اجازه دهد که پاکستان در افغانستان یک حکومت دوست تاسیس نماید در آن صورت افغان ها باید از طریق نوکر نوکر عرائض خویش را بسمع بادار بزرگ یعنی امریکا برساند. چه خوب است که در این مقطع خاص تاریخی ما نوکری امریکای خائن را بصورت مستقیم بدون واسطه آی اس آی پاکستان بپذیریم. خدا مهربان است که زمانی فرا رسد که ما به آزادی کامل نائل آئیم. اگر رسیدن باین ارمان ممکن هم نشود اقلا ما با نوکر نوکر یعنی پاکستان در یک سطح قرار خواهیم گرفت که همین خود یک موفقیت بزرگ است.


اسم: احمد   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 30.01.2014

آقای عزیزی سلام
تشکر که شما تمام آن نطرات را دوباره زحمت کشیدید وبه دست نشر سپردید. خاطرم جمع است وجمع شد که با فریختۀ چون شما برخوردم که هردو به اشتباه خود به زودی پی بردیم .حرف مرا نادیده انگارید وبر من ببخشاید


اسم: محمد انور بلوچ   محل سکونت: زرنج ولایت نمیروز    تاریخ: 30.01.2014

محترم علی جان خان:

شما و جناب کرزی بیشتر در نظر دارید که افغانستان با امریکا یک چناق دلخواه بشکناند که ممکن نیست. این گپ خوب است که امریکا و افغانستان به یک سویه مد نظر باشند اما چطور؟ شیوه صحبت شما در اساس با یک عیب مواجه است. موضع و موقف امریکا و افغانستان قابل مقایسه نیست. کرزی از امریکا می خواهد افغانستانی را که هنوز چارغوک درست نمی تواند هم قطار و مساوی با خود حساب کند که ممکن نیست. چطور ممکن است؟ این هم یک حقیقت است که امریکا نه تنها رابطه خود با پاکستان را بدون در نظر داشت اینکه این رابطه به چه شکل است، برهم نمی زند بلکه در ایجاد و حمایت مجاهدین و طالبان بخاطر تخریب افغانستان نقش قاطع و مانع بازی کرد اما محاکمه کشاندن امریکا در چنین یک وضعیتی ممکن نیست. شما در حالیکه با کرزی هم صدا شده از کمی و کاستی های امریکا شکایت دارید ولی هیچ بدیلی ندارید که خلای امریکای خائن را پر کند و اگر هم دارید نظر به هر ملحوظی است آن را گفته نمی توانید. گپ زدن و عیب گیری که عملی شده نتواند چه دردی را دوا می کند؟ اگر هدف تان ایجاد یک حکومت طالبی در افغانستان باشد پس شما باید با کمال شجاعت این نظر تان را بیان کنید و اگر هدف تان این نیست و هیچ بدیلی هم ندارید، بهتر است خاموش باشید.


اسم: علی جان   محل سکونت: کابل    تاریخ: 29.01.2014

جناب محترم داکترکاظم سلام خدمت شما!
من کاملاْ نظرشما رادرک میکنم منظور این نیست که امریکا فوراً باپاکستان درگیرجنگ شود، اگر هدف امریکا واقعاً مبارزه باتروریزم باشد کورهم می داند که مراکز تروریزم درکجااست، اینکه چرا وبرای چه منظور ازپاکستان حمایت مالی سیاسی ونظامی صورت میگیرد آیا برای شما سوال برانگیزنیست.
مسئلۀ دوم، شما فرمودیدکه من تحت تأثیر گفته های آقای کرزی آمده ام، دراین مورد من باشما موافق نیستم هرگز چنین نبوده است، اما اگر ازحق نگذریم هیچ رئیس جمهور درجهان پیدانمیشودکه بامتحد خود برخلاف همه نورم های دپلوماتیک چنان برخوردکند که همه پلهای عقبی را ویران نماید مگر آنکه نهایت رنجیده وخیانت متحد اش رابه منافع ملی به وضاحت درک کرده باشد، ویا بازی مشترک ونامرعی درجریان باشد، برای من غیرقابل باوراست که کرزی بخاطرحمایت ازکاندید موردنظراش مناسبات را تااین اندازه با متحد حیاتی اش خراب سازد که حتی بازندگی خودبازی کند، کاملاً مسئله هرچه است باید بسیارحیاتی باشد.
امید آن است که شما دانشمندان ارجمند بامقالات واستدلالهای کوبنده میتوانید کاخ سفید رامتوجه سازید تا از حمایت پاکستان دستبردارد ویک سیاست معقول را دربرابرکشور جنگ زدۀ ما وشما اتخاذ نماید، تا چه وقت ما پل باشیم ودیگران بالای ما عبورکنند.
وسلام


اسم: عبدالکریم رحیم   محل سکونت: کابل    تاریخ: 29.01.2014

محترمو ښاغلو،
په دی کی هیڅ شک نشته چې پاکستان د امریکا د پاره په سیمه کی ډیر اهمیت لری. افغانان هم په دی پوه دی او د امریکا نه دا هم نه غواړی چې پر پاکستان دې د افغانستان د پاره حمله وکړی. پاکستان امریکا ته په جنوبی اسیا کی هومره اهمیت لکه څومره چې اسرائیل یې ورته په منځنی ختیځ کی لری. څه چې افغانستان غواړی هغه دادی چې امریکا دی ووایې چې څوک د سولې او د سولی د پاره د خبرو سره مخالف دي: پاکستان او که طالبان؟ او که افغانستان د امریکا د پاره مهم نه دی نو بیا ولی کډی نه باروی او د دې هیواد څخه نه ځي. واقعیت دادی جی هغوی مونږ ته او مونږ هغوی ته ضرورت لرو خو دا کار به د یوی خوا په مطلقه ګټه نه وی. ځنی کسان بی قید او شرطه د امنیتی قرار داد لاسلیک کول غواړی چی دا خو افغان ته د منلو وړ نه ده.


اسم: امان الله عمر   محل سکونت: ویرجینیا    تاریخ: 29.01.2014

در مورد نبشته عدم اطاعت محترم مبارز صاحب، محترم عباسی صاحب از نهضت عدم اطاعت و تشکل آن سخن زده که بسیار به طور اعلي به رشته تحریر در آمده خود قابل ستاش مردم افغانستان است، محترم عباسی صاحب از تشکل سیاسی متذکر شده، تا این تشکل باعث نجات مردم افغانستان شود، به طور کل یک تیوری اګاه و خوب بوده و لیکن در شرایط فعلی امکانات عملی ان به چشم نه می خورد، اینکه در اقتدار سیاسی کشور از یک سو حامد کرزی و حامیان آن، و از طرف دیګر اتیلاف شمال وجود دارد، جریانهای سیاسی با شمول حامیان حامد کرزی که در قدرت اند، در بین مردم افغانستان ریشه مردمی ندارند، سیاست های عملی انها زور است که بالای مردم ما تحمیل شده اند. به وجود امدن یک تشکل سیاسی در شرایط امروز در کابل که مردم افغانستان را متحد سازد امکان پذیر نیست.
قابل یاداوری می دانم در مورد پارچه پارچه شدن افغانستان در منطقه جریان های در کار اند که می خواهند این وطن را تجزیه نمایند، روی همین ملحوظ افغانها به یک تشکل سیاسی ضرورت دارند، تا جلو صداهای بیګانان را بګیرند که وقت نا وقت از کابل توسط حامیان کرزی و اتحاد شمال با اشاره کشوری همسایه صداهای غیر ملی شنیده می شود، و لیکن باید ګفت که مردم افغانستان متوجه اینها نیز است، ږ همه نقشه های انها رو به ناکامی اند.
به عرض احترام


اسم: سیدعبدالله کاظم   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 28.01.2014

محترم علی جان سلام
متأسف هستم که نتوانستم مطلب خود را به ساده گی افاده کنم و یا اینکه شما از درک آن طفره رفتید. بهرحال مقصد من آنست که منافع امریکا در افغانستان آنقدر بزرگ نیست که مثل 2001 بعد از سقوط عمارات مرکز تجارت جهانی در نیویارک که معنی حمله برحریم امریکا را داشت، به پاکستان اولتیماتوم شدید الحن و جدی بدهد. منافع امریکا در افغانستان برای امریکا ارزش آنرا ندارد که از خاطر آن به پاکستان حمله کند و جنگ بزرگ دیگر را آغاز نماید. امریکا درصورت امتناع حکومت افغانستان از امضای قرارداد امنیتی میتواند با پاکستان کنار آید و مثل سابق یک پایگاه را در اختیار داشته باشد و هدف خود را برآورده سازد.
اکنون شما خود قیاس کنید که در اینصورت کی میدان را می بازد؟ واضح است افغانها، خاصتاً اگر پاکستان موفق شود که در بدل پایگاه امتیاز نصب یک حکومت «دوست» را در افغانستان از امریکا بدست آورد. میدانم که جناب شما سخت زیر تأثیر گفته های کرزی قرار دارید. اما شما باید متوجه باشید که شما وطن تانرا دوست دارید و به آینده آن می اندیشید، درحالیکه کرزی به آیندۀ شخص خود بیشتر فکر میکند تا آیندۀ وطن و مردم خود. بازهم اختیار دست خود شما، آنچه فکر میکنید حق مسلم شما است. با احترام


اسم: ن. عزیزی    محل سکونت: جرمنی     تاریخ: 28.01.2014

دوست گرامی احمد جان
برای اینکه خاطرتان راحت شود همه 12 نظر را برای نشر ارسال کردم که باز مرا در جمله دروغ گویان نبرید.
گذشته از آن 12 نظر به هیچ صورت نمایندگی از همه مردم نمیکند.
***عطالله نیازی، صراف
نیروهای خارجی اگر بروند، من می‌ترسم که فعالیت های ما متوقف شود و یا کار ما را با مشکل روبرو کند.
من می‌ترسم که اگر خارجی‌ها بروند و نا امنی بیشتر شود و هرج و مرج بیاید، چه خواهیم کرد. من که نمی‌توانم این‌جا بیایم و با این پول‌ها که سرمایه من است صرافی کنم. چون کار ما حساس است و اگر مطمین نباشم که وضعیت خوب است این کار را نمی‌کنم.
نه تنها من که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در زندگی خیلی از افغان‌ها تاثیرات منفی دارد. شما ببینید که تمام مردم با آن ها کار می‌کردند، تعدادی راننده بودند، یک تعداد افغان‌ها به حیث ترجمان کار می‌کردند و بعضی‌ها محافظ بودند. اگر آمریکایی‌ها بروند، همه شان بیکار می‌شوند و اقتصاد افغانستان صدمه می‌بیند.

***حامد عزیزی، آموزگار
صرف نظر از مسایل اقتصادی، در قدم اول از تنها چیزی که می‌ترسم این است که افغانستان دوباره به وضعیت سی سال پیش برگردد، منظور من را می‌فهمید که جنگ های تنظیمی و گروهی است و می‌ترسم و نگران هستم که اگر نیروهای خارجی بیرون شوند، این جنگ‌ها دوباره شروع شود.
در مورد اقتصاد هم به نظر من اگر نیروهای خارجی بیرون شوند، نمی‌توانیم بگوییم که ما قادر هستیم که ملک خود را خودمان آباد کنیم، ما ضرورت داریم که از خارج پول برایمان بیاید چون بیشتر بودجه افغانستان از خارج تامین می‌شود.
اگر نیروهای خارجی بروند و به ما پول ندهند، با چالش های زیادی رو به رو می‌شویم، چون افغانستان خودکفا نیست.

عبدالخالق، دستفروش***
من از شبرغان جوزجان اینجا آمده‌ام، در ولایت ما خارجی ها بسیار کم است. یگان یگان خارجی است و اگر از افغانستان بیرون شوند، به ما تفاوتی نمی‌کند، ما از اطراف (روستا) هستیم و در اطراف کسی در مورد خارجی ها فکر نمی‌کند.
من نمی‌دانم که اگر خارجی باشد یا نباشد چه خواهد شد، چون ما مردم اصلا به این مسایل فکر نمی‌کنیم.
مشتری های من هم خارجی ها هستند و هم افغان‌ها.

***عظیم فخری، هنرمند گرافیک
با خروج نیروهای آمریکایی، شاید تحولاتی در زندگی شخصی من بیاید ولی فکر نمی‌کنم که زیاد قابل نگرانی باشد، چون حالا ما جوانان در مورد نفع و ضرر خود آگاهی یافته‌ایم.
هرچند مشکلات اقتصادی خواهد بود ولی فکر نمی‌کنم که اگر نیروهای خارجی بیرون شوند، طالبی در کار باشد.
این دیگاه من است و در کارهای گرافیکی من هم انعکاس یافته. مثلا افراد طالبان را نقاشی کرده‌ام که در حال گیتار زدن اند.
من در یک نهاد افغانی کار می‌کنم و نگرانی عمده من این است که مزدی که امروز می‌گیرم دلار است؛ دلار مال ما نیست، پول ما نیست و واحد پولی ما نیست. برای همین اگر آمریکا می‌رود، امکان دارد که فعالیت تعدادی از نهادها متوقف شود که در نتیجه سرمایه گذاری کم می‌شود و پول کم می‌شود و وقت می‌گیرد که دوباره روی پای خود بایستیم.

***عبدالحکیم، تاجر قالی
خارجی‌ها اگر از افغانستان بروند، تجارت یک شغل بین المللی است و کار ما ادامه خواهد داشت.
نیروهای خارجی اگر واقعا تا حالا به ما کمک می‌کرد، خوب می شد ولی می‌بینیم که کمک خوبی نکرده‌اند که افغانستان صاحب کار و کاسبی شود.
بیشتر به جنگ فکر کردند و کارهای زیربنایی نکردند. در حالی که می‌توانستند در یک روز اگر دل شان می شد افغانستان را آرام کنند.

***فیض‌الله، کارمند شهرداری
خروج آمریکایی‌ها انشالله تاثیرات خوبی خواهد داشت و به زور خدا در وطن ما آرامی خواهد آمد.
اگر آمریکایی ها باشند و یا نباشند فرقی نمی کند. شاید همه بگویند که مشکلات زیاد خواهد شد، خواهی نخواهی در وطن ما جنگ است و تاثیرات اندکی خواهد داشت ولی اگر بعد از خروج این نیروها، جنگ توقف پیدا کند و طالبان آرام بگیرند و جنگ را بس کنند انشالله آرامی می‌آید.
حتی اگر طالبان هم بخواهند وضعیت را خراب کنند، فکر نمی‌کنم که کاری از دست شان ساخته باشد، چون ما دیگر پلیس ملی و ارتش ملی داریم که امنیت ما را تامین می کنند و نمی‌گذارند مشکلی به میان بیاید.


اسم: علی جان   محل سکونت: کابل    تاریخ: 28.01.2014

جناب محترم داکترکاظم سلام خدمت شما!
قسمیکه گفتید ازنظرشما اکنون امریکا درافغانستان منافع ندارد، شنیدن چنین سخن آنهم اززبان دانشمند چون شما حیرت انگیزاست ، اگر مسایل جهانی ازشرق وجنوب شرق آسیا گرفته تا اوضاع به وجود آمده درسوریه و وکراین رامورد ارزیابی قراردهیم درمیابیم که امریکا به موجودیت پایگاه های در افغانستان نیاز مبرم دارد، تا ازاین منطقه چین ،روسیه ،هند وایران را تحت نظرداشته باشد ودر آسیای میانه نفوذ نموده و روسیه را درحلقۀ محاصره درآورد، بخاطراین منافع است که امریکا هزار ها دالررابخاطرنشراشتهارات جهت امضای توافقنامۀ امنیتی به تلویزون های خصوصی افغانستان می پردازد تاروحیۀ پلیس و اردو را تضعیف کند، دربین عوام بی باوری ایجادکند وسرمایه را فراردهد، درحقیقت به متحد ستراتیژیک اش یعنی پاکستان خدمت را انجام داده باشد، پس این همه سروصداها جهت اعمال فشاربالای کابل وامضای موافقتنامه بخاطرمنافع امریکا است نه بخاطرمنافع افغانستان، درست است که ما اقتصاد ضعیف داریم ولی وطن داریم نمیخواهیم که بی وطن وجز پاکستان شویم ویا به چندپارچه تقسیم شویم.


اسم: احمد   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 28.01.2014

آقا یا خانم ن عزیزی سلام

تأثیر خروج نیروهای امریکائی بر زندگی من
این زیبنده است که نظر ات مطابق میل خودرا گرچه در جای دیگری چون بی بی سی هم نشر شده باشد یکطرفه درج کنیم و به خاطر رفع مسؤولیت بنویسیم برگزیده از بی بی سی در این نظر خواهی 12 نفر شرکت داشت که 8 نفر شان خواستار رفتن خارجی ها بودند و4 نقر شان طرفدار بودن خارجی ها هستند وشما بر خلاف تمام موازین قبول شده از کسانیکه به نوعی با خارجی ها در پیوند هستند منحیث نظر تمام مردم آن را درج سایت کرده اید . در روز روشن دروغ گفتن کار پسندیده نیست


اسم: Dr. S Sayedi    محل سکونت: UK    تاریخ: 28.01.2014

سلام واحترامات تقدیم است:
مبارزه و پرداختن به عدم اطاعت مدنی یکی از راهکار های است که حق اتباع در جوامع متمدن است.
ما من سوالات دارم که جواب آنرا تاحال ندارم:
- در کدام یک از کشور های که اسلامی ویا غیر اسلامی از جمله عربستان سعودی و جاپان و کوریا که امریکا نیرو های نظامی دارد این نیرو ها حق دارند که به تلاشی خانه های مردم محل بپردازند؟ درین مورد دولت افغانستان مخالفین و موافقین هرچه زود تر این قرارداد معلومات ارایه فرمایند.
- داشتند قرار ګاه ها که درنظر اول مؤقت برای سالهای معین است و داشتن حق تلاشی خانه ها بمعنی داشتن زندان های خارجی در کشور ما نیست؟
- داشتن زندان های خارجی در کشور دیګر درتضاد به استقلال وتمامیت کشور محسوب نمی شود؟
- آیا به وجود زندان های خارجی درکشور تان موافق هستید؟
- غریب باعزت خوب است ومتمول بی عزت؟ آیا داشت حق تلاشی و به صورت منطقهی داشتن زندان خارجی را درکشور تان قبول دارید؟
- درصورتیکه سرتاج عزیز پاکستانی درمورد افغانستان با امریکا به توافق میرسد ایا این درمورد ما بدون مانیست؟ و این قابل قبول است؟
آیا توافق امریکا و پاکستان که پاکستان درآن راضی شود به نقص افغانستان نیست؟ پاکستان خواهد ګذاشت که مردم ما روزی خوش ببینند؟
- دقیق امریکا عصای جادویی ندارد که بیاندازد و صلح و هم چیز حل شود. حاکمیت های بی کفایت مشکل افغانستان را صد چندان کردند درین شک نیست اما: آیا امریکا نمی تواند با استفاده از امکانات خویش به پاکستان بګوید که نه بګذار افغانها با هم جور بیانند و شما مانع نه شود. خواهند ګفت که همیشه ګفته اند ما مانع نیستیم. درین صورت چرا ملادر ها و ملابرجان ها وصد افغان به خاطر امر صلح و تفاهم بین الافغانی دستګیر و تعذیب میشوند. اګر در رهایی ملابرادر پاکستان میګوید از امریکا نیز باید بپرسد. این بدان معنی نیست که امریکا در ین راستا هم دست معین دارد که ضرورت موجودیت اش در منطقه مستدل شود؟
- چرا درین ده و۱۲ سال اردوی افغانستان به طور مناسب و لازم مسلح نه شد؟ چرا مطابق به خواست وبخاطر رضایت پاکستان از جانب جهان و امریکا برای نیرو های افغانی نیرو های ثقیله و نیرو های هوایی داده نه شد و نمی شود؟
- ایا درست که برای افغانستان ومنطقه نقشهء جدید ترسیم شده و افغانستان در ایجاد بلوچستان و قسمت های افغانستان را از دست خواهد داد؟
- آیا درست است که دولت آغا خان در مناطق طرف بدخشان ونورستان و بخش از پاکستان در حال شکل ګیری است؟
این دهها سوال که حداقل دو آن را جناب کرزی مطرح کرده: صلح و کار عملی به ان که ممکن است امریکا کارعملی برای آن بکند و دوم: عدم رفتن به خانه های افغانی که بمعنی داشتن زندان های خارجی و سایر پیامد های ان را دارد .
و بلاخره آیا توجیهه این که صرف در صورت عاجل که حیات نیرو های امریکایی مطرح است و یا عسکر امریکایی فرار داده شده وباشد و حیات اش در خطر باشد ضامن تعریف معین و مشخص است؟ من میګویم نه.شما چه میګوید: مثال: درزمان روس ها از عقب قعلهء من احمد خان از جانب دشمن من برعلیه نیرو های روسی فیر صورت ګرفت و نیرو های روسی محل فیر را قلعهء من بی خبر از فیر تشخیص کردن و داخل خانه شدند و هرچه خواستن رواداشتند. این چنین حالت را مشروعیت دادن میخواهید؟
کجا است فهم و ضمیر آګاه و وطنی؟
راه حل: دوشرط فوق قبول شود. بخش از ملاحظات درنظر ګرفته شده و دقیق شود و درین چوکات راه حل عاجل جسته شود. حل مسایل در میدیا و تبلیغ و پروپاګند نیست و نمی شود بلکی کار عملی و متخصین فن بدون برخورد استکبار و جبروتی میخواهد.
به نزد الله تعالی رفتنی ایم وباید رسالت خویش را مانند یک افغان وانسان رسالتمند ادا کرد. همه چیز میګذرد و این دنیا فانی نیز ګذرا است. دشمنی به امریکا نه دوستی به امریکا به نفع ماست اما قواعد دوستی باید روشن شود. دشمنی با جهان به نفع مانیست بلکی دوستی با جهان به نفع ما ست اما قواعد صاحب خانه و مهمان باید مراعات شود.
و ها استدلال آنهایکه به صورت غیر عادلانه همه دار و ندار کشور را به صورت غیر عادلانه تصاحب کردند،ظلم کردند و تجاوز و تصفیه های قومی وسمتی تشویش آنها را هم میدانم که درصورت تأمین عدالت و نبودن آن لالای بزرګ همه دار وندار شان چه خواهد شد؟ این را میدانم.
امید وارم به این سوالات خویش جواب پیداکنم. تشکر
والسلام علی من اتبع الهدی.


اسم: ن. عزیزی   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 27.01.2014

***** تاثیر خروج نیروهای آمریکایی بر زندگی 'من' *****
***صنم سادات، تجارت پیشه
هنوز که نیروهای خارجی هستند و نرفته اند، چون قرارداد امنیتی تا حالا امضا نشده، مردم روحیه شان پایین آمده است.
من به عنوان یک دختر افغان با کلی ترس اینجا زندگی می کنم و هر روز از این می‌‎ترسم که وقتی نیروهای خارجی از کشور بیرون شوند، چه اتفاقی می افتد.
فکر می‌کنم اوضاع خراب تر از این خواهد شد.
مساله دیگر انتخابات است، من خودم با اشتیاق کارت رای‌دهی گرفتم که در انتخابات شرکت کنم ولی حالا که نیروهای خارجی بیرون می‌شوند، ترس دارم که آیا انتخابات درست برگزار خواهد شد و من خواهم توانست که رای بدهم یا نه.
من این مغازه اسباب بازی کودکان را دارم ولی مردم از همین حالا توان خرید را ندارند و مشتری نداریم، قیمتها بالا رفته و وضعیت خوب نیست و من به این فکرم که مغازه‌ام را جمع کنم.
***زلمی، راننده تاکسی
من دوازده سال است که رانندگی می‌کنم و مطمین هستم که اگر آمریکایی ها بروند تاثیرات منفی خواهد داشت.
اول این که ما به جایی نرسیده‌ایم که بتوانیم از خود دفاع کنیم و خودکفا باشیم. ارتش ما ارتش بسیار ضعیف است تا حالا حتی نیروی هوایی و توپ و تانک نداریم.
کشور ما به نیروهای خارجی بسیار نیازمند است و اگر باشند از بودن شان خوش می‌شویم، چون کشور ما آباد می‌شود اما اگر خدای ناخواسته بروند، من نگرانم چون در کنار مداخله کشورهای خارجی، افرادی که این مملکت را خراب کردند و از بین بردند، حالا مسلح تر از گذشته شده‌اند و وجود دارند و در کمین نشسته‌اند تا همینکه نیروهای خارجی بیرون شوند، مثل گرگ‌ها دست به کار شوند.
***جمیله، گدا
ما که زمین نداریم، وطن نداریم، چوب و هیزم نداریم، اگر خارجی ها باشند یا بروند فرقی نمی‌کند. در هر حالت اینجا می‌آییم گدایی می‌کنیم که پولی پیدا کنیم و شب به خیمه خود نان و سوخت ببریم.
حتی اگر امنیت هم خراب شود و طالبان بیایند به ما کاری ندارند، ما فقیریم و خود جواب خود را می دهیم.
ترس اصلی ما این است که حالت طوری نشود که مجبور شویم پاکستان برویم. در غیر آن به ما نه طالب کاری دارد، نه خارجی نه هیچ کس.

***ملالی یوسفی، مسئول یک رادیوی محلی در قندوز
اینجا اکثریت موسسات توسط نیروهای خارجی حمایت مالی می‌شوند. تا حالا هم که تعدادی از نیروهای خارجی بیرون شدند، فعالیت بسیاری از نهادها متوقف شده و تشکیلات شان کم شده و بسیاری از زنان هم کارهای شان را از دست داده‌اند.
مثل خود ما که در گذشته پروژه‌های دوامدار از سفارت آمریکا و دولت آلمان می گرفتیم ولی حالا این پروژه ها محدود شده و متوقف شده است.
ما همچنین تشویش داریم که اگر نیروهای خارجی بروند، گشت و گذار ما هم در شهر و بازار محدود خواهد شد و فعالیت زنان هم کمرنگ و حضورشان در جامعه کم می‌شود.

برگزیده از: بی.بی.سی


اسم: سیدعبدالله کاظم   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 27.01.2014

علی جان گرامی
زیاد نمیخواهم پرگوئی کنم ولی اشاره به راه حلی که ارائه فرموده اید یعنی به استناد اخطار آنوقت آرمیتاژ خطاب به پاکستان: «اگر با امریکا همکاری نکند، پاکستان را به عصر حجر مبدل می سازد»، مرا وادار به این معروضه ساخت که از جناب شما بپرسم:
آنوقت منافع امریکا مطرح بود؛ امروز چه دلیلی وجود دارد که امریکا چنین اقدامی را علیه پاکستان در پیش گیرد، بخاطر منافع افغانستان؟ این ما هستیم که از موجودیت این قوت برای رهائی کشور خوداز بحران استفادۀ اعظمی کنیم. متأسفانه ما منتظر آن هستیم که همه کارها را دیگران برای ما انجام دهند و مافقط زبان به بهانه و انتقاد بگشائیم.


اسم: جلیل غنی   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 27.01.2014

جنگ روانی تازه ای بین رئیس جمهور کرزی و واشنگنتن آغاز گردیده و این بار از یک اصل دیرینۀ جنگ سرد و روانی که در دوران جنگ سرد بین بلاک های شرق و غرب وعمدتاً ایالات متحدۀ امریکا و اتحاد شوروی سابقه معمول بود، کار گرفته میشود، یعنی تحریف حقایق. اما...

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: عارف عباسی   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 27.01.2014

نوشتۀ محترم عبدالحمید مبارز را میتوان به سه بخش عمدۀ ذیل تقسیم نمود:

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: علی جان   محل سکونت: کابل    تاریخ: 27.01.2014

جناب داکترصاحب سیدعبدالله کاظم عرض سلام وحرمت خدمت شما!
چه زیبا گفتید «که ازخواب گران بیدارشویم» واقعاً برخوردهای نهایت خوشبینانه آن هم ازطرف دانشمندان گرانقدر، مایۀ نگرانی آنهائیکه مسایل را ازنزدیک وهمه جانبه زیرنظردارند؛ میشود، امروز درجهان هیچ کشوریافت نمی شودکه ازداشتن روابط باقدرتهای بزرگی اقتصادی ونظامی انکارکنند، ولی این روابط باید استواربه احترام متقابل ، حق حاکمیت وخودارادیت کشورهاباشد، درحالیکه امروز درکشورما چنین نیست، خارجیان دست وپای افغانهارا بسته وهمه چیزبخصوص شارگ اساسی ارگانهای امنیتی ملی را دروجود شرکت خصوصی امنیتی دراختیارخودگرفته اند، وارگان امنیت ملی افغانستان صلاحیت وتوان نظارت به اعمال این شبکه های جاسوسی راندارد نه ازنظرتخنیکی نه ازنظرمالی و اجنتوری.
امروز امریکا درصدد توسعۀ روابط باپاکستان یعنی زادگاهی اصلی تروریزم است شما لطفاً ملاقات «جان کری» و«سرتاج عزیز»را ملاحظ فرمائید، آنهائیکه درپاکستان به کمک "ای اس ای" تربیه ، تجهز وبه افغانستان اعزام میگردند بعداً درافغانستان مورد حمله قرارمیگیرند، درحالیکه به زادگاهی آنها کمک مالی صورت میگیرد، این چه معنی دارد جناب داکترصاحب؟؟

جناب شما فرمودیدکه "موجودیت قوای خارجی درافغانستان زهرچشم به کشورهای همسایه میشود شاید آنها درسیاست خود تجدید نظرکنند" خدمت شماباید عرض نمایم که مبارزه امریکا باتروریزم در افغانستان وپاکستان صادقانه نیست بمباردمان طیارات بی پیلوت دروزیرستان به نفع پاکستان وجهت توسعۀ نفوذ پاکستان درساحات قبایلی میباشد، نه مبارزه باتروریزم آنهائیکه به افغانستان اعزام میشوند در دست "ای اس ای" قراردارند نه دروزیرستان واین بازی مشترک ای اس ای و امریکا است.
اگر امریکا میخواهد واقعاً در افغانستان صلح برقرار شود یک اخطار جدی همان طور که " ریچارد ارمیتاژ" معاون وزیرخارجه امریکا به پرویزمشرف رئیس جمهور آن وقت پاکستان درسال 2001 داد و به مشرف گفت: "اگر با امریکا همکاری نکند پاکستان را به عصرحجرمبدل میسازد"، این گفته آنقدرجدی بودکه مشرف فوراً میدان های هوائی را دربلوچستان به اختیار امریکا واگذارکرد وتوان حرف زدن رانداشت، اگر امروزهم مورد چنین برخورد قرارگیرد ومنزوی شود، آیا ازنظر شما پاکستان بااین اقتصاد درهم وبرهم خود میتواند این جنگ رادرافغانستان به پیش ببرد؟
این است راهی حل باید امریکا تفهیم شود که پاکستان را تحت فشارقراردهدهم ازنظرسیاسی ، اقتصادی ونظامی درآن صورت است که دیگر خبر ازطالب وجنگ نخواهدبود.

بازهم خدمت شمامتذکرمیشوم که افغانستان به یک رهبرمدبر،شجاع ،با درایت وملت پرورضرورت دارد.


اسم: سیدعبدالله کاظم   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 27.01.2014

دانشمند گرامی سیستانی صاحب سلام و احترام
خوشحال هستم که نوشتۀ ناچیز اینجانب مورد پسند شما قرار گرفت و از لطف همیشگی شما کمال امتنان دارم. میدانم که کرزی فرصت مطالعه را ندارد و حواریون او نیز نیمخواهند چنین مطالب را به سمع او برسانند، چون میترسند مبادا با این نوشته ها او را از خواب غفلت و نشۀ خود کامی بیدار و به هوش بیاورند و بازار مکارۀ خود را که در ارگ زیرکانه برپا داشته اند، بدست خود کساد سازند.کرزی نیز ازمدتها بدینسو زیربال حواریون خود چنان بیخود شده که نه چشمش حقایق را می بیند ، نه گوشش صدای ملت را می شنود و نه عقلش به خیر و صلاح مردم قد میدهد، تنها زبانش است که از اختیار بیرون شده و جز جفنگ، حرفی دیگر از آن بدر نمیشود. بهرحال خدای بزرگ به حال مردم بیچاره لطف و مرحمت کند تا از شر همچو انسان رهائی یابند.

با استفاده از فرصت میخواهم به برادر عزیز جناب حکیمی صاحب که پرسیده اند: چرا امن و ثبات دراین 12 سال به میان نیامد که از این به بعد با تأسیس پایگاه به وجود آید؟
مختصر عرض کنم که چرای دیروز با چرای امروز و فردا ازهم فرق دارد، به این زعم که تا امروز اقلاً اگر امن کمتر بود ولی نظام در یک ثبات نسبی قرار داشت و از سقوط کامل در امان بود، اکنون اگر پایگاه ها که نشانۀ حضور یک قدرت بزرگ حمایوی در کشور خواهند بود، موجود نباشند،معنی آنرا میدهد که عنان کشور بدست قدرتهای دیگر ، بخصوص همسایه ها خواهد افتاد وبدتر آز آن که دست آنها از آستین خود ما دراز خواهد گردید. آنگاه چه رخ خواهد داد؟ خود شما به این سؤال جواب بگوئید. بازهم اگر به جواب خود قناعت نداشتید، من به شما مختصر میگویم که: آنوقت نه امن خواهد بود، نه ثبات و نه نظام و بجای آن بار دیگر شما شاهد آنچه خواهید بود که در سالهای 1992 و بعد آنرا تجربه کرده اید و حتی بدتر از آن، زیرا دیگر توقع آنرا نداشته باشید که در عالم اسباب دست دیگر وطن و مردم زشر این وضع نجات خواهد یافت. امید میکنم لحظۀ به این رویداد و سناریوهای بعدی آن خوب و به دقت فکر کنید، شاید با من همنوا شوید! با احترام


اسم: سیدعبدالله کاظم   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 26.01.2014

برادر عزیز علی جان سلام و احترام به شما
بهتر است از خواب گران بیدار شویم و واقعیت ها را ولو تلخ باشد، بپذیریم. امروز حتی آخوند های ایرانی نیز منافع خود را در دوستی و نزدیکی با امریکا می بینند و حسن روحانی می کوشد این طلسم سی ساله اسلاف خود را به قیمت ملیاردها دالر سرمایه گذاری که در راه انکشاف قدرت هسته ای کرده اند، بشکند و شما میخواهید ذهنیت های کوتاه اندیش را به عبارت خود تان در افغانستان تقویه کنید. اگر اینطور نیست، پس بازهم راه مداوای درد افغانستان را بیان کنید که عملی و مؤثر باشد و افغانستان از تأثیر همسایه ها برهاند.


اسم: علی جان   محل سکونت: کابل    تاریخ: 25.01.2014

آقایون نویسنده گان گرامی،بزرگواران!
آنهائیکه درخارج از کشور نشسته اند و نظریات خویش را بدون آگاهی ازاوضاع داخل افغانستان دراتکابه مقالات نویسنده گان خارجی به رشتۀ تحریر درمیاورند و منافع افغانستان را وابسته به پایگاه های نظامی که درمنطقه منافع خویش رادارند، میدانند، درحقیقت ازبازی های استخباراتی وتبلیغاتی ارگانهای جاسوسی قدرتها درتاریکی قرار دارند بناً نوشتن چنین مقالات که ایجاد ترس و وحشت دربین عوام کند وسبب بی ثباتی شود، در تزاد با منافع ملی قرار دارد، اینکار نتنها درد افغانستان را دواء نمیکند بلکه ذهنیت های کوتاه اندیش را تخریش مینماید.


اسم: ع . ا . عزيزي   محل سکونت: المان    تاریخ: 25.01.2014

عبدالباري جهاني:            خارجي قواوي تر كله ؟
محترم عبدالباري جهاني !
زه  هيڅكله دااجازه ځان ته نشم وركولاي چي هڅه وكړم تاسو غوندي په وطن مينو، زړه سواندو او وطن پالو باندي لاس نيوكه ( انتقاد ) وكړم،خو سره له دي هم هغه تجربي اولاس ته راوړني چي ما دخپل ژوند په اوژدو كي تر لاسه كړي، مادي ته اړباسي چي لژ تر لژه يوه پوشتنه را ميدان ته كړمه او هغه داچي :
موژ اوتاسو ددي دوولسو كالو په اوژدو كي كومي دپام وړ لاسته راوړني لرو؟
ځواب  یي يو دي - هيڅ .
دا پدي خاطر چي موژ ټول هغه چالان انجن ته ورته يو چي دگير بكس ډنډه يى د( N ) - Neutral ) په حالت قرار ولري، يعني انجن چالان دي ، مصرف او استهلاك لري، خوحاصل د كار ؟ يى مساوي په صفر دي .
سره له دي چي ټول پوهيژو " پانه دپاني په زريعه ايستله كيژي " په دي مانا چي دكرزي دا كرغيړن اوله پساده ډک دولت بايد ديوه ملي قوت هغه هم دموجوده اساسي قانون په چوكاټ كي لا پخوا ؟ دانتخاباتو  له لاري راپرزيدلاي واي او داملي قوت څه شي كيدلاي سي ، ماسواله
يوڅو ملي، مترقي او دمو كراتيك گوندونو ؟
په ډب او ډنډو اوبو كي لامبو وهل اوهغي ته لا نور هم دوام وركول، زما په اند فقط داوبو ناولي كيدل او خړيدل دي .
 راسي چي له ډب اوډنډواوبو راووځو اوبحرته مخه کړو ، دا په دي  مانا چي دمقا لو په څنگ كي په داسي  کړنو اوچارولاس پوري کړو تر څو وكولاي شو دهغوي په مرسته دخلكو برخه ليك ددوي په پراخ گډون اوخوشي ره  وټاکو.
دا کړني او چاري فقط اويواځي دملي گوندونو له لاري تر سره كيدلاي شي .


اسم: عبدالکریم رحیم   محل سکونت: کابل    تاریخ: 25.01.2014

آقایون بزرگوار ما،
در بدل ّپایگاه ها، ما از قوای خارجی تامین صلح و تضمین تمامیت ارضی کشور خویشرا میخواهیم. کلید موضوع اول بدست ناتو ست و دسیسه بر علیه تمامیت ارضی کشورماهم در غرب طراحی میشود. با وجود این امریکا از تعهد درین موارد طفره میرود ولی ّپایگاه میخواهد. چطور؟ بحضور بزرگان هموطنم همچنان عرض میدارم که لطفأ از یک موضوع ملی مسالۀ اختلاف کرزی و امریکا نسازید و تحت تاثیر تبلغات بیگانگان نروید.


اسم: سیستانی   محل سکونت: سویدن    تاریخ: 25.01.2014

دانشمند ارجمند وفرهیخته کشورجناب داکترصاحب کاظم سلام!

جناب داکتر صاحب ،مقالت اخیرتان (امریکا به پایگاه ضرورت دارد وما به امنیت و ثبات ) را خواندم وبه قلم و اندیشه های وطن پرستانه ات احسنت گفتم .خداوند صد سال دیگربرعمرت بیفزاید تا با اندیشه های نیک و روشن خود، ذهنها و دماغ های تاریک هموطنان خود را روشن وروشنترکرده بروید. نمیدانم کرزی، رئیس جمهور کشور، این تحلیل های مملو از رهنمائی های وطن دوستانه شما را که همیشه با پیشنهادات معقول و سازنده همراه است، میخواند یا خیر؟ آیا در دور و بر کرزی انسان دلسوزی به حال وطن ومردم آن موجود هست که این نوشته ها وارزیابی های شما را از اوضاع کشور ومنطقه ومواضع امریکا در قبال ترویریزم و امنیت و ثبات آینده افغانستان، به کرزی برساند و بگوید ای سیاستمدارفاسد ترین دولت درجهان! این نظرات واین پیشنهادات داکتر صاحب کاظم را که به حال وطن زخمی و فقیرت حکم اکسیر را دارد، بخوان وبه آن عمل کن و وطن را ازخطر سقوط در جنگ های قومی بر اثر مداخلات همسایه های غدار نجات بده، درغیر آن هم خود وهم مملکت را غرق در خون هموطنا ن مظلوم و هردم شهید ما خواهی نمود واز خود در تاریخ نام زشت وسیاه تری نسبت به شاه شجاع درانی خواهی گذاشت.
برای شما دانشمند عزیز کشورطول عمر وصحت کامل ارزو میکنم.
ارادتمند شما سیستانی


اسم: A. Halim Hakimi   محل سکونت: USA    تاریخ: 25.01.2014

Dr. Saied Abdullah Kazim in an excellent lecture style writing in regard to Bilateral Security Agreement, politically presents the following concept and conclusion:


Peace and stability in Afghanistan in the absence of foreign military
base will be un-achievable, further stating that existence of military
bases require stability and peace.

Dr. Kazim strongly conclude and relate future existence of foreign military
Bases to peace and stability in Afghanistan as if they are two un-separable
side of an equation and he further sum it up that one will not be able to exist
without the other.


One wonder if that is the case, then why it did not worked in the past 12 years with over 100,000 force and based on Dr. Kazim’s article, it will produce an ideal match with around 10,000 force.


اسم: سید عـبد الله کاظم   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 24.01.2014


امریکا به پایگاه ضرورت دارد و ما به امن وثبات!

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: سرلوڅ مرادزی   محل سکونت: سویدن     تاریخ: 24.01.2014

د تړون په وړاندې د کرزي نا اعلان شوی جهاد

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: علی   محل سکونت: کابل    تاریخ: 24.01.2014

باتاسف که آقای داکترسیستانی هم مقالۀ داکتر نجیب بارکزی را تائید نموده اند درحالیکه اگر امریکا این نظر را داشت که جنگسالاران چون قسیم فهیم وخلیلی واسماعیل راازصحنۀ سیاست بردارد ازاول باآنها پیمان نمی بست وسالها آنرا تمویل نمی کرد ممکن است که قسیم فهیم موردپسند امریکانبوده باشد شاید میخواست کسی دیگررا که بدتراز قسیم باشددرنظرداشت که کای ایدی ازآن ذکرنه کرده است، صرف قسیم نمیتواند کمردولت رابسته ویا بشکند، بهبود زندگی مردم است که کمردولت رابسته میکند که ازطرف جامعۀ جهانی صورت نگرفته است ، ثانیاً امریکا اگر میخواست که واقعاً باجنگسالاران مقاطعه کند با استاد عطا والی مزار وسایرجنگسالاران زدوبندهای را برقرارنمی کرد وموترهای ضدمرمی را دراختیارشان نمی گذاشت، ثالثاً امریکا درانتخابات گذاشته چه کسی را میخواست جانشین کرزی کند، آقای داکترعبدالله عبدالله یعنی مهراصلی فساد وحلقۀ دیگرهمین جنگسالاران که بافهیم وخلیلی واسماعیل خان وعطا وغیره شب نشینی های خصوصی دارد درست که عبدالله عبدالله باوجودکه درکشتارهای کابل وسایرکشتارها دست دارد ولی نه به اندازه دیگران وهمین جنگسالاران اندکه قوت اصلی عبدالله راتشکیل میدهند وی درزمان وزارت خارجه خود فاسدترین افرادرا درپست های سفارتخانه هامقرر کرده بود وهیچ دستاورددرسیاست خارجی نداشت.

این گفته بدآن معنی نیست که گویا آقای کرزی شخصیت عالی است وی هم مایۀ فساد ودرطول همین 12سال زیرسایۀ همین خارجیان عیش ونوش کرد وازامورمملکت داری بی خبربود یک مدیربی کفایت چیزی بیش نیست.


اسم: سیستانی   محل سکونت: سویدن    تاریخ: 24.01.2014

آقای عبدالحمید مبارز، یکی از ژورنالیستان وتحلیلگران سرشناس و نامور کشور، درنوشتۀ هوشداردهنده خویش خطاب به اقای کرزی، خیلی بجا میگوید که تأخیر امضای قرارداد امنیتی با امریکا، سبب نگرانی مردم کشور،اعم از کارگر وکار فرما ،دارا ونادار ، زن و مرد، چه ملکی وچه نظامی، چه محصل پوهنتون و چه فارغ پوهنتون، چه فروشنده وچه خریدار، چه سرمایه دار و چه بی سرمایه شده است و جریان کار های عمرانی متوقف گردیده و سرمایه و سرمایه دار از کشور در حال فرار استند.

بیکاری و فقر روز افزون، همراه با بالا رفتن نرخ مواد اولیه، بی امنیتی و حملات انتحاری در داخل پایتخت، سبب نگرانی وتشوشات روانی مردم گردیده است و دولت توان جلوگیری از بحران رو به وخامت را ندارد. خروج نیرو های بین المللی از افغانستان، کمک های امریکا وکشورهای ناتو را به افغانستان کاهش خواهد داد ودر نتیجه دست مداخلات کشورهای همسایه بخصوص پاکستان در امور داخلی بیشتر دراز میگردد و احتمالاً مناطق جنوبی کشور زیر سلطۀ طالبان خواهد رفت و افغانستان دچار تجزیه خواهد شد.

لهذا برای جلوگیری از چنین یک فاجعه تاریخی و ضد منافع ملی، بهتراست تا آقای رئیس جمهورکرزی سند امنیتی را که لویه جرگه مشورتی،امضای آنرا با ایالات متحده امریکا تائید نموده وپارلمان افغانستان و نهاد های جامعه مدنی واتحادیه سرتاسری ژورنالیستان وسایرعناصر دلسوز وآینده نگر و شخصیتهای وطندوست افغانستان در داخل وخارج کشور، موقف لویه جرگه را تائید کرده اند، هرچه زودتر امضاکند. اما آقای کرزی که مرغش یک لنگ دارد دوپا را در یک کفش نموده میگوید تا شرایط من از سوی امریکا عملی نگردد، سند را امضا نخواهم کرد.

کرزی بخاطر سیاست بازیهای طفلانۀ خود، سنای امریکا را مجبور ساخت تا یک میلیارد و یک صد میلیون دالررا از لیست پشنهادی رئیس جمهور اوباما برای کمک به پروژه های نیمکاره افغانستان در سال 2014، کم نماید. در واقع کرزی ضربت کمر شکنی به ملت ومردم افغانستان وارد کرد. مردم ما میدانند که کرزی سند امنیتی با امریکارا به این خاطر امضا نخواهد کرد که چندی قبل از یک کشورخارجی یک بوجی یورو(شاید یک میلیون یورو) به حساب شخصی خود گرفت و بالنتیجه ضرری معادل یک هزار ویکصد میلیون دالر به ملت خود رساند. مردم افغانستان باید این صدمۀ بزرگ اقتصادی به پیکر کشور زخم خورده و پاره پاره افغانستان را به مثابۀ خیانت ملی کرزی تلقی نموده در روز بازپرس از وی بازخواست نمایند.

کمک این یکهزارویک صد میلیون دالر،که هیچ کشور دیگری از حامیان کرزی آنرا جبیره نمیکند، طبعاً در راه اعمار مکاتب یا شفاخانه ها یا احداث سرک های پخته ویا کشیدن کانال های آبیاری وپروژه های زراعتی در ولایات خوست، ننگرهار، پروان، بامیان، بدخشان، هلمند وغیره ولایات کشور به مصرف میرسید ودر پهلوی آن شاید چند مقام دولتی به عنوان قرارادی نیز از آن بهره مند میشدند. این هنوز اول سال 2014 است، صبرکنیم تا ببینیم که بدتر ازاین چه چیز درراه است؟
ختم


اسم: امان الله عمر   محل سکونت: ویرجینیا    تاریخ: 24.01.2014

دښاغلۍ عبدالکریم د پام وړ
سلامونه ومني
د ښاغلي حامد کرزي دریځ د ایران او پاکستان پر وړاندي په تیرو کلونو کښي ډیر کمزوري وو، او د ولسمشر سیاست د افغانستان د ملي ګټي سره ډډه نه لګول او نه لګوي، تاسو یادونه مو کړي چي پاکستان غواړي پر افغانستان باندي بیشپړ کنترول ولري، مګر تاسو دا مو هیر کړي چي د کرزي صاحب دریځ د پاکستان او ایران پر وړاندي پڅ او د ملي روحیی سره ډډه نه لګوي . دا چي د امریکي د حملي پر وړاندي د کرزي صاحب هغه تاریخي وینا چي ویلی وو که چیري امریکي پر پاکستان حمله وکړي کرزي به د پاکستان په خوا ولاړ وي.
ښه به دا وي چي تاسو د ښاغلو عباسي صاحب او مایار صاحباو محترم داکتر صاحب کاظم لیکنه په غور سره تر نظر تیر کړي، او همداسي د ملګرو ملتونو د استازي ویناوي چي د نجیب الله بارکزي صاحب ژباړن یادونه تاسو ته د کرزي شخصیت په ډاګه کوي. د افغانانو غبرګون دده د غیر ملي سیاست پر وړاندي د ملي پاڅون تر سرحده رسیدلي، او په دي اړه د ن عزیزی صاحب تبصره د یادولو وړ دي، د امنیتي تړون د لانجي موضوع د ملي ګټي په خاطر نه دي، بلکي د ولسمشر د شخصي غوښتنو پر بنسټ ولاړ دي، کرزي صاحب پخوا دلته په مری لینډ کښي اوسیده او دده د کور مالک زه د نژدي څخه پیژنم او نه غواړم د حامد کرزي د شخصی کړه وړه په اړه څه ولیکم، همداسي که تاسو ښاغلي کرزي صاحب د نژدي څخه پیژنی د هغه څخه پوښتنه وکړي چي کرنل شجاع څوک دي؟ بیا د پاکستان پر وړاندي دده دریځ به درته ښکاره شي، ولي قوماندان عبدالحق د ای اس ای جاسوسانو لخوا افشا او بیا شهید کړي شو او کرزي د سپیشیل فورس پر مټ د ااس اي او قدس تر ملاتړ او چترلاندي واک ته ورسیدل. دا هغه پوښتني دي چي افغان ولس غواړي په راتلونکي کښي قضاوت وکړي. که زه ستاسو څخه یو پوښتنه وکړم چي کرزي صاحب ته چا دا حق ورکړي چي د ارګ په ساحه کښي ځانته کور جوړ کړي؟ اساسی قانون، لوي جرګه او که دده ځان غوښتنه؟
په ډیر درنښت


اسم: حفیظ الله خالد   محل سکونت: اتریش    تاریخ: 23.01.2014

همهٔ ما درجریان تحصیل دردوره مکتب و پوهنتون همصنفی های داشتیم با سطح متفاوت لیاقت و تلاش، تعدادی لایق که درهمه مضامین درسی اعم از تأریخ، جغرافیه، دری، پشتو .. حایز نمرات عالی بوده و درجملهٔ شاگردان یا محصلین بااستعداد صنف بشماررفته درپهلوی آن شاگردان دیگری نیز وجود داشت که...

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: عزيزاحمد عزيزي   محل سکونت: المان    تاریخ: 23.01.2014

محترم عبدالكريم رحيم!
دررابطه با " موقف كرزي شائيسته حمايت است ".
چينائي ها ميگويند "اگربه خاموش كردن اتش ميروي - لباس علفي بر تن مكن ."
اختلاف ديدگاه ونظر مردم، كه اكثراً ازبرداشت هاي مختلف ( ازعين چيز يا شي )
منشاء ميگيرد، شكل ومضمون همان چيز يا شي راتغير داده نميتواند . طور مثال: برداشت وديدگاه شما راجع به علف هرزه ممكن چنين باشد - گياهي كه هنوز فوايدش كشف نشده ، ولي برداشت وديدگاه شخص ديگراز علف هرزه طور ديگريست به اين معني كه : علف هرز گياهيست كه، ناخواسته درزمين هاي زراعتي رشدمي كند وبا رقابت با گياه اصلي به كشت لطمه مي زند. حال اگر با عين اختلاف ديد گاهاازموقف وموضع كرزي دررابطه با توافق امنيتي برداشت هايمان را در نظر بگيريم ، برداشت اينجانب در مقابل ؟ برداشت شما چنين است:
اقاي رحيم ، اگرشنيده باشيد
ميگویند : "تاريك ترين ساعت شب درست لحظات قبل از طلوع افتاب است." به اين مفهوم كه ازيك طرف بيش ازچند ماه ( ان هم با حساب انگشتان يك دست معلول )به دوام ذعامت ؟ كرزي باقي نمانده وازطرف ديگر انتخاباط نوبتي قريب الوقوع است وثالثاً قواي خارجي دارند درحال بيرون شدن است، پس ايا زمان كه (هميشه يك فاكتور تعين كننده بوده ) ازطرف كرزي به موقعش انتخاب گرديده ويا اينكه كرزي بايد سالها قبل در اين خصوص فكر ومتعا قباً عمل ميكرد ؟ ايا تعين زمان درچنين حالت ازطرف كرزي براي شما سوال بر انگيز نيست ؟ حامد كرزي دررابطه به امضاي توافق امنيتي ملت رادرهاله ازابهام قرار داده ، حل معا دله دومجهوله كه ريا وخدعه اساس دو مجهول انراتشكيل ميدهد ، طوري پيشنهاد مينمايد، كه كله ؟ هاي ماازحل ان عاجز مانده گيچ شده
است.
طور مثال: كرزي ( بازنده ) ميگويد: ممكن است اما مشكل ؛ امريكا ( برنده )ميگويد:مشكل است اما ممكن . اگر دقيق شويم اين دو مجهول (درواقعت معلوم ) كه ريا وخدعه( مشكل وممكن ) باشد، اساس دولت كرزي را درطول ذعامتش تشكيل ميداد وهنوزهم ميدهد.

اقاي رحيم ! ما نه ميگيم كه امريكا همه اي اين پولها را بما مجاني ميدهد وهم خوبي خوب
ميدانيم كه " پنير مجاني فقط در تلك موش پيدا ميشود " امااين دولت كرزي بود ( دولتي كه
بر محور يك باند جنگ سالار هويت پيداميكند ) كه توانست طي دوازده سال بتد ريج ( انهم
عمداً صرف بخاطر منافع خود ودارو دسته اش ) شرايطي را ايجاد نمايد ، تا ملت بين 
شير و پرتگاه قرار بگيرد وازروي مجبوريت به اين توافق نامه تن در دهد وچاره اي جز اين
هم نيست .
محترم عبدالكريم رحيم! ازاينكه برداشت شمارا نقد نمودم ، ميخواهم  با اين گفته زيبا انرا تلا في(جبران ) نمايم: اگر صخره وسنگ در مسير دريانباشد، صداي آب هرگز زيبا نخواهد شد.
پايان- عزيزي.


اسم: ن. عزیزی   محل سکونت: جرمنی    تاریخ: 23.01.2014

عدم امضای سند امنیتی و پیام آمد های آن

امضای موافقت‌نامه امنیتی با امریکا
دهها تن از فعالان مدنی در تجمع اعتراضی در برابر مقر پارلمان افغانستان، خواستار امضای موافقتنامه امنیتی با امریکا شدند.
باور معترضان، عدم امضای این موافقتنامه باعث نگرانی مردم نسبت به آینده شده است. آنها از حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان خواستند که آن را امضا کند.

مک‌کین: عدم امضای موافقتنامه امنیتی کابل_واشنگتن تکرار تجربه عراق است
وزیر خارجه امریکا گفته است: در صورتی که موافقت نامۀ امنیتی امضا نشود، آینده افغانستان را پس از خروج نیروهای این کشور تضمین کرده نمی تواند. او تاکید کرده است که کشورش نمی تواند ضمانت کند که دست آوردهای 12 سال گذشته حفظ می شود، افغانستان با جنگ داخلی رو به رو نمی شود، طالبان بر این سرزمین دوباره مسلط نمی شود و دیگر مشکلاتی که ممکن است افغانستان را باز هم به قهقراه بکشاند، دامن گیر افغانستان نمی شود.

***********************************
پرسش امروز:
بگو مگوهای وجود دارد که سیاست گران ارگ، به فکر کشانیدن مردم در جاده های کابل و دیگر شهرهای افغانستان اند. می گویند: رییس جمهور صبر می کند و تا زمانی موافقت نامۀ امنیتی را امضا نمی کند که مردم به جاده ها بر آیند و بر ضد این سیاست رییس جمهور اعتراض کنند. آنوقت گروه دیگر در حمایت از سیاست های رئیس جمهور به جاده ها خواهند آمد و شهرهای بزرگ افغانستان می شود میدان رو در رویی دو گروه مختلف و به شدت احساساتی که شاید پیامد خونین و زیان بار داشته باشد.
حالا اگر چنین شود، اول شما چقدر مطمئین هستید که این بازی به خشونت تبدیل نمی شود و سر آغاز جنگ های گروهی و قومی در افغانستان نمی شود؟
دوم، کی ضمانت می کند که اگر مراکز شهرهای افغانستان، تبدیل به میدان های مانند میدان تحریر شود، جنگی نمی شود و خون هزاران انسان این سرزمین بیهوده به زمین نمی ریزد؟
***********************************
تاخير در امضاى سند امنيتى، مردم و کشور را دچار بى ثباتى و نگرانى نموده است"
کابل (پژواک، ٣دلو ٩٢): برخى نهادهاى جامعۀ مدنى، تأخير در امضاى سند امنيتى با امريکا را باعث کاهش کمکهاى جامعۀ جهانى و بى علاقگى سرمايه گذاران براى سرمايه گذارى در کشور مى خوانند
انجمن اتحادیه بانک های خصوصی: تأخير در امضاى سند امنيتى باعث فرار ...

افغانستان: انجمن اتحاديه بانک هاى خصوصى افغانستان، برامضاى هرچه زودتر سند امنيتى و دفاعى با امريکا تاکيد نموده ميگويد که تاخير در امضاى اين سند، باعث فرار ...
در حمايت از امضاى سند امنيتى در باميان مظاهره...
آنها شعار "تاخیر در سند امنيتى عامل بحران میشود" را سر داده و خواستار امضاى هرچه زودتر آن گرديدند.

" تاخير در امضاى سند امنيتى، مردم و کشور را دچار بى ثباتى و نگرانى ...
خبرنگار ناهید بشردوستJan 23, 2014 – 14:20. کابل (پژواک، ٣دلو ٩٢): برخى نهادهاى جامعۀ مدنى، تاخیر در امضاى سند امنیتى با امریکا را باعث کاهش کمکهاى جامعۀ جهانى و ...
"تاخير در امضاى سند امنیتی باعث تضعیف حمایت بین المللی از حقوق ...
خبرنگار هادى غفارىJan 19, 2014 – 13:36. بامیان (پژواک، ٢٩ جدى٩٢): “تاخیر در امضاى سند امنیتی و دفاعى با امریکا، تضعیف حمایت بین المللی از حقوق بشر و ...

فرار سرمايه، نخستین پیش‌‏لرزه‌های تاخیر امضای سند امنیتی
به دلیل خودداری حامد کرزی، رئیس‏‌جمهور کشور از امضای پیمان امنیتی با امریکا ... سرمايه‏‌گذارى و بانک‏‌ها در افغانستان، تاخير در امضاى سند امنيتى با امريکا است و اين ...
رييس جمهور سند امنيتى را با اين قلم به زودى امضا کند | ګران ...
معترضين گفتند که تاخير در امضاى سند امنيتى، کشور را به بحران خواهد کشاند. عبدالصمد اميرى يکتن از فعالان مدنى و شرکت کنندۀ گردهمايى، در ...

افغان های مقیم امریکا از رییس جمهور کرزی می خواهند تا سند امنیتی میان ... خواهد شد آنان تاخیر درامضای این سند را از برنامه های پنهانی ای اس ای پاکستان ...
************************************************************
حالا به نظر شما اگر این موضوع جدی باشد و نیروهای خارجی از افغانستان بیرون شوند، برای ما چه اتفاقی خواهد افتاد. آیا کرزی واقعأ صلاحیت این را دارد که به خاطر منافع شخصی خود دست کم 30 میلیون نفر را و آرزوهای این مقدار مردم را به قمار ببندد؟


اسم: عبدالکریم رحیم   محل سکونت: کابل    تاریخ: 23.01.2014

د ښاغلی کرزی په شمول افغانان د امنیتی تړون د لاسلیک سره مخالف نه دي. څه چی دوی د پایګاه ګانو په مقابل کی غواړی هغه په افغانستان کی سوله او ددې هیواد د زمکنی تمامیت تضمین دی. د امنیتی تړون د مذاکراتو او مسودی د لیکلو په غونډو کی د اشرف خان غنی احمدزی موجودیت دا معنی نه لری چی دا تړون دی د افغانستان د ملی ګټو سره سمون ولری ډیر خلک په دې عقیده دی جی آشرف خان غنی او خلیلزاد په اوله درجه او جلالی په دوهمه درجه په افغانستان کی د امریکا د نفوذ عمال دي. د افغانستان د اوسنی وران ویجاړ اقتصاد د غنی صاحب شاهکار دی د کوم له امله چې اوس د د نړیوال بانک په وینا دافغانانو ۳۶ ملیارده ډالره په بهرنیو بانکونو کې پراته دي (مارکیټ لیبرلایزیشن).
د مبارز صاحب دریځ دده د ژورنالیستی سابقی او د ولایت او معینیت پر څوکیو د کار کولو باوجود په واقعیتونو نه دی ولاړ. کرزی مستقیما د امریکا سره په معامله کی دی او چې وایې چي د سولی کلی د امریکا سره ده دا واقعیت دی. پاکستان سره د افغانستان ستونزه د ډیورند په لیکه نه ده بلکه پر افغانستان د پاکستان د بشپړ کنترول په سر ده او چی دا هیواد طالبان حمایه کوی دلیل یې دادی چی هغوی په اسانی د مذهبی شعارونو په وسیله اداره کولی شی. که مبازر صاحب د عدم اطاعت میارزه پیل کړه نو زه به یې د یو افغان فرد په صفت د مخالفینو په ډله کی ولاړ یم او دا ځکه چې دده دریځ د افغانستان د ملی ګټو خلاف دی.


اسم: بی بی سی   محل سکونت: لندن    تاریخ: 23.01.2014

کنگره امریکا کمک‌های غیرنظامی به افغانستان را به نصف رساند

دولت باراک اوباما در بودجه امسال این کشور حدود ۲.۱۹ میلیارد دلار را برای کمک‌های توسعه‌ای در افغانستان درخواست کرده بود اما کنگره این کشور تنها حدود نصف این کمک را به تصویب رسانده است.

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: داکتر نجیب الله بارکزی   محل سکونت: کابل    تاریخ: 23.01.2014

ضرب دوم زنگ خطر نواخته شد، بعد از کسر<50%> بودجۀ امریکا برای مساعدت به افغانستان و به تعقیب موقف "جوبایدن" معاون رئیس جمهور"اوباما" بر خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان ویانگهداشت صرف 2000 تا 3000 نیروی نظامی در افغانستان، امروز در خبری که در نیویارک تایم نشر شده و از طرف "سید سلیمان آشنا" نطاق تلویزیون آشنای صدای امریکا در فیسبوک شریک شده است، گفته شده است که "مأمورین بلند رتبۀ وزارت دفاع امریکا گفته اند که پنتاگون طرحی را برای اوباما پیش کرده که به اساس آن باید 10،000 سرباز در افغانستان بعد از دورۀ ختم ماموریت( اخیر سال 2014) باقی بماند ویا تمام سربازان از افغانستان خارج گردند"


اسم: عبدالباري جـهاني   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 22.01.2014


خارجي قواوي تر کله؟

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: اشرف غنی احمدزی   محل سکونت: افغانستان    تاریخ: 22.01.2014

اشرف غنی احمدزی، نامزد انتخابات ریاست ‌جمهوری می‌ گوید از حامیان امضای موافقت‌نامه امنیتی با امریکا است و این موافقت ‌نامه منافع افغانستان را تامین می‌ کند. موافقت ‌نامه امنیتی با آن ‌که از سوی لویه‌ جرگه مشورتی تایید شد، اما هنوز رئیس ‌جمهور کرزی آن را امضا نکرده است.

آقای احمدزی در یک مصاحبه اختصاصی با روزنامه ۸صبح گفته است: «تنها کاندیدی که در طلوع پیش از لویه‌ جرگه مشورتی مصاحبه بیست دقیقه‌ای داد و موافقت‌نامه را تشریح کرد، من بودم.» اشرف غنی احمدزی می‌گوید خود در هنگام تهیه این موافقت‌نامه سهم داشته است. او گفت: «به حیث یکی از افرادی که جز تیم کاری بود من از قرارداد دفاع می ‌کنم. قرارداد به نفع افغانستان است و حاکمیت ملی ما از نگاه حقوقی در این قرارداد تامین شده است.»

این نامزد ریاست‌ جمهوری گفت که موافقت ‌نامه امنیتی یکی از بزرگترین دست ‌آوردها است. او گفت تلاش می‌کند تا شرایط امضا شدن این موافقت ‌نامه را فراهم کند. متن مکمل این مصاحبه روز شنبه نشر می‌شود.


اسم: احسان الله مایار   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 22.01.2014


حامد کرزی با القابیکه خودشان می پسندد

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: عارف عباسی   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 22.01.2014


کرزی چه مشکلی دارد؟

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: نجیب بارکزی   محل سکونت: کابل     تاریخ: 22.01.2014

اولین مفاد سیاست بازی رئیس جمهور را در مقابل امضاء قرارداد امنیتی بدست آوردیم. گرفته شده از "فارین پالیسی".

"مصوبه سال مالی 2014م افشا گردید و شب گذشته توسط مجلس سنای امریکا هم تصویب شد، که در آن کم کردن 50% کمک های امریکا در بخش ملکی افغانستان به نظر میاید، یعنی کمک 2.1 ملیارد دالر که باید در بخش ملکی با افغانستان کمک میشد، به 1.12 ملیارد"

کشوریکه صرف در پایتختش، در حومۀ شهر کابل به هزارها خانواده زیر خیمه ها به سر میبرند، و سالانه از سبب سرما، گرما، مریضی و گرسنگی صدها تن جان هایشان را ازدست میدهند، کاهش مساعد بیشتر از یک ملیارد دالر یک ضربۀ جبران ناپذیر است.


اسم: عبدالکریم رحیم   محل سکونت: افغانستان    تاریخ: 22.01.2014

اختلافیکه بین افغانستان و امریکا، بر سر توافق امنیتی وجود دارد، تعدادی از رسانه های کابل، بشمول برخی از سیاستمداران افغان، بنا بر اغراض سیاسی و یا بخاطر حلال ساختن پول هائیکه برای شان داده می شود، با امریکا بعنوان اختلاف شخصی کرزی وانمود ساخته اند، موضوع مهمی است که برخورد سطحی با آن، به منافع ملی صدمۀ بزرگ می رساند. بر حسب بیانیۀ کرزی، اختلاف بر سه موضوع استوار می باشد.

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: عزيز احمد عزيزي    محل سکونت: المان    تاریخ: 22.01.2014

در ارتباط با عنوان، كرزي چي مشكلي دارد؟ نبشته محترم داكتر نجيب الله باركزي، درخطاب به انهايكه هنوز هم بجان حامد خان كرزي و دارودسته اش چسپيده وبه سطح ملت ازمردم تقاضا مينمايد، تا تيوري دوران ساز وسرنوشت ساز كرزي را كه محصول دوازده سال زحمت كشي شبا روزي او بوده، بلا قيد و شرط قبول نموده، بخاطرمنافع علياي كشور؟ (جداً) درنظر گيريد تيوري دوران سازوسرنوشت ساز كرزي - "افغانستان هميشه برنده جنگ بوده، اما سياست را باخته ايم. اين بار برايم موقع بدهيد، كه سيا ست بازي كنم" حامد خان كرزي، شما از روزيكه بقدرت رسانده شديد الي پيشكش نمودن همين تيوري تان مُحيلانه با سرنوشت سي مليون انسان (ملت) بازي (پشك وموش) كرده ايد واگر اينبار خدا نا خواسته باز هم با حيله ونيرنگ توانيستيد با ارائه همين تئوري تان ملت را غافلگير نمائيد، به اين معني خواهد بود، كه شما ديگر توانسته ايد اخرين ميخ دلخواه تانرابه تابوت اين ملت رنجديده بكوبيد. حامدخان كرزي، فيلسوف مشهور يونان - سقراط، سالها قبل ازميلاد فرق انسان با حيوان را در كنترول هواي نفس وهوسها مشخص كرده بود .ديگر دير شده، همان طوريكه خاكشاي مداري در طول عمر مداگري اش با وصف اينكه قبل از هر نما يش به بينينده هايش قول ميداد ماركفچه اش را با موش خرمايش بجنگ ميانداز وهيچگاه نه انداخت، شما هم اگر احياناً اين باربازهم موقع يافتيد سياست بازي كنيد، من متيقينم باريش بابا بازي خواهد كرد.
حضرت محمد (ص) هزاروچارصدسال قبل بمردم درمورد اينها هوشدار داده بود كه "مردم را از دوستانش بشنا سيد. چه، انسان همخوني خودرابه دوستي مي گيرد" « هرجا كه بدكاران حُكمروا باشند ونا بخردان را گرامي بدارند، بايد منتظر بلائي بود »
عزيز احمد عزيزي ازالمان


اسم: سیستانی   محل سکونت: سویدن    تاریخ: 22.01.2014

مقالۀ اخیرآقای داکترنجیب الله بارکزی( کرزی چی مشکلی دارد؟)، واقعاً یکی از مقالات بسیار پرمحتوا وهمچنان افشاگرانه از نیات شوم وخود خواهانۀ کرزی در برابر سرنوشت جمعیت 30 ملیونی افغانستان است. تا امروز و تا قبل از خواندن این مقاله من تصور میکردم که بزرگترین خبط امریکا درافغانستان،اینست که به جای ایجاد یک دولت سالم متشکل از عناصر تحصیل کرده و نیک نام و مسلکی در رأس ادارات دولت افغانستان، با به قدرت رساندن جنایتکاران ومجرمین جنگی وحمایت از آنها، بزرگترین ظلم را در حق ملت افغانستان مرتکب شده است، ولی پس از مطالعۀ این مقاله به من ثابت گردید، که دولت امریکا بخصوص درعهد بارک اوما، جداً میخواسته اند که کرزی از انتخاب جنابتکاران جنگی (مثل:قسیم فهیم، جنرال دوستم، اسماعیل خان وامثال شان)در پست های مهم دولتی اجتناب ورزد و در مدت حد اکثر شش ماه به برکناری رجال فاسد از بدنۀ دولت خود بپردازد، ولی کرزی بخاطر حفظ قدرت خود و منافع شخصی وخانوادگی خود، هیچ یک از توصیه های و گفته های مقامات امریکائی را نپذیرفته و صرفاً برای منافع شخصی، با فاسدترتین وبدنام ترین عناصر متهم به جنایات جنگی وضد بشری، همدست شده ،افغانستان را به یکی از بدنام ترین کشورهای فاسد در جهان مبدل کرد.

این مقاله نشان میدهد که بزرگترین دشمن مردم و جامعه افغانستان، رئیس جمهور آن یعنی حامدکرزی است و اوست که بخاطر تأمین آینده اش و باز هم داشتن نقشی در قدرت، از طفلانه ترین بازی های سیاسی دست برنمیدارد وحتی حاضراست، دوباره کشور را به دهه 90 قرن بیستم عقب ببرد ولی حاضر نیست، ملت ومملکت را از خطر بازگشت طالبان وکیبل زدن ها و وداع کردن با تمام مظاهر تمدن معاصر، مردم را نجات بدهد.

یک چنین رئیس جمهور خود خواه، لج باز و دشمن ملت خود را تاریخ افغانستان وحتی تاریخ منطقه به یاد ندارد. کسانی که از چنین یک رئیس جمهور خود خواه، ودشمن مردم، بدمی یا قلمی یا قدمی حمایت و پشتی بانی میکند، بدون تردید، بیش ازیک عنصر خود فروخته که وطن را در بدل منافع شخصی به حراج میگذارد، بیشتر ارزش ندارد ونباید هم داشته باشد.
من به نویسنده، این مقاله( آقای نجیب الله بارکزی ) بهترین تبریکات وشادباش ها را نثار میکنم وتوفیق مزید شان را در افشای باز هم چهره های منفور و غیرملی خواهانم.


اسم: نجیب الله بارکزی   محل سکونت: افغانستان     تاریخ: 22.01.2014

آقای " کای آیدی" نمایندۀ و فرستادۀ خاص ملل متحد برای افغانستان در کتابش زیر نام “مبارزۀ قدرت در افغانستان” روی این مسئله بحث نموده و این حقیقت را افشاء نموده که تمامی پلان های جامعۀ بین المللی برای ایجاد اصلاحات در اداره، کنار زدن جنایتکاران و جنگسالاران از صحنه، روی کار آوردن افراد پاک در ادارات دولتی و ایجاد حکومتداری سالم در افغانستان که اساس سیاست و ستراتیژی "اوباما" در مورد افغانستان را تشکیل میداد، قربانی خودخواهی های آقای" کرزی" شده است.

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...


Copyright by AFGHAN GERMAN ONLINE all rights reserved